Dua te vertetoj nje teori dhe jam kurioz te di sipas fese ( edhe pse kam lexuar per te ) dua qe ta perforcoj me shume iden sipas mendimit te besimtareve.
Kush komandon ? SHpirti qe ndodhet brenda e leviz trupin sipas deshires se tije, apo fiziku
Shpirti
Fiziku
Dua te vertetoj nje teori dhe jam kurioz te di sipas fese ( edhe pse kam lexuar per te ) dua qe ta perforcoj me shume iden sipas mendimit te besimtareve.
Kush komandon ? SHpirti qe ndodhet brenda e leviz trupin sipas deshires se tije, apo fiziku
Revolution 1848
Po te ishte fiziku, ateher dora e majte do te kacafytej me doren e djathte ne rast se kjo e dyta do te kishte me shume privilegje :P
Mos ndoshta duhej te ishte
1. Sistemi Nervor
2. Trupi
Jo se kam ndonje gje kunder "Pitit" por nuk besoj se mund te ndertohen teori shkencore me terma abstrakte :P
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Ke lene jashte pikerisht 1/3 me te rendesishme qe qellon te jete edhe pergjigjja e pyetjes tende:
MENDJA!
Po, ashtu une mendoj
Kemi mjaft fakte qe argumentojne se fiziku nuk mund te veproj n.q.s. nuk jipe urdheri nga e padukshmja apo shpirti. Pra, ne nuk do te hajme qokollada ne qoftese nuk na shfaqet deshira per to, gishtat e mi ketu nuk do te kishin shkruar nqs paraprakisht une nuk e planifikoj se qfare do te shkruaj, etj.
p.s. nuk e di nese me kete teme ke ndonje qellim te caktuar ne menyre qe te arrish nje konkluzion ne lidhje me diqka tjeter, por sa per fillim ky eshte mendimi im.
Ne fakt, doja qe te angazhoheshin edhe antare te tjere besimtare, por meqe pjesa derrmuese e tyre nuk pranojne te diskutojne jasht librave ( ti e di qe ne nenforum islamik fshihet cdo lloj postimi ) vendosa ta hap ketu temen.
Mire. Pra ti mendon qe shpirti leviz trupin
Si eshte puna me te cmendurit ? A eshte shpirti i cmendur apo cfare ? Levizjet e tyre te pakontrolluara etj si keto, si i bie shpjegimi ? Te lutem mos me thuaj se djalli keshtu e ashtu sepse do ta braktis diskutimin
Pershendetje
Revolution 1848
Se pari, pajtohem me ty se ka gjera qe duhet kohe dhe studim per te arritur nje pergjigje te qendrueshme, andaj keto qe themi une, ti e te tjeret nuk dmth se jane perfundimisht zgjidhja.
Shembullin qe ke sjellur ti, ndoshta me mire do te na ilustronte nje psikolog, psikiater apo dikush qe ka studiuar me thellesisht problemin e "te cmendurve", pra nderlidhjen ne mes mendjes dhe trupit. Por une personalisht mendoj se ketu kemi te bejme me problemin e kalimit te urdherit psh nga mendja (shpirti) e deri tek fiziku (dora, kemba, levizjet). Pra, jo se ketu eshte shpirti i cmendur, por se urdheri nga logjika, mendja (shpirti) e deri tek fiziku, nuk arrine ashtu si duhet.
Nqs do te thoshim psh se fiziku eshte ai i cili komandon, ateher pse nuk komandon trupi i njeriut te vdekur? Apo, pse nuk leviz dritarja vetvetiu, a eshte kjo si pasoje e mungeses se shpirtit?
Pershendetje.
Jo mes mendjes dhe trupit, mes mendjes dhe shpirtit.
Ku shkove ? Jemi te fiziku dhe shpirti. A the qe shpirti leviz trupin ? Edhe truri eshte pjese fizike, nuk ka lidhje me shpirtin. Pra shpirti leviz trurin dhe cdo gje qe ka te beje me trupin ( sipas mendimit qe dhe ne fillim )Por une personalisht mendoj se ketu kemi te bejme me problemin e kalimit te urdherit psh nga mendja (shpirti) e deri tek fiziku (dora, kemba, levizjet). Pra, jo se ketu eshte shpirti i cmendur, por se urdheri nga logjika, mendja (shpirti) e deri tek fiziku, nuk arrine ashtu si duhet.
Ja sa bukur, tani ktheje anasjelltas dhe pergjigju pyetjes time per te cmendurit. Merr kohe sa te duash, une ketu jamNqs do te thoshim psh se fiziku eshte ai i cili komandon, ateher pse nuk komandon trupi i njeriut te vdekur? Apo, pse nuk leviz dritarja vetvetiu, a eshte kjo si pasoje e mungeses se shpirtit?
Pershendetje.
Revolution 1848
Krijoni Kontakt