Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Amerika nuk i ka bashkë. "Bike lane" është vec(madje tani po vëjnë dhe semafor vecas për bicikletat), po ece në tortuar të këpusin gjobën, ose nëse bën vaki rrëzon dikë je subjekt i menjëhershëm nga personi që ke goditur qoftë dhe shumë lehtësisht për tu hudhur në gjyq. Amerika me anë të ligjeve të hekurta e bën njëriun e përgjegjshëm dhe shmang sherret. Këtu poshtë psh, nëse taksixhiu bën gafë dhe i bie bicikletës edhe ai është subjekt gjyqesh, sigurimesh(insurancash), gjoba etj. Në shqipëri me atë rrugë aty përplasen të gjithë.
    Amerika ka shumë shtete dhe gjërat ndryshojnë nga shteti në shtet.
    Edhe aty ku ti ke prurë pamjen, po të kalosh diku tjetër në lagje të vjetra ku nuk ka hapsira, rrugët nuk janë shumë të gjëra, trotuaret gjithashtu biçikletat kalojnë bashk me këmbsorët në trotuar.
    Për të shuar kuriozitetin tënd po të them se në Filadelfia në shumicën e qytetit funksionon kështu, ka edhe plot zona të tjera.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga flor1 Lexo Postimin
    ouu station na ndihmon dot me ndonje pamje ...(na trego dhe ne se si funksionon nje gje e tille ne boten moderne)
    Plako mos më bëj ironikun mua, ok?
    Futu në Google Earth dhe shiko ku të duash se do gjesh.

i/e regjistruar Maska e flor1
    Anëtarësuar
    05-02-2009
    Postime
    198
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Plako mos më bëj ironikun mua, ok?
    Futu në Google Earth dhe shiko ku të duash se do gjesh.
    station,plako falimnderit per ndihmen...me vjen miree qe dhe tirana jone "qenka"
    si qytetet moderne ne perendim
    ...Tirana eshte e para

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Amerika ka shumë shtete dhe gjërat ndryshojnë nga shteti në shtet.
    Edhe aty ku ti ke prurë pamjen, po të kalosh diku tjetër në lagje të vjetra ku nuk ka hapsira, rrugët nuk janë shumë të gjëra, trotuaret gjithashtu biçikletat kalojnë bashk me këmbsorët në trotuar.
    Për të shuar kuriozitetin tënd po të them se në Filadelfia në shumicën e qytetit funksionon kështu, ka edhe plot zona të tjera.
    O Station, aman mos na bej krahasime me Ameriken se jo ne qe jo e jo, por besoj dhe vendet me te zhvilluara te Europes, perjashto Gjermanine, nuk mund te krahasohen me USA, as me shtetin me te dobet te saj.

Apo e ke fjalen per ato lagjet e Getove kur thua kte? Une po te kujtoj se ne Tirane behet fjale per bulevardet kryesore, si psh ate Bajram Curri, te gjithe gjatesine e Lanes, Blv Zogu i Pare, etj. Ndersa per rruget e lagjeve ne Tirane, eshte me mire mos flasim, sepse nuk ka rruge per makinat e jo me te kete per bicikletat. Madje, mund te te digjet shtepia apo te te vdese femija sepse nuk mund te hyjne ne lagje as zjarrefikesi e as ambulanca.

Dhe le te mos flasim pastaj per hapesirat e gjelbra per banore, sepse ne USA mesa kam njohuri une eshte rreth 15-20 m2 per banor, ndersa ne Tirane, nuk ke as 30 cm katror per banor.

Por, paradoksi me i madh dhe budallalleku me i madh ishte kur shikoje trotuaret te vizuar dhe rrugen te pavizuar, pa vizat e bardha per kembesoret dhe pa vizat e bardha per ndarjen e korsive per makinat. Tragjikomedi Shqiptare, te cilen do te enderronte ta shkruante ne rreshtat e ndonje libri dhe shkrimatri tragjikomik me i madh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga MaDaBeR : 06-03-2011 më 14:00
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    .

Por, paradoksi me i madh dhe budallalleku me i madh ishte kur shikoje trotuaret te vizuar dhe rrugen te pavizuar, pa vizat e bardha per kembesoret dhe pa vizat e bardha per ndarjen e korsive per makinat. Tragjikomedi Shqiptare, te cilen do te enderronte ta shkruante ne rreshtat e ndonje libri dhe shkrimatri tragjikomik me i madh.
    Nuk e kuptoj pse të hidheni të gjith pas koke sapo thua një gjë që nuk ju pëlqen juve??
    Unë nuk kam thënë asgjëkundi se Tirana është një lule e bukur që ke qef ta shikosh, kjo do ishte një hipokrizi e madhe, ama unë nuk kam pse të mos them se kjo praktik ekziston edhe gjetkë.
    E kam thënë edhe në shkrimin tim të parë në këtë temë që: Problemi kryesor në Shqipëri është mos zbatimi i rregullave nga të gjithë, gjë e cila shkakton kaosin.
    Shikoje edhe në vidion që hapsi i temës ka prurë për ilustrim, sejcili kalon rrugën ku ti teket bile edhe duke lexuar gazetën.
    Ky është problemi kryesor shqiptar DISIPLINA.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Ky eshte problemi qe e trashegojme nga udheheqesit tane. Po lexoja ne disa shkrime, qe shume anetare te kshillave bashkiake, kryetare bashkish, nenpunes civile, ane e mbane vendit, te te dyja kraheve politike.

Tek ne nuk zbatohen jo thjesht rregullat, por ligji themeltar i shtetit, Kushtetuta e vendit. Kur palet te mesohen te respektojne ate, atehere do filloje permiresimi i kushteve te Tiranes e gjithe Shqiperise. Por mesa duket, kryetari i bashkise eshte ende larg kesaj gjeje, duke mos lene mbrapa as kryetarin e qeverise, por te pakten ky i fundit ben sikur do ta respektoje.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Duhet me u be pik se pari shenimi i lentave per automobila , duhet me i pas ato vija per me u orientu shoferet , e jo me vozit kush ku mundet, si ia merr mendja, pastaj duhet me vizatu vijat e kembesorve dhe sipas mundesive nese behet fjal per trotoare me te gjera , ateher tu jipet hapesir edhe bicikletave.

Ne Shkup rruga e biciklisteve esht e ngjyrosur me te kuqe
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Shqiperi eshte edhe Cameria

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=oqP0a...eature=related

Duhet me u be pik se pari shenimi i lentave per automobila , duhet me i pas ato vija per me u orientu shoferet , e jo me vozit kush ku mundet, si ia merr mendja, pastaj duhet me vizatu vijat e kembesorve dhe sipas mundesive nese behet fjal per trotoare me te gjera , ateher tu jipet hapesir edhe bicikletave.

Ne Shkup rruga e biciklisteve esht e ngjyrosur me te kuqe
    Po shiko c'tortuar ke atje, gati sa në Amerikë të gjërë. Në shqipëri betonizimi i Tiranës nga shokët e Edit dhe mafia ndërtimore e ka bërë të pamundur qarkullimin për cdo gjë. Tani ajo që ka kryer kohët e fundit mund të përmblidhet me shprehjen popullore "lan ***** me shurrë".
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Po shiko c'tortuar ke atje, gati sa në Amerikë të gjërë. Në shqipëri betonizimi i Tiranës nga shokët e Edit dhe mafia ndërtimore e ka bërë të pamundur qarkullimin për cdo gjë. Tani ajo që ka kryer kohët e fundit mund të përmblidhet me shprehjen popullore "lan ***** me shurrë".
    Epo Shkupin e kan ber sllavet , te ngelte per shqiptart do te beheshte si Tirana dhe Prishtina.

Tani shof prej ne google maps , Tirana sqenka dhe keq , vetem duheshka me vendos pak rregull ne qarkullim dhe do te behet mir.

Bulevardet e Shkupit jan dicka fantastike , me 6 lenta , ne mes te dy kahjeve ke hapesir te mbjellur me bar dhe lule , pastaj ke nje hapesir per kembesor , prap gjelberim dhe prap hapesir tjeter per kembesor.

http://static.panoramio.com/photos/original/4397085.jpg
    Shqiperi eshte edhe Cameria

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Epo Shkupin e kan ber sllavet , te ngelte per shqiptart do te beheshte si Tirana dhe Prishtina.

Tani shof prej ne google maps , Tirana sqenka dhe keq , vetem duheshka me vendos pak rregull ne qarkullim dhe do te behet mir.

Bulevardet e Shkupit jan dicka fantastike , me 6 lenta , ne mes te dy kahjeve ke hapesir te mbjellur me bar dhe lule , pastaj ke nje hapesir per kembesor , prap gjelberim dhe prap hapesir tjeter per kembesor.

http://static.panoramio.com/photos/original/4397085.jpg
    Po c'kanë bërë sllavët, sllavët thjeshtë kanë kopjuar perëndimin, dhe kanë bërë shumë mirë. Nuk ka nevojë të shpikësh dicka për ubranistikë, historia e urbanistikës është e vjetër sa vetë qyetet dhe ka literaturë të gjërë. Janë horra këta tanët që e kanë mëndjen vec të bëjnë lek të shpejtë dhe pa e vrarë shumë mëndjen.

Tirana në formën aktuale funksionon nëse trafiku i makinave kufizohet ndjeshëm brënda unazës. Nuk po flas pastaj për ato që tha një antar më sipër se larg qoftë të kesh ndonjë emergjencë ose të bie zjarr vec me të ngrejt me helikopter se për tu futur makina nuk bëhet llaf.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •