Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28

Tema: Insomia

Flm Soni per pergjigjen. Ne fakt me perpara kam pasur regjim te rregullt gjumi, por problemi i pagjumesise me filloi kur isha ne vitin e fundit ne fakultet , nga provimet e fundit duke qene se doja ta mbyllja me po ato rezultate qe kisha pasur, dhe ne fund duke pasur nje sforcim edhe me kursimin e gjumit, rrjedhimisht studim deri ne ore te vona. Qe atehere jam mesuar keshtu dhe e kam shume te veshtire t'i rikthehem normaliteit. Tani edhe nese jam e etur per gjume, sapo bie te fle me iken gjumi menjehere, dhe filloi e bluaj lloj mendimesh dhe kur e shoh qe me ka zene mengjesi, akoma zgjuar. Gjate dites nuk fle kurre...

Me duhet nje disipline e forte ndaj vetes me duket!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ajo qe duhet te rregullosh ti eshte kur bie te flesh, mbyll syte dhe mos mendo me. Trurin lere te lire, pa mendime, se ato te mbajne zgjuar.

Kurse mua me ka kap e kunderta, kush eshte termi i sakte, kur ske te ngopur me gjume? lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Flm Soni per pergjigjen. Ne fakt me perpara kam pasur regjim te rregullt gjumi, por problemi i pagjumesise me filloi kur isha ne vitin e fundit ne fakultet , nga provimet e fundit duke qene se doja ta mbyllja me po ato rezultate qe kisha pasur, dhe ne fund duke pasur nje sforcim edhe me kursimin e gjumit, rrjedhimisht studim deri ne ore te vona. Qe atehere jam mesuar keshtu dhe e kam shume te veshtire t'i rikthehem normaliteit. Tani edhe nese jam e etur per gjume, sapo bie te fle me iken gjumi menjehere, dhe filloi e bluaj lloj mendimesh dhe kur e shoh qe me ka zene mengjesi, akoma zgjuar. Gjate dites nuk fle kurre...

Me duhet nje disipline e forte ndaj vetes me duket!

Te gjitha ato qe pershkruajte mesiper i kam perjetuar edhe vete. Por per fat te mire kane qene te perkohshme, sa mbyllja provimet me duheshe 2-3 dite te shkoja ne normale, derisa afroheshin serisht provimet rifillonte i njejti avaz. Edhe te gdhiren ne mengjes s’je e vetmja. Ka edhe me keq, te planifikosh oret qe do flesh gjume, oret qe do shpendzosh per te ngrene vaktet e bukes, 1 ore pushim gjoja per tu relaksuar….apo koha qe me iku kot duke lexuar cfare ndodhi ne Frankfurt. Me hyn ne pune te lexoj gjithe ato shkrime ne forum? Aspak, vecse me jep te bej dicka ndryshe nga studimet, mos te hap barkun tani se s’kam mbarim lol. Qe eshte stres i madh eshte, ndonjehere hap syte nga qielli e thua ‘zot ku je’. Kur je shtrire per gjume thuaj po deshe vetes nje mije here ‘mos mendo, mos mendo’ eeehhhheee. Une kur jam ne kete gjendje e vetmja gje qe me ndihmon per ta fikur komplet mendjen eshte te shtrihem per gjume duke pare ndonje film. Mos lexo lajme, forumin, artikuj qe te ben te mendosh mbasi ke mbaruar se lexuari ato. Ndoi film aty sa per zhurme . Ti e ke zgjatur teper, beja detyre vetes te shkosh ne normalitet ashtu sic i vure detyre vetes per te studiuar.

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    provo njehere kete ...

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Desha te pyes a ka ndonje menyre kurimi ndaj pagjumesise, sepse po behet nje vit qe vuaj nga pagjumesia. Nuk mund te fle asnjehere para ores 2 te mengjesit, kjo eshte minimalja, sepse shpesh nuk me ze gjumi deri ne kater te mengjesit....
    >>> Arsyeja kryesore e pagjumesise eshte qe truri qendron ne pune edhe kur trupi ka nevoje per pushim.
    > Mundohu qe per disa gjera te mendosh te nesermen dhe mos t'ju japesh pergjigje te gjitha pyetjeve qe te vine ne koke.
    La verita' ti rendera' libero!

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Desha te pyes a ka ndonje menyre kurimi ndaj pagjumesise, sepse po behet nje vit qe vuaj nga pagjumesia. Nuk mund te fle asnjehere para ores 2 te mengjesit, kjo eshte minimalja, sepse shpesh nuk me ze gjumi deri ne kater te mengjesit....
    merru me ndonje sport qe te pelqen dhe te siguroj qe do te shikosh ndryshimin... dhe evito te studiosh ne oret e vona.

Shume te paska zgjatur.... edhe mua me ka ndodhur gjate viteve te shkolles se larte, por shyqyr zgjaste 2-3 dite
    Nuk e di me ca merresh gjate dites, por jam dakord me Endless qe duhet te "vihesh ne pune", ne kuptimin qe nese nuk punon te merresh me lexim librash, palester ose ndonje lloj sporti. ne kete menyre jo vetem lodhesh fizikisht por largon edhe mendjen nga shume gjera.

Eshte e veshtire te jepet nje keshille tamam pasi cdo organizem funksionon ndryshe...

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    Zgjohu heret edhe pse nje nate me pare ke fjete shume pak. Provo te pish sa me pak kafe gjate dites. Mua me ndihmon caji i kamomiles para gjumit. Provo te qendrosh gjate dites sa me shume ne ajer te fresket. Dil ec ose sic ka thene edhe broken bej sport.
    Mos u merakos shume. E kam edhe une here pas here kete problem. Patjeter qe shkaktohet nga stresi e nese zgjat situata stresuese behet rutine.

Ajo qe eshte me kryesorja mos e mbaj mendjen aty gjate dites. Mos e pyet veten 100 here a thua a do te fle shpejt sonte. Kjo eshte shkaktari kryesor i pagjumesise them une.

FLM te gjitheve per keshillat, por qe merrem me sport me bie pika duke u marrur sepse e bej per te mbajte trupin ne forme dhe nuk eshte ndonje problem , po ashtu edhe me ecjet dhe daljet ne natyre i kam te perditshme, po ashtu edhe ndonje lexim naten per t'u qetesuar, dhe muzike relaksuese degjoj gjithe kohen, por besoj se gjithe problemi qendron tek truri im, pasi nga nuk me shkon mendja, e bombardoj trurin gjithe diten me lloj lloj gjerash sikur te jem duke zberthy berthamen e atomit
    Klea ate: "gjeji nje pune vetes", endless e ka pasur fjalen per gje tjeter...

Klea ate: "gjeji nje pune vetes", endless e ka pasur fjalen per gje tjeter...
    hahahaha, une e kisha ne ate kuptimin qe te shkruajta

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •