Jo, e kisha fjalen cfar permban brenda ? Psh Shtepia ime ka: Kolltuqe, TV, Dvd, Krevate, etj... Se di a me kuptove !
Pershendetje
Jo, e kisha fjalen cfar permban brenda ? Psh Shtepia ime ka: Kolltuqe, TV, Dvd, Krevate, etj... Se di a me kuptove !
Pershendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 22-03-2011 më 14:30
Revolution 1848
EuroStar1, pershendetje!
Siç edhe e kam thënë, pershkrimi i ferrit është vuajtje e tmershme nga mungesa e Zotit. Ferri nuk është vend me gjë - sende, është gjendje. Shkrmet kur pershkruajne diçka te caktuar, autori perdor dhe pershkruan por jo, të gjitha janë mënyra të marra nga përvoja e jetës me qellim për me na bë ma të qartë ne atë mënyrë e kuptojmë ma mirë, është ma shumë mënyrë e të shprehurit figurative, ato nuk kuptohen në mënyrë të fjalpërfjalshme sepse ferri është nje gjendje. Është nje “humnere” – gjendje, gjendje izolimi në vetvete, pa praninë e Zotit. Jane dy botëra – gjendje, kjo e ferrit dhe ajo me Zotin. Por ajo qe mund te thuhet eshte se; ferri është një gjendje e izoluar, pa Zotin qe eshte Drite dhe Dashuri – gjitcka e mire dhe e perjetshme, ferri është nje humnere dhe është vuajtje në mënyrë të tmershme nga mungesa e Zotit sepse shpirti I ferrit ndahet nga Drita e amshuar, nga Ai qe e krijoj dhe jep jete. Edhe kjo mund te thuhet se eshte nje gjendje e vdektë – pa jetë dhe pa dritë.
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
>>> Parajsa eshte si dita me diell ku ti e sheh diellin dhe e shijon ate. Nuk ke dyshime per ekzistencen e tij dhe gjithcka te ndricohet ne mendje.
>>> Purgatori eshte si nata me hene ku ti kupton qe drita e saj vjen nga dielli por ti nuk je ne gjendje ta shojesh per se drejti per shkak te gjendjes tende shpirterore. Aty lind vuajtje dhe trishtim qe ajo drite nuk shijohet per se drejti por vetem pasqyrimi i saj. Ketu kjo vuajtje ka limit ne kohe, e ndryshme per te gjithe ne varesi te ndryshkut shpirteror qe ka secili.
>>> Ferri eshte si ajo nata pa hene ku ti e din fare mire qe ne anen tjeter eshte dielli dhe ti kurre nuk do ta shohesh. Kjo gjedje eshte pothuajse vdekje dhe shpesh quhet dhe vdekja e dyte per shkak se je ekstremisht larg atij qe quhet burim jete. Ata qe perfundojne atje vuajtjen me te madhe besoj do ta kene shpirterore. Sepse jane te vetedijshem per shansin qe kane humbur. Kishin ne dore perjetesine dhe shansin per te qendruar prane nje gjeje shume te madhe ekstremisht e mire,e drejte, e fuqishme dhe inteligjente.
La verita' ti rendera' libero!
A kam te drejt te pyes edhe un ?
> Sikur ta kisha perjetuar perseri nuk do dija si ta pershkruaj. Mendoj qe e rendesishme eshte ta dish qe ekziston dhe jo ne c'forme. Perceptimi i tij ndodh vetem ne ferr dhe nuk mund te perceptohet jashte tij. Ashtu sic perceptohet nje zjarr tjeter ai i dashurise qe perceptohet vetem kur je ne parajse.
La verita' ti rendera' libero!
Krijoni Kontakt