Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    une personalisht nuk kam asgje kunder ateisteve. nuk i urrej njerezit ne baze te bindjeve apo ideologjive te tyre (pervec nazisteve lol)
    ato pak te njohur qe kam te cilet jane ateiste, jane njerez me kulture te spikatur dhe shume inteligjente.
    gjithashtu, sic e ceke edhe vehte, ateistet ose jofetaret i kane dhene tej mase shume njerezimit sidomos ne fushen e zbulimeve shkencore.

sdq. per te qendruar ne teme, sepse pa dashur i dhashe drejtim tjeter dhe kam frike mos t'i mbesi hatri hepesit te temes
    nuk besoj se niveli i larte i jeteses vie si rrjedhoje e ateizmit.
    mendoj se ndodhe e kunderta. pra ateizmi vie si rrjedhoje e nivelit te larte te jeteses... mendimi im.
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une personalisht nuk kam asgje kunder ateisteve. nuk i urrej njerezit ne baze te bindjeve apo ideologjive te tyre (pervec nazisteve lol)
    ato pak te njohur qe kam te cilet jane ateiste, jane njerez me kulture te spikatur dhe shume inteligjente.
    gjithashtu, sic e ceke edhe vehte, ateistet ose jofetaret i kane dhene tej mase shume njerezimit sidomos ne fushen e zbulimeve shkencore.

sdq. per te qendruar ne teme, sepse pa dashur i dhashe drejtim tjeter dhe kam frike mos t'i mbesi hatri hepesit te temes
    nuk besoj se niveli i larte i jeteses vie si rrjedhoje e ateizmit.
    mendoj se ndodhe e kunderta. pra ateizmi vie si rrjedhoje e nivelit te larte te jeteses... mendimi im.
    Ok, mendim i kuptueshem per mua.
    Edhe pse ekzistojne edhe kundershembuj. Per shembull niveli mjaft i larte i jeteses ne vendet arabe, per shembull tek saudet, te cilet prape se prape jane (gjegjesisht duket te jene) fetare.

Mendoj se ateizmi eshte proces i nje arsimimi te larte dhe reflektimi rrenjesor mbi njohurite pasoje te arsimimit. Jo patjeter arsmimin skolastik, shkollor, por arsimim ne kuptim te afinitetit per te logjikuar, mbajtur ne mend dhe gershetuar njohurite e fituara. Pra edhe nje bari me keto aftesi mund te jete ateist. Faktor tjeter per ateizem mund te jete edhe pervoja e keqe me fene gjegjesisht keqvajtjet e shumeta te feve. Per shembull gabueshmeria e klerikeve. Pastaj mund te jete edhe shkenca, per shembull leximi i filozofeve me renome boterore, njohurite ne lemite shkencore si biologjia, astronomia, antropologjia, socilologjia e psikologjia. Pastaj mund te jete thjesht atdhedashuria. Ose te gjitha bashke. Per ateizem ka ndoshta poaq faktore sa ka per te qenurit religjioz. Me rendesi eshte qe te luftohet per nje paraqitje te drejte te ateisteve ne shoqeri. Jo te barten etiketimet e feve ndaj tyre ne shoqeri. Nuk eshte e vertete qe ateisti nuk eshte i moralshem, nuk ka dashuri per atdhe, nuk ka nivel te larte te etikes, nuk eshte njeri social, nuk eshte i mencur, nuk eshte i ligjshem. Pastaj as nuk eshte e vertete qe ateisti i refuzon te gjitha mendimet e feve ne teresi. Per shembull nuk kam takuar ateist, i cili kritikon 10 komandamentet e Bibles gjegjesisht ekuivalentet e Kuranit. Por i kritikon dhe refuzon pjeset tjera te Bibles gjegjesisht Kuranit. Kryesisht gjerat qe shkojne kunder shkences, pra pjesen "perrallore" te Bibles dhe Kuranit. Kjo tregon se ateisti nuk eshte ateist per te qene me afer te keqes, sepse sikur te ishte ashtu, ai do te kritikonte Biblen, kur kjo thote "mos vrit". Kete nuk e ben ateisti, por i refuzon ato gjerat, te cilat sipas vleresimit te tij, sipas te arrituave e njohurive shkencore ose jane te deshmuara si te gabueshme ose mund te shihen me probabilitet te madh si te gabueshme.

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Edhe pse ekzistojne edhe kundershembuj. Per shembull niveli mjaft i larte i jeteses ne vendet arabe, per shembull tek saudet, te cilet prape se prape jane (gjegjesisht duket te jene) fetare.
    .
    me sa di une, ato sheiket dhe miliarderet e tjere te naftes nuk jane fetar (shumica them). nejse. pak rendesi ka.
    sdq jam dakord me ato qe shkruajte.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ku jane njerzit me religjioz...

Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    me sa di une, ato sheiket dhe miliarderet e tjere te naftes nuk jane fetar (shumica them). nejse. pak rendesi ka.
    sdq jam dakord me ato qe shkruajte.

(1) A Man over 40 years old generally, or
    (2) A Muslim who is a student of knowledge. Even a new Muslim can be called a Sheikh if he is diligent in seeking the knowledge of Islam based upon Quran and authentic Sunnah. He is a Sheikh to those he can teach.
    (3) Usually a person is known as a Sheikh when they have completed their undergraduate university studies in Islamic studies and are trained in giving lectures.

Islamic-Dictionary
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    (1) A Man over 40 years old generally, or
    (2) A Muslim who is a student of knowledge. Even a new Muslim can be called a Sheikh if he is diligent in seeking the knowledge of Islam based upon Quran and authentic Sunnah. He is a Sheikh to those he can teach.
    (3) Usually a person is known as a Sheikh when they have completed their undergraduate university studies in Islamic studies and are trained in giving lectures.

Islamic-Dictionary
    as nuk ia kisha idene.
    ty te kemi ekspert te islamit...
    Vasudhaiva Kutumbakam

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    as nuk ia kisha idene.
    ty te kemi ekspert te islamit...
    Ska problem, kadal kadale meson edhe ti
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Pyetje me vend, mendim me vend. As une nuk arrij ta kuptoj mire.
    Me fal i dashur binjak, por pyetja nuk eshte me vend!!
    Do te ishte e tille sikur te ishte provuar me fakte nderlidhje ndermjet vetevrasjeve dhe ateizmit, por meqe nje gje e tille nuk eshte provuar, pyetja nuk ka kuptim.....i vetmi shpjegim qe une mund t'i jepja nje analize te tille te percipte eshte se "vetevrasja" e nje njeriu tek e fundit eshte nje shprehje e larte lirise se tij personale!! Nje ateist nuk ka "frige-respekt" per askend dhe e ndjen veten te lire te vendose vete per jeten e vet!!Qarte?!!
    Jarigas

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Me fal i dashur binjak, por pyetja nuk eshte me vend!!
    Do te ishte e tille sikur te ishte provuar me fakte nderlidhje ndermjet vetevrasjeve dhe ateizmit, por meqe nje gje e tille nuk eshte provuar, pyetja nuk ka kuptim.....i vetmi shpjegim qe une mund t'i jepja nje analize te tille te percipte eshte se "vetevrasja" e nje njeriu tek e fundit eshte nje shprehje e larte lirise se tij personale!! Nje ateist nuk ka "frige-respekt" per askend dhe e ndjen veten te lire te vendose vete per jeten e vet!!Qarte?!!
    O binjo, une ne brendi e mohova ate qe pohon ai. Kjo shihet ne fjalite e kuqe. Ndersa ne fjalite e kalterta i tregova, perse mendoj une se Admirali tenton t'i mvesh ateisteve gjera negative sic eshte kinse vetevrasja.

Pyetje me vend, mendim me vend. As une nuk arrij ta kuptoj mire. Por sikur te mundohesha ta kuptoj, do hulumtoja me thelle. Do hulumtoja ne mos ndoshta nuk eshte ateizmi shkaktar per vetevrasjet. S'kam njohuri mbi kete ceshtje, s'e kam vrare veten akoma : D Por mendoj se ka motive te shumeta qe cojne ne vetevrasje, nuk eshte mosbesimi ne fe shkaktar autark i vetevrasjes. Kjo per shembull per shkak te faktit se cdo ateist e ka rrugen e hapur per tu kthyer kur te doje ne fe. Ka pasur edhe apostul qe ka qene ateist, per shembull Pali. Pse te mos e ndjej veten si pjese e mozaikut fetar edhe nje ish ateist?

Mendoj se njerezit kane prirje per te pare nje gje per se te keqe ne ateizem. Kjo eshte e shkaktuar nga armiqesia, te cilen ndjejne fete per ateistet. E cila perseri nderlidhet me "demet" qe ateistet u kane shkaktuar feve. Feve si te tilla, si forma botekuptimi, jo njerezve te tyre. Por kjo prirje e njerezve eshte shume e gabuar. Njerezit qe jane nen influencen e feve, i marin per siper etiketimet qe feja ju ben ateisteve dhe i perdorin keto ne menyre te pa filtruar me logjiken e pervojen personale. Ka shume gjera, me te cilat "krenohet" i tere njerezimi, te cilat e kane burimin tek ateistet. Qofshin zbulime te shkencave ekzakte apo ide ne saje te shkencave shoqerore. Ndaj eshte e gabuar te shihet ateizmi per se si nje gje e keqe. Pozitive tek ateistet ne krahasim me fetaret, eshte se ateistet pranojne tjetersine e fqiut. Nenkupton: Ateistet nuk kane urdher "hyjnor" misionues. Nuk mendojne se Zoti kerkon prej tyre te ateistizojne boten. Kjo mundeson tolerance, kuptim per tjetersine e fqiut. Feja kete gje nuk e njeh. Ajo njeh vec hegjemonizem, gjitheperfshirje, misionim deri ne mposhtje ose ne te mposhtur. Ketu i gjejme rrenjet e ngjarjeve me te hidhura ne bote. Jo ne ateizem.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •