Postuar më parë nga
iliria e para
Nga Express më 07 mars 2011 në ora 20:24
Myslimanët, në shumë vende, në mënyrë masive po kundërshtojnë teorinë e evolucionit të Darvinit, nën ndikimin e elementeve konservatore të islamit. Kjo u bë e ditur gjatë një konference shkencore të mbajtur në Egjipt, nën organizimin e Këshillit Britanik.
Nidal Guesoum, profesor i fizikës dhe astronomisë në Universitetin Amerikan të Sharjahas në Emiratet e Bashkuara Arabe, tha në konferencë se në shumë vende, studentët dhe akademikët mendojnë se duhet të zgjedhin mes evolucionit dhe kreacionizmit, në vend që të kuptojnë se dikush mund të besojë në Zot, por edhe në teorinë e Darvinit.
Dr. Guesoum, mysliman sunit, tha se në vende si Tunizia, Egjipti, Turqia, Pakistani dhe Malajzia, anketat tregojnë se vetëm 15 për qind e të pyeturve mendojnë se teoria e Darvinit është e vërtetë apo pjesërisht e vërtetë.
Ky qëndrim ishte mbizotërues edhe në mesin e nxënësve, studentëve e mësuesve nga shkolla e mesme, e deri në universitet. Ajo çfarë është më shqetësuese, tha Dr. Guesoum, mësuesit e lëndëve shkencore keqinterpretojnë faktet dhe teoritë e evolucionit, duke i përzier ato me ideologji fetare.
Një anketë, në të cilën ishin përfshirë 100 akademikë dhe 100 studentë të universitetit ku punon Dr. Guesoum, tregoi se 62 për qind e profesorëve dhe studentëve myslimanë besojnë se teoria e evolucionit është teori që nuk është provuar.
Qëndrim të njëjtë kishin vetëm 10 për qind profesorëve dhe studentëve jomyslimanë të anketuar në të njëjtin sondazh.
Krijoni Kontakt