Close
Faqja 26 prej 40 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 391
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Për: 21 janari: Gjykata: Gardistët të pafajshëm, akuzat e prokurorisë nuk u vërtetuan

Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Bledo, une kam pare protesta dhe demostrata ne rruge ne cdo shtet por nuk kam pare protesta e demostrata qe te sulmohet kryeministria ne ate menyre. Nese keni nje rast te tille qe ne bote eshte sulmuar kryeministria dhe gjykata e atij vendi ka denuar policet atehere keni te drejte. Une jam dakort per cdo vrasje duhet hetuar dhe denuar por kjo duhet bere me nje hetim te plote duke perfshire organizatoret e dhunes .

Sa per militantizem, secili ka mendimin e tij.
    kur thua sulmohet cfare nen kupton?me se u sulmua?sulm eshte njerez qe bertasin?-ne greqi sa here ka demostrata e protesta behet gati luft me molotov para paralmentit(ne 2008 gati u dogj gjith athina) po do te sjell dhe video dhe foto,ne spanje gjithashtu e ne vende te tjera dhe askush ska qelluar me arme asnjehere,kaq te pa afte sa nuk munden te percanin protestuesit pa perdorur armet,apo me e thjeshte perderisa i kemi hajde ti perdorim?!

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Për: 21 janari: Gjykata: Gardistët të pafajshëm, akuzat e prokurorisë nuk u vërtetuan

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    kur thua sulmohet cfare nen kupton?me se u sulmua?sulm eshte njerez qe bertasin?-ne greqi sa here ka demostrata e protesta behet gati luft me molotov para paralmentit(ne 2008 gati u dogj gjith athina) po do te sjell dhe video dhe foto,ne spanje gjithashtu e ne vende te tjera dhe askush ska qelluar me arme asnjehere,kaq te pa afte sa nuk munden te percanin protestuesit pa perdorur armet,apo me e thjeshte perderisa i kemi hajde ti perdorim?!
    Viktimat erdhen kur turmat shqyen porten kryeministrise. Ky detaj eshte i rendesishem sepse pikerisht ketu filloi viktima e pare 1 e 2 e 3 etj pas 5 oresh dhune. Nuk besoj qe gardes iu tek te vrase njerez per qejf. Ka nje ligj qe nese hyn ne perimetrin e kryeministrise dhe sulmon , garda kunderpergjigjet. Mund te ndodhe qe nga kunderpergjigja te vriten disa njerez. Detyra kryesore e gardes eshte te mbroje institucionet ,kjo eshte e percaktuar ne ligj.

Po te kishte nje hetim te plote , drejtesia do ishte vene ne vend.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 07-02-2013 më 15:09
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Nuk dua te komentoj vendimin e gjykates . Ne gjykate ka dy pale, njera pale do ngelet e pakenaqur, s'mund te kenaqe te dyja palet. Te gjithe ne duhet te jemi gjakftohte dhe te mos nisemi nga tifozlleku partiak.

Se pari : Garda ka detyre te mbroje institucionet , nuk ka shkuar aty me lule ne dore dhe per te dhene puthje protestuesve. Ne rrethana te tilla e ben garden te reagoje per te mbrojtur institucionet dhe qe per fat te keq mund vriten disa njerez. Garda nuk ka qellim te vrase njerez sepse nese do ta bente do diskreditonte veten. Cfar do kishte ndodhur nese garda nuk do ishte pergjigjur. Ne qoftese garda nuk do kishte reaguar protestuesit e majte do hynin dhe do pushtonin kryeministrine. Fill pas kesaj , kaosi do mbizoteronte ne vend ngaqe militantet e pales tjeter qe kane votuar per te djathten nuk do te pranonin kurrsesi kete dhe mund te kishte konfrontime te dhunshme me pasoja fatale me 100 apo 1000 viktima . Mund te kthehej nje 97 e dyte dhe gjithcka do ishte kaos. Atehere ke do akuzonim ne ? Perseri Garden e Republikes se Shqiperise qe nuk garantoi rendin publik. Eshte kollaj te behen gjykime por nuk eshte e lehte te menaxhohet turma te eksituara per dhune qe komandohen si leva nga organizotari kryesor .

Se dyti : Fakti qe gardistet gjykohen dhe nuk gjykohen organizatoret e kompromenton drejtesine sepse eshte kryekeput hetim i njeanshem dhe kjo per faj te prokurorise. Prokuroria formuloi akuzat per garden qe u detyrua te reagoje nga dhuna dhe nuk ngriti asnje akuze te vetme per organizaroret. Ngjarja duke qene qe ishte shkak - pasoje duhet te kishte filluar te hetoje nga shkaku pastaj te pasoja , keshtu do behej hetim i plote dhe i paanshem.

Se treti: Nese ka njeri qe eshte fajtor per te gjithe kete rremuje eshte organizatori kryesor i 21 janarit. Po te ishte nje proteste paqesore nuk do kishte arritur situata deri ketu.

Noellag
    Pergjegjesia politike dhe juridike jane gjera te ndryshme...
    Vrasja e askujt nuk mund te justifikohet me preteksin e parandalimit te nje te keqe eventuale edhe me te madhe, e cila mund te ndodhte ose jo.

Po te egzistonte nje "e drejte" e tille, e cila atyre qe aktualisht e kane pushtetin, forcen dhe armen do t'ua mundesonte qe te legjitimojne vrasjen e kundershtareve (politik) me preteksin per te parandaluar dicka edhe me te keqe qe sipas tyre apo atyre qe mendojne dhe besojne njejte do te mund te ndodhte, atehere nuk do te kishte fare protesta, por vetem puqe te armatosura.
    Edhe ne vendet me te zhvilluara dhe me demokratike ka mjaft protesta te dhunshme dhe sulme me mjete nga me te ndryshmet te organeve dhe objekteve kryesore te shtetit. Por ne shumicen absolute te rasteve nuk qellohet me arme. Shteti apo pushteti qe nuk eshte ne gjendje te mbrohet pa perdorim te armeve ndaj qytetareve te vete, por me mjete te zakonshme qe perdoren kunder prrotestuesve etj., nuk eshte shtet dhe pushtet i qendrueshem dhe e meriton te zevendesohet. D.m.th. Shteti dhe pushteti ne rast nevoje duhet te angazhojne maksimumin e policise, ne raste te caktuara edhe te ushtrise, per ta mbrojtur veten dhe per ti mbrojtur qytetaret. Nese nuk jane ne gjendje, atehere duhet te gjenden zgjidhje tjera ose te zevendesohen. Mbrojtja me arme nuk eshte legjitime dhe zgjidhje afatgjate per shoqeri sadopak te kulturuara, demokratike dhe moderne. Po te ishte ndryshe asnje shtet dhe pushtet autoritar dhe diktatorial i historise ose p.sh. i viteve te 90-ta ne Ballkan etj. nuk do te mund te rrezohej dhe zevendesohej. Shembulli me i mire aktual se si nuk duhet te veprohet, kur nuk mund ta mbrosh shtetin dhe pushtetin me mjete te zakonshme te dhunes, eshte Siria apo Asadi...

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Pergjegjesia politike dhe juridike jane gjera te ndryshme...
    Vrasja e askujt nuk mund te justifikohet me preteksin e parandalimit te nje te keqe eventuale edhe me te madhe, e cila mund te ndodhte ose jo.

Po te egzistonte nje "e drejte" e tille, e cila atyre qe aktualisht e kane pushtetin, forcen dhe armen do t'ua mundesonte qe te legjitimojne vrasjen e kundershtareve (politik) me preteksin per te parandaluar dicka edhe me te keqe qe sipas tyre apo atyre qe mendojne dhe besojne njejte do te mund te ndodhte, atehere nuk do te kishte fare protesta, por vetem puqe te armatosura.
    Edhe ne vendet me te zhvilluara dhe me demokratike ka mjaft protesta te dhunshme dhe sulme me mjete nga me te ndryshmet te organeve dhe objekteve kryesore te shtetit. Por ne shumicen absolute te rasteve nuk qellohet me arme. Shteti apo pushteti qe nuk eshte ne gjendje te mbrohet pa perdorim te armeve ndaj qytetareve te vete, por me mjete te zakonshme qe perdoren kunder prrotestuesve etj., nuk eshte shtet dhe pushtet i qendrueshem dhe e meriton te zevendesohet. D.m.th. Shteti dhe pushteti ne rast nevoje duhet te angazhojne maksimumin e policise, ne raste te caktuara edhe te ushtrise, per ta mbrojtur veten dhe per ti mbrojtur qytetaret. Nese nuk jane ne gjendje, atehere duhet te gjenden zgjidhje tjera ose te zevendesohen. Mbrojtja me arme nuk eshte legjitime dhe zgjidhje afatgjate per shoqeri sadopak te kulturuara, demokratike dhe moderne. Po te ishte ndryshe asnje shtet dhe pushtet autoritar dhe diktatorial i historise ose p.sh. i viteve te 90-ta ne Ballkan etj. nuk do te mund te rrezohej dhe zevendesohej. Shembulli me i mire aktual se si nuk duhet te veprohet, kur nuk mund ta mbrosh shtetin dhe pushtetin me mjete te zakonshme te dhunes, eshte Siria apo Asadi...
    Une nuk jam kunder protestave, madje protesta eshte e drejta themelore e nje shteti demokratik. Por drejta per te prostestuar nuk do te thote te shkosh ne kryeministri dhe te vesh zjarrin.
    Larguar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Viktimat erdhen kur turmat shqyen porten kryeministrise. Ky detaj eshte i rendesishem sepse pikerisht ketu filloi viktima e pare 1 e 2 e 3 etj pas 5 oresh dhune. Nuk besoj qe gardes iu tek te vrase njerez per qejf. Ka nje ligj qe nese hyn ne perimetrin e kryeministrise dhe sulmon , garda kunderpergjigjet. Mund te ndodhe qe nga kunderpergjigja te vriten disa njerez. Detyra kryesore e gardes eshte te mbroje institucionet ,kjo eshte e percaktuar ne ligj.
    nuk po me pergjigjesh,me cfare u sulmua????,me gure ??dhe pergjigja ishin plumbat????haha,persa i perket sulmeve te tilla tu pergjigja me lart,por ja si u vrane nuk po sulmonin njeri,ndersa sic tha dhe eksperta e fbi eshte gjuajtur mbi keta njerez,dhe nuk ishin plumba qorr,videoja flet vete:

pra per cfar sulmesh e ke fjalen???-''sulme'' shiko se cbehet jashte:

-pra po te ndosdhnin ne shqiperi keta sa te vdekur do kishim?
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 07-02-2013 më 14:57

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    nuk po me pergjigjesh,me cfare u sulmua????,me gure ??dhe pergjigja ishin plumbat????haha,persa i perket sulmeve te tilla tu pergjigja me lart,por ja si u vrane nuk po sulmonin njeri,ndersa sic tha dhe eksperta e fbi eshte gjuajtur mbi keta njerez,dhe nuk ishin plumba qorr,videoja flet vete:

pra per cfar sulmesh e ke fjalen???-''sulme'' shiko se cbehet jashte:

-pra po te ndosdhnin ne shqiperi keta sa te vdekur do kishim?
    ti si do reagoje si ushtar? nqs . ke qene ushtar

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Policet jashte kryeministrise hengren 5 ore goditje nga hunj, derrasa, tulla, gura, cadra dhe nuk pati viktima nga protestuesit. Disa police u plagosen por cuditerisht ju nuk u indinjuat. Pas 5 oresh nje grup protestuesit shqyen porten e kryeministrisee dhe tentuan te hyjne brenda dhe filluan viktimat e para, indinjata juaj papritmas shpertheu .

Keshtu kerkoni drejtesi ?
    Larguar

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    ti si do reagoje si ushtar? nqs . ke qene ushtar
    perderisa sa jam ushtar dhe jam aty per te mbrojtur,patjeter duhet te kem dhe strevitjetn,pervojen, e tille dhe kapacitetin per tu perballuar me kushte te tilla,stervitja nuk thot qe me te paren te nxjerrim armet dhe ti shtrijme te tjert per toke,edhe ne vendet e europes ushtar e polic jane por nuk nxjerrin armet,kane mjete te tjera per te shperndare turmat,jane bombe gazi,makina policie me uj,plumba kaucuku etj,nuk gjuhet me plumba te vertete ne popull o drague,se populli ka te drejte ligjore te demostroje dhe demostratat nuk shperndahen me plumba.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 07-02-2013 më 15:15

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Policet jashte kryeministrise hengren 5 ore goditje nga hunj, derrasa, tulla, gura, cadra dhe nuk pati viktima nga protestuesit. Disa police u plagosen por cuditerisht ju nuk u indinjuat. Pas 5 oresh nje grup protestuesit shqyen porten e kryeministrisee dhe tentuan te hyjne brenda dhe filluan viktimat e para, indinjata juaj papritmas shpertheu .

Keshtu kerkoni drejtesi ?
    ku do e njejta gje ndoh dhe nuk qellojn me arme,do foto nga ploic qe marrin flake,dhe megjithate nuk perdorin arme se e kane te ndaluar nga ligji,po kape ate qe te sulmon dhe fute ne burg,ja se cpesojne policte jashte dhe arme nuk ngrejne;

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Bled ti ngaterron dhunen ne rruge dhe dhunen ne kryeministri. Dhuna ne kryeministri aktivizon alarm gjithe shtetin. Ik provoje te sulmosh ne France ne vende te tjera, provoje njehere se mbase ke te drejte.
    Larguar

Faqja 26 prej 40 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •