MARGUS, mbasi të duket temë idiotësh, përse ti ke ndërhyrë në këtë temë?
Për ta kuptuar se kujt i takon dashuria më tepër, ti të duket idiotësi?
Ku është problemi yt? A mos vallë të djegu nji pyetje e thjeshtë?
Në këtë pyetje tregohet shumë qartë se ku e keni nivelin e dijes!
Një njeri që nuk e ka kuptuar se dashurinë duhet me ja kushtuar së pari Atij Krijuesit të Gjithësisë, që i ka dhënë jetën dhe çfardo që ka pasur nevojë njeriu, ja përshtati jetesën në mënyre perfekte; dhe ky njeri që është një krijesë e dobët na vjen e na thotë se: e dua më tepër familjen, apo kombin, apo njerëzit që na rrethojnë që në rast hallesh të rrinë pranë, apo njerëzit që të rrinë pranë në çdo moment të jetës, apo, apo,.....!
Unë u them këtyre njerëzve që mendojnë kështu, le ta faktojnë këtë që thuajnë ata, se ja kanë qëlluar?
A mos vallë kur ju vjen ndonji katastrofë ju nga kush kërkoni ndihmë???
Apo kur ju ndjeheni keq ose jeni në prak të vdekjes, kujt i kërkoni ndihmë?
Ose, kur do t'ju vjen Meleku i Vdekjes, kujt do ti drejtoheni për shpëtim?
A mos vallë do kërkoni ndihmë nga të dashurit e juaj ( familjarëve, shokëve, njerëzve që ju kanë ndejtë afër në çdo rast, ose, ose...)?
Jo, e keni shumë gabim!
Se në atë moment asgjë nuk ju ndihmon; O ju të ngratë; Se nuk ka ndihmës për ju përveçse ndihma e Krijuesit të Gjithësisë ( All-llahut s.v.t. ), dhe përveç Tij nuk ka ndihmës tjetër!
Për këtë mendo mirë o vobegët, o i dobët, o i paditur,; se dituria është tek ai që e ka kuptuar të vërtetën, dhe kjo gjë nuk arrihet ndryshe, vetëm se me kuptimin e fjalës Dashuria ndaj Krijuesit!
Një njeri që nuk e don Zotin e Madhëruar, Krijuesin e Gjithësisë dhe don tjetër kënd para Tij, ai është në një dashuri të gabuar dhe të devijuar!
Ai që e don Krijuesin, ai do ti dojë edhe ata që meritojnë dashurinë!
All-llahu na e shtoftë dijen e hajrit dhe na bëftë prej tyre që ta duam Atë më tepër se vehten tonë!
Kjo temë nuk duhet të quhet temë idiotësh, sepse nuk ka qenë qëllimi i keq MARGUS, por qëllimi ishte se të kuptohet realiteti dhe e vërteta! ti për vehten tënde merre si të duash, por ishte mirë që të mos e shprehje këtu atë fjalë " idiotësh ", se këtu nuk jemi në komunitetin e idiotëve, por jemi në nji komunitet musliman që muslimanët e mësojnë fenë e tyre: Fenë E Shpëtimit.
All-llahu s.v.t., thotë:
" ... mos vdisni ndryshe, por vetëm duke qenë muslimanë"! ( 2-132 )
" O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)! " ( 3-102 )
" Zoti im, Ti më ke dhënë mua pushtet, ma mësove mua komentimin e ëndrrave; o Krijues i qiejve e i tokës, Ti je kujdestar imi në Dunja e në Ahiret, më bën të vdes musliman dhe më bashko me të mirë! " ( 12-101 )
" Ata që nuk besuan, shpeshherë do të kishin dëshiruar të kishin qenë muslimanë." ( 15-2 )
" Kush është në rrugë më të mirë se ai që thërret në rrugën e All-llahut, që bën vepra të mira dhe që thotë: "Unë jam prej muslimanëve? " ( 41-33 )
" A do t'i bëjmë kriminelët të barabartë me muslimanët? " ( 68-35 )
Ja këto ishin disa argumente, se pse ne duhet të jemi muslimanë dhe për të qenë prej të shpëtuarve: nuk ka mënyrë tjetër, vetëm se me e dashtë All-llahun ma tepër se çdokënd.
Me mirëkuptim nag Ramazani.
Krijoni Kontakt