Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-03-2005
    Postime
    15

Arrow Si funksionon tvsh, tatim mbi vleren e shtuar

Ky lloj tatimi?
    Mbi cfare parimesh jane bazuar ata qe kane vendosur kete vlere tatimi, p.sh ne shqiperi?
    Ku gjenden informacione, se mbi cfare malli apo vlere zbatohet kjo mase?
    A jane te drejta keto masa, qe te tatohen 20% mbi vleren. duhet te jete me vogel, ndoshta diku te 5 deri 10%.
    Ne shitjen e makinave dhe importin e tyre, si funksionon.
    Psh, nese une e kam blere makinen ne nje vend tjeter, dhe kam paguar njehere TVSH, a duhet ta paguaj perseri sa here une ndryshoj vend banim?
    Jane disa pyetje qe kerkojne nje diskutim dhe mendin te pjekur!!!???

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2011
    Postime
    5
    Cdo vend ka nje takse per produkte qe kalojne ne pronesine tende ose nga aktivitete fitimprurese. Shqiperia e ka 20%,kosova e ka me te larte dhe keshtu varion me rradhe ne varesi te shtetit.
    Neqoftese e ke paguar njeher taksen per nje automjet ne vendin ku e ke blere nuk ka nevoje te paguash prap.
    Por kjo te con me humbje sepse ti shume mire mund ta blesh automjetin jashte shtetit le te themi ne Gjermani, nuk paguan takse sepse nuk je me nenshtetesi gjermane je shqiptar dhe kur vjen ne shqiperi paguan 20 % e vleres.
    Mund ta deklarosh vleren me pak psh. neqoftese ben 150.000 euro ti deklaroje me pak dhe paguan nje tarif me te vogel.
    Shpresoj te te kem ndihmuar

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga Piranha7795 Lexo Postimin
    Cdo vend ka nje takse per produkte qe kalojne ne pronesine tende ose nga aktivitete fitimprurese. Shqiperia e ka 20%,kosova e ka me te larte dhe keshtu varion me rradhe ne varesi te shtetit.
    Neqoftese e ke paguar njeher taksen per nje automjet ne vendin ku e ke blere nuk ka nevoje te paguash prap.
    Por kjo te con me humbje sepse ti shume mire mund ta blesh automjetin jashte shtetit le te themi ne Gjermani, nuk paguan takse sepse nuk je me nenshtetesi gjermane je shqiptar dhe kur vjen ne shqiperi paguan 20 % e vleres.
    Mund ta deklarosh vleren me pak psh. neqoftese ben 150.000 euro ti deklaroje me pak dhe paguan nje tarif me te vogel.
    Shpresoj te te kem ndihmuar

E ke shum gabim Kosova e ka pas 15%, ndersa tani me normat e reja tatimore eshte rrit per 1 % pra tani eshte 16% TVSH-ja

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2011
    Postime
    5

Exclamation

Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    E ke shum gabim Kosova e ka pas 15%, ndersa tani me normat e reja tatimore eshte rrit per 1 % pra tani eshte 16% TVSH-ja
    Jetoj ne Shqiperi dhe jam 15 vjec keshtu qe mos prit eksperienca te medha me pikat doganore

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    ok tani u bera me shume confused lol. sqaroje pak me mire tvsh eshte si sales tax ketu ne usa? ti thua takse fitimi keto jane te ndryshme ketu ne usa. psh gjithmon kur dicka shitet i vihet sales tax pervec disa ushqime edhe rroba. kurse takse fitimi eshte tjeter. pra beje pak me te qarte. asnjeher se kam kuptuar tvsh.

po jap nje shembull

dikush blen nje makine ketu ne nje shtet paguan takse shteti kur e shet perseri bleresi tjeter paguan takse shteti nese thjesht e regjistron ne nje shtet tjeter nuk paguan me takse.

takse fitimi ai qe shet makinen nese ka pasur fitim ateher paguan per fitimin kur ben taksat ne fund te vitit.

pra ku futet tvsh ne sales takse apo takse fitimi. edhe cfare eshte kasa se degjoja ne nje video nonstop qe e perdorte edi me business people ne tirane.
    I LOVE GOD

j&g

uuuuuuuuuuu eeeeeeeeeeeee aaaaaaaaaaaaaaa

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •