Postuar më parë nga
mesuesi_1
Fakti/Edi Rama nën përgjegjësi penale, lejoi ndërtime pranë gjurmës së Unazës së Madhe
13-03-2011 / Gazeta 55
Gjurma e Unazës së Madhe ka trazuar në mënyrë të përsëritur qetësinë e Edi Ramës. Pas këtij trazimi të radhës, ai sërish ka nxituar të ngrejë një shtëllungë shpifjesh dhe sajimesh, me shpresën se do të mund të fshihet si struci. Qaramanët e angazhuar nga Edi Rama, të ankohen këto ditë, pse gjurma cenon një pjesë të Kopshtit Botanik, nuk bëjnë asgjë më shumë se sa e nxjerrin më shumë zbuluar Edi Ramën, duke e ekspozuar njëkohësisht atë, më shumë përballë marrjes nën përgjegjësi penale. Qaramanët e ndërsyer nga Edi Rama, e dinë sikurse edhe vetë ai (Edi Rama), që Gjurma e Unazës së Madhe ka qenë e njohur që në kohën e Adil Çarçanit, që te projekti i vitit 1989. Qaramanët e ndërsyer nga Edi Rama, e dinë sikurse edhe vetë ai (Edi Rama), se ai projekt parashikonte edhe prekjen e Kopshtit Botanik. Për aq kohë, sa qaramanët e ndërsyer nga Edi Rama, edhe vetë ai (Edi Rama), i dinë të gjitha këto, bashkëfajësia e tyre bëhet edhe më e madhe, në nivelin e përgjegjësisë ligjore, pse nuk ndaluan që Edi Rama të mos lejonte ndërtime brenda hapësirës prej 25 metrash nga gjurma e miratuar. Është kjo shkelje ligjore, e rëndë në radhën e të tillave, që kanë angazhuar këto ditë të fundit “ushtrinë” e qaramanëve të kryeqaramanit Edi Rama, për të tentuar shmangien e vënies së tyre nën përgjegjësi penale.
-
Krijoni Kontakt