Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    LIGJI I PERTERIRE

KAPITULLIU I GJASHTE;

4 Dëgjo, Izrael, Zoti, Perëndia ynë, është një i vetëm.

5 Ti do ta duash, pra, Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemër, me gjithë shpirt dhe me tërë forcën tënde
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Allahu [subhanehu ve teala] thotë:

“ Thuaj (o i dërguar): “Në qoftë se etërit tuaj, djemtë tuaj, vëllezërit tuaj, bashkëshortet tuaja, farefisi juaj, pasuria që e fituat, tregëtia që frikoheni se do të dështojë, vendbanimet me të cilat jeni të kënaqur, (të gjitha këto) janë më të dashura për ju se All-llahu, se i dërguari i Tij dhe se lufta për në rrugën e Tij, atëherë, pritni derisa All-llahu të sjellë vendimin e Tij. All-llahu nuk vë në rrugën e drejtë njerëzit e prishur. ” ( 9-24 )

" Nuk ka dyshim se ata që besuan dhe bënë vepra të mira, atyre i Gjithëmëshirshmi do t'u krijojë (në zemrat e tyre) dashuri. " ( 19-96 )

" E, dijeni se në mesin tuaj e keni të dërguarin e All-llahut. Sikur ai t'ju dëgjonte juve në shumë çështje, ju do të pësonit vuajtje, por All-llahu juve ua bëri të dashur besimin dhe ua zbukuroi atë në zemrat tuaja, ndërsa mosbesimin, shfrenimin dhe kundërshtimin, ua bëri që t'i urreni. Të tillë janë ata që gjetën rrugën e drejtë. " ( 49-7 )

Pejgamberi [salall-llahu alejhi ve sel-lem] thotë: “Kush posedon tre gjëra, do të shijojë ëmblësinë e imanit: ta don Allahun dhe Pejgamberin më shumë se çdokënd, ta don vëllain e tij vetëm për hir të Allahut…”

Esselamun alejkum.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-03-2011
    Vendndodhja
    aty ku flitet shqip
    Postime
    14
    Pershendetje,un pyetjen e kuptova ,ne aspektin njerzor e jo ate hyjnor ,sa i perket te pares ,pa medyshje ,jane prindrit femit,dhe kombi ne tersi pa dallime,normal hehee edhe juve forumiste..,apo?

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640
    Te gjithe ata qe te dojn
    "Effort creates intelligence."

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Krijusi duhet te adhurohet,sepse ti ka dhene te gjitha te mirat ne jete,e prinderit duhesh mej dashur me dashuri njerzore,sepse te kan linde. Allahu esht i pa zevendesushem ket kuptone .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Pa u futur ne dashurin hyjnore:
    Duaje veten,nese do qe te duan te tjeret!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Perjashtuar Maska e Marmara
    Anëtarësuar
    12-06-2003
    Vendndodhja
    Ne Rrugen e Zotit
    Postime
    229

ALLAHUN SWT, MUHAMMAD S.A.V.S.Nenen,Baben.Motren.Vellaun.te afermit e familjes,

Pastaj komshiu the te tjeret..

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Lezhjanen time.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar Maska e Vdekja
    Anëtarësuar
    20-06-2007
    Postime
    268
    Vetveten dhe te tjeret mbas .
    Nuk jam unë që ju thërras ,por jeni ju që vini tek unë!

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Esselam alejkum vëllezër dhe motra në Islam, të gjithë ata që e kan më tepër All-llahun s.v.t. unë bëj dua për ata që edhe All-llahu s.v.t. ju dashtë. Dhe duhet përmendur, se atë kë e don All-llahu, Ai i urdhëron melekët që ta duan atë, edhe melekët ju ththuajnë të gjithë krijesave që ta duan këtë person, mbasi atë e don All-llahu, e duam ne ( melekët ) dhe dueni edhe ju këtë person.

Lusim All-llahu s.v.t., që të jemi prej tyre që Ai të na dojë dhe i lutemi Atij që të na mbulojë me mëshirën e Tij, të na bashkojë me të dashurit e Tij në Xhennetin Firdevs, inshAll-llah.

Selam alejkum.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •