Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 68
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    "E kan te pamundur" me duket se e vetmja fjal qe si shkon per dore me u perdor ne shkence .
    Sdo me than se kjo qe shkrujte nalt te jete e vertete edhe beso se shum shpejte ka me u rrezu kjo teori
    Praktikisht, dhe me mend ne koke e ke te pamundur ... ne teori cdo gje eshte e mundur per sa kohe njeriu konsiderohet si "PATATE" (Objekt me mase) dhe matet me Kilogram.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965

Per ata qe e kutpojn gjuhen gjermane

Spjegim se qka i pret njeriun, nese arrin te fluturoj me shpejtesi drite.

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Paramendo udhetim ne hane me ashensor, eshte nje theori qe diskutohet, por edhe eksperimente me massa natyrisht te vogla qe nuk kushtojn edhe aqsa.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Praktikisht, dhe me mend ne koke e ke te pamundur ... ne teori cdo gje eshte e mundur per sa kohe njeriu konsiderohet si "PATATE" (Objekt me mase) dhe matet me Kilogram.
    Po fotoni sa ka masen ??

Po ti merr qe ekuacioni i Einstainit eshte i pagabueshem ....po nese sna del ashtu , dhe njeriu arrin te tejkaloj shpejtesin e drites dhe te shpik qe udhetimi ne shpejtesi te drites nuk eshte asgje tjeter perveq imagjinate e kritikeve ?
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Pse nuk shkohet me teleferik ?

Sa mbrapa qe jemi ! Po mire ju te xhamive me se na rekomandoni qe te udhetojme jasht universit tone ? Thote gje kurani per kete ? Me Deve dhe Gamile a do ishte e mundur thua ? Sikur ti venim nga nje reaktor nukleare nga prapa
    Or injorant ik andej sepse kjo eshte e rende per koken tende .....Darius pls mos lejo me prish temen
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Paramendo udhetim ne hane me ashensor, eshte nje theori qe diskutohet, por edhe eksperimente me massa natyrisht te vogla qe nuk kushtojn edhe aqsa.

http://www.youtube.com/watch?v=lVV0S...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=t3tQy...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=EH10-riaUkM
    Kjo me duket shum e pabesueshme

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Sikur te isha e pasur do e kisha ber nje udhetim te tille!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Po fotoni sa ka masen ??

Po ti merr qe ekuacioni i Einstainit eshte i pagabueshem ....po nese sna del ashtu , dhe njeriu arrin te tejkaloj shpejtesin e drites dhe te shpik qe udhetimi ne shpejtesi te drites nuk eshte asgje tjeter perveq imagjinate e kritikeve ?
    Fotoni eshte pa mase ...

E ke gabim, ekuacioni i Einstein lejon udhetimin ne kohe/hapsire sepse per Teorine e Relativitetit koha eshte dimension dhe eshte relativ, pikerisht eshte po kjo teori qe nxit imagjinaten per udhetime interplanetare por ajo qe them une nuk eshte se ska mundesi te arrihet udhetimi me shpejtesi te drites por pamundesine e njeriut ne PRAKTIKE per te levizur me shpejtesine e drites per arsyet qe shpjegova me lart. Dhe te jesh i sigurt se nese njeriu do zbuloje ndonje menyre per levizje interplanetare zgjidhja do vije duke shmangur fiziken klasike dhe ligjet qe kufizojne Kozmosin.

Nje shembull nga fizika e re eshte edhe kjo:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_teleportation

Meqense je i apasionuar ne shkence ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 10-03-2011 më 16:08

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Ky Harald Lesch eshte nje ´´SciFi´´ expert (Expert i shkences fiktume)

Dhe thote se Teleportimi eshte nje gje qe aj(Astrophysiker) nuk beson aspake, si secili shkenctar aj nuk thote ´´asnjeher kurr´´. Sepse ka te beje me probleme qe ne vetem ne skaj e njohim.
    Arsyeja: Sepse njeriu duhet shendrruar ne copeza,qe te teleportohet ne anen tjeter dhe prape te shendrrohet ne ate struktur apsolut te sakt pa humb as nje information.
    Vetem problemi i perpunimit te infromationeve te shendrraura ne copeze, i duhet nje pune gjigande, vete planeti te ishte nje computer nuk ke mundesi te perpunoj keto infortmattione me ate shpejtesi. Sepse ne anen tjeter duhet te di aj computer sa qile e mshile syte se ku dhe te kujt jane ato copeza, a jane copeza te zemres te veshkes etj. Thot te leme anash kete problem sepse kemi nje me te madh.
    Ligjet e pa skrupullta te natyres.
    Vete shperberja e strukturave atomare. Fillojm me molekula, marrim shembull molekula fillon me disa qindra grad te shperbehet dhe pas pak shperthen.
    D.m.th, na duhen temperatura shum te larta, dhe vetem paramendoni tek njeriu me 42grad celsius fillojn proteinat ne trup te shperbehen hmmm. Dhe prej ksaj kemi mundesi te mira per te llogaritur posht sepse eshte e domosdoshme. Nese nje Atomi ne edhe elektronet tja hjekim sepse edhe aj duhet te teleportohet mirepo edhe berthama e atomit duhet te shperbehet sepse edhe ajo duhet te shkoj ne anen tjeter. Dhe pas ksaj jemi shpejt tek disa milliarda grad celsius. Dhe kjo eshte nje nxehtesi qe duhet marr parasysh eshte ashtu nxeht sa qe mund te ndodh diqka qka nuk guxon te ndodh nese dojm te ndertojm te njejtin material ne anen tjeter pra te humbim informatione eshte njera ane, mirepo me e keqja eshte njere prej formulave E=mc².
    Mundesia egziston qe nga energjia qe duhet per te nxehur trupin te shfaqen materie e antimaterie. D.m.th se ne anen tjeter qe deshem ta teleportojm njeriun nuk del sipas te gjithave, njeriu por mundesia eshte qe te dele vetem nje vetetim gama gjigande.
    Dhe me ne fund thote se nese ne te gjith universin ligjet natyrore jane te njejta ateher ´´Sipas meje harrone kete teori sepse nuk mund te zbatohet´´

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    =xhamia;3038307]

Kjo me duket shum e pabesueshme

Nje gje e till vetem ne ´´hapesire´´ e jo te lidhe token me henen, eshte mese e diskutuesheme, qe te reduktohen shpenzimet per dale nga atmosfera e planetit ´´toke´´.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    He mer mo se nuk te beson kush qe ke len Kuranin dhe i ke hy shkences. Te kam thene 100 here, o Kuranin o Shkencen, po ti prap vazhdon me kuranoshkencen dhe le nam me keto budalleqe.

PS: I vetmi problem per te kaluar nga universi ne universe qendron tek teleferiku dhe jo te pasagjeret, po ti nuk merr vesh jo edhe thua pastaj qe Muhamedi cau henen per gjysem, po si e paska care henen per gjysem aman, me motorsharre apo me matrapik
    O injorant te thash ik nga ketu se nuk e ke vendin...ti je vetem per ofendime.

Cudi si Darius nuk e viziton kete tem .
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Fotoni eshte pa mase ...

E ke gabim, ekuacioni i Einstein lejon udhetimin ne kohe/hapsire sepse per Teorine e Relativitetit koha eshte dimension dhe eshte relativ, pikerisht eshte po kjo teori qe nxit imagjinaten per udhetime interplanetare por ajo qe them une nuk eshte se ska mundesi te arrihet udhetimi me shpejtesi te drites por pamundesine e njeriut ne PRAKTIKE per te levizur me shpejtesine e drites per arsyet qe shpjegova me lart. Dhe te jesh i sigurt se nese njeriu do zbuloje ndonje menyre per levizje interplanetare zgjidhja do vije duke shmangur fiziken klasike dhe ligjet qe kufizojne Kozmosin.

Nje shembull nga fizika e re eshte edhe kjo:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_teleportation

Meqense je i apasionuar ne shkence ...
    Nuk mendoj se ketu hyn shum dimensioni "kohe" , ketu kem te bejme vetem me hapesiren .
    Kurse tek fotoni thua qe ska mase edhe pikerishte me kete ligj nuk jam pajtu kurr , eshte se fotoni ka mase dhe po nga ekuacioni E=m*c^2 rrjedh se cdo grimce qe ka energji ka mase...dihet se fotoni ka energji qe rrjedhimishte ka mase.
    Ky Harald Lesch eshte nje ´´SciFi´´ expert (Expert i shkences fiktume)

Dhe thote se Teleportimi eshte nje gje qe aj(Astrophysiker) nuk beson aspake, si secili shkenctar aj nuk thote ´´asnjeher kurr´´. Sepse ka te beje me probleme qe ne vetem ne skaj e njohim.
    Arsyeja: Sepse njeriu duhet shendrruar ne copeza,qe te teleportohet ne anen tjeter dhe prape te shendrrohet ne ate struktur apsolut te sakt pa humb as nje information.
    Vetem problemi i perpunimit te infromationeve te shendrraura ne copeze, i duhet nje pune gjigande, vete planeti te ishte nje computer nuk ke mundesi te perpunoj keto infortmattione me ate shpejtesi. Sepse ne anen tjeter duhet te di aj computer sa qile e mshile syte se ku dhe te kujt jane ato copeza, a jane copeza te zemres te veshkes etj. Thot te leme anash kete problem sepse kemi nje me te madh.
    Ligjet e pa skrupullta te natyres.
    Vete shperberja e strukturave atomare. Fillojm me molekula, marrim shembull molekula fillon me disa qindra grad te shperbehet dhe pas pak shperthen.
    D.m.th, na duhen temperatura shum te larta, dhe vetem paramendoni tek njeriu me 42grad celsius fillojn proteinat ne trup te shperbehen hmmm. Dhe prej ksaj kemi mundesi te mira per te llogaritur posht sepse eshte e domosdoshme. Nese nje Atomi ne edhe elektronet tja hjekim sepse edhe aj duhet te teleportohet mirepo edhe berthama e atomit duhet te shperbehet sepse edhe ajo duhet te shkoj ne anen tjeter. Dhe pas ksaj jemi shpejt tek disa milliarda grad celsius. Dhe kjo eshte nje nxehtesi qe duhet marr parasysh eshte ashtu nxeht sa qe mund te ndodh diqka qka nuk guxon te ndodh nese dojm te ndertojm te njejtin material ne anen tjeter pra te humbim informatione eshte njera ane, mirepo me e keqja eshte njere prej formulave E=mc².
    Mundesia egziston qe nga energjia qe duhet per te nxehur trupin te shfaqen materie e antimaterie. D.m.th se ne anen tjeter qe deshem ta teleportojm njeriun nuk del sipas te gjithave, njeriu por mundesia eshte qe te dele vetem nje vetetim gama gjigande.
    Dhe me ne fund thote se nese ne te gjith universin ligjet natyrore jane te njejta ateher ´´Sipas meje harrone kete teori sepse nuk mund te zbatohet´´
    Nje gje e till vetem ne ´´hapesire´´ e jo te lidhe token me henen, eshte mese e diskutuesheme, qe te reduktohen shpenzimet per dale nga atmosfera e planetit ´´toke´´.
    E keshtu duket e arsyeshme

Hilirian keshtu mendon ti teletransportin ??
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Po une kete lloj transporti kuptoj me teleportiim?!?! Apo edhe si ne Star trek jo vetem Stargate

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •