Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 64
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    > Sikur ta kisha perjetuar perseri nuk do dija si ta pershkruaj. Mendoj qe e rendesishme eshte ta dish qe ekziston dhe jo ne c'forme. Perceptimi i tij ndodh vetem ne ferr dhe nuk mund te perceptohet jashte tij. Ashtu sic perceptohet nje zjarr tjeter ai i dashurise qe perceptohet vetem kur je ne parajse.
    "Teologji quhet përpjekja për të shpjeguar të panjohurën me anë të çka s'ia vlen të njohësh."
    — Henri Menken

"Shpjegimet misticiste konsiderohen si të thella. E vërteta është se nuk janë së paku as sipërfaqësore."
    — Fridrih Niçe

"Besimi nuk të jep përgjigje, thjesht të ndalon të bësh pyetje."

— Frater Ravus
    Revolution 1848

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    "Teologji quhet përpjekja për të shpjeguar të panjohurën me anë të çka s'ia vlen të njohësh."
    — Henri Menken

"Shpjegimet misticiste konsiderohen si të thella. E vërteta është se nuk janë së paku as sipërfaqësore."
    — Fridrih Niçe

— Frater Ravus
    Nuk është e drejt qe njeriu te sherbehet me propaganda dhe gjera te pa verteta duke injoruar realitetin dhe te verteten.

Se pari, askush nuk e ndalon qe dikush te beje pyetje.

Poashtu, kishte pergjigje dhe pyetjeve te juaja u jane dhene pergjigje.

Tash, nese nuk e kënaqin dikënd pergjigjet, ajo nuk do te thote se nuk pati pergjigje, pergjigje kishte por ato ose nuk jane kuptuar ose .....!!

Gjithsesi ata qe ti citove me naltë, nuk kan thene te verteten, te pakten kjo nuk ndodhi ndermjet meje dhe teje.

respekt, sherbehu me Jezusin - qiellorin - e VERTETA e jo me njerez qe ushqejne dheun dhe bakteriet tokesore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 01-04-2011 më 19:59
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anëtarësuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    Tono, me fal qe po hy ketu, por i ndjek me vemendje postimet e tua dhe desha te me sqarosh pak per kete rrjeshtin biblik nese mundesh.

Une psh: Jam shum frikacak ndaj disa rrethanave te ndryshme qe mund te me ndodhin dhe shpesh largohem si lepur, po ashtu jam edhe i pafe, sepse akoma nuk bindem me leksionet fetare, poashtu, nuk ma mer mendja qe ka njeri qe mos te kete genjyer te pakten nja 1000 here gjat jetes se vet.

Tani pyetja eshte se te gjitha keto jane pjese e natyres se njeriut qe e krijoj " Zoti " dhe ai liqeni me squfur dhe zjarr , me duket si gjykim paksa i renduar per keto lloj kadegorish. ! Ndersa per kriminelet , nuk di ca te them por besoj qe edhe ata deri diku jane te barabarte me kriminelet fetare qe vrasin ne emer te " Zoti-t"... Sepse fundja te gjith kriminelet qe vrasin per arsye te ndryshme , qofshin ato fetare, ekonomike, etj, e kane nje alibi per tu mbrojtur dhe per tu shfajsuar...Pastaj , ku eshte meshira e pafund e Zoti-t ?

Nuk je i obliguar te me sqarosh ( Megjthse do me pelqente nje sqarim nga ana jote ) dhe po te duash mund edhe ta fshish si postim.

Te pershendes vlla

Fillimisht, duhet te kuptosh dicka qe eshte shume e rendesishme, nuk e di sesi i interpretojne njerezit shkrimet e bibles, por gjeja kryesore qe duhet te kuptosh eshte se nuk mund te marresh gjithcka ne menyre literale (pra te ndjekesh fjalen, e jo kuptimin). Duhet te kesh parasysh se shumica e bibles eshte perbere nga metafora, analogji, etj ne kete aspekt.

E se dyti, nuk e di sesa i njohur je me biblen, por Jezu Krishti vete thote qe, -Pendohuni, dhe mbreteria e babait tim dhe e imja do te jete e juaja. pra edhe per mekatarin sado i keq te kete qene, ka shpetim.

Aty zoteri, eshte : MESHIRA E ZOTIT! Te pakten kjo vlen per katoliket.
    Ergo cogito, ergo sum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-03-2011
    Postime
    174
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    Pyet AMERIKANO, DON'T WORRY.
    Te falemnderit VOLSIV,

Pyetja ime eshte e njejt me ate qe u fshie, nëse Jezusi qenka flijuar per ti lar mekatet e gjithe njerzimit, ateher pse te egziston ferri, pse nuk e mbylli ate apo nuk vendosi nje moratorium apo dicka te ngjashme me suspendimin e kesaj vuajtje te perhershme ?

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nuk është e drejt qe njeriu te sherbehet me propaganda dhe gjera te pa verteta duke injoruar realitetin dhe te verteten.

Se pari, askush nuk e ndalon qe dikush te beje pyetje.

Poashtu, kishte pergjigje dhe pyetjeve te juaja u jane dhene pergjigje.

Tash, nese nuk e kënaqin dikënd pergjigjet, ajo nuk do te thote se nuk pati pergjigje, pergjigje kishte por ato ose nuk jane kuptuar ose .....!!

Gjithsesi ata qe ti citove me naltë, nuk kan thene te verteten, te pakten kjo nuk ndodhi ndermjet meje dhe teje.

respekt, sherbehu me Jezusin - qiellorin - e VERTETA e jo me njerez qe ushqejne dheun dhe bakteriet tokesore.
    Toni, nese tjetri thote ( Nuk ka rendesi se si eshte por rendesi ka qe ekzison ) si ta marr kete une ? As nuk e shpjegoi se si eshte dhe as qe ekziston.

Por as ti nuk me je pergjigjur me nje sqarim te hollsishem. Une e di shum mire se si e pershkruan krishterimi ferrin, por doja nje ilustrim nga ana juaj. Gjithsesi po pres.

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga qerosi Lexo Postimin
    Fillimisht, duhet te kuptosh dicka qe eshte shume e rendesishme, nuk e di sesi i interpretojne njerezit shkrimet e bibles, por gjeja kryesore qe duhet te kuptosh eshte se nuk mund te marresh gjithcka ne menyre literale (pra te ndjekesh fjalen, e jo kuptimin). Duhet te kesh parasysh se shumica e bibles eshte perbere nga metafora, analogji, etj ne kete aspekt.
    Per ferrin se kuptova ku kishe shkruar !

E se dyti, nuk e di sesa i njohur je me biblen,
    As une nuk e di se sa kam njohuri, megjithate, shikoje vete nga kjo faqe dhe ne vazhdim

http://www.forumishqiptar.com/showth...?t=3398&page=6

por Jezu Krishti vete thote qe, -Pendohuni, dhe mbreteria e babait tim dhe e imja do te jete e juaja. pra edhe per mekatarin sado i keq te kete qene, ka shpetim.

Aty zoteri, eshte : MESHIRA E ZOTIT! Te pakten kjo vlen per katoliket.
    Per ferrin e kemi fjalen dhe ketu nuk hyn meshira e Zotit, sepse ata njerez qe hyn aty nuk e kan merituar meshiren e tije. Mbarojme njehere pune me ferrin ,pastaj flasim per meshiren e Zoti-t

Pershendetje
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    — Henri Menken

— Fridrih Niçe

— Frater Ravus
    >>> Mundohu te pranosh qe aftesia per te shpjeguar disa gjera eshte e kufizuar dhe kjo e ka nje qellim qe eshte ne kete menyre. Njerezit nuk ekzistojne per te vertetuar qe Zoti ekziston por per ta gjetur ate. Ti nje dite mund ta gjesh ate (kuptohet brenda teje) dhe une do isha budalla te pretendoja qe ti te me vertetosh ate qe ti ke gjetur. E shumta une mund te te pyes per kontaktet, dialogun, eksperiencen por jo te me sjellesh Zotin para syve qe te ma vertetosh ate. Ne kete pike nuk te ndihmon dot askush. Edhe vete Ai qe eshte pjese e asaj qe quhet Zot kur erdhi te tregonte per Atin fjalet e tij nuk kishin kuptim per ata qe i degjonin sepse ata prisnin tjeter gje prej tij, dicka me misherore per te treguar. Perfundimisht Ai tha nese nuk me besoni per c'ka po ju them te pakten besoni per mrekullirat qe pate me syte tuaj. Kjo tregon qe edhe vete Krishti nuk arriti te gjente fjalet per te bindur njerezit qe ajo qe ai po thoshte ishte e verete saqe ishte e nevojshme te bente edhe mrekulli. Tani une kaq e kam fuqine dhe pamundesia per ta vertetuar Zotin ne menyren qe deshiron ti nuk heq gje nga e verteta qe po them. Ndoshta disa gjera nuk kuptohen nga fjalet e te tjereve por nga intuita dhe intelekti yt. Pastaj edhe sikur te ta vertetoja dhe ta sillja Zotin para syve te tu perseri ekziston mundesia e mos pranimit te tij njesoj sic beri engjelli me i bukur i krijuar ndonjehere, Djalli.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga AMERIKANO Lexo Postimin
    Te falemnderit VOLSIV,

Pyetja ime eshte e njejt me ate qe u fshie, nëse Jezusi qenka flijuar per ti lar mekatet e gjithe njerzimit, ateher pse te egziston ferri, pse nuk e mbylli ate apo nuk vendosi nje moratorium apo dicka te ngjashme me suspendimin e kesaj vuajtje te perhershme ?
    >>> Jezusi vertet u flijua dhe vuajtjet e tij i lane mekatet e atyre qe jetuan para tij dhe te atyre qe do jetonin pas tij.
    > Kuptimi i gjithe kesaj historie eshte qe nese ti pendohesh per gjithcka te keqe qe ke bere dhe vendos te besh vec mire nuk mund te futesh ne parajse sepse drejtesia e Zotit kerkon te behet drejtesi. Atehere per gjithe te keqiat qe bere ti, ai vuajti ne avance ne menyre qe te clirohesh kur te duash prej skllaverise se mekait thjeshte duke kerkuar falje.
    > Ai tha "E verteta do t'ju beje te lire" dhe me kete donte te thoshte qe ti ke lindur ne mekat dhe skllav i mekatit por e verteta (pra Ai vete dhe Ajo c'ka Ai na tha) mund te te cliroje prej saj.
    > Lidhur me mbylljen e ferrit mund te them se Ai nuk deshiron te coje njerez ne parajse me zor. Parajsa eshte nje pasuri qe nuk ka te matur. Dikur Ai tha: Nese ju nuk do te jeni te ndershem me pasurite e vogla kush eshte ai budalla qe do t'ju besoje ato te medhate?
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    a eshte mekat te dua te kuptoj Zotin ?

trishtohem kur shoh pafuqishmerine e njeriut ti afrohet Zotit , dhe turbullohem nga misteri i dijes qiellore .

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga maratonomak Lexo Postimin
    a eshte mekat te dua te kuptoj Zotin ?
    .
    JO, aspak nuk është mëkat, është vyrtyt, është deshirë shpetimi, është dëshmi se je krijese e Zotit dhe natyrisht se e kerkon burimin dhe krijuesin tend. Kurr mos pusho duke e kerkuar Zotin dhe vullnetin e Tij...!

Citim Postuar më parë nga maratonomak Lexo Postimin
    trishtohem kur shoh pafuqishmerine e njeriut ti afrohet Zotit , dhe turbullohem nga misteri i dijes qiellore .
    Kerkoje Zotin nepermes personit Jezus, Ai eshte ndermjetsuesi ne mes njerit dhe Zotit, Ai do afroj te Zoti, Ai - Jezusi do ta jap te drejten te quhesh bir i Zotit, Jezusi do te zbuloj shume mistere dhe do ta bëjë te mundhsme te kuptosh të Vërteten qiellore. Krishsti pra, i vetmi... thirri dhe besoj Atij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 02-04-2011 më 19:03
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-03-2011
    Postime
    5
    Përshëndetje, të gjithve!
    Drejt u shkru se ferri /skëterra/ asht gjëndje. Nuk spjegoi çfar gjëndje. Personalisht përkrahi ata që kanë shkru se ferri asht gjëndje e vetdijës dhe e shpirtit. Ferri asht edhe k'tu mbi Tokë, siç ndodhi tash në Japoni, ku luftohet, ku vdiset nga skamja e vorfnia, nga uji i ndotun dhe nga s'mundjet e shërushme.
    Zoti na e ka lan në vullnetin tonë të zgjedhim rrugët e mirësisë, fisnikis, pozitivës, dashnis, apo të së keqes, negativës, urretjes e krimit. Simbas veprave do dhurohemi se na dhuron Zoti, kurse do e p'sojm sepse me vepra të këqia e kemi dënu vedin, jo Zoti!
    Themeli i çdo religjioni pozitiv kishte me qenë: "Çka nuk dëshiron me ta ba kush, mos ia ban kujt"! / Kam qenë prezent dy herë pak para se kanë vdek dy vrasës. Të dy kanë qenë të tmerrum/!

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •