Hajt se po ta trgoj nje histori te bukur me Anije Kozmike
Natën e udhëtimit të Israsë, Profeti a.s ishte shtrirë duke fjetur pranë Qabes. Atë natë, Xhibrili a.s i shkon Profetit a.s dhe e zgjon nga gjumë, për të startuar udhëtimin madhështor drejt Kudsit, e mandej drejt qiellit. Xhibrili a.s kishte sjellë një kafshë për udhëtimin drejt Kudsit. Profeti a.s e përshkruan atë me fjalët:”Ajo ishte më e madhe se gomari dhe më e vogël se mushka.” Edhe pse me trup të vogël, kjo kafshë ishte shumë e shpejtë, pasi çdo kërcim bëhej atje ku përfundonte shikimi, në horizont. Profeti a.s u zgjua dhe hypi në burak, kafsha e përgatitur për këtë qëllim. Kështu filloi udhëtimi madhështor dhe i çuditshëm.
Sakaq, ekzistojnë yje dhe planetë të cilat gjenden me miliarda vite dritë larg tokës. Ato nuk janë në skajin dhe kufirin përfundimtar të qiellit të parë. Një anije kozmike, e cila udhëton me 7.000 km/h, i duhen tre vite për të mbërritur tek planeti më i afërt.
Sakaq, Profeti a.s bashkë me Xhibrilin a.s e përshkuan këtë distancë të madhe në disa çaste.
Pun minutash a e ke parasysh
Keto Gomere, nuk e ndosin kozmosin sepse nuk punojne me reaktore atomik, por punojne me bar ose me miser. Bile keto gomere, jane te dobishem sepse e pleherojne universin me bagla.
Flej gjum tani dhe pafsh endrra me gomare qe fluturojne si anije kozmike![]()
une e kam nji propzim nese veq doni te merni pjese ne forum ndoshta kish me qene me mire paraprakisht te jen te informuar mire per temen perkatese e jo te shkruani me hamendesi e te beni temen te pakuptueshme .Si mundet dikush me reagu me revolte kurani keshtu thot e keshtu nuk thon me sa po e shof une me se pari duhet lexuar e kuptuar e pastaj te jepni sygjerime e jo te shaheni e te fyheni nermjet veti pa pas baza te njohjes
Krijoni Kontakt