Pėrshėndetje Hard. Ėshtė e vėrtet se nuk kam kurrfarė dobie materiale nga rritja e pagave pėr punėtorėt e arsimit, por ėshtė e vėrtetė se kam shumė dobi shpirtėrore. Unė e di fort mirė ēka ėshtė buka e mėsuesit. Unė vetė e kam pėrjetuar atė varfėri tė skajshme, atė bukė tė hidhur, por krenare.
Mėsuesi ka qenė dhe vazhdon tė jetė akoma i lėnė pas dore, i injoruar, i nėnēmuar dhe i nėpėrkėmbur.
Prandaj Hard, kam dhembje pėr ta. E ndiej neØshpirt gjendjen e tyre tė mjeruar, parndaj nuk hesht. Unė nuk hesht, sepse jam nė njė pozicion tjetėr, prandja nga ky pozicion mundohem ta ngris zėrin pėr ta. Ėshtė i urtė mėsuesi, o Hard. Nuk bėzan. Shkelet pėrditė, sepse i ėshtė vrarė krenaria. Mėsusei dje dhe sot bėn jetėn e njė lypsari...
Nuk po zgjatem mė shumė, se m'u errėsuan sytė...
Dhe ju Hard ( mė fal qė po tė drejtohem ty ) bashkė me disa militantė tjerė partiakė e vrisni pėrditė mėsuesin, pėr tė mbrojtur hajdutėt qė ia vjedhin kafshatėn e bukės fėmijės sė mėsuesit.
Ndėrkaq sa pėr lajmet qė the t'i shikoj, kėtė s'e bėj dot, sepse shumica e kėtyre mjeteve informative janė nė shėrbim tė krimit, tė korrupsionit e tė poshtrimit. SIpas kėtyre mjeteve informative, mėsuesit i kanė marrė moti rrogat qė nė nėntor, kor me rritje u mundua tė blitet shipirti varfnajk i mėsuesit!
Mėsuesit duhet tė ngjallen pak. Duhet tė bėhen mė tė gjallė, tė dėgjohet zėri i tyre dhe duhet tė tregojnė hapur nėse dikush ėshtė qė hasmit i ka thėnė hapur"Ne nuk tė dimė pėr shtet, ne kemi planprogramet tona", ai ėshtė mėsuesi, kur tė tjerėt "ilegalisht" shushritnin dhe nuk bėzanin fare, ose milnin mejte tė konsiderueshme nga diaspora pėr tė pėrfituar vetė!
Respekt pėr ty, e pėr ata qė ia dinė vlerėn shkollės! Respektojeni mėsuesin se ai krijon gjenerata tė ardhmėrisė!
P.S. Unė i ka lexuar krejt komentet e disa ketu qė na shiten patriot me bateria. Mos e vrani mėsuesin, se edhe ashtu mjaft e keni vrarė!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 04-04-2011 mė 16:58
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
....s'jem tu e vra msuesin , se sė pari Babi im ka qen profesor ka pas raste qe ka punu edhe si msus....ne at kohen e tij...(une kam arrit ta shoh duke punuar si profesor , por ai me ka treguar se ka punu edhe si msus , e kete se kam mrri me pa , skam ekzistu ateher)
- nuk jem tu e vra msusin PRojket 21 por jemi tu u mundu me ja rregullu sa do kudo jeten e qdo msusi, profesori, doktori , polici puntori ,qytetari te Kosoves dhe e vetmja kjo qeveri qe po mendon per ta dhe eshte kemngulse qe te rregulloj jetrat e qytetarve ne Kosove...
nejse ti Projekt 21 ose Gi de Masha , paska dy nickanme ...ok pun per ty....ti shum mir e paske pershkru atje ....qe msusi tek ne ashtu eshte trajtu ,,,, po qka me bo qe ne kohen e RugoviqBukosh msusat profesorat si kan marr rrogat hiq , bile ajo qeveri e asaj kohe RugovoBukosh profeosrav edhe msusav ju ka mbet ka 16 rroga borxh sot e at dit nuk i kan marr ato rroga asnji msus e asnji profesor i Kosoves ....e ato pare jan hanger mish derri e jan pij Jack daniels e Dunhill sa qe qeto trija ja murren shpirtin Rugoviqit....
kaje at koh Projket 21 se ket koh tani ma ndryshe osht ....nuk jan duke udheheq serbofilat si ne 80'e 90'tat....
Pėrshėndetje Hard. Respekt. Nga kjo pėrgjigje mėsova se ju qenkeni edhe djalė( vajzė) profesori. ( Unė emrin mėsues e pėrdori si emėr tė pėrgjithshėm pėr gjithė mėsimdhėnėsit. Nė Kosovė ende qenkan nė formė kėto rangimet: mėsues, arsimtar, profesor, megjistėr, doktor... do mė falni pėr kėtė gabim, sepse jam mėsuar kėtu nė Danimarkė. Kėta tituj kėtu janė shumė tė zbehtė. Nuk i pėrdorin. Vėrtet janė shumė njerėz modest ). Di se ka edhe disa anėtarė qė kanė prindėr mėsimdhėnės. Para jush del njė detyrė e rėndė. Ju duhet tė keni kujdes nė shkrimet tuaja.
Menjėherė nė shkrim u paraqit ai ndikimi politik. Unė e di qė edhe nė kushte robėrie mėsuesit ( arsimtarėt, profesorėt, magjistrat dhe doktarėt ) e kanė mbajtė gjallė shkollėn shqipe - fjalėn shqipe duke ruajtuar traditat tona. Kjo ėshtė pėr t'u admiruar....
Nejse nuk po zgjatem se jam edhe duke punuar dicka tjetėr por po them: shkolla ėshtė institucion edukativo - mėsimor apolitik. Po u fut politika nė shkolla, ne lamė duart! Mbaruam!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 04-04-2011 mė 18:33
Lajmi i fundit eshte se pagat jane rritur per 15% jo 50%
Shėrbyesve civil u rriten pagat pėr 40 euro!
Mbi 15 mijė veta pėrfitojnė ngritje pagash
Prishtinė, 19 maj - Mbi 15 mijė shėrbyes civil nė fund tė muajit (majit) tė ardhurat e tyre do tė marrin mė tė mėdha pėr 40 euro. Kėshtu tha kryetari i Sindikatės sė Shėrbyesve Civil Mursel Zymberi, pas takimit qė ka pasur me sekretarin e Ministrisė sė Administratės Publike Fitim Sadikun. Ai tha se definitivisht shėrbyesit civil pagat shtesė nė vlerė prej 40 eurosh do t’i marrin prej 1 majit nė fund tė muajit. Ai tregoi se MAP-ja i ka bėrė tė gjitha pėrgatitjet e listave pėr tė gjithė shėrbyesit civil tė cilėt nuk marrin shtesa dhe numri i tyre ėshtė 15.500 veta. Pėr kėtė ngritje janė siguruar pesė milionė euro. Me kėtė hap Qeveria e Kosovės konkretisht Ministria e Administratės Publike po e realizon memorandumin e nėnshkruar mė parė me sindikatat. Mursel Zymberi, kryetar i SSHĒK-sė, tha se ky rezultat ėshtė arritur falė punės dhe mbi 50 takimeve qė kanė pasur me zyrtarėt e institucioneve vendėse, ku dhe ėshtė arritur qė tė miratohen Ligji pėr Shėrbyesit Civil dhe ai pėr Pagat.Qeveria e Kosovės nuk do tė rrisė pagat 50 pėr qind, siē ėshtė duke iu premtuar qytetarėve tė Kosovės. Duke e ditur se jo ēdokush ka qasje nė tė dhėna buxhetore dhe linja tė sakta se si janė bėrė planifikimet dhe sa para do tė shtohen nė buxhetin e pagave, qeveria e Kosovės ėshtė duke mashtruar haptazi qytetarėve e saj.
Sipas lajmeve tė orės 15:00 doli se dje nuk janė shpėrndarė rrogat me rritje, pėr shkak tė ca "difekteve" nė banka, ndėrkaq sot pasdite pritet qė kėto mjete tė dalin nėpėr kontot e punėtorėve.
jane dale...
Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.
Krijoni Kontakt