Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 68
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Po une kete lloj transporti kuptoj me teleportiim?!?! Apo edhe si ne Star trek jo vetem Stargate
    Po Stargate si te duket....nje mundesi reale apo vetem fantazi "perfekte" e autorit ?

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Sipas njohurive te fundit qe njeh shkenca, une mednoj qe eshte nje fantazi qe me lotojn syte.

Mirepo duke marr parasysh disa teorive konspirative, por edhe si e paraqet autori ne film hmmm nuk e perjashtoj. Kinse intelegjensa me te larta se njeriu i kane ndertuar keto gjera me mundesi te ndryshme etj. Ateher po.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Sipas njohurive te fundit qe njeh shkenca, une mednoj qe eshte nje fantazi qe me lotojn syte.

Mirepo duke marr parasysh disa teorive konspirative, por edhe si e paraqet autori ne film hmmm nuk e perjashtoj. Kinse intelegjensa me te larta se njeriu i kane ndertuar keto gjera me mundesi te ndryshme etj. Ateher po.
    Me se miri do te ishte "sipas njohurive te fundit qe njofim ne njerzit e thjeshte" sepse ne fshehtesi zoti di se cka behet .

Kurse une mendoj se autori shum specifika shtjellon aty dhe sipas ligjeve fizike nje gje e till nuk mohohet .

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Me se miri do te ishte "sipas njohurive te fundit qe njofim ne njerzit e thjeshte" sepse ne fshehtesi zoti di se cka behet .

Kurse une mendoj se autori shum specifika shtjellon aty dhe sipas ligjeve fizike nje gje e till nuk mohohet .

Ah bre Xhamia qe humba kohe duke e perkthyer Harald Lesch, e ti bene shaka.
    Me duket se me te vertet i eshte djegur computeri Dariusit.
    Edhe ti mo, Zoti e formoi boten per 7 dite ncncncnc.

P.s. perjashtoe Zotin prej ketyre temave o Xhamia ose bene udhetime interstelare me gomar

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ah bre Xhamia qe humba kohe duke e perkthyer Harald Lesch, e ti bene shaka.
    Me duket se me te vertet i eshte djegur computeri Dariusit.
    Edhe ti mo, Zoti e formoi boten per 7 dite ncncncnc.

P.s. perjashtoe Zotin prej ketyre temave o Xhamia ose bene udhetime interstelare me gomar
    Ti nuk kupton apo behesh se nuk kupton ??

O shoku shqip te shkrujta po ti si duket paske qejf shum ket injorantin Eurostar dhe je duke shkuar rruges tij.

Une as qe e kam fut zotin ne kete tem por si duket ti paske nevoje qdo fjal me ta shpjegu se deshta me thene

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 11-03-2011 më 04:40

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Nuk mendoj se ketu hyn shum dimensioni "kohe" , ketu kem te bejme vetem me hapesiren .
    Hapsire-Koha jane koncepte te pandara ne mes. As njera as tjetra nuk mund te eksistojne Vec e Vec. Kur u krijua Hapsira ne te njejtin moment lindi dhe koha si dimension vektorial njekahesh .

Kurse tek fotoni thua qe ska mase edhe pikerishte me kete ligj nuk jam pajtu kurr , eshte se fotoni ka mase dhe po nga ekuacioni E=m*c^2 rrjedh se cdo grimce qe ka energji ka mase...dihet se fotoni ka energji qe rrjedhimishte ka mase.
    Une nuk them... thote shkenca dhe kjo e fundit sdo tja di per ty ne pajtohesh apo jo.

Edhe njehere, fotonet dhe (teorikisht) gravitonet (nese zbulohen) jane grimca pa mase per 1 arsye themelore:

Fotoni leviz me shpejtesi te drites dhe asnjehere nuk ndalon qe ti ta pyesesh "Tungjatjeta zoti Foton, te lutem me thuaj sa kile peshon ".

Edhe ne rast se ti do udhetosh me shpejtesi te drites aq sa nje foton, ti sdo jesh ne gjendje te shofesh nje foton fizikisht sepse ai leviz me shpejtesi te drites ne cdo kusht ne raport me vrojtuesin, pra nese ti do levizesh me 300.000 km/s ai do levizi me prape me 300.000 km/s ne raport me ty.

Po te ishte ndryshe, ti qe leviz me shpejtesi te drites nese ne anijen kozmike tenden do kishe nje pasqyre atehere i bie qe ti te beheshe i padukshem per veten tende. Kjo eshte nje e ashtuquajtur "Eksperiment i Mendimit" qe i praktikonte Einstein per te testuar teoremat e Relativitetit.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Hapsire-Koha jane koncepte te pandara ne mes. As njera as tjetra nuk mund te eksistojne Vec e Vec. Kur u krijua Hapsira ne te njejtin moment lindi dhe koha si dimension vektorial njekahesh .

Une nuk them... thote shkenca dhe kjo e fundit sdo tja di per ty ne pajtohesh apo jo.

Edhe njehere, fotonet dhe (teorikisht) gravitonet (nese zbulohen) jane grimca pa mase per 1 arsye themelore:

Fotoni leviz me shpejtesi te drites dhe asnjehere nuk ndalon qe ti ta pyesesh "Tungjatjeta zoti Foton, te lutem me thuaj sa kile peshon ".

Edhe ne rast se ti do udhetosh me shpejtesi te drites aq sa nje foton, ti sdo jesh ne gjendje te shofesh nje foton fizikisht sepse ai leviz me shpejtesi te drites ne cdo kusht ne raport me vrojtuesin, pra nese ti do levizesh me 300.000 km/s ai do levizi me prape me 300.000 km/s ne raport me ty.

Po te ishte ndryshe, ti qe leviz me shpejtesi te drites nese ne anijen kozmike tenden do kishe nje pasqyre atehere i bie qe ti te beheshe i padukshem per veten tende. Kjo eshte nje e ashtuquajtur "Eksperiment i Mendimit" qe i praktikonte Einstein per te testuar teoremat e Relativitetit.
    E di qe hapesira dhe koha jane te lidhura , por perseri udhetimi ne hapesire ska asgje te beje me faktorin kohe .

Kurse per tek shpejtesia e drites te pyeta a ka apo jo energji fotoni ??

Edhe para viteve 1900 eshte besuar dhe ka qen ligje se atomi eshte i pandashem, por tani ??

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    E di qe hapesira dhe koha jane te lidhura , por perseri udhetimi ne hapesire ska asgje te beje me faktorin kohe .

Edhe para viteve 1900 eshte besuar dhe ka qen ligje se atomi eshte i pandashem, por tani ??
    Energjia e fotonit eshte shume shume e vogel, e pallogaritshme fare, kjo per shkak se edhe si grimce eshte grimce themelore dhe nuk mund te quhet as materie. Pra mos e krahasoni Fotonin as me Quarket sepse kjo e fundit eshte pse grimca elementare eshte grimce e materies.

Ndersa per dogmat ne shkence, po eshte e vertete ... por ne kahjen qe leviz sot shkenca ka me shume mundesit te permbyset nje teori e tere sesa te sintetizohet me tej.

IT Professionals Maska e Sirius
    Anëtarësuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582

Qe ne fillim te temes ke fillu mbrapsht kur fillove mi llogarit sa kohe na duhet te bejm vizita duke udhetu me shpejtesi drite.
    Cilet yje don ti vizitosh me shpejtesi drite kur tani me gjysma prej tyre nuk egzistojn por edhe gjysma tjeter deri te shkosh me ato gjenerata prap do shuhen dhe do perfundosh ne yje te sapokrijuara nejse...

Po kthehemi te fotoni qenke ne hamendje per masen e fotonit sepse po ke frik nga shkenca te besosh, por nese te them un se edhe hapsira bosh e universit ka mase do te dukem i qmendur ose injorant siq e keni zakon ti thoni njeri tjetrit.

Per vizitimin e yjeve nuk do te kete tjeter menyr perpos tkurrjes se hapsires dhe per kete nuk te nevoitet teknologji vetem dijoni.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •