Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 89
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    .Sepse Zoti e ka derguar si profet Jezusin.Lexo dhe kupto nese je prej atyre qe kuptojne.

Jezusi thote

9 Dhe mė kot mė Adhurojne, duke i mėsuar doktrina qė janė urdhėrime nga njerėzit"".(Mateu 15/9)

Ti duke keqperdorur Shkeimin e Shenjt veq mund ta mashtrosh shpirtin tėnd se jo edhe te tjerėt.

Ky rresht qe ti ke postuar me qellim per ti dhėnė kuptimin e mashtrimit tuaj, tregon se si Jezusi ishte duke biseduar me fariznjėt, skribet nga Jeruzalemi.

Ne kete rast, Krishti nuk ishte duke akuzuar Apostujt - Kishen e Tij sic ti pretendon ti, por Krishti ne kete rast drejtoj gishtin ndaj atyre qe nuk e besuan dhe bile, ketu behet fjale se si skribet dhe fariznjet i akuzonin apostujt e Krishtit pse ata nuk mirrnin abdest, pse nuk i pastronin duart deri ne brryla sic beni ju sot.

Jezusi ua terhjeke verejtjen fariznjėve dhe skribėve te Izraelit se nuk nderhohet Zoti duke larė duart deri ne brryla as duke lare by..., por Zoti adhurohet dhe nderohet me zemer te paster, zemra duhet te pastrohet e jo brrylat - dukja e jashtme, shpirti duhet pastrohet e jo brrylat e duarve, kjo vlene edhe per ty sot sepse edhe ju mendoni se duke pastruar duart e nderoni Zotin, jo pse njeriu duhet mos pastrohet, por pastrimi i duarve dhe trupit te njeriut eshte per shendetin e trupit, ndersa pastrimi i shpirtit dhe zemres eshte shendeti i shpirtit. Prandaj Jezusi, edhe atėher skribėve dhe fariznjeve qe mendonin se duke larė duart jane duke e nderuar Zotin, ashtu edhe juve qe sot mendoni ashtu, Jezusi u drejtohet duke ua kujtuar fjalet e profetit te madh te Izraeltit Isaia duke u thėnė;
    "Bukur parafoli pėr ju Isaia, kur tha: ‘Ky popull mė nderon me buzė e zemra e tij ėshtė larg meje."!

Te lexohet me kujdes dhe secili mund ta kuptoj se Jezusi ne ket rast eshte duke biseduar me armiqt - me ata qe e urren Jezusin dhe qe mbanin veten per te mire dhe mesues te ligjit te Zotit, e jo me apostujt - Kishen e Tij.

lexoje:

"Atėherė disa farisenj e skribė nga Jerusalemi iu afruan Jezusit e i thanė:

Pse nxėnėsit e tu nuk i pėrfillin mėsimet qė na i lanė tė parėt? Sepse nuk i lajnė duart para se tė hanė bukė!”

Ai u pėrgjigj:

E ju pse e shkelni urdhrin e Hyjit pėr shkak tė mėsimit tuaj? Sepse Hyji ka thėnė: ‘Nderoje babain dhe nėnėn tėnde’ dhe ‘Kush e mallkon tė atin e tė ėmėn le tė ndėshkohet me vdekje.’ Kurse ju mėsoni: ‘Kushdo i thotė babait e nėnės: ‘Ndihma qė prej meje tė takon ty, le tė jetė dhuratė e shenjtė Tempullit’, ai s’ėshtė mė i detyruar ta ndihmojė tė atin. Kėshtu ju e shlyet fjalėn e Hyjit nė emėr tė mėsimit tuaj. Shtiracakė! Bukur parafoli pėr ju Isaia, kur tha:

‘Ky popull mė nderon me buzė e zemra e tij ėshtė larg meje. Nderimi qė ma japin ėshtė i kotė sepse si mėsim tė Zotit mėsojnė urdhra tė nxjerrė prej njerėzve.’“ (Mt 15; 1-9)

Shtiracakė! ėshtė i kotė pastrimi duarve sepse eshte mėsim i njerzve dhe jo i Zotit, Zoti nderohet me zemer te paster, zeemren dhe shpirti duhet te pastrohen, Zoti nderohet duke respektuar urdhnat e Tij dhe fjalen e Tij, duke jetuar jasht mekatit dhe urrejtjes, me zemer te paster dhe dashuri te Zotit, duke ndihmuar dhe kujtuar te varferit, te afermit dhe ata qe kane nevoje, prandaj keta rreshta qe ti i citove, jane ne interes te degjosh ti dhe mos te mashtrosh vetveten duke menduar se pse i lanė duart e fiton shpirtin. Jo pse njeriu nuk duhet pastruar sepse kjo eshte nevoje per shendetin e njeriut, por jo per shpirtin, jo per ta fituar Parajsen, dhe jo duke menduar se po e nderon Zotin. Ndryshe nderohet Zoti. Prandaj larja e duarve deri ne brryla duke menduar se njeriu eshte duke e nderuar Zotin, Jezusi u thotė;
    "Shtiracakė! Bukur parafoli pėr ju Isaia, kur tha: Ky popull mė nderon me buzė e zemra e tij ėshtė larg meje"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 18-03-2011 mė 09:34
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti duke keqperdorur Shkeimin e Shenjt veq mund ta mashtrosh shpirtin tėnd se jo edhe te tjerėt.

‘Ky popull mė nderon me buzė e zemra e tij ėshtė larg meje. Nderimi qė ma japin ėshtė i kotė sepse si mėsim tė Zotit mėsojnė urdhra tė nxjerrė prej njerėzve.’“ (Mt 15; 1-9)[/I]

Shtiracakė! ėshtė i kotė pastrimi duarve sepse eshte mėsim i njerzve dhe jo i Zotit, Zoti nderohet me zemer te paster, zeemren dhe shpirti duhet te pastrohen, Zoti nderohet duke respektuar urdhnat e Tij dhe fjalen e Tij, duke jetuar jasht mekatit dhe urrejtjes, me zemer te paster dhe dashuri te Zotit, duke ndihmuar dhe kujtuar te varferit, te afermit dhe ata qe kane nevoje, prandaj keta rreshta qe ti i citove, jane n einteres te degjosh ti dhe mos te mashtrosh vetveten duke menduar se pse i lanė duart e fiton shpirtin. Jo pse njeriu nuk duhet pastruar sepse eshte nevoje per shendetin, por jo per shpirtin dhe jo duke menduar se po e nderon Zotin.
    Si eshte i kote mor "pastertor".Laheni ju apo jo.Lexo mor ... biblen

“Pastaj vuri legenin midis ēadrės sė mbledhjes dhe altarit dhe e mbushi me ujė pėr t'u larė. Dhe me kėtė ujė, Moisiu, Aaroni dhe bijtė e tij lanė duart dhe kėmbėt; kur hynin nė ēadrėn e mbledhjes dhe kur i afroheshin altarit, ata laheshin, ashtu si e kishte urdhėruar Zoti Moisiun”. (Exodi 40:30-32)

Pali ishte mbas Jezusit si ka mundesi Pali lahej ti jo?

“Atėherė Pali i mori me vete ata burra dhe, tė nesėrmen, pasi u pastrua bashkė me ta, hyri nė tempull dhe deklaroi plotėsimin e ditėve tė pastrimit, dhe kur do tė paraqitej oferta pėr secilin nga ata”. (Veprat 21:26)

Po kete pse sma komentove zotrote

"Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Zoti mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Zoti s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Shiko si thote Jezusi se kush mund te flase ne emer te Zotit.

Megjithatė unė ju them tė vėrtetėn: ėshtė mirė pėr ju qė unė tė shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do tė vijė te ju Ngushėlluesi; por, po shkova, unė do t'jua dėrgoj.Dhe kur tė ketė ardhur, ai do ta bindė botėn pėr mėkat, pėr drejtėsi dhe pėr gjykim.Pėr mėkat, sepse nuk besojnė nė mua; pėr drejtėsi, sepse unė po shkoj tek Zoti dhe nuk do tė mė shihni mė; pėr gjykim, sepse princi i kėsaj bote ėshtė gjykuar.(Gjoni 16/7-16)

por Ngushėlluesi, fryma e shenjte qė Zoti do ta dėrgojė nė emrin tim, do t'ju mėsojė ēdo gjė dhe do t'ju kujtojė tė gjitha kėto qė ju thashė. Unė po ju lė Paqen(Islamin), po ju jap Paqen time: unė po jua jap, po jo si e jep bota; zemra juaj mos u trondittė dhe mos u frikėsoftė.28 Ju keni dėgjuar qė ju thashė: "Unė po shkoj dhe do tė kthehem te ju". ..Nuk do tė flas mė gjatė me ju, sepse po vjen princi i kėsaj bote dhe ai nuk ka asgjė nė mua. (Gjoni 14/26-28,30)
    Kush ishte ky princi ?

24 Shtatėdhjetė javė janė caktuar pėr popullin tėnd dhe pėr qytetin tėnd tė shenjtė, pėr tė t'i dhėnė fund shkeljes, pėr t'i dhėnė fund mėkatit, pėr tė shlyer paudhėsinė, pėr tė sjellė njė drejtėsi tė pėrjetshme, pėr tė vulosur vegimin dhe profecinė, pėr tė vajosur vendin shumė tė shenjtė.25 Prandaj dije dhe kuptoje se, qė kur ka dalė urdhri tė restaurohet dhe tė rindėrtohet Jeruzalemi deri te Mesia, princi, do tė duhen shtatė javė dhe gjashtėdhjetė e dy javė tė tjera; ai do tė ndėrtohet pėrsėri me sheshe dhe me ledhe, por nė kohėra plot ankth.Danieli
    "Shoku Mjekesise"

Toni duhet ta pranosh se Mersini eshte duke te te deklasuar fare...po e njeh me mire Biblen se ti...
    Nėse dėshiron ta dish tė vėrtetėn duhet tė jesh i gatshėm ta pranosh.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Kush ishte ky princi ?

24 Shtatėdhjetė javė janė caktuar pėr popullin tėnd dhe pėr qytetin tėnd tė shenjtė, pėr tė t'i dhėnė fund shkeljes, pėr t'i dhėnė fund mėkatit, pėr tė shlyer paudhėsinė, pėr tė sjellė njė drejtėsi tė pėrjetshme, pėr tė vulosur vegimin dhe profecinė, pėr tė vajosur vendin shumė tė shenjtė.25 Prandaj dije dhe kuptoje se, qė kur ka dalė urdhri tė restaurohet dhe tė rindėrtohet Jeruzalemi deri te Mesia, princi, do tė duhen shtatė javė dhe gjashtėdhjetė e dy javė tė tjera; ai do tė ndėrtohet pėrsėri me sheshe dhe me ledhe, por nė kohėra plot ankth.Danieli
    "Princi" qe flet Jezusi ne shkrimin e Gjonit 14; 30 eshte djalli i mallkura.

"S’do tė flas mė shumė me ju, pse po afrohet princi i botės. Ai kundėr meje s’mundet asgjė". (Gjn 14; 30), Pra Krishti thotė se; "kundėr meje s’mundet asgjė".

Princi i kesaj bote eshte djalli i mallkuar per te cilin Jezusi thotė; “nuk ka asgjė nė mua” ketu flalen e kishte para qe te arrestohej dhe per ata pricat dhe cubat e kesaj bote, nese ti mendon se kur Krishti tha ashtu iu referua Muhamedit atėher te siguroj se nuk e ke gjendjen mire. Princi i cili nuk ka pjese ne Jezusin dhe "s’mundet asgjė kunder" Jezusit, ai pric eshte djalli.

Kemi debatuar per kete dhe mos i perserit shkrimet me qellime djallzore.

ja ku e ke pergjigjen e meparshme:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...8&postcount=37

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Unė po ju lė Paqen(Islamin)\

HAHAHAHAHAHAHAHAHA, o koktul ju njehere thoni qe bibla eshte e korruptuar, ne anen tjeter i besoni vargjet e saj.Mos nxirr gjilpera ne kasht, po ti hy kuranit mund te nxjerri qfardo perfundime sipas qefit tem.

Qdo libri mund ti ndrrohet karakteri nga cili do njeri , shembull kurani dhe 123123 sekte Islamike.

Por qudia eshte ketu se ne nje an thoni BIBLA ESHTE E KORRUPTUAR E NE TJETREN BESONI NE TE POR GJITHMON ATE QE JU KONVENON JA SHTONI EDHE CA GJERA SIPAS MENDJES JUAJ EDHE JA PO FLET PER MAHMUTIN HAHAHAHAHAHHA

Per te diskutuar rreth nje libri se pari lexo dhe studjo me vemendje ate pastaj eja pall ketu, ndryshe mos sill vargje qe ne qdo forum islamik i keni postuar per tjau bere qefin Islamikve analfabet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MafiaWarz : 18-03-2011 mė 10:51
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Lexo cfare thote Jezusi

Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Zoti mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Zoti s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)
    Edhe kėtu!! Unė jam veē duke menduar nėse a bėn ti ketė keqpėrdorim te Shkrimit te Shenjt me vetėdije apo pa vetėdije? Kjo ėshtė pyetja ime, pėr ndryshe te jep baci yt shpjegime sepse asnjė problem nuk ėshtė te pėrgjigjet njeriu derisa e ka te Vėrtetėn. Te kam thėne se te pėrballohesh me Ungjillin e Krishtit, je duke u pėrballuar me te Vėrtetėn e Zotit dhe asnjė mėnyre ti me ato mashtrime dhe manipulime nuk mund te qėndroni.

Ne ketė rast, Jezusi ishte duke folur me ata qe e akuzonin dhe ne asnjė mėnyre nuk behet fjale qe Jezusi po u drejtohet Apostujve – Kishės se Tij. Kjo edhe mund te konstatohet nga secili lexues pasi qe ta lexon, ta lexoj ashtu siē ėshtė tregimi e jo siē ty te konvenon me qellim te manipulimit.

Ta lexojmė me kujdes shkrimin origjinal ashtu suc ėshtė e jo siē e servilon ti:

"Ku unė shkoj, ju nuk mund tė vini" u thot Jezusi atyre qe mendonin se jane ne ligjin dhe mesimet e verteta.

“Jezusi u tha pėrsėri: “Unė po shkoj e ju do tė mė kėrkoni dhe do tė vdisni nė mėkatin tuaj.
    Ku unė shkoj, ju s’mund tė vini.” Atėherė judenjtė thanė: “A mos mendon tė vrasė veten pasi thotė: ‘Ku unė shkoj ju s’mund tė vini?’“ E Jezusi u tha:
    “Ju jeni prej kėtu poshtė kurse unė jam prej sė Larti.
    Ju jeni prej kėsaj bote kurse unė nuk jam prej kėsaj bote. Prandaj edhe ju thashė: ‘Do tė vdisni nė mėkatet tuaja!’
    Pėr tė vėrtetė nėse nuk besoni se UNĖ JAM do tė vdisni nė mėkatet tuaja.”

Atėherė ata i thanė:
    “Kush je ti?”

“Po pėrse u pėrgjigj Jezusi t’ju tregoj prapė prej fillimit? Shumė gjėra kam pėr tė thėnė pėr ju e tė gjykoj; porse Ai, qė mė dėrgoi, ėshtė i vėrtetė dhe ēka dėgjova prej Tij atė i them botės.”
    Ata nuk e morėn vesh se u foli pėr Atin.
    Atėherė Jezusi u tha: “Kur ta ngritni Birin e njeriut, atėherė do ta merrni vesh se UNĖ JAM dhe se prej vetvetes nuk bėj asgjė, por flas ashtu si mė mėsoi Ati.
    Ai qė mė dėrgoi, ėshtė me mua e nuk mė la vetėm, sepse unė gjithmonė bėj ēka i pėlqen Atij.”
    Nė kėto fjalė tė tij, shumė besuan nė Tė.” (Gjn 8; 21 – 30)

Ēka ndenkupton dhe ēka thot Jezusi ne kete rast?

“Ju jeni prej kėtu poshtė kurse unė jam prej sė Larti.” Kėta rreshta tregojnė se si Jezusi iu drejtua kundėrshtarėve te Tij dhe turmės, njerėzve qe nuk e besonin - popullit judenj qe edhe e akuzonin duke u thėnė; “Ku unė shkoj, ju s’mund tė vini.” Duke u bere te ditur se Krishti ishte Zoti nga qielli i mishėruar nė njeri – Zot dhe njeri, Ai do te shkoj aty ku ata qe nuk e besojnė nuk mund te shkojnė. Jezusi do te kthehet aty nga edhe erdhi, Jezusi u thotė se; “Ju jeni prej kėtu poshtė kurse unė jam prej sė Larti. Ju jeni prej kėsaj bote kurse unė nuk jam prej kėsaj bote. Prandaj edhe ju thashė: ‘Do tė vdisni nė mėkatet tuaja!’"!

“UNĖ JAM”! kjo deklarate e Zotit Krisht duhet tė zgjoj mendjen e njeriut. Jezusi u thotė se; “Do tė vdisni nė mėkatet tuaja!’ Pėr tė vėrtetė nėse nuk besoni se UNĖ JAM do tė vdisni nė mėkatet tuaja.”

Sa madhėshtor qe ėshtė ky rresht, ky rresht qe nxirre ti duke e manipuluar dhe cunguar rreshtin, edhe duke e ndryshuar, jo pse Jezusi u thotė se “do te vdisni ne mėkatin e juaj’ por Jezusi u tregon se edhe pse ata do te vdesin ne mėkat, ky rresht duhet shumė ta zgjoj mendjen tende dhe te atyre qe nuk e besojnė Jezusin, Jezusi u tregon atyre qe e kundėrshtonin se; “UNĖ JAM”! Ky emėr takon veē Zotit, ky ėshtė emri qe Zoti ia zbuloj njeriut nėpėrmes profetit te Izraelit Moesiu duke i thėne; “UNĖ JAM” dhe duke vazhduar “thuaju popullit; Ati i Abrahamit, Izakut dhe Jakobit”!
    Tani edhe diēka tjetėr; kjo ėshtė edhe vėrejtje pėr te gjithė qe lexojnė; Jezusi thotė se “do te vdisni ne mėkatin e juaj nėse nuk besoni se UNĖ JAM”!

“por flas ashtu si mė mėsoi Ati “ Asgjė jashtė Atit nuk gjendet te Jezusi. Lavdi Zotit. Jezusi i pa ndare me Atin, mėsimet e Jezusit te pa ndara nga Ati, jeta e Jezusit tokėsore e pa ndare ndaj Atit. Jezusi ne Atin dhe flet Jezusi flet Ati. Gjithēka mėson Jezusi, ėshtė mėsim i Atit. Kjo ėshtė edhe arsyeja pse ne e besojmė JEZUSIN. Kjo ėshtė forca e besimit tonė. Duke dėgjuar Jezusin dėgjojmė Atin. Duke mėsuar mėsimet e Jezusit jemi duke mėsuar mėsimet e Atit sepse Jezusi thotė se “por flas ashtu si mė mėsoi Ati”. Por kur do ta kuptojnė judenjėt ketė te Vėrtetė? Vetėm pasi ta godasin, ta mundojnė dhe ta vrasin ne kryq, pra vetėm atėherė, atėherė kur Ati do ta ngjallė nga vdekja! Dhe pikėrisht pėr ketė Jezusi u tha se; “Kur ta ngritni Birin e njeriut, atėherė do ta merrni vesh se UNĖ JAM dhe se prej vetvetes nuk bėj asgjė, por flas ashtu si mė mėsoi Ati”! Lavdi Zotit.

Me kėto fjale Jezusi iu drejtua Judenjeve. Kush ishin ata qe e ngritėn Jezusin? Ishin pikeshit ata qe e vranė ne Kryq, por qe kjo ka ndodhur jashtė vullnetit te Atit sepse shkrimi thotė se para qe te ndodhte arrestimi i Jezusit, Jezusi tha; “Ati im, le tė behet vullneti yt...”! Jezusi pasi ra ne doren e te kėqijve, te pa feve - te atyre me urrjetje qe e munduan dhe e kryqėzuan, vdiq dhe u varroS, te treten ditė u ngjall dhe iu shfaq botes pėr dyzet dit dhe u ngrit ne qiell, - U "LARTESUA" dhe vetėm pas kalimit te Tij neper kėto vuajtje dhe tmerre, Ai u ngrit ne lavdinė e vet. Vetėm atėherė njerėzit e kuptuan se Ai ishte me Atin qiellor dhe asgjė nuk beri prej vetvetiu. Kjo ėshtė madhėshtia, Hyjnia dhe pa-ndashmėria e Jezusit me Atin e Tij qiellor. AMEN

Te lexojmė se si “u ngrit” Jezusi: “Mė ėshtė dhėnė ēdo pushtet nė qiell e nė tokė”!

“Paqja me ju"! U tha Jezusi apostujve pas ngjalljes”
    "Tė tmerruar dhe tė frikėsuar, mendonin se po shihnin ndonjė shpirt. Jezusi u tha:
    “Pse po trembeni? Pse po dyshoni nė zemrat tuaja? Shikojini duart e mia e kėmbėt e mia: unė jam! Vetė! Mė prekni e vėrtetojeni! Shpirti s’ka mish e eshtra, si po shihni se unė kam!”

Atėherė u tha: “Kėtė vėshtrim kishin fjalėt qė ju thosha kur ende isha me ju: ‘Duhet tė shkojė nė vend gjithēka u shkrua pėr mua nė Ligjin e Moisiut, nė Profetėt e nė Psalme. ’“Atėherė ua shndriti mendjen qė t’i kuptonin Shkrimet dhe u tha:
    “Kėshtu ėshtė nė Shkrimin e shenjtė: ‘Mesisė i duhet tė pėsojė e tė ngjallet sė vdekuri tė tretėn ditė. Nė Emėr tė tij do tė predikohet ndėr tė gjithė popujt, duke filluar prej Jerusalemit, kthimi dhe falja e mėkateve. Ju jeni dėshmitarėt e kėsaj gjėje.Dhe, ja, unė do ta dėrgoj mbi ju Premtimin e Atit tim. Qėndroni, prandaj, nė qytet derisa tė visheni me Fuqinė prej sė Larti.” (LK 24; 37 – 49)

“Mė ėshtė dhėnė ēdo pushtet nė qiell e nė tokė. Prandaj, shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! Mėsojini tė zbatojnė gjithēka ju kam urdhėruar! Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė deri nė tė sosur tė botės!” (Mt 28; 16 – 20)

“Atėherė i mori me vete deri nė Betani, i ēoi duart dhe i bekoi. E, ndėrsa po i bekonte, u nda prej tyre dhe u ngrit nė qiell. Ata ranė pėrmbys para tij dhe e adhuruan e me gėzim tė madh u kthyen nė Jerusalem dhe vazhdimisht ishin nė Tempull duke i dhėnė lavdi Hyjit.” (Lk 24; 50-53)

Pra Jezusi kėtu e kishte fjalėn kur u tha se “Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut” sepse Jezusi-NJeri u lartėsua dhe u ngrit ne qiell pas vujatjve qe pėsoj, vdekjes ne kryq dhe ngjalljes e Tij. Ky ėshtė ngadhnjimi i njeriut ndaj "princit" te kesaj bote te vdekshme, ky eshte ngadhnjimi i njeriut me Zotin ndaj vdkjes. Ky - Krishti - Njeri - Bir i njeriut eshte ngritja - lartesimi i njeriut - Jeta e perjetshme ne Atin tonė qiellorė. Kjo ėshtė dėshmia dhe e VERTETA.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 18-03-2011 mė 11:21

Toni , une po i ndjek me shum vemendje postimet e juaja, vetem se me duket sikur po devijon ca kjo teme !

Pershendetje
    Revolution 1848

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Toni , une po i ndjek me shum vemendje postimet e juaja, vetem se me duket sikur po devijon ca kjo teme !

Pershendetje
    Pershendetje EuroStar1, kjo eshte e vertete por une veq sa po pergjigjna pasi qe ai far Mjeksia apo Mersin dhe kush e di sa nicka te tjere i ka, eshte duke postuar shkrime te gatshme qe i ka te komuniteti musliman te cilat i kam pare, pastaj kerkoj falje por ne secilin shkrim do ti jap pergjigje dhe kjo per hire te lexuesit te f.sh. Me vjen keq por ai i prini kesaje keshtu dhe eshte cdoher duke e ndryshue natyren e temes, poashtu eshte edhe duke i perseitur shkrimet. Ky nuk zhvillon debat por poston shkrime te gatshme por nuk eshte ndonjė problem se do te marr pergjigje per te gjitha.

Respekt

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Elytony Lexo Postimin
    Muhammedi a.s. ne Bibel....
    "Ja sherbetori im qe une perkrah,i zgjedhuri im qe me kenaq shpirtin. Kam vene frymen time mbi te ai do tu sjell drejtesin kombeve."(Isaia 42:1)...Muhammedi a.s. u solli drejtesin kombeve e jo Jezuesi. Jezuesi thote se eshte derguar vetem per shtepin e Izraelit(mateu 5:17),ai asnjehere nuk ka dal jasht Izraelit,dhe nuk arriti tu sjell drejtesin popullit te vet,e lere me kombeve.
    ---"Ai nuk do te ligeshtohet dhe nuk do te dekurajohet derisa te vemdose drejtesin mbi toke,dhe ishujt do te presin ligjin e tij" (Isaia 42:4)...Jezuesi u pranua nga pak hebrenj dhe ate nuk e pranuan kombet. Ai as qe arriti te vendos drejtesin dhe ligjin e tij mbi toke, dhe ishuj nuk pritnin ligjin e tij,pasi ai nuk kishte ligj te tij por erdhi ta plotesoi ligjin e Moisiut (mateu 15:24). Nga ana tjeter Muhammedi ishte ai qe solli ligjin ne ishujt dhe ata e pritnin,dhe ai nuk u dekurajua derisa e solli kete ligj,e pranuan ligjin edhe pasi e pranuan ligjin e mbaroi misionin,pastaj vdiq.
    ---Jakobi u thote djemeve te tij :"Skeptri nuk do t'i hiqet Judes,as Bastuni i komandimit nga kembet e tij,deri te vij Shilohu,dhe atij do ti binden popujt."(Zanafilla 49:10)...Kush ishte ky Shilohu qe mori Skeptrin dhe Bastunin e komandimit nga kembet e Judes? Le te shohim:
    1.A ishte Moisiu? Ky nuk mund te jet,ngase ky ishte organizuesi i pare i 12 fiseve te Izraelit,dhe para tij nuk kishte mbret apo profet ne fisin e Judes.
    2.A ishte Davidi? Edhe ky nuk mund te jete,pasi qe ky ishte mbreti dhe profeti i pare pasardhes i Judes.
    3.A ishte Jezuesi? As ky nuk mund te jete,pasi ky ishte djali dhe pasardhesi i Davidit(dmth ishte nga Juda). Dhe Jezuesi nuk kishte Skepter mbreterore, ne fakt ai kshillonte judenjet ti paguajn Cezarit taksa(20:22-25),ai as qe la ligj te shkruar.Verseti i mesiperm i bibles flet per marrjen e spektrit dhe dastunin ekomandimit nga kembet e Judes. E kush e morri kete spekter perpos Muhammedit a.s. ,pasi prej tek Davidi e deri tek Jezuesi te tere ishin nga Juda(pra perjashtohen nga kjo "gare").
    Fjala Shiloh ne perkthim dmth i qete,paqedashes,BESNIK ,Muhammedi ishte i till edhe para se te shpallej profet. Ata ne Meke para shpalljes e quanin me nofken "Al Ameen" e qe dmth i besueshmi,BESNIKU. Pra ky ishte ai qe e hoqi Skreptin nga kembet e Judes. Profetet para tij ishin te bijt Izraelit,kurse ky nuk ishte nga bijt Izraeli,por nga bijt e Ismaelit.
    Gjithashtu ne fund te Bibles,ne fjalorin biblik permendet fjala "SILOE" qe ne greqisht eshte "SILOAM",kurse ne hebraisht ishte "SHILOAH" dhe ne shqip dmth "I DERGUAR". Pra Muhammedi a.s. ishte ky i derguar qe morri Spektrin nga kembet e Judes.

...Ai, qė ia shpall Furkanin (Kur’anin, dallues tė sė vėrtetės nga e pavėrteta) robit tė vet (Muhammedit) qė tė bėhet pejgamber i botes (kėshillues), ėshtė i madhėruar.."(Furkan 1)...

Ky lloj kopjimi duke ia mveshur keto cilesi Muhanedit eshte me banal se sa mund te mendohet.
    Edhe Gadafi mund te thote, ja tel libri i Isaias po flitet per mua. Keto barrnishta vetem dy dhe nje thundroret i hajne!

Une habitem se si nuk kan turp te bejn keto vjedhje identitetesh dhe mveshje te tjerve. Ma merr mendja se edhe allahu qesh me keto lopizma.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gregu : 18-03-2011 mė 12:32
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •