Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207

Bahrein: Vendi përfshihet në protesta. Në ndihmë të monarkisë thirren trupa saudite

Forcat e sigurisë kanë vërshruar me tanqe në një nga sheshet e qendrës së kryeqytetit të Bahrenit Manama, ku ishin dislokuar prej disa javësh protestues anti-qeveritar.

Sipas raporteve të paktën tre kanë vdekur pasi policia qëlloi mbi protestuesit shii-ja ndërsa sipas mediave shtetërore raportohen dy policë të vdekur.

Ekzistojnë raporte ku trupat ushtarake po qëllojnë mbi protestuesit dhe kërcënojnë mjekët në spitalin kryesor të Salmanias.

Krerët suni të vendit shpallën ligjin ushtarak dhe thirrën në ndihmë trupa saudite për të ruajtur rendin. Gjatë përpjasjeve të së martës vdiqën dy protestues dhe u plagosën 200 të tjerë. Zyrtarë të lartë të opozitës të intervistuar nga Reuters e përshkruan situatën si "luftë e asgjësimit". "Këto gjëra nuk ndodhin as në luftra dhe janë të papranueshme", tha Abdel Jalil Khalil.

Politikanët e opozitës gjithashtu pretendojnë se janë vrarë tre deri në pesë protestues dhe mbërritjen e trupave të huaja e cilësojnë si një pushtim.

Mbetet akoma e paqartë nëse forcat ushtarake nga shtetet e Gjirit po marrin pjesë në ndihmë të forcave qeveritare për të shtypur protestat. Ndërsa presidenti iranian Mahmoud Ahmadinejad që përkrah popullsinë shii-ja të rajonit akuzon SHBA-të për situatën e nderë në Bahrein.

Për më tepër: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12755852
    relata refero

Efekt zinxhir me duket kjo....qe po ndodh ne bote...
    Nuk kam gje kunder revolucioneve perkundrazi jam shume pro, sigurisht qe te vjen keq kur kemi humbje jetesh, por per te vdekur te gjithe kemi nje dite; ajo qe une dua te them eshte qe kur kemi te bejme me revolucion sigurisht qe behet me force permbysja te rendit ekzistues, por uroj qe mbi rrenojat e ketij sistemi te permbysur te ngrihen elitat demokratike, sepse perndryshe c'kuptim mund te kete nje revolucion!!

Mbetet akoma e paqartë nëse forcat ushtarake nga shtetet e Gjirit po marrin pjesë në ndihmë të forcave qeveritare për të shtypur protestat.
    Mbetet vertete e paqarte sepse ketyre nuk iu dihet se nga e zhvendosin "lojen" sepse, sauditet me teper shohin ate qe iu leverdis si bossa nafte qe jane, dhe me ato aksione te perbashketa qe kane me "te fortet" e tjere. Mbetet per t'u pare se nga cila ane do te jene.
    Mgjs nje gjysem ide e kam , por sa pare ben, sepse keta luajne me mire me dy kahe....

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Në fakt forcat saudite janë thirrur në ndihmë nga monarkia për të ruajtur puset e naftës. Me sa lexova numri i tyre shkonte në rreth 1000 dhe rreth 500 oficerë policie nga Emiratet e Bashkuara Arabe. Ajo çfarë përbën rast të veçantë me Bahrenin është se vendi me mazhorancë shiite sundohet nga një monarki konstitucionale sunni. Ndërsa liderët e opozitës e cilësuan të turpshme ndihmën nga jashtë e cila shkel rëndë sovranitetin e një shteti, e ngjashme me ndërhyrjet sovjetike në ish bllokun Lindor.
    relata refero

Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Në fakt forcat saudite janë thirrur në ndihmë nga monarkia për të ruajtur puset e naftës. Me sa lexova numri i tyre shkonte në rreth 1000 dhe rreth 500 oficerë policie nga Emiratet e Bashkuara Arabe.

Po pra, kjo iu intereson atyre bosseve te naftes, nuk shkojne te ndihmojne njerezit qe shtypen e vriten, por per te mbrojtur puset e naftes.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    demokracia duhet te vendoset ne cdo shtete arab

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    demokracia duhet te vendoset ne cdo shtete arab
    Nuk mund te funksionoje me mentalitetin qe e kane arabet. Realiteti i hidhur. Paksa pikepamje pesimiste...

Ata qe nuk e durojn dot vrasjen e drejtperdrejt te mos e shohin

Face To Face Shooting in Bahrain

http://www.youtube.com/watch?v=D9W_-...rinter=1#at=20
    Revolution 1848

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •