Dhe, ndėrsa ata po i dėgjonin kėto, Jezusi vazhdoi tė tregojė njė
shėmbėlltyrė, sepse ai ishte afėr Jeruzalemit dhe ata mendonin se mbretėria e Perėndisė do tė shfaqej menjėherė.
12
Tha, pra: ``Njė njeri fisnik shkoi nė njė vend tė largėt pėr tė marrė nė dorėzim njė mbretėri e pastaj tė kthehej.
13
Dhe, si i thirri dhjetė shėrbėtorėt e vet, u dha dhjetė mina dhe u tha atyre: "Tregtoni deri sa tė kthehem".
14
Por qytetarėt e vet e urrenin dhe i dėrguan pas njė pėrfaqėsi duke thėnė: "Nuk duam qė ky tė mbretėrojė pėrmbi ne".
15
Dhe kur ai u kthye, pasi e mori nė dorėzim mbretėrinė, urdhėroi t`i thėrresin ata shėrbėtorėt, tė cilėve u kishte dhėnė paratė pėr tė marrė vesh sa kishte fituar secili duke tregtuar.
16
Atėherė doli i pari dhe tha: "Zot, mina jote dha dhjetė mina tė tjera";
17
dhe ai tha: "Mirė, o shėrbėtor i mirė, sepse ke qenė besnik nė gjėra tė vogėla, merr sundimin mbi dhjetė qytete".
18
Pastaj erdhi i dyti duke thėnė: "Zot, mina jote dha edhe pesė mina";
19
dhe ai i tha edhe kėtij: "Edhe ti ji sundimtar mbi pesė qytete".
20
Atėherė erdhi njė tjetėr i cili tha: "Zot, ja mina jote qė e ruajta nė njė shami,
21
sepse kisha frikė nga ti, qė je njeri i rreptė; ti merr atė qė nuk ke vėnė dhe korr atė qė nuk ke mbjellė".
22
Dhe zoti i tij i tha: "Do tė tė gjykoj nga vetė fjalėt e tua, o shėrbėtor i keq; ti e dije se jam njeri i rreptė, qė marr atė qė nuk kam vėnė dhe korr atė qė nuk kam mbjellė;
23
pėrse nuk e vure paranė time nė bankė qė, kur tė kthehem, ta marr bashkė me pėrqindje?".
24
Pastaj u tha tė pranishmėve: "Merrjani minėn dhe ia jepni atij qė ka dhjetė mina".
25
Dhe ata i thanė: "Zot, po ai ka dhjetė mina".
26
Unė po ju them se atij qė ka, do t`i jepet; por atij qė s`ka do t`i hiqet edhe ajo qė ka.
27
Veē kėsaj, i sillni kėtu armiqtė e mi, tė cilėt nuk donin qė unė tė mbretėroja mbi ta dhe i vritni pėrpara meje!"``.
28
Mbasi tha kėto gjėra, ai shkoi pėrpara duke u ngjitur nė Jeruzalem.
Krijoni Kontakt