Close
Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 110
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Historia shkruhet nga i forti. Historia është shkruar nga komunistët ku secilës fe mund të ja gjesh të metat e saj në raport me Shqiptarinë (ngase kjo ishte propaganda komuniste). S'duhet të merzitemi keto gjëra do të rregullohen.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    O Bimbash 500 vjet te ka shkaterruar ç'do gje qe ka qene shqipetare i vuri ne praktik shqipfolsite per rujtjen e kultures arkitektonike ''Hamami''banje puplike kjo pasuri qe na e lane turko-shkijet murren Tokate dhe i tjetersuane ne emer te ''janiqarve'' Kaloresve qe dhe sod shqipetaret kane probleme me tokat e tjetersura

Une po dyshoje se ky ILIRIAN nuk eshte shqiptare dhe eshte minoritet Turki-Bimbashi i rritur ne kosove mos na ofendo o minoritet se bolle ta kemi mundesuar Mamushen te kesh gjuhet tende
    O tull, shkit nuk na'i morren tokat ! Por evropa ua dha atoa ! Sa per turkijen dhe shqiptaret, shkijet do te ishin ne Siberi diku !
    Dhe jo, s'jam turk ! Jam shqiptar, bir shqiptari dash me dit !

Tash leh sa te duash per Mamushen prej Graçanice !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    O tull, shkit nuk na'i morren tokat ! Por evropa ua dha atoa ! Sa per turkijen dhe shqiptaret, shkijet do te ishin ne Siberi diku !
    Dhe jo, s'jam turk ! Jam shqiptar, bir shqiptari dash me dit !

Tash leh sa te duash per Mamushen prej Graçanice !
    Veç emrit dhe gjuhes asgje shqiptare ske ti.
    shkijet i kishin mare gjithe tokat shqiptare jo veç Kosoven por evropa ja hoq nga duart nje pjese dhe dhe formoi Shqiperine londineze,se po te ishte per serbi rusi greqi sot nuk do te egzisstonte asnje shtet shqiptar,me pak fjale do ishim sikur kurdet qe i kane ndare copa copa vellezerit tuaj turq.
    Me gjithe ate qe thashe kjo sdo te thote qe evropa nuk eshte ku... por te pakten jane me te mire se aleanca sllavo-ortodokse
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    Veç emrit dhe gjuhes asgje shqiptare ske ti.
    shkijet i kishin mare gjithe tokat shqiptare jo veç Kosoven por evropa ja hoq nga duart nje pjese dhe dhe formoi Shqiperine londineze,se po te ishte per serbi rusi greqi sot nuk do te egzisstonte asnje shtet shqiptar,me pak fjale do ishim sikur kurdet qe i kane ndare copa copa vellezerit tuaj turq.
    Me gjithe ate qe thashe kjo sdo te thote qe evropa nuk eshte ku... por te pakten jane me te mire se aleanca sllavo-ortodokse
    Un kam sepaku emrin dhe gjuhen, ti as emrin, as gjuhen e besa as avatarin shqiptar si ke.

Rilindasit e manipuluar nga tendencat ultra-nacionaliste, e perzun Turkun nga Shqiperia, dhe e ngren tonq ! Tonq ! Sepse evropa, kjo "mike" e dashur i coptoi tokat shqiptare ! Ty ndoshta te pelqen kjo situat, por mua jo ! Sepse pas 100 vite ndarje, viktimat shqiptare tejkalojn 1 milionshin ! Sigurisht, per ty keto shifra s'dojn te thojn asgje, meqe musliman "te arabizuar" kan vdekur !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    Turqit kan qen popull barbar, tani jan po te njejtit mirepo rrethanat kan ndryshuar, thuhet nje fjal se "Ujku qimen e ndrron mirepo zanatin jo" Ata kan mbajtur te pushtuara ne menyren me barbare per 500 vjet trojet shqiptare, e ne fund kan ikur nga ketu duke e lene Kosoven nen Serbi. Turqit per popullin shqiptar kan qen armiq per 500 vjet e per tu bere miq tan duhet te kalojn e edhe 500vjet. Historia shqiptare ne raport me Turqin duhet tu mesohet gjeneratave te reja ashtu siq ka qen edhe pse eshte nje histori e trishtueshme, me plot tmerre te cilat i kan kryer ushtrit turke kunder shqiptareve.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Un kam sepaku emrin dhe gjuhen, ti as emrin, as gjuhen e besa as avatarin shqiptar si ke.

Rilindasit e manipuluar nga tendencat ultra-nacionaliste, e perzun Turkun nga Shqiperia, dhe e ngren tonq ! Tonq ! Sepse evropa, kjo "mike" e dashur i coptoi tokat shqiptare ! Ty ndoshta te pelqen kjo situat, por mua jo ! Sepse pas 100 vite ndarje, viktimat shqiptare tejkalojn 1 milionshin ! Sigurisht, per ty keto shifra s'dojn te thojn asgje, meqe musliman "te arabizuar" kan vdekur !
    Me shqiptar se emri Skampin nuk behet, mos ia fut kot.

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Me shqiptar se emri Skampin nuk behet, mos ia fut kot.
    Skamp in ? …shqip ?! Hera e par qe po degjoi.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Nuk e kuptoj ku konsiston ofendimi ndaj turqve në këtë mes. Nëse turqit modern identifikohen me otomanët e së shkuarës - gjë që e bëjnë qartë tek genocidi armen, atëhere problemi nuk qëndron tek mënyra se si është shkruar historia e Kosovës. Gjithashtu aleanca ballkanike në Fushë Kosovë përbën një fakt të mirë arkivuar ku nuk përjashtohen as elementët arbër në të siç përbën fakt dhe politika otomane e taksave përkundrejt islamizimit. Historia nuk gjykohet për hir të ngjyrave emotive pasi përcjell fakte dhe faktet kërkojnë kundërfakte jo qurravitje.

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Historia shkruhet nga i forti. Historia është shkruar nga komunistët ku secilës fe mund të ja gjesh të metat e saj në raport me Shqiptarinë (ngase kjo ishte propaganda komuniste). S'duhet të merzitemi keto gjëra do të rregullohen.
    Dhe në rastin konkret kosovarët janë të fortët?!

Megjithëse se kam lexuar librin në fjalë përveç disa faqeve të skanuara, mendoj se në pjesën dërrmuese të tij studjohet historia e Shqipërisë pasi Kosova ndodhet në errësirë si rajon për sa i takon burimeve historike. Komunizmi i takon shekullit të kaluar - sot pas dy dekadash, pretendimi i ndikimit të tij në tekste shkollore është kontradiktor, aq më pak në një vend si Kosova ku niveli i brumosjes së tij është shumë herë më i zbehtë se në Shqipëri. Megjithëse kjo i takon një teme tjetër tepër të gjatë dhe jashtë kontekstit të temës ekzistente ku ilustrohet animi i identitetit të lëvruar kosovar post shek XX nga enverizmi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 01-03-2011 më 10:27
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Na u fyekan turqit kur u kujtojme qe erdhen, vrane e prene sa deshen? Historia u qujtka ofendim tani?

Fare nuk me pelqen statusi gjysem-servil ku kosova ka vene veten ne raport me turqine, qe per kosoves as edhe nej gje nuk ka bere, pervec llafeve, dhe madje ka ushtruar represion me te madh ne fund te sundimit osman ne kosove se dhe vete serbet. Uroj te jete nje faze kalimtare e sjelle nga ndjenjat fetare.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Skamp in ? …shqip ?! Hera e par qe po degjoi.
    Ndoshta ngaqe nuk ke jetuar ne Shqiperi...ose nuk ke lexuar ndonjehere historine e Shqiperise...

Skampa ose Skampin ka qene emri i vjeter i Elbasanit, para se sulltan Mehmeti ta pushtonte e ta rrafshonte, e pastaj t'i vinte nje emer turk "el basan"

Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •