Close
Faqja 27 prej 40 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 391

Për: 21 janari: Gjykata: Gardistët të pafajshëm, akuzat e prokurorisë nuk u vërtetuan

Citim Postuar më parë nga Noellag Lexo Postimin
    Policet jashte kryeministrise hengren 5 ore goditje nga hunj, derrasa, tulla, gura, cadra dhe nuk pati viktima nga protestuesit. Disa police u plagosen por cuditerisht ju nuk u indinjuat. Pas 5 oresh nje grup protestuesit shqyen porten e kryeministrisee dhe tentuan te hyjne brenda dhe filluan viktimat e para, indinjata juaj papritmas shpertheu .

Keshtu kerkoni drejtesi ?
    Nuk eshte cudi qe indinjimet filluan kur u vra nje person.

Nese do ishin rrahur protestuesit, nuk do kishte ndonje indinjim te madh besoj, sidomos ata qe kane goditur policet. Por te mos indinjohesh per nje person qe po qendron ne trotuar dhe goditet me plumb, kjo me duket cudi.

Garda nuk kishet asnje shkak per te qelluar ne ate moment. Asnjeri nuk ishte brend gardhit dhe asnjeri nuk ishte nen rrezik. Dhe ngaqe kane qelluar pa shkak prandaj duhette denohen edhe nese vrasja ka qene aksidentale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 07-02-2013 më 15:18

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Për: 21 janari: Gjykata: Gardistët të pafajshëm, akuzat e prokurorisë nuk u vërtetuan

Bled ti ngaterron dhunen ne rruge dhe dhunen ne kryeministri. Dhuna ne kryeministri aktivizon alarm gjithe shtetin. Ik provoje te sulmosh ne France ne vende te tjera, provoje njehere se mbase ke te drejte.
    nuk mu pergjigje akoma per fjalen sulm,me cfare u sulmua,demostrata ke sa te dush jo ne france por kudo para ministrive,nuk ka qelluar njeri me arme,ka mjete te tjera,dhe foto nuk jane ne rruge por para parlamentit grek,qe eshte institucioni me i larte.

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Nuk eshte cudi qe indinjimet filluan kur u vra nje person.

Nese do ishin rrahur protestuesit, nuk do kishte ndonje indinjim te madh besoj, sidomos ata qe kane goditur policet. Por te mos indinjohesh per nje person qe po qendron ne trotuar dhe goditet me plumb, kjo me duket cudi.
    Une mendimin tim e kam shprehur dhe nuk dua ta perseris. E kam thene ne nje teme tjeter qe ata njerez nuk duhen te ishin vrare...
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    perderisa sa jam ushtar dhe jam aty per te mbrojtur,patjeter duhet te kem dhe strevitjetn,pervojen, e tille dhe kapacitetin per tu perballuar me kushte te tilla,stervitja nuk thot qe me te paren te nxjerrim armet dhe ti shtrijme te tjert per toke,edhe ne vendet e europes ushtar e polic jane por nuk nxjerrin armet,kane mjete te tjera per te shperndare turmat,jane bombe gazi,makina policie me uj,plumba kaucuku etj,nuk gjuhet me plumba te vertete ne popull o drague,se populli ka te drejte ligjore te demostroje dhe demostratat nuk shperndahen me plumba.
    ushtrija ka rregulla Bledo.
    une kam qene ne nje regjiment artilerie.çdo person qe hynte ne territorin e topave qellohej pa parlajmerim

Une mendimin tim e kam shprehur dhe nuk dua ta perseris. E kam thene ne nje teme tjeter qe ata njerez nuk duhen te ishin vrare...
    Thjesht ju pergjigja pyetjes qe bere, qe pse filloi indinjimi kur u vrane persona pasi me duket arsyeja me e qelluar per tu indinjuar. S'te akuzova se ishe pro vrasjeve.

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Cdo person qe hynte ne territorin e topave qellohej pa parlajamerim
    Kishte njeri ne territorin e nderteses kur qelloi garda?

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Ky popull e meriton diktaturen dhe nuk eshte i denje per sistem tjeter.
    Dua te perdor fjalet e Ismail Kadade thena ne nje interviste per nje tv franceze per te shprehur situaten ne shqiperi: "Diktatori nuk mund te jete diktator nese nje pjese e popullesise nuk e mbeshtet ne ate qe ai ben".
    Ky vend eshte pjellor per padrejtesi dhe kjo pjellori e mbrapsht po e fundos gjithmone e me shume ne cdo aspekt te jetes.
    La verita' ti rendera' libero!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    une kam qene ne nje regjiment artilerie.çdo person qe hynte ne territorin e topave qellohej pa parlajmerim
    po ja drague se cdo rast nuk eshte i njejte,dhe ligjet nuk jane te njejta per cdo rast,ajo qe po permend ti eshte dicka krejt tjeter,dhe ska lidhje me temen qe po flasim,pra policia ,ushtria etj nuk veprojne kudo ne te njejten menyre,ketu kemi nje demostrat,ku forcat e rendit qellojne mbi persona te pa armatosur vetem sepse gjenden aty per te demostruar.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,254
    Postimet në Bllog
    22

"Përgjatë gjykimit të çështjes, Shtetet e Bashkuara kanë bërë vazhdimisht dhe në mënyrë konsekuente thirrje për një hetim dhe proces gjyqësor tërësor, gjithëpërfshirës dhe objektiv. Fatkeqësisht, verdikti i sotëm ka minuar besimin në aftësinë dhe gatishmërinë e sistemit gjyqësor shqiptar për të dhënë drejtësi në mënyrë të paanshme dhe transparente,” thuhet në deklaratën e ambasadës. "
    Ajo qe ambasada amerikane po thote eshte qe Prokuroria shqiptare DESHTOI qe:

A. Te beje nje hetim gjithperfshires, qe nuk ve ne banken e te akuzuarve vetem gardistet ne krye te detyres, por edhe njerezit qe dhunuan institucionet e ligjet e vendit ne shesh, edhe ata qe organizuan protestat. Prej me shume se 1 viti, kreu i Gardes se Republikes ka qene ne arrest shtepie, nen hetimin e prokurorise. Nje nga gardistet ka qene ne arrest me burg. Nje tjeter nenpunes i Kryeministrise nen akuzen e prokurorise. Sot Gjykata i nxorri te pafajshem. Keta u perballen me drejtesine shqiptare, po ata njerezit ne shesh qe plagosen policet, shqyen dyert e kryeministrise, a u perballen me drejtesine shqiptare? Jo. Dhe kjo nuk eshte e drejte. Ligji nuk diskriminon njeri por heton e denon te gjithe ata qe e shkelin ate. Precedenti i keq qe po krijohet me kete hetim e gjykim eshte se: Prokuroria heton vetem njerezit ne krye te detyres qofshin keta police apo gardiste, por atyre qytetareve qe shkelin ligjet e ushtrojne dhune, apo atyre politikaneve qe organizojne veprimtari te tilla te dhunshme, nuk u hyn nje gjemb ne kembe, nuk perballen me ligjin.

B. Problemi nuk eshte vendimi i gjykates sot mbi gardistet. Si te ishin shpallur te fajshem, si te ishin shpallur te pafajshem, kjo nuk do te ndryshonte asgje nga e verteta: Prokuroria shqiptare deshtoi te hetoje ngjarjen. Mesimi qe shqiptaret e diplomatet e huaj nxjerrin eshte qe Shqiperia nuk ka nje institucion te pavarur hetimi. Prokuroria shqiptare eshte sa e paafte edhe e kompromentuar nga ndikimet politike. Ish-Prokuroria e vendit qe mban pergjegjesi per kete sot e kishin pare te pinte kafe tek kulla e deputetit Fidel Ylli, kur 21 janar 2011 Rama me shoket e tij ishin mbledhur te "komandonin" situaten e tyre.

Le te shpresojme qe Kryeprokurori i ri te kete me shume kompetence e kurajo qe te godase te gjithe ata qe kujtojne se jane mbi ligjin ne Shqiperi. Nese ligji nuk godet ata qe dhunojne institucionet demokratike apo ata qe shkelin ligjet e vendit kur jane ne pushtet, ngjarje si ato te 21 janarit do te perseriten perseri ne te ardhmen.

Albo

i/e regjistruar Maska e peshkatari2011
    Anëtarësuar
    14-02-2011
    Postime
    258

Per sa kohe qe ne shqiperi do te gjykohen te gjitha ceshtjet ne interes te forcave politike,,ky vend nuk do te gjeje kurre qetesi.ku eshte pare e degjuar se paku qe pas kohes se qoftelargut,,,,,,qe nje force politike te marre atributin e gjykates e prokurorise,pra vete sistemit te drejtesise,qe ne krye te heres kjo ceshtje u nis me nje qellim te mirefillte politik! eshte naivitet per te mos e kuptuar.Me ate hetim qe ka bere prokuroria shqiptare,,,kjo ishte me se e qarte se si do te perfundonte,Nuk jam kunder ndeshkimit te fajtoreve por te gjithe fajtoreve ama! jo me perzgjedhje,Pike se pari duheshin hetuar organizatoret(dhe ata te veshur me imunitet)Nuk u mor asnje mase dhe pse kishte deklarata pa fund per ate qe kishin planifikuar te ndodhte,U fol per te vrare e per kapercim te vdekurish,jo nga njerez rendom te zakonshem por nga kreu i ''opozites''dhe te tjere politikane perkrahes te tij.Duhet te ishte hetuar kush i solli keta njerez fatkeqe per te protestuar,kunder kujt??,pse u terhoqen dhe e lane vetem turmen qe kishin sjelle per te protestuar per''mustaqet e celos''Sinqerisht me vjen keq dhe bashkohem me dhimbjen e familjareve qe humben njerezit e tyre te dashur,,por gjykimi i tyre nuk duhet te erresohet,nuk duhen politizuar viktimat,po duhet te pergjigjen''penalisht''politikanet.ata palo politikane qe cirren se ju dhimbsen njerezit e vrare,dhe ne krahun tjeter kerkojne te perfitojne ne kurriz te tyre!!sinqerisht do te kisha qene perkrahes i ''kauzes'' se opozites sikur te kisha pare tek ajo instrumentin qe garanton qofte dhe minimalisht nje qeverisje te denje,,,,po kur degjoj nga goja e nje deputeti apo politikani shprehjen''do te gjykohen ndryshe kur te vijme ne ne pushtet'' me dridhen mishrat nga urrejtja per kete rrace barbaresh,,,populli di te beje vete dallimin dhe te gjeje rrugen e drejte.

Faqja 27 prej 40 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •