Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    O populli i ka fajet zotri .
    Jemi popull qe vrapojm pas te kotes ,dhe pas te kotes na iku jeta.
    Po qka duhet ti ndodh kti popullli qe ta kuptoi strategjin e ksaj e te asaj qeverie.
    U privatizu do si do e ter djersa e klases puntore.
    Privatizimi u be sa per te u heq qafesh nga shteti shum fabrika e ndermarrje sepse skishin as aftsin profesionale e as morale qe te shpetonin diq nga te mirat matriale qe do ti sherbenin zhvillimit ekonomik .Dihet se pa mirqenje ekonomike ske as shtet te zhvilluar ne as nji segment te jetes qytetare dhe si shtet sdo jesh as i respektuar.
    Fabrika te tera u shiten per financim partish ne shkritoret e Cetines.
    Sesht ber as nji pun as nga qeveritaret e as nga qytetaret per se mbari,tani moto e jetes esht ber vjedh e rrej sa te mundesh ,mbush gjepat e te dal ku te dal.

Neve si shqiptar na mungo deshira per perparim e qka te zgjasim me shum jo hashimi jo kuqi jo dugolli ,fajet i kemi ne si qytetar qe i lejojm hajdutet e disa partive qe rrjepin popullin se vjedhuri e duke i hipnotizu me do e bejm me naten e me Diten Kosoven shembull .,po shembull per se sbrapshti edhe une po e kuptoi ashtu.
    Dhasht Zoti ulen pak qmimet se edhe 100% te ket rritje pagash sja vlen.Do hargjohen shitjet e pastaj do i fusemi borgjit ,ku Kosova ,po ra ne kurthet e mafijozve ,jo qe do dali nga borgjet po deri ne varr borgji e komatat do ta ndjekun.
    Sot Kosova ne regjion esht me kosto jetese me te shtrenjeten ,por une mese shumti po i friksohem injorances kombtare qe i jemi futur rruges pa koke ku destinacioni i fundit do jet shqiptaret sbejn shtet e sndertojn shtet dhe pas nji kohe do na thot bashksia nderkombtare ne ikem ...tung.

Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    O populli i ka fajet zotri .
    Jemi popull qe vrapojm pas te kotes ,dhe pas te kotes na iku jeta.
    Po qka duhet ti ndodh kti popullli qe ta kuptoi strategjin e ksaj e te asaj qeverie.
    U privatizu do si do e ter djersa e klases puntore.
    Privatizimi u be sa per te u heq qafesh nga shteti shum fabrika e ndermarrje sepse skishin as aftsin profesionale e as morale qe te shpetonin diq nga te mirat matriale qe do ti sherbenin zhvillimit ekonomik .Dihet se pa mirqenje ekonomike ske as shtet te zhvilluar ne as nji segment te jetes qytetare dhe si shtet sdo jesh as i respektuar.
    Fabrika te tera u shiten per financim partish ne shkritoret e Cetines.
    Sesht ber as nji pun as nga qeveritaret e as nga qytetaret per se mbari,tani moto e jetes esht ber vjedh e rrej sa te mundesh ,mbush gjepat e te dal ku te dal.

Neve si shqiptar na mungo deshira per perparim e qka te zgjasim me shum jo hashimi jo kuqi jo dugolli ,fajet i kemi ne si qytetar qe i lejojm hajdutet e disa partive qe rrjepin popullin se vjedhuri e duke i hipnotizu me do e bejm me naten e me Diten Kosoven shembull .,po shembull per se sbrapshti edhe une po e kuptoi ashtu.
    Dhasht Zoti ulen pak qmimet se edhe 100% te ket rritje pagash sja vlen.Do hargjohen shitjet e pastaj do i fusemi borgjit ,ku Kosova ,po ra ne kurthet e mafijozve ,jo qe do dali nga borgjet po deri ne varr borgji e komatat do ta ndjekun.
    Sot Kosova ne regjion esht me kosto jetese me te shtrenjeten ,por une mese shumti po i friksohem injorances kombtare qe i jemi futur rruges pa koke ku destinacioni i fundit do jet shqiptaret sbejn shtet e sndertojn shtet dhe pas nji kohe do na thot bashksia nderkombtare ne ikem ...tung.
    Përshëndetje Ganimet.
    Ka një fjalë të urtë që është shumë domethënëse: "I mençyri mëson nga pësimet e të tjerëve, ndërkaq budallai nga pësimet e veta", që përkthyer në gjuhën popullore i bie: "I mecnuri nuk i bie me krye murit kur ta sheh budallain që i ra e që u përgjak, dmth mëson nga pësimi i tij; ndërkaq budallai mëson vetëm kur t'i bie vetë me kokë murit"
    Por halli është tjetër: Çka i thuhet atij që i bie me kokë murit e përgjaket dhe i dhemb fort, madje disa herë dhe edhe pas kësaj prapë i bie se i bie; dmth nuk mëson as nga pësimet e veta!!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Pershendetje i nderuar Adem
    ...vertet te admiroj per temat qe hap dhe te cilat jon shum aktuale dhe si shoqri kosovare duhet te jemi te proekupuar ne gjetjen e menyres per te dal nga kjo gjendje shum e rend per kosovaret dhe shqiptaret ne pergjithsi.
    vertet te menqurit mesojn nga psimet e budallenjeve por..ne edhe me koke kure po i biem per muri spo marim mesim.
    Une dje ne shpi time dje e kom sakatos koken
    ...isha duke punuar.
    Ne ket forum pak po debatohen tema te tilla ,se si te dilet nga mjerimi ,shkruhet e humbet energji pas Dragana e Broqkullave te atyre qe nuk ja dojn te miren kti vendi,Kosoves.

Po beri mir adminja qe nuk i fshiu postimet qe nuk mendojn si ajo gabelja , adhurusja e Draganes magjupe.

S,dij se si i behet halli ksaj klase politike qe dita dites po na zhyt ne skamje e ne mjerim ,sinqerisht ke respektin tim ,se thon koti ku dhemb dhembi shkon gjuha.
    Nji thenje e Profetit a.s se nese nuk arrin ti ndihmosh dikujt se paku ta kesh gajlen ose brengen e tij, une te pakten po shprehu paknaqsin time si shqiptar qe per gjerat qe i kemi prit se do ndodhin ,ku me shqiptari ta ket mbeshtetjen tek shqiptari nuk po e gjen ,kshtu duket se ne ralitet po ndodh .
    Ne analiz te i bemi asj pjese nga pas lufta sa vetem mbrapshtelleqe mund te shofi shqiptari i ngrat.
    Mungesa e respektit per vendin qe na lindi na solli gjer ne kte deregje,kto brenga,kto sprova i kemi si duket per shkak te mekateve tona.
    Ne popullin ton te lasht perdoret nji shprehje nji katun qe duket sdo kallauz,ksaj do i shtoja ate se vertet ndjehem i zhgenjyer ne politikanet tan sa kom krijuar ate paragjykimin sa jo vetem qe nuk rregullojn hallet e popullit por as sjon te interesuar ta bejn kete.
    Shiqo opingat para shkalle dhe e din se qfar ka brenda,kto perqarjet lart ne qeveri e presidenc po krijojn nji bindje te fort para bote se ne sbejm dot shtet.
    Me fal i nderuari Adem ndoshta dola pak nga tema ,por edhe kto rritje nese vertet ndodhin ne pagat e premtuara u ben ose do behen jo se u vie keq per gjendjen e rend te klases politike por si mashtrim per te i mbajt ne pushtet.
    E ardhmja e qytetarit esht me e sigurt kur kemi nji shtet te fort ,me pasurit per te paguar paga atyre qe nuk gjenerojn para druaj se nji dit sdo ket qfar te shitet e qfar te ruhet...ather Kosova sdo ket vleren as arsyen as per ta dashur as per ta mbrojtur,do behemi si mos me keq dhe sdo ket logjik te mbrohet e ruhet dic kur më nuk do e kemi.
    Te mos e zgjas më teper me nji thenje popullore [me i mir nji zog ne dore se njiqind ne hava)
    Une vetet spo mund ta ndryshoj gjendjen ton por edhe per tu pajtuar me te se kom njet gjer sa ta jap frymen e fundit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 03-04-2011 më 03:09

Sot besoj të jetë realizuar premtimi.
    Le të na e sjellë dikush lajmin e gëzuar.

Mbrëmë në lajme e dha se të hollat ( paratë ) janë shpërndarë ( dmth nëpër konto të punëtorëve). A ka mundësi dikush nga mësuesit ( profesorët, magjistrat, doktorët ) ose nga fëmijët e tyre ose nga dikush tjetër që e di saktë këtë punë dhe të na e konfirmojë këtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 06-04-2011 më 09:35

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Një miku im nga Drenasi, i cili kur pata shkruar shkrimin:”Drenicë ktheja nderit vetes – dënoji të paudhët” qe zemëruar shumë, bile siç thotë një fjalë e urtë nga treva jonë “ i pati bërë hundët topuz”, sot pa pandehur më shkroi në msn. Unë e prita me dashamirësi, se e dija që herëdo kurdo do të kthehet dhe mbi të gjitha është budallallëk të humbasësh shokët për politikë, aq më tepër për individë.

Kur e pyeta: A i morët rrogat o mësues, ai më dha një përgjigje, të padenjë për ta postuar këtu, por shtoi: “magarllakun (gomarllëkun ) më të madh në jetë e kam bërë këtë”, madje shkoi aq larg sa tha: “Ih sa lirë qenkemi shitur” dhe përfundimisht u betua se më nuk do të dalë në zgjedhje, por edhe nëse del, “këtyre ( prapë edhe këtu përdori një fjalë të padenjë ) që ua kam dhënë votën këtë herë, kurrë më për jetë nuk do t’ua jap”.

Po nejse tash po shihen gjërat edhe nga aeroplani, dhe si rrjedhim edhe qorrat edhe shurdhmemecët e kanë marrë vesh realitetin, por kur vazhduam bisedën edhe më tej doli se bile diçka është rritur, por fatkeqësisht ishin rritur gjerat elementare për jetesë:

Unë po paraqes disa artikuj të cilët ai m’i dha:

1. buka ka kushtuar 25 cent, u rrit një herë në 30, 35 ndërkaq tani është 45 centë. Sipas matematikës sime po del 80% ( nga 25 centë)

2. 1 kg sheqer ka kushtuar 55 centë, ndërsa tani 1 euro e 5 centë (1,05). Edhe këtu po më del dikund 80%.

3. Çaji ka kushtuar 3 euro, tani 4,5 po i bie 50%

4. 1 shishe vaj ka kushtuar 1 euro, tash 1,80, prapë po i bie rrafsh 80%

Vallë të jetë e vërtetë kjo?
    Sa do të dëshiroja që kjo temë që kam hapur këtu e më shumë se një muaj të quhej e mbyllur.
    Gjatë! Shumë gjatë është aktuale kjo temë, që nga nëntori. I thonë gati 6 muaj!!

Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Një miku im nga Drenasi, i cili kur pata shkruar shkrimin:”Drenicë ktheja nderit vetes – dënoji të paudhët” qe zemëruar shumë, bile siç thotë një fjalë e urtë nga treva jonë “ i pati bërë hundët topuz”, sot pa pandehur më shkroi në msn. Unë e prita me dashamirësi, se e dija që herëdo kurdo do të kthehet dhe mbi të gjitha është budallallëk të humbasësh shokët për politikë, aq më tepër për individë.

Kur e pyeta: A i morët rrogat o mësues, ai më dha një përgjigje, të padenjë për ta postuar këtu, por shtoi: “magarllakun (gomarllëkun ) më të madh në jetë e kam bërë këtë”, madje shkoi aq larg sa tha: “Ih sa lirë qenkemi shitur” dhe përfundimisht u betua se më nuk do të dalë në zgjedhje, por edhe nëse del, “këtyre ( prapë edhe këtu përdori një fjalë të padenjë ) që ua kam dhënë votën këtë herë, kurrë më për jetë nuk do t’ua jap”.

Po nejse tash po shihen gjërat edhe nga aeroplani, dhe si rrjedhim edhe qorrat edhe shurdhmemecët e kanë marrë vesh realitetin, por kur vazhduam bisedën edhe më tej doli se bile diçka është rritur, por fatkeqësisht ishin rritur gjerat elementare për jetesë:

Unë po paraqes disa artikuj të cilët ai m’i dha:

1. buka ka kushtuar 25 cent, u rrit një herë në 30, 35 ndërkaq tani është 45 centë. Sipas matematikës sime po del 80% ( nga 25 centë)

2. 1 kg sheqer ka kushtuar 55 centë, ndërsa tani 1 euro e 5 centë (1,05). Edhe këtu po më del dikund 80%.

3. Çaji ka kushtuar 3 euro, tani 4,5 po i bie 50%

4. 1 shishe vaj ka kushtuar 1 euro, tash 1,80, prapë po i bie rrafsh 80%

Vallë të jetë e vërtetë kjo?
    si s'bëri ballë dikush të na sillte shkrimin se mësuesit i morën rrogat dhe të na sqaronte pak në ç'shkallë është tash rroga e mësuesit dhe sa mbetën të kënaqur mësuesit me këtë?

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •