Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Rritje të rrogave do të ketë, mbase në prill apo maj, por e keqja qëndron këtu:
    -nëse deri tani cmimi i këtyre artikujve është rritur 80%, ndoshta deri atëherë do të shkojë 100%
    - nëse do të bëhet rritja e rrogave për 50%, atëherë automatikisht rrogat do të jenë më të vogla për 30% ose 50%.

Besoj se jeni të bindur sa u kushtoi të punësuarve një deklaratë e pamatur e kryeministrit në shkarkim aso kohe para zgjedhjeve.

Dhe që të jetë ironia edhe më e madhe, kur të bëhet kjo rritje, që nuk ka qare pa u bërë, kryeministri prapë do të dalë në Tv e do thotë: " e shihni, e mbajta fjalën, se unë që e kam bërë Kosovën, unë cka them e bëj".

Dhe prapë, për habi të të gjithëve, hallexhinjtë do t'i besojnë do të aplaudohet ky hap, sepse ne nuk flasim duke bërë hesap me kalem, por flasim me eufori dhe kjo eufori gjithmonë do të na ( ju ) kushtojë!
    Kur shkruajm duhet ti kemi parasysh dy ceshtje ne lidhje me kete teme, keto jane; Rrogat dhe ngritja e cmimeve ne treg, te dyja keto jane te ndryshme. Qeveria mund te intervenoj ne rastin me te veshtire per rritje cmimeve ne lidhje me buken sepse eshte produkti me esencial, ndersa me rritjen e artikujve tjere nuk ak te drejt intervenimi sepse jetojme ne kete lloj sistemi kapitalist dhe kjo eshte e mire. Nfritja apo mos ngrijta e cmimeve tani nuk eshte e varur se a don nje shtet-vend te pesoj rritje ne cmim apo jo, kjo tanime eshte ceshtje globale sepse jam i sigurt se e din se ekonomit e brendshme gjithehere e me shume jane te varura nga ekonomite e jashtme.

Ndersa ceshtja e rrogave eshte tipike nacionale sepse ajo behet me nje vendim qeveritar se a do te kete rritje rrogave. hashim Thaqi deklaraten e pare per rritje rrogave e ka bere ne gusht te 2010 dhe me pastaj vendim e ka bere para zgjedhjeve, tani e vertet qe ka pas rritje cmimeve dje ka ende mirepo rritja e rrogave dhe shtyrja e tyre ka ardh si perfundim e mos miratimit te bugjetit dhe kjo do te ndodh dhe kjo qeveri do e zbatoj ne tersi ne menyre retroaktive kete vendim.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Fajin e ka banka qendrore europiane ne frankfurt, per cmime,t dhe jo qeveria e kosoves. nese doni cmiem te uleta, eliminoni tenderin ligjor ne kosove. Por kjo, fatkeqesisht, nuk ka per te ndodhur se nuk ka **** njeri ne kosove (ose shqiperi) per ta bere kete.

Nuk kam dëgjuar nëse u miratua buxheti për sivjet?
    Po flitet se çmimi i bukës do të rritet edhe më.
    Kryeminstri ngul këmbë se rritjen do ta bëjë se do ta bëjë, përkundër kritikave.
    1 prilli po vjen. Të shohim!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga urani29 Lexo Postimin
    Rritja e çmimev esht problem global kjo rritje do te vazdhdoj.
    Ehe ti thuas se çmimet jan rrit per 80% por un shoh vetem vajin qe esht rrit per 80%.
    Globazimi tregut esht i pranishem sot tek ne dhe nuk mund ti ikim bursave nderkombtaare ciklonet fatsirat rritja e numrit te popullsis jan probleme kryesore.
    A eksperti qi koke ti,normal qe ka levizje te qmimeve po jo 80%,keso rritjesh ka vetem ne gjibuti,po mos ja fut kot

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Nuk kam dëgjuar nëse u miratua buxheti për sivjet?
    Po flitet se çmimi i bukës do të rritet edhe më.
    Kryeminstri ngul këmbë se rritjen do ta bëjë se do ta bëjë, përkundër kritikave.
    1 prilli po vjen. Të shohim!
    Hiq mos u tut se edhe buxheti miratohet,hashimi me shkie e magjup i siguron kokrrat edhe e miraton,nuk eshte ky problemi,problemi eshte si populli po duron

Qenkan paratë në konto!

Sot kur e hapa konton, për të kontrolluar gjendjen financiare personale, pashë se, si zakonisht, një ditë para datës 1 të muajit i paskan derdhur mjetet për këtë muaj.

Kjo mbase nuk është e rëdnësishme për ju, as për mua, se unë jam mësuar me këtë, por kjo më solli në mendje dicka tjetër dhe thashë me vete:

Vallë, sivëllezërit/kolegët e mi mësues në Kosovë a e kanë përjetuar këtë kënaqësi, kur në mëngjes kanë kontrolluar konton dhe kanë parë rrogën e muajit, madje me rritje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 31-03-2011 më 06:46

Nje gje eshte shume e sigurte.

Nese Shoqeria Civile, nese populli shumice e Kosoves - Shqiptar nuk cohet ne protesta e demonstrata kunder ketyre padrejtesive qe po iu kanosen nga ca qarqe nderkombetare e vendore - sic jane bisedimet ne mes te Qeverise se Hashim Tahcit dhe Shtetit Serb, shitjeve te pasurive Shteterore e te popullit sic jane PTK, Aeroporti, TREPCA e shume tjera. Nese Populli nuk mer masa, nese populli nuk reagon shume shpejte, nese populli i toleron keto Padrejtesi ndaj tyre, ateher me plot fjale them qe me Vone do Behet shume VONE si per Kosoven si per Shumicen Shqiptare te Kosoves.

Nese ne nuk reagojme tani, kjo i bie se ne jemi te pajtimit per te gjitha keto PADREJTESI qe po na ofrohen nga keto carqe nderkombetare e vendore.

Populli i dashur, ka ardhe koha me vendimtare qe ne Kombi Shqiptar te Kerkojme Bashkim e Trojeve TONA njehere e pergjithmone. Sepse keshtu te ndare sic jemi gjithmone do kemi Probleme me Serbine, me Sllavo Maqedonasit, me Greket, e me cilin do armike qe kemi perrreth nesh.

A nuk e shifni se BE-ja ( EUROPA ) eshe duke punuar per interesat Serbe ne rreth te pare dhe Interesat e tyre. Sepse BE-ja deshiron qe SERBINE ta bashkangjite ne Bashkimin Europian. Ndersa si gjithmone Shqiptareve do ju fus thiken pas shpine.

Sa ma shpejte duke rreaguar ndaj kesaj Qeverie Hajdutesh te Hashim Thacit, sepse kjo ne rradhe te pare nuk eshte Qeveria e Kosoves dhe Popullit, po eshte Qeverie e BE-se, EULEXIT, UNMIKUT, CD e Peter Feithit per interesat e tyre personale, do jete mire per ne. Por ne coftese e lemi ne jete kete Qeveri atehere me vone do jete shume vone. E kur populli do e shef se cfare po i ndodhe atehere do jete shume shume vone !!!!
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    eshte e vertet cmimet po rriten kudo, gjithashtu eshte edhe mese e vertet qe ka big food shortage. por 80% eshte shume marramendse. eshte edhe e vertet qe ne shume vende jane rritur rrogat jo ne te njejtin hap me cmimet por jane rritur disi. mjer njerezit thuaj. vazhdimisht ne bote krojihet nje gap i madh midis te pasurve edhe te varferve gradualisht po zhduket shtresa e mesme edhe fatkeqsisht po perfshihen ne shtresen e varfer edhe jo te pasur.
    I LOVE GOD

j&g

Do të kisha dëshirë që dikush të sillte sot lajmin e gëzuar se mësuesit i morën rrogat me rritje dhe në retrospektivë nga janari.
    Vërtet do të ishte një lajm i gëzuar.

Një miku im nga Drenasi, i cili kur pata shkruar shkrimin:”Drenicë ktheja nderit vetes – dënoji të paudhët” qe zemëruar shumë, bile siç thotë një fjalë e urtë nga treva jonë “ i pati bërë hundët topuz”, sot pa pandehur më shkroi në msn. Unë e prita me dashamirësi, se e dija që herëdo kurdo do të kthehet dhe mbi të gjitha është budallallëk të humbasësh shokët për politikë, aq më tepër për individë.

Kur e pyeta: A i morët rrogat o mësues, ai më dha një përgjigje, të padenjë për ta postuar këtu, por shtoi: “magarllakun (gomarllëkun ) më të madh në jetë e kam bërë këtë”, madje shkoi aq larg sa tha: “Ih sa lirë qenkemi shitur” dhe përfundimisht u betua se më nuk do të dalë në zgjedhje, por edhe nëse del, “këtyre ( prapë edhe këtu përdori një fjalë të padenjë ) që ua kam dhënë votën këtë herë, kurrë më për jetë nuk do t’ua jap”.

Po nejse tash po shihen gjërat edhe nga aeroplani, dhe si rrjedhim edhe qorrat edhe shurdhmemecët e kanë marrë vesh realitetin, por kur vazhduam bisedën edhe më tej doli se bile diçka është rritur, por fatkeqësisht ishin rritur gjerat elementare për jetesë:

Unë po paraqes disa artikuj të cilët ai m’i dha:

1. buka ka kushtuar 25 cent, u rrit një herë në 30, 35 ndërkaq tani është 45 centë. Sipas matematikës sime po del 80% ( nga 25 centë)

2. 1 kg sheqer ka kushtuar 55 centë, ndërsa tani 1 euro e 5 centë (1,05). Edhe këtu po më del dikund 80%.

3. Çaji ka kushtuar 3 euro, tani 4,5 po i bie 50%

4. 1 shishe vaj ka kushtuar 1 euro, tash 1,80, prapë po i bie rrafsh 80%

Vallë të jetë e vërtetë kjo?
    Luteni na e sillni lajmin e gëzuar se mësuesit i morën rrogat me rritje.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •