LIGJI I PERTERIRE
KAPITULLIU I GJASHTE;
4 Dëgjo, Izrael, Zoti, Perëndia ynë, është një i vetëm.
5 Ti do ta duash, pra, Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemër, me gjithë shpirt dhe me tërë forcën tënde
LIGJI I PERTERIRE
KAPITULLIU I GJASHTE;
4 Dëgjo, Izrael, Zoti, Perëndia ynë, është një i vetëm.
5 Ti do ta duash, pra, Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemër, me gjithë shpirt dhe me tërë forcën tënde
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
Allahu [subhanehu ve teala] thotë:
“ Thuaj (o i dërguar): “Në qoftë se etërit tuaj, djemtë tuaj, vëllezërit tuaj, bashkëshortet tuaja, farefisi juaj, pasuria që e fituat, tregëtia që frikoheni se do të dështojë, vendbanimet me të cilat jeni të kënaqur, (të gjitha këto) janë më të dashura për ju se All-llahu, se i dërguari i Tij dhe se lufta për në rrugën e Tij, atëherë, pritni derisa All-llahu të sjellë vendimin e Tij. All-llahu nuk vë në rrugën e drejtë njerëzit e prishur. ” ( 9-24 )
" Nuk ka dyshim se ata që besuan dhe bënë vepra të mira, atyre i Gjithëmëshirshmi do t'u krijojë (në zemrat e tyre) dashuri. " ( 19-96 )
" E, dijeni se në mesin tuaj e keni të dërguarin e All-llahut. Sikur ai t'ju dëgjonte juve në shumë çështje, ju do të pësonit vuajtje, por All-llahu juve ua bëri të dashur besimin dhe ua zbukuroi atë në zemrat tuaja, ndërsa mosbesimin, shfrenimin dhe kundërshtimin, ua bëri që t'i urreni. Të tillë janë ata që gjetën rrugën e drejtë. " ( 49-7 )
Pejgamberi [salall-llahu alejhi ve sel-lem] thotë: “Kush posedon tre gjëra, do të shijojë ëmblësinë e imanit: ta don Allahun dhe Pejgamberin më shumë se çdokënd, ta don vëllain e tij vetëm për hir të Allahut…”
Esselamun alejkum.
Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.
Pershendetje,un pyetjen e kuptova ,ne aspektin njerzor e jo ate hyjnor ,sa i perket te pares ,pa medyshje ,jane prindrit femit,dhe kombi ne tersi pa dallime,normal hehee edhe juve forumiste..,apo?
Te gjithe ata qe te dojn![]()
"Effort creates intelligence."
Krijusi duhet te adhurohet,sepse ti ka dhene te gjitha te mirat ne jete,e prinderit duhesh mej dashur me dashuri njerzore,sepse te kan linde. Allahu esht i pa zevendesushem ket kuptone .
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
Pa u futur ne dashurin hyjnore:
Duaje veten,nese do qe te duan te tjeret!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
Pastaj komshiu the te tjeret..
Lezhjanen time.
Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..
Vetveten dhe te tjeret mbas .
Nuk jam unë që ju thërras ,por jeni ju që vini tek unë!
Esselam alejkum vëllezër dhe motra në Islam, të gjithë ata që e kan më tepër All-llahun s.v.t. unë bëj dua për ata që edhe All-llahu s.v.t. ju dashtë. Dhe duhet përmendur, se atë kë e don All-llahu, Ai i urdhëron melekët që ta duan atë, edhe melekët ju ththuajnë të gjithë krijesave që ta duan këtë person, mbasi atë e don All-llahu, e duam ne ( melekët ) dhe dueni edhe ju këtë person.
Lusim All-llahu s.v.t., që të jemi prej tyre që Ai të na dojë dhe i lutemi Atij që të na mbulojë me mëshirën e Tij, të na bashkojë me të dashurit e Tij në Xhennetin Firdevs, inshAll-llah.
Selam alejkum.
Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.
Krijoni Kontakt