Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    i/e regjistruar Maska e flor1
    Anëtarësuar
    05-02-2009
    Postime
    198

Korsi “moderne” në Tiranë, këmbësorë dhe biçikleta ecin së bashku

http://www.youtube.com/watch?v=QxIUXuQidQA&feature=player_embedded

Korsi “moderne” në Tiranë, këmbësorë dhe biçikleta ecin së bashku
    Një trotuar 2 m i gjerë, “zgjidh” trafikun e rënduar. Këmbësorët të rrezikuar, edhe në rrugë, edhe në trotuar

Tirana është qyteti me numrin më të madh të banorëve, si rrjedhim edhe të atyre që kërkojnë infrastrukturë rrugore të mjaftueshme për qarkullimin e këmbësorëve, automjeteve të transportit publik e privat dhe të biçikletave gjithashtu.

Në vitin 2009, në sondazhin e përvitshëm publik “Transparenca për bashkinë e Tiranës”, qytetarët votuan transportin publik si prioritetin kryesor të tyre, krahas infrastrukturës dhe gjelbërimit.

Menjëherë, bashkia vendos zbatimin e projektit.

“Transporti Multimodal/Korsitë e Dedikuara dhe Rritja e Sigurisë Rrugore”, i cili sipas kreut të saj, Edi Rama, përmbys situatën ekzistuese dhe krijon një standard të ri bashkëkohor në lëvizje.

Së fundi, janë shtuar koriste për lëvizjen e biçikletave të cilat thonë se do të lehtësojnë qarkullimin aq të rënduar të kryeqytetit dhe do të krijojnë më shumë siguri.

Po ku janë këto korsi?

Kemi një trotuar 2 metra të gjerë, të ndarë në dy pjesë.

1 metër rrugë për këmbësorët, dhe 1 tjetër për biçikletat.

Por kujdes, ky trotuar shërben edhe për të pushuar në investimin e bashkisë, për vendosjen e stolave.

Gjithashtu, ky trotuar shërben edhe për vendosjen e tabelave të reklamave private dhe shtetërore.

Dhe nuk përfundon me kaq.

Po në këtë 2 metra trotuar të ndare përgjysmë, janë vendosur edhe shtyllat e ndriçimit rrugor, edhe koshat e plehrave.

Në fund, lind pyetja: A ka vend për të gjithë?
    ...Tirana eshte e para

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Me sa kam dëgjuar,në pjesën që lejohet kalimi për biçikleta,do ndahet përsëri për motorrët 250 kubikë!
    Do zgjidhet përfundimisht trafiku i mjeteve me dy rrota!
    Posi!

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Nuk ia vlen as boja që është harxhuar për vijëzimin e korsisë së biçikletave. Projekte të tilla mund të gjejnë terren zbatimi në qytete me infrastrukturë perëndimore dhe jo në qytete si Luanda e Angolës ku bën pjesë dhe Tirana. Duke njohur realitetin tonë këto projekte janë qesharake dhe kurdoherë të dështuara.
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ideja nuk eshte e keqe..pamvaresisht se eshte shtaza edvin qe ben sikur po ben dicka..
    mirpo deri te vij tirana ne ate faze sa makina e kerra e kembesore te ken sejcili rrugen e vet.. duhet shum mund para djers pune e deshire..

mafia kurrre sdo lejoje te jape hapsire per kte pune..

sepse kjo pun do hapsire.. pra i duhet shemb mafies butiku bordeli gratacieli.. e ajo ste fal..
    mafie boset jan aq te fort sa saliun e hedhin per gjys ore.. nga pushteti po te krruhet me ta..
    po ata jan aq te fort sa dhe kapon e tyre aktual edvin rucin.. po tja caj bi.then..e rrezojne brenda dites..

kjo qe behet tani eshte karagjosllik..

po mir tu benet tiranasve.. ashtu e duan tiranen..nje katrahure kanceroze..

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ne shqiptart gjithkund kemi probleme me rruget . Biznesmenet ndertojn ndertesa 10 katshe , ndersa rruga para tyre esht e paasfaltuar.
    Knaqemi kur uzurpojm ca metra katror pron te shtetit , te dalim pak ne trotoar, ta rrisim shtepin , ndersa nuk e mendojm fare se neser sdo kesh ku ta fusesh veturen.
    Edhe ne lagjen time verej gjera te njejta , 10 shtepi jan ne vij te drejt , ndersa njeri e ka nxjerr shtepin 2 metra me perpara.

Ne Shqipri e kam verejt te njejten , ndertesa te mdhaja e te bukura rreth e rrotull , por kembet ne balt i kishe.
    Ktu ka dy mundesi ose ndertuesit kan ndertu ilegalisht ose ndoshta komuna nuk kryn punen e vet , edhe pse pronaret e ndertesave kan paguar mijra euro tatime per ndertim, por komuna nuk u ka asfaltu rrugen.
    E kam hec Prishtinen gati te teren, Tiranen jo dhe aq , por kam par ne TV lagje te ndryshme , te dyja kan probleme me infrastrukturen, rruget i kan si per qytete deri ne 100.000 banor, nuk perballojn gjith ato njerez dhe vetura.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 06-03-2011 më 12:38
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Mire shume e paskan bere ! Po per karrocat me kale do vizojne ndonje pjese trotuari ?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ideja nuk eshte e keqe..pamvaresisht se eshte shtaza edvin qe ben sikur po ben dicka..
    mirpo deri te vij tirana ne ate faze sa makina e kerra e kembesore te ken sejcili rrugen e vet.. duhet shum mund para djers pune e deshire..

mafia kurrre sdo lejoje te jape hapsire per kte pune..

sepse kjo pun do hapsire.. pra i duhet shemb mafies butiku bordeli gratacieli.. e ajo ste fal..
    mafie boset jan aq te fort sa saliun e hedhin per gjys ore.. nga pushteti po te krruhet me ta..
    po ata jan aq te fort sa dhe kapon e tyre aktual edvin rucin.. po tja caj bi.then..e rrezojne brenda dites..

kjo qe behet tani eshte karagjosllik..

po mir tu benet tiranasve.. ashtu e duan tiranen..nje katrahure kanceroze..
    Ke thënë një të vërtetë të pakundërshtueshme, përvec se realitetin e triushtueshëm shqiptar.

- E keqja është se Tirana nuk ka asnjë nevojë për makina, sepse sidomos brënda unazës mjafton një transport urban solid. Harxhohet karburant kot, ndotet ambienti kot, dhe dembeloset njerëzia. Mafia atë punë ka, por disa gjëra edhe mund të anashkalohen me "common sense". Nëse bie trafiku i panevojshëm i brëndshëm, mund ti jepet përparësi motorrit të vogël/scooterit dhe bicikletave qoftë për punë qoftë dhe këto moderne për qejf. Makinat dhe trafiku duhet të eliminohen sidomos gjatë ditës. Eshtë idiotësi që dikush nga 21 për të shkuar në punë në ministri bie llafi ose për të shkuar në universitet merr makinën !! Nuk po them bllokmenat që për të shkuar nga blloku tek "Follie" bie llafi, i duhet makina. E kuptoj ndjenjën e pordhës që ka shqiptari, por ka mënyra se si mund ta kufizosh trafikun brënda unazës, duke rritur dhe fondet që vijnë në arkën e bashkisë për gjëra më konkrete dhe të dëshiruara, si krijimi hapësirave të gjelbërta, mirëmbajtja e rrugëve dhe ndricimi etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 06-03-2011 më 13:21
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Nuk ka asnjë gjë të keqe me këtë zgjidhje.
    Ka plot vende moderne në Botë që përdorin biçikletat dhe këmbsorët bashkë.
    Një prej tyre është edhe Amerika.
    Problemi më i madh në Shqipëri është mos zbatimi i rregullave nga të gjithë.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Nuk ka asnjë gjë të keqe me këtë zgjidhje.
    Ka plot vende moderne në Botë që përdorin biçikletat dhe këmbsorët bashkë.
    Një prej tyre është edhe Amerika.
    Problemi më i madh në Shqipëri është mos zbatimi i rregullave nga të gjithë.
    Amerika nuk i ka bashkë. "Bike lane" është vec(madje tani po vëjnë dhe semafor vecas për bicikletat), po ece në tortuar të këpusin gjobën, ose nëse bën vaki rrëzon dikë je subjekt i menjëhershëm nga personi që ke goditur qoftë dhe shumë lehtësisht për tu hudhur në gjyq. Amerika me anë të ligjeve të hekurta e bën njëriun e përgjegjshëm dhe shmang sherret. Këtu poshtë psh, nëse taksixhiu bën gafë dhe i bie bicikletës edhe ai është subjekt gjyqesh, sigurimesh(insurancash), gjoba etj. Në shqipëri me atë rrugë aty përplasen të gjithë.

"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e flor1
    Anëtarësuar
    05-02-2009
    Postime
    198
    ouu station na ndihmon dot me ndonje pamje ...(na trego dhe ne se si funksionon nje gje e tille ne boten moderne)
    ...Tirana eshte e para

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •