Postuar mė parė nga
bili99
Opinioni im per nje deklarate te Rufi Osmanit ,kohe me pare se te shpalli partine e re:
"Vlerėsimet e mia flasin se paraqitja ime nė kėto zgjedhje do tė rrezikon mė sė shumti BDI-nė dhe Ali Ahmetin, dhe unė pretendoj qė kėtė parti ta fitoj nė kėto zgjedhje. Me subjektet tjera politike nuk kam pse merėm”, tha Rufi Osmani
Kjo deklarate nuk thote gje te re ,eshte nje deshmi se shqiptaret e kane si pasion marrjen me vetveten. Deklarata e Rufiut duhet te jete ndryshe marrja pjese e partise se re te Rufiut ne keto zgjedhje do te sfidojne politiken antishqiptare te sllavomaqedonise dhe te shpalosi programin e zgjedhjes perfundimtare per ceshtjen shqiptare ne Maqedonine Perendimre- Iliride sic e quajm ne.
Nese nuk ka program te tille ,ai eshte edhe nje garues pushteti qe nuk do te sjelle risi ne skenen politike per shqiptaret nen sllavomaqedoni.
Kurse levizjet e njerezve qe permenden: shqiptaret ne ato troje nuk jane me miljona, shumica e anetarve jane te njejtit qe kane nderruar te gjitha partite politike te meparshme ne Maqedoni dhe dihet mirefilli rezultati i tyre ne partite e meparshme( per fat te keq)
Shtimi i partive ne spektrin politik nder ne nuk zgjedh gje, vecsa na largon nga rruga e e zgjedhjes,nderkaq programi kombetar qe nuk do ti shohi shqiptaret me nen sllavomaqedoni eshte zgjedhja,dhe kete program nuk e ka shpalosur parti.
Te konkurosh per karrike ne parlamentin e maqedonise eshte humbje kohe kombetare,jane provuar keto alternativa andaj edhe ato qe i perfaqsojne sot ata rryma u shendrruan ne syte e popullates shqiptare nga atdhetare ne antikombetare!!! Pse? une do thosha se pergjigja eshte shume e thjeshte:kur konkuron ne nje parlament dhe ne nje shtet jodemokratik,parlament qe je i parapercaktuar te jeshe pakice,dhe shumice eshte nje popullate plot komplekse- si kompleks kryesor luften per te sendertuar idenditetin e tyre te paqene!!! nje popullate me paranoje thuajse e keqja u vjen nga shqiptaret nderkaq eshte e kunderta.
...Shpresoj qe Rufiu te kete mbeledhur mend, ai ka qene ne skene, partia qe do te shpallet me eshte nje realitet .
Une e njoh Rufiun, ai eshte njeri i mencur, ka kualifikim dhe karizme per personalitet politik,dhe ka kredibilitet kombetar POR? nuk jane ingridientet e vetem qe te lejne te jeshe i sukseshem ne ate hapesire te cmendur,sidomos kur ke edhe dobesi ne personalitet qe mund te reflektohen tek suksesi personal dhe i pergjithshem ( Rufiu ka potencial te jete njeri i madh,nuk duhet te behet i vogel me zor!me nje fjale Rufiu me gjithe intelektin dhe kualitetet e pergjithshme pozitive si njeri,si dhe pergatitjen superiore profesionale,atdhedashurine,ai nuk e ka tejkaluar vetveten- egon,ai e ka te zakonshmen shqiptare nje njeri i jashtzakonshem,se perndryshe ka pasur mundesine te jete shef i cdo partie shqiptare qe sot egziston ne Maqedoni..nuk ka dashur te jete numer 2 - disahere numri 2 vlen me shume se numri 1-shpeshhere ne fakt ) ne zberthim qe ta kuptoni me mire: nuk ka pse lufton Rufiu per te mposhtur partite shqiptare,ka cka te beje dhe ke te mposhti ,vetem nese e drejton energjine ku duhet do te perkrahet nga shqiptaret ,dhe nese leshon deklarata si me lart,eshte i destinuar te humbi ...e di qe si shqiptare jemi euforik dhe mund te kete nje energji pozitive ne fillim POR- mos te harroje se te gjithe krereve politik po ne u kemi kenduar dhe me ne fund i kemi fyer zi e me zi!!!
Nuk qendron populizmi, nuk qendron premtimi , mbijeton vetem programi qe cdo shqiptar ne ato troje e sheh vetveten ,dhe mbijeton partia qe e permbledh dhe e realizon ate deshire dhe ate perkushtim te nje popullate te shprehur ne program.
Nese del me nje alternative ndryshe do te kete sukses,dhe nese del si partite deri me sot per ti marre deputetet njeratjetres ...nuk kam koment! ne fakt kam: partite politike shqiptare qe jane sot ne ato troje kethehen nga atje ku aspiron te shkoje partia e Rufiut!
Alternativa tjeter eshte programi tjeter ,jo si i partive egzistuese...pra planet deri ne zgjidhje perfundimtare :
A-nen Maqedoni
B- Konfederate me Maqedoni
te kete edhe C- Te ndare nga sllavomaqedonia- Maqedonia perendimore,Maqedonia shqiptare,Ilirida pra
Te gjitha me afat kohor jo shume te gjate pasi plani A eshte tejkaluar....
Emri bombastik i partise si "Rilindja Demokratike Kombetare",eshte vetem nje parole populiste qe perdoret per te manipuluar dhe mobilizuar popullaten shqiptare si anetarsi ne partine e re dhe nuk ka asnje gje permbajtsore ne emrin e partise qe synon te mbroje shtetin sllavomaqedon.Ne fakt emri i partise eshte nje manipulim i pandershem me ngjenjat e nje popullate euforike dhe te vuajtur me dekada ,popullate kjo qe atdhedashurine dhe gjakimin per liri i ka te pasterta dhe shume reale,popull ky qe pret nje rruge shpetimi nga bijte e vet qe luftojne njeritjetrin per pushtet.
Gramatika shqiptare per Rufi Osmanin nuk ka me shume se nje vete,dmth une..une...une Rufi Osmani,nuk e di se cu be puna me vetat tjera si "ti","ai" "ata" dhe sidomos c'u be me veten e perbashket shumesin tone"NE".
Per mendimin tim spektrit te politikes shqiptare ne Maqedoni i shtohet edhe nje luftetar per pushtet.
Koha do te tregoje ne do te jete Rufi Osmani nje kalores i ceshtjes kombetare apo nje kale ne karrocen e qeveritareve te sllavomaqedonise!
me nderime,
bili99
_____
P.S
Jepni opinionet tuaja, "pro ","kundra "apo edhe opinionet neutrale o cfardo qofshin dhe mos ofendoni njeritjetrin per politikanet e nenqiellit shqiptar...falemnderit!_______
Krijoni Kontakt