Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17

Ekzistenca e zanave te malit?!

Meqe tek forumet fetare te perjashtojne thjeshte nese pyet "Keni ndonje prove per ekzistencen e ndonje gjeje mbinatyrale", po e hap kete teme ketu tek ky nen forum. Atehere keni ndonje prove per ekzistencen e ndonje gjeje mbinatyrale? Allahu, Jezusi, zanat e maleve, Flying Spaghetti monster, Invisible Pink Unicorn etj.
    IN INFERIS MELIUS EST REGNARE QUAM IN COELIS SERVIRE

Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anėtarėsuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Nė Fushat e Elyses
    Postime
    164
    Mė sjellni kushdoqoftė nga ju, njė fakt tė vetėm qė zanat e malit nuk ekzistojnė?
    PAGANĖT PO TRIUMFOJNĖ, IMAMĖT PO BIEN, BOTĖS SĖ SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anėtarėsuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar mė parė nga Hylltar Lexo Postimin
    Mė sjellni kushdoqoftė nga ju, njė fakt tė vetėm qė zanat e malit nuk ekzistojnė?
    Cdo pohim pa prova rrezohet pa prova
    Vlen per allahun zeusin jezusin zanat and co !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Viola.V : 19-03-2011 mė 18:10
    $ € $ ... ♥♫ - ♥♫

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Pleqtė thonin: Kur tė dilni te streha e shpisė kollituni lehtė qė tė tremben Zanat e mos t'i shkelni padashje.

Ē'shoqėri fatastike!

Life's too short to remove USB safely.

Citim Postuar mė parė nga Hylltar Lexo Postimin
    Lexo me poshte.

Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Cdo pohim pa prova rrezohet pa prova
    Vlen per allahun zeusin jezusin zanat and co !
    Shume bukur.

Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Pleqtė thonin: Kur tė dilni te streha e shpisė kollituni lehtė qė tė tremben Zanat e mos t'i shkelni padashje.

Ē'shoqėri fatastike!

"Fatastike" apo "faNtastike"? Fatastike, une do ta kuptoja pra "me zana malesh" ne kulture. Pleqte e shkrete te dikurshem jetonin ne nje bote shume te vuajtur, ku besimi nuk ishte pjese e luksit te budallallekut qe kane sot minoritaret semitik te trevave shqiptare, pleqte dikur fene e kishin me shume si SHPRESE per nje bote me te mire, ku te mbizoteronte barazia, paqja, respekti, drejtesia edhe vellazeria. Nje bote qe ateistet po mundohen ta krijojne duke mare parasysh cdo person, por me pas vijne majmune mysliman edhe e quajne boten e barazise edhe respektit "Shpikje cifute". Qe tja ..... ato nenat ku i kane, bastarde pedofil edhe seksoman te poshter. Gjithsesi ka akoma shprese per nje bote ateiste.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    Meqe tek forumet fetare te perjashtojne thjeshte nese pyet "Keni ndonje prove per ekzistencen e ndonje gjeje mbinatyrale", po e hap kete teme ketu tek ky nen forum. Atehere keni ndonje prove per ekzistencen e ndonje gjeje mbinatyrale? Allahu, Jezusi, zanat e maleve, Flying Spaghetti monster, Invisible Pink Unicorn etj.
    Zanat e maleve jane thjesht folklor popullor. Nuk ka dy veta qe mund t'i bindesh qe te thone se kane pare zana te malit. Kjo logjike nuk vlen te perdoret se pasi nuk ekzistojne zanat e malit, nuk po ekzistojka as Zoti. Une kur kam qene i vogel nga leximi i disa perrallave kam besuar se zanat ekzistojne me te vertete dhe se qendrojne ne male. Gjithashtu kam besu se ekziston edhe Supermeni, por edhe femijet e moshave te uleta besojne se ekziston babadimri. Kjo nuk provon e as nuk s'provon asgje sipas mendimit tim, pra as qe ekziston Zoti e as qe nuk ekziston.

Citim Postuar mė parė nga Dr.Qendro Lexo Postimin
    ke harruar ta shtosh edhe karkanxhollin!
    Nėse nuk gaboj ( dmth nėse ėshtė fjala pėr tė njėjtėn gjė), nga treva e jonė i thonė: kallukanxhė.
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anėtarėsuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Nė Fushat e Elyses
    Postime
    164

Ē'shoqėri fatastike!
    Kjo ka qenė ambientalizėm i paqėllimtė. Zana ishte natyra qė nuk duhej tė shkilej kot. Tė gjitha tė dhėnat qė kemi rreth zanave na sjellin nė kėtė drejtim.
    PAGANĖT PO TRIUMFOJNĖ, IMAMĖT PO BIEN, BOTĖS SĖ SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Mos haroni se Zana i ka dhon gji Mujes dhe esht bere i fuqishem Muja.

Zana e malit
    Zana e malit ėshtė krijesė mitologjike shqiptare me veti tepėr origjinale autoktone dhe e krahasueshme mė tepėr me figura tė kėtilla ballkanike dhe malore tė popullsive nė gadishullin ballkanik dhe ėshtė mjaft larg e krahasueshme me Artemidėn e grekėve, Dianėn e romakėve. Vėshtire se mund tė shkohet nė njė krahasim deri te Thana e ilirėve.

Sipas traditės, ato kanė dy karaktere: i zbutur, i cili ndihmon kreshnikėt nė betejat e tyre, dhe karakteri idhnakė i cili shiton (nguros) kur iu prishet qetėsia. Brirtė e dhive tė egra janė mbrojtja dhe dobėsia e zanave.

Zanat ruajnė territoret e veta me xhelozi edhe shitojnė ata qė ju prishin qetėsinė apo i befasojnė kur janė duke lozur nėpėr livadhet e maleve. Prandaj edhe kur shkohet nė mal ėshtė traditė tė bėhet zhurmė pėr ti njoftuar ato pėr afrimin e njeriut. Zana ėshtė edhe simbol i plleshmėrisė, prej nga fjala shqipe

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zanat e maleve jane thjesht folklor popullor. Nuk ka dy veta qe mund t'i bindesh qe te thone se kane pare zana te malit. Kjo logjike nuk vlen te perdoret se pasi nuk ekzistojne zanat e malit, nuk po ekzistojka as Zoti. Une kur kam qene i vogel nga leximi i disa perrallave kam besuar se zanat ekzistojne me te vertete dhe se qendrojne ne male. Gjithashtu kam besu se ekziston edhe Supermeni, por edhe femijet e moshave te uleta besojne se ekziston babadimri. Kjo nuk provon e as nuk s'provon asgje sipas mendimit tim, pra as qe ekziston Zoti e as qe nuk ekziston.
    Por edhe Zoti eshte vetem folklor popullor nga lindja e mesme. Me pas kur shume veta besojne nje budallallek, ky budallallek quhet fe/religjion. Gjithsesi tema eshte e qarte qe ne fillim, mundet edhe te shpjegoni nese ekziston Zoti, ose engjejt ose djajte etj. Nuk eshte vetem per zanat e malit kjo teme. Gjithsesi jam dakort me ty per pjesen e fundit, mitologjite nuk duhet nderlidhur, nese nuk ekziston X gje, nuk do te thote se nuk ekziston dicka tjeter.

Citim Postuar mė parė nga fegi Lexo Postimin
    Mos haroni se Zana i ka dhon gji Mujes dhe esht bere i fuqishem Muja.

Zana e malit
    Zana e malit ėshtė krijesė mitologjike shqiptare me veti tepėr origjinale autoktone dhe e krahasueshme mė tepėr me figura tė kėtilla ballkanike dhe malore tė popullsive nė gadishullin ballkanik dhe ėshtė mjaft larg e krahasueshme me Artemidėn e grekėve, Dianėn e romakėve. Vėshtire se mund tė shkohet nė njė krahasim deri te Thana e ilirėve.

Sipas traditės, ato kanė dy karaktere: i zbutur, i cili ndihmon kreshnikėt nė betejat e tyre, dhe karakteri idhnakė i cili shiton (nguros) kur iu prishet qetėsia. Brirtė e dhive tė egra janė mbrojtja dhe dobėsia e zanave.

Zanat ruajnė territoret e veta me xhelozi edhe shitojnė ata qė ju prishin qetėsinė apo i befasojnė kur janė duke lozur nėpėr livadhet e maleve. Prandaj edhe kur shkohet nė mal ėshtė traditė tė bėhet zhurmė pėr ti njoftuar ato pėr afrimin e njeriut. Zana ėshtė edhe simbol i plleshmėrisė, prej nga fjala shqipe
    E vertete, pra shtatZANE, pra me shtatin e zene. Ndoshta me fjalen ZANA nenkuptohen vajza te bukura edhe jo dicka mitologjike?

Edhe une po te jetoja ne mesjete edhe nje vajze "te me jepte gji" do shkoja shume i inkurajuar ne lufte

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •