Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 68
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Udhëtimi ndërplanetar dhe ndëryjor

Endërr e madhe e shkencëtarve dhe adhuruesve të hapësirës është udhëtimi në planete tjera përkatësishtë në sisteme tjera diellore , ose me ekstrem në galaktika tjera .

P.sh në yllin më të afërt të Diellit , Proxima Centaury largësia është 4.2 vjet drite . Pra nëse njeriu arrin të ndërtoj anije me shpejtesin e dritës pra i duhen 4.2 të arrij në yllin më të afërt.
    Galaktika jonë ka afërsishtë 200-400 milion yje dhe afërsishtë 50 milion planete , me diametër 100 000 vjet drite , pra me teknologjin që njofim sot as që paramendohet të arrihen distanca të tilla .
    Edhe nëse arrihet shpejtësia e dritës përsësi do të duheshin gjenerata të tëra për ti arritur këto yje dhe planete .

Si mendoni mund njerzimi të zhvilloj apo mendoni se egzistojnë këto teknologji për këto udhëtime .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    161
    Xhamia. nuk mendoj dhe jam shum i sigurt se shpejtesia e drites nuk mund te arihet ndonjehere
    Te marim nje shembull neqoftese e mer nje gje dhe e leviz me shpejtesi 300.000 km per sekonde ajo do te digjet ne ajer do ti digjen te gjithe molekulat prej shpejtesie
    edhe nje gje tjeter qe nuk kam hy ne internet dhe te lexoj por ma mer mendja qe kur shohim ndonje meteor (kemi pa te gjithe) qe digjet ne qiell lart dhe mendojme ndonje deshire per ate ma mer mendja qe ai meteor digjet prej shpejtesise shume te madhe ne qiell e njejta gje mund te ndonje edhe me raketen

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga number Lexo Postimin
    Xhamia. nuk mendoj dhe jam shum i sigurt se shpejtesia e drites nuk mund te arihet ndonjehere
    Te marim nje shembull neqoftese e mer nje gje dhe e leviz me shpejtesi 300.000 km per sekonde ajo do te digjet ne ajer do ti digjen te gjithe molekulat prej shpejtesie
    edhe nje gje tjeter qe nuk kam hy ne internet dhe te lexoj por ma mer mendja qe kur shohim ndonje meteor (kemi pa te gjithe) qe digjet ne qiell lart dhe mendojme ndonje deshire per ate ma mer mendja qe ai meteor digjet prej shpejtesise shume te madhe ne qiell e njejta gje mund te ndonje edhe me raketen
    Cfare je duke thene mor ?? Te digjen molekulat ....a ke bo fizik e kimi ti mer ??

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    cdo gje eshte mundur

....dhe nese do te arrijme ate shpejtesi(e drites) pyetja ime eshte do te jete natyra jone njerezore ta perballoje ate shpejtesi?
    Paqe!

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Nese lievizmi me shpejtesi te drites ne atmosferen tone mesiguri qe do digjet si meteor objektet e ndertuara nga njeriu deri sot!!(e ardhmja mundet te bjen zbulime te reja qe i ben rezistent materiale te caktuara).
    Mirepo ketu po flitet ne hapesire jasht planetit, ku nuk ka ajr dhe si pasoj as ferkimet qe te djeg objektin me shpejtesi te drites.D.m.th. ne hapesire eshte e mundur shpejtesia e drites, Hmmm

Eshte nje enderr fantastike.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    shpejtesia e drites nuk eshte ospsioni i vetem per udhtimet hapsinore , shkenctaret enderojn qe nje dit ky udhetim te kryhet nepermjet teleportimit , pra nepermjet llojeve te vrimave te zeza te cilat do te jen teresisht te kontrolluara , reth ketyre ambiceve shum shkencetar shpresojn qe te mbelidhin informacione ne experimentin e CERN
    We are all Aliens

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Nese lievizmi me shpejtesi te drites ne atmosferen tone mesiguri qe do digjet si meteor objektet e ndertuara nga njeriu deri sot!!(e ardhmja mundet te bjen zbulime te reja qe i ben rezistent materiale te caktuara).
    Mirepo ketu po flitet ne hapesire jasht planetit, ku nuk ka ajr dhe si pasoj as ferkimet qe te djeg objektin me shpejtesi te drites.D.m.th. ne hapesire eshte e mundur shpejtesia e drites, Hmmm

Cfare je duke thene mor ?? Te digjen molekulat ....a ke bo fizik e kimi ti mer ??
    E=mc2 , nese kethehet ne fizike te zbatuar i bie qe objekti me mase ne rast se do udhetonte me shpejtesine e drites pesha e tij do shtohej ne infinit. Dmth te gjith objektet fizike perfeshi ketu edhe njeriun, e kane te pa mundur te udhetojne me shpjetesine e drites.

Ne boten reale vetem Fotonet udhetojne me shpejtesi te drites.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    ....dhe nese do te arrijme ate shpejtesi(e drites) pyetja ime eshte do te jete natyra jone njerezore ta perballoje ate shpejtesi?
    Une mendoj qe po , por jo me kete lloj teknologjie qe ne njerzit e thjeshte njofim.
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin

Nuk eshte puna me leviz me shpejtesi te drites ne atmosfer por jashte saj.
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    E=mc2 , nese kethehet ne fizike te zbatuar i bie qe objekti me mase ne rast se do udhetonte me shpejtesine e drites pesha e tij do shtohej ne infinit. Dmth te gjith objektet fizike perfeshi ketu edhe njeriun, e kane te pa mundur te udhetojne me shpjetesine e drites.

Ne boten reale vetem Fotonet udhetojne me shpejtesi te drites.
    "E kan te pamundur" me duket se e vetmja fjal qe si shkon per dore me u perdor ne shkence .
    Sdo me than se kjo qe shkrujte nalt te jete e vertete edhe beso se shum shpejte ka me u rrezu kjo teori

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    shpejtesia e drites nuk eshte ospsioni i vetem per udhtimet hapsinore , shkenctaret enderojn qe nje dit ky udhetim te kryhet nepermjet teleportimit , pra nepermjet llojeve te vrimave te zeza te cilat do te jen teresisht te kontrolluara , reth ketyre ambiceve shum shkencetar shpresojn qe te mbelidhin informacione ne experimentin e CERN
    Po mendon me STARGATE ?

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •