Close

Rezultati i Sondazhit: Çka mendoni për vrasjen e ushtarëve amerikanë nga Arid Uka?

Votues
47. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Krim terrorist islamik

26 55.32%
  • Nuk ka lidhje me fenë e paqes

13 27.66%
  • Nuk i prek shqiptarët dhe nuk më intereson

8 17.02%
Faqja 101 prej 111 FillimFillim ... 519199100101102103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,001 deri 1,010 prej 1106
    i/e regjistruar Maska e RiNiKi
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Postime
    199
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Mos fol kot me kot, por lexoje njehere temen qe te kuptosh, qe ky sulm e keto vrasje nuk jane vrasje dosido, nuk jane per motive personale te dobeta, por jane vrasje te motivuara nga urrejtja fetare. Ai djaloshi qe beri kete krim, e kreu krimin nga urrejtja qe ka per Ameriken pasi sipas tij amerikanet po luftojne Islamin dhe po vrasin "vellezerit e motrat muslimane". Pra ky kosovar eshte infektuar nga propaganda xhihadiste terroriste e Al-Qaeda.

Amerikanet jo vetem qe nuk jane ne lufte me Islamin, por po derdhin gjakun e parane e tyre ne vende si Afganistani e Iraku, duke i cliruar keta popuj nga diktatoret me te liq qe ka pare njerezimi. Fale atyre ushtareve amerikane ne Afgranistan, vajzat e djemte e Afganistanit shkojne ne shkolla qe te mesojne te shkruajne e te lexojne.

Dhe nese ti nuk shqetesohesh per kete si musliman qe je, atehere ti je bashkefajtor ne krimin e ketij me lart: edhe ti mendon si ai.

Albo

Kush te tha ty se lufta ne Irak nuk ka ceshtje fetare, ja nje dokumentar ne gjuhen gjermane te perkthyer ne shqip qe e deshmojne te kunderten me ate qe thua ti, pra qe lufta ne irak ka qellim luften fetare kunder muslimaneve. madje ne kete film shihet edhe vet Bush qe thot kete>>

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-06-2011
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga B.C.B Lexo Postimin
    problemi eshte se neve nuk ka nevojiten kqira e qifti yt kupton?..po qka te intereson ty bota ore i gjore? .kush eshte kunder amerikes,amerika ja palon dhipin(a po t`dhimen ata me dimija t`grave e me mjekrra pa la kurr ?!)qka ke ne rregull ne shtepine tende qe kujdesesh per boten dhe per masakrat e amerikes?? ti ende nuk paske kuptu se i forti udheheq gjithmone.kqyr more oborrin tond e mos fillozofo shume se ty edhe kqires..pe din ti
    nese pajtohesh me kqiren dhe milosheviqin atehere ty kqires edhe milosheviqit ato qe ju kan maru jau honksha.
    Po ti cka te dhimbet amerika ore qe i del zot, a mos valle gjyshi yte eshte zbuluesi i amerikes.
    mos haro se kjo bote ka pare fuqi e fuqi te medhaja qe sot nuk i kemi ,edhe amerikes neser i vjen fundi dhe shohim pastaj,por nuk eshte ne rregull te mbrojsh nje shtet qe ben teror dhe pastaj te tjeret i etiketon me etikete terrorizmi sic bejne serbet ne kosove .

une kqiren dhe milloshin i mora si shembull ,ti ndash haja ndash mos ua ha .

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar më parë nga Afrimi70 Lexo Postimin
    nuk eshte pune vullneti apo dshirash ,eshte thjeshte pune principesh dhe disa rregullave njerzore e morale,nuk mund te tolerojme qe te behen dhunime vrasje masakra vetem e vetem pse na paskan cliruar amerikanet kjo puna e luftes dhe e cliimit te kosoves nga serbia amerika e ka bere se ka interes e jo qe i dogji malli nga dashnia e madhe qe kane per kosovaret.

une i falemenderohem vtem zotit dhe askujt tjeter,ti falemenderoju amerikes qe ta ka shpetu bithen tende nga paaftesia per te luftuar vete dhe keshtutere jeten do jeshe nen presionin psikoilogjik se te kane cliruar amerikanet .
    Për çfarë "principesh dhe disa rregullave njerzore e morale" e ke fjalën?

Kush po bën "dhunime vrasje masakra"?

Llojin tënd është vështirë me e kuptu. A do të thuash se për shkak se "vëllezërit" e tu Arab edhe i përkrahnin Shkijet, atëher Amerika nuk duhej me ndërhy e me ju bë krahë Shqiptarëve për me u liru ndaj Shkijeve?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    te thashe qe ne fillim qe rasti arid Uka eshte nje rast i izoluar.vete autoritet amerikane dhe gjermane kane thene se ai ska lidhje me asnje grup islamik.Eshte nje moshe e re qe pershkak te nje video ku shikon nje vajze te perdhunuar merr dhe ben nje akt ne aeroportin e frankfurtit duke vrare dy pilote amerikane.
    Akt i izoluar? Sa muslimane shqiptare ne Amerike, Evrope, Shqiperi e Kosove jane implikuar ne akte e aktivitete terroriste keto vitet e fundit? Vetem ne Amerike jane te pakten 3-4 raste qe FBI i ka hetuar dhe arrestuar keto vitet e fundit, ku ne qender te vemendjes kane qene muslimane shqiptare te rinj ne moshe. Nese ti kujton se keto jane akte te izoluara, kur realiteti flet ndryshe, atehere ti ose je naiv ose nuk do te pranosh realitetin.

Dhe boll i mbushe mendjen vetes se kjo eshte nje "vrasje nderi". Kjo e ka emrin AKT TERRORIZMI. Te dalesh e te qellosh me arme nje autobuz me ushtare ne mes te Evropes, vetem se pe nje video ne internet ku perdhunohej nje muslimane nga ushtaret amerikane, eshte nje AKT TERRORIZMI i paster i frymezuar nga propaganda xhihadiste islamike ne Internet.

Propaganda xhihadiste propagandon vetem aktet e tilla te izoluara te ushtareve amerikane, per te cilat ata dalin para gjykates ushtarake ne Amerike, por nuk nxjerrin ne pah se si prezenca amerikane ne Irak e Afganistan ka transformuar per mire keto vende qe dje ishin vendet me te izoluara e me te harruara te botes. A i shikojne muslimanet shqiptare videot e vajzave te vogla ne Afganistan qe shkojne per here te pare ne shkolle qe te mesojne te shkruajne e te lexojne? A i shikojne se vetem ne Irak SHBA ka derdhur gjakun e 4000+ ushtareve amerikane e 1 trilion dollare, qe te hiqte qafe diktatorin Sadam Husein e te ndertoje ne kete vend nje qeveri demokratike, qe perfaqeson te gjithe qytetaret e atij vendi?!

Tani ti Albo djali e di mire qe komuniteti musliman ne Kosove e denoi vepren e Arid Ukes.Po keshtu dhe familja e tij.Dhe amerikanet vete e kane pare kete ngjarje si nje precedent te izoluar qe ska te beje me lidhjen e ketij djali me terroriste.Atehere pse njerez pa sensin me te vogel llogjik i akuzojne muslimanet te gjithe se jane terroriste dhe nuk bejne klasifikime duke pranuar se ky eshte rast i izoluar
    Shume mire kane bere qe e kane denuar kete akt dhe une i pershendes e falenderoj per kete gje. Po ti ku e ke denoncuar ne kete teme kete akt terrorist, ne cilin postim? Sic ta bera te qarte me lart, akte te tilla prekin jo vetem familjen e kriminelit dhe komunitetin musliman te Kosoves, por gjithe muslimanet shqiptare ne bote, gjithe shqiptaret ne bote, pavaresisht nga besimi i tyre. Po nuk i denoncuam te gjithe se bashku me nje ze te forte akte te tilla, 20 vjecare te tjere muslimane shqiptare do te behen pre e propagandes xhihadiste.

Prandaj beni mire ta shkundni naivitetin dhe te ngrini zerin tuaj brenda komunitetit tuaj. Dhe kjo eshte dicka qe duhet ta beni ne menyre spontane e jo duke ua kerkuar te tjeret.

Albo

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    Kush te tha ty se lufta ne Irak nuk ka ceshtje fetare, ja nje dokumentar ne gjuhen gjermane te perkthyer ne shqip qe e deshmojne te kunderten me ate qe thua ti, pra qe lufta ne irak ka qellim luften fetare kunder muslimaneve. madje ne kete film shihet edhe vet Bush qe thot kete>>
    Prania e misionareve te krishtere ne Irak apo ne Kosove, apo ne Shqiperi, nuk eshte fakti qe provon qe SHBA po mundohet t'i shpalle lufte Islamit. Ashtu si prania e atyre miliona emigranteve muslimaneve ne vendet e Evropes Perendimore, nuk eshte fakt qe deshmon se muslimanet i kane shpallur lufte Krishterimit.

E ka emrin liri e demokraci. Dhe ne liri e demokraci, njerezit jane te lire te predikojne besimin e tyre: ti predikon besimin tend musliman, une predikoj besimin tim te krishtere, pa ia diktuar askujt me dhune por duke respektuar lirine e secilit.

Nese Amerika do ti kish shpallur lufte Islamit, nuk dergonte ushtare amerikane ne Irak e Afganistan, por kunderpergjigjej ashtu sic iu kunderpergjigj kamikazeve japoneze gjate Luftes se Dyte Boterore.

Albo

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Akt i izoluar? Sa muslimane shqiptare ne Amerike, Evrope, Shqiperi e Kosove jane implikuar ne akte e aktivitete terroriste keto vitet e fundit? Vetem ne Amerike jane te pakten 3-4 raste qe FBI i ka hetuar dhe arrestuar keto vitet e fundit, ku ne qender te vemendjes kane qene muslimane shqiptare te rinj ne moshe. Nese ti kujton se keto jane akte te izoluara, kur realiteti flet ndryshe, atehere ti ose je naiv ose nuk do te pranosh realitetin.

Dhe boll i mbushe mendjen vetes se kjo eshte nje "vrasje nderi". Kjo e ka emrin AKT TERRORIZMI. Te dalesh e te qellosh me arme nje autobuz me ushtare ne mes te Evropes, vetem se pe nje video ne internet ku perdhunohej nje muslimane nga ushtaret amerikane, eshte nje AKT TERRORIZMI i paster i frymezuar nga propaganda xhihadiste islamike ne Internet.

Propaganda xhihadiste propagandon vetem aktet e tilla te izoluara te ushtareve amerikane, per te cilat ata dalin para gjykates ushtarake ne Amerike, por nuk nxjerrin ne pah se si prezenca amerikane ne Irak e Afganistan ka transformuar per mire keto vende qe dje ishin vendet me te izoluara e me te harruara te botes. A i shikojne muslimanet shqiptare videot e vajzave te vogla ne Afganistan qe shkojne per here te pare ne shkolle qe te mesojne te shkruajne e te lexojne? A i shikojne se vetem ne Irak SHBA ka derdhur gjakun e 4000+ ushtareve amerikane e 1 trilion dollare, qe te hiqte qafe diktatorin Sadam Husein e te ndertoje ne kete vend nje qeveri demokratike, qe perfaqeson te gjithe qytetaret e atij vendi?!

Shume mire kane bere qe e kane denuar kete akt dhe une i pershendes e falenderoj per kete gje. Po ti ku e ke denoncuar ne kete teme kete akt terrorist, ne cilin postim? Sic ta bera te qarte me lart, akte te tilla prekin jo vetem familjen e kriminelit dhe komunitetin musliman te Kosoves, por gjithe muslimanet shqiptare ne bote, gjithe shqiptaret ne bote, pavaresisht nga besimi i tyre. Po nuk i denoncuam te gjithe se bashku me nje ze te forte akte te tilla, 20 vjecare te tjere muslimane shqiptare do te behen pre e propagandes xhihadiste.

Prandaj beni mire ta shkundni naivitetin dhe te ngrini zerin tuaj brenda komunitetit tuaj. Dhe kjo eshte dicka qe duhet ta beni ne menyre spontane e jo duke ua kerkuar te tjeret.

Albo
    Sa mirë i ligjëron komunitetit Mysliman përderisa e përkrah Grekun Janullatos në nëpërkëmbjen e Autoqefalisë së Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare. Përkrahja e Grekut në krye të KOASH ka barazvlerë sikur Myslimanët ta përkrahnin një Shka çetnik në krye të Bashksisë Islame?

Për gjithsecilin nga këta "terrorista" me prejardhje Shqiptare, ka me qindra mijëra shtetas Gjerman, Amerikan, etj., me prejardhje Shqiptare që janë qytetarë shembullor të atyre vendeve. Për më shumë, për gjithsecilin nga këta "terrorista" me prejardhje Shqiptare, është shumëfishi i ushtarëve, policëve, agjentëve të shërbimeve të fshehta, etj., me prejardhje Shqiptare në Gjermani, Amerikë, etj.

Pra, këta "terrorista" nuk i përfaqësojnë Shqiptarët.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    Sa mirë i ligjëron komunitetit Mysliman përderisa e përkrah Grekun Janullatos në nëpërkëmbjen e Autoqefalisë së Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare. Përkrahja e Grekut në krye të KOASH ka barazvlerë sikur Myslimanët ta përkrahnin një Shka çetnik në krye të Bashksisë Islame?
    Njerezit me mentalitet rruge, dhe me kulture fshati, si puna tende, i ndan njerezit ne "greke", "shka" e "shqiptare". Njerezit si puna ime, i vleresojne njerezit jo nga ngjyra e lekures, jo nga gjuha qe flasin, jo nga grupi etnik apo vendi i origjines, por nga puna qe bejne dhe qendrimet qe mbajne.

Për gjithsecilin nga këta "terrorista" me prejardhje Shqiptare, ka me qindra mijëra shtetas Gjerman, Amerikan, etj., me prejardhje Shqiptare që janë qytetarë shembullor të atyre vendeve. Për më shumë, për gjithsecilin nga këta "terrorista" me prejardhje Shqiptare, është shumëfishi i ushtarëve, policëve, agjentëve të shërbimeve të fshehta, etj., me prejardhje Shqiptare në Gjermani, Amerikë, etj.
    Ajo qe ti nuk arrin te kuptosh akoma, eshte se mjafton 1 shqiptar i vetem ne bote, qe te beje nje akt terrorizmi, per te hedhur poshte punen dhe kontributin qe ata qindra mijera shqiptaret e tjere kane dhene ne bote. Nje shqiptar i vetem, nje akt i vetem. Kjo eshte epoka ne te cilen jetojme ku informacioni ka shpejtesi me te madhe se shpejtesia e drites.

Albo

Fjala origjinale dhe nderkombetare e besimtarit eshte musliman, jo mysliman. Ashtu sic nuk themi sygjerim por sugjerim.

Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Njerezit me mentalitet rruge, dhe me kulture fshati, si puna tende, i ndan njerezit ne "greke", "shka" e "shqiptare". Njerezit si puna ime, i vleresojne njerezit jo nga ngjyra e lekures, jo nga gjuha qe flasin, jo nga grupi etnik apo vendi i origjines, por nga puna qe bejne dhe qendrimet qe mbajne.

Ajo qe ti nuk arrin te kuptosh akoma, eshte se mjafton 1 shqiptar i vetem ne bote, qe te beje nje akt terrorizmi, per te hedhur poshte punen dhe kontributin qe ata qindra mijera shqiptaret e tjere kane dhene ne bote. Nje shqiptar i vetem, nje akt i vetem. Kjo eshte epoka ne te cilen jetojme ku informacioni ka shpejtesi me te madhe se shpejtesia e drites.

Albo

Fjala origjinale dhe nderkombetare e besimtarit eshte musliman, jo mysliman. Ashtu sic nuk themi sygjerim por sugjerim.
    Edhe nëse të përgjegjem në fyerje duke të quajtur çergash egomanjak, nuk ka lidhje me temë.

Nuk i kam ndarë unë njerëzit në Shqiptar, Shkije, e Grekë. Nuk më është dhënë mundësia me zgjedhë, kështu që, idealet bijnë ndesh me mënyrën se si jetohet sot.

Nëse këmbëngul në ideale, atëher je dyfytyrësh se nuk e ndanë pasurinë që e fiton me punën tënde me njerëz të cilët i vlerëson "jo nga ngjyra e lekures, jo nga gjuha qe flasin, jo nga grupi etnik apo vendi i origjines, por nga puna qe bejne dhe qendrimet qe mbajne."

Po shkruaj si Shqiptar.

Kultura e ime Shqiptare shquhet për Besë, bujari, e mikpritje. Dera është e hapur çdoherë për dashamirë pa asnjë dallim, qofshin Shqiptar apo të tjerë. Mirpo, unë jam i zoti i shtëpisë sime sikurse Shkau e Greku që janë të zotët e shtëpive të tyre.

Kur Greku m'i vranë e prenë prindërit, fëmijët, shoqërinë, dhe më largon me dhunë nga shtëpia dhe Kisha e ime, unë nuk besoj se Zoti e ka urdhëru Grekun ta bëjë atë, dhe të më kushtëzon që të i lutem Zotit përmes Grekut.

Kur Shkau m'i vranë e prenë prindërit, fëmijët, shoqërinë, dhe më largon me dhunë nga shtëpia dhe Kisha e ime, unë nuk besoj se Zoti ka urdhëruar që shtëpia e ime të jetë vend i shenjtë i Shkaut.

Ti sikur më fajëson mua që, edhepse unë e parapëlqej mënyrën paqësore, në çfarëdo mënyre që zgjedhin Shkijet e Grekët, unë do të mbetem i zoti i shtëpisë sime.

Përderisa e përjeton informacionin më të shpejtë se shpejtësia e dritës mirë i paske punët. Për shkak se njerëzit shkëmbejnë të dhëna në çast, pak kanë mbetë njerëz që janë aq mendjengushtë sa që me i poshtëru tërë Shqiptarët për shkak të një veprimi të keq të një Shqiptari.

Si e pate emrin ti ndërkombëtarisht?
    Ndryshuar për herë të fundit nga skipetar : 11-07-2011 më 23:29

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-06-2011
    Postime
    39
    e shoh qe po fshihen postimet nga disa ateiste sepse nuk ju shkojn per shtati shkrimet ,pastaj na cajne koken me demokraci dhe liri , ua dhjefsha dhe ua pshursha kete demokraci,nese kjo per ju eshte demokraci atehere e kemi tamam qe e shajme ameriken dhe demokracine e saj
    Ndryshuar për herë të fundit nga Afrimi70 : 12-07-2011 më 03:15

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-06-2011
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga skipetar Lexo Postimin
    Për çfarë "principesh dhe disa rregullave njerzore e morale" e ke fjalën?

Kush po bën "dhunime vrasje masakra"?

Llojin tënd është vështirë me e kuptu. A do të thuash se për shkak se "vëllezërit" e tu Arab edhe i përkrahnin Shkijet, atëher Amerika nuk duhej me ndërhy e me ju bë krahë Shqiptarëve për me u liru ndaj Shkijeve?
    ke qene ndonjehre tek mjeku ti????

sipas mendimit tuaj ,atehere amerika duhet patjeter dhe sa me shpej te nderhyje ne izrael dhe te sulmoje bashke me naton agresionin dhe maskarat cifute ndaj palestinezeve.atehere do kishe te drejte te thuash keto fjale.

ketu nuk bejme fjale per vellezer e motra ,behet fjale per masakra dhe vrasje ,materiale ke plot por si duket nuk don ti shohesh

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •