Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 110
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787

Librat historik në Kosovë, ofendojnë Turqinë

Përfaqësuesit turk në Kosovë janë tronditur kur kanë kuptuar se Turqia jug-perëndimore përshkruhet si Kurdistan ndërsa pjesa veri-perëndimore e Turqisë, paraqitet si pjesë e Armenisë në librat shkollor në Kosovë, raporton “Haberler”.

Përveç hartave, kishte edhe imazhe dhe tekst që ofendonte turqit në librat shkollor të historisë dhe gjeografisë, vazhdon më tej “Haberler”.

Duke iu referuar këtyre librave, kryesuesi i Unionit të Mësuesve Turk në Kosovë, Daniel Ashık, ka deklaruar se e kanë përkthyer të gjithë materialin dhe referencat ofenduese në Turqi nga gjuha shqipe në turke.

Ai ka theksuar se flamuri turk është i shkelur nga një thundër kali në librin e historisë së klasës së 4-të. Për më tepër, librat përmbajnë shumë ofendime kundër ushtarëve turq.

“Ky nuk është vetëm një ofendim ndaj Osmanëve, por ndaj të gjithë popullit turk”, tha ai.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Kosova s'ka historian, keto histori te shkollave fillore datojn nga periudha komuniste, qe besa se dinin as ku gjindet Turkia !

Ne shkollat fillore nuk mesohet per Arkitektin e madh > Sinanin, Muhamed Ali Pashen, Hajredin Barbarosen me flotilen me te madhe te asaj epoke, apo te Gjeografit me prestigjioz dhe me misterioz ; Pirro Reis-it qe te gjithe keta ishin Shqiptar, apo per Qiprilinjt ! Hic asgje s'kemi mesuar per keta shqiptar qe e ndryshuan boten ! Por kemi mesuar se si urrehet turku, si na beri keshtu, e na beri ashtu, e na ndroi fen, na kolonizoi, na beri keshtu e ashtu eeeeeeeeeeeeeeeee vec zi ! Zi ! ZIII !!!!
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin

Përfaqësuesit turk në Kosovë janë tronditur kur kanë kuptuar se Turqia jug-perëndimore përshkruhet si Kurdistan ndërsa pjesa veri-perëndimore e Turqisë, paraqitet si pjesë e Armenisë në librat shkollor në Kosovë, raporton “Haberler”.

Përveç hartave, kishte edhe imazhe dhe tekst që ofendonte turqit në librat shkollor të historisë dhe gjeografisë, vazhdon më tej “Haberler”.

Duke iu referuar këtyre librave, kryesuesi i Unionit të Mësuesve Turk në Kosovë, Daniel Ashık, ka deklaruar se e kanë përkthyer të gjithë materialin dhe referencat ofenduese në Turqi nga gjuha shqipe në turke.

Ai ka theksuar se flamuri turk është i shkelur nga një thundër kali në librin e historisë së klasës së 4-të. Për më tepër, librat përmbajnë shumë ofendime kundër ushtarëve turq.

“Ky nuk është vetëm një ofendim ndaj Osmanëve, por ndaj të gjithë popullit turk”, tha ai.

Ate pikturen me kalin e Skenderbeut duke shkelur flamurin osman e kemi edhe ne ne Shqiperi. Ca jane keto budallalleqe? Mos duhet te ndryshojme historine tani vetem pse nuk jemi me ne lufte me osmanet? Pastaj sa te ndyre ata turqit. Kur vjen puna te gjenocidi armen, thone "e kane bere osmanet, ne jemi turq jo osmane". Por kur tregohet e verteta per osmanet, kercejne si pleshti e thone qe osmanet jane turq.
    Ne shume libra historie franceze e angleze ke me mijera referenca se si gjermanet benin masakra dhe ke plot foto ku ata digjnin apo shkelnin flamurin gjerman te asaj kohe. Sipas ketyre turkofileve, a duhet ne te ndryshojme historine e te themi qe osmaneat ishin vellezerit e shqiptareve, te cilet i priten krahehapur dhe u dhane toka e gra me shumice dhe puthnin flamurin osman?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mendoj qe duhet te kerkojme falje turqeve qe na kan sunduar e shkatrruar 500 vjet, por kam frige se po na akuzojne se ne i kemi sulmuar ata.
    Nuk e kam pa ate liber por kam frige poashtu se edhe serbet kan per tu ankuar.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Propagande anti-turke neper librat shkollor te historis

Shqiptaret luftojne ne krah serbeve kunder osmaneve.

Tre faktoret e islamizimit nga turqit: presion, pengmarrje, reprezalje shteterore. Cfare mesim besimi kerkon Naim Ternava ne shkollat e Kosoves? Mesimi besim katoliki ekziston po ne nuk e shohim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 28-02-2011 më 12:47
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Kete gje, te ndryshimit te librave te historise apo me mire librave qe kane te bejne me luften Turko-Shqiptare, Turqit ja kane kerkuar para disa viteve edhe Ministrit te Arsimit Enver Hoxhaj gjate nje vizite ne Turqi para disa viteve.

Une nuk e di, mire debati nuk eshte ceshtje e politikes qe te behet ndryshimi apo jo i i librave te Historise, kete gje ne lidhje me librat e historise njehere e kane vendos shkenctaret e fushes se historise, ne e dim qe libra te kesaj fushe jane botuar edhe pas viteve te 90-ta si ne shqiperi dhe Kosove, pa qene te detyruar nga askush te botojne ne menyren se si don Politika ditore, mirepo ne menyre te pavarur.

Faktet historike ne shumicen e herave jane te pandryshueshme, mirepo ndodh qe te zbulohen risi te ndryshme dhe ato mund te ndryshohen, mirepo deri me tani sa i perket historise Turko Shqiptare nuk ka sjell ndokush ndonje fakt qe te thot se nje betej nje lider apo ckadoqoft nuk ka qene ashtu se si e paraqet historia e jone.

Une vertet ne kete rast nuk u a ze per te madhe qe te tentojne te ndryshojne te dhena historike sepse eshte ne interesin e tyre dhe prestigjit te tyre te bejn nje gje te till.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Historin e shkruajm vet,turqia duhet ta kuptoi qe ketu nuk kishte qendru ne pushime verore per 500 vite por kishte vrar kishte maskru kishte ndrru fe e nuk kishte ler gje pa ber,armiku nuk te ben meremet,por ajo qfar me shqeteson eshte kopeja e talibanve shqipetar qe behen avokat te armikut,shkojn deri aty sa vehten e ndijn krenar pse armiku na vrau na ndrroi fen e qfar nuk na beri,a mos jemi i vetmi popull qe duhet te ju paguajm dem shperblim okupatorit pse na vrajti e na asgjasoi

i/e regjistruar Maska e Opake Opinga
    Anëtarësuar
    11-02-2011
    Postime
    245
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

Shqiptaret luftojne ne krah serbeve kunder osmaneve.

Tre faktoret e islamizimit nga turqit: presion, pengmarrje, reprezalje shteterore. Cfare mesim besimi kerkon Naim Ternava ne shkollat e Kosoves? Mesimi besim katoliki ekziston po ne nuk e shohim.
    O injorant Turk, shko ne Turqi te lexosh historine sic e don ti!

C'kane te bejne Serbet ketu, pse 500 vite me pare te dy bashke ishim kundra Turqve? A i keni prite Turqit me lule?

Sa per kthim fejet, gjithe bota e din se u kthyen nga presioni (pervec disave qe kane karakter te dobet qe prape ktheen per nje thes miell)

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Kosova s'ka historian, keto histori te shkollave fillore datojn nga periudha komuniste, qe besa se dinin as ku gjindet Turkia !

Ne shkollat fillore nuk mesohet per Arkitektin e madh > Sinanin, Muhamed Ali Pashen, Hajredin Barbarosen me flotilen me te madhe te asaj epoke, apo te Gjeografit me prestigjioz dhe me misterioz ; Pirro Reis-it qe te gjithe keta ishin Shqiptar, apo per Qiprilinjt ! Hic asgje s'kemi mesuar per keta shqiptar qe e ndryshuan boten ! Por kemi mesuar se si urrehet turku, si na beri keshtu, e na beri ashtu, e na ndroi fen, na kolonizoi, na beri keshtu e ashtu eeeeeeeeeeeeeeeee vec zi ! Zi ! ZIII !!!!
    O Bimbash 500 vjet te ka shkaterruar ç'do gje qe ka qene shqipetare i vuri ne praktik shqipfolsite per rujtjen e kultures arkitektonike ''Hamami''banje puplike kjo pasuri qe na e lane turko-shkijet murren Tokate dhe i tjetersuane ne emer te ''janiqarve'' Kaloresve qe dhe sod shqipetaret kane probleme me tokat e tjetersura

Une po dyshoje se ky ILIRIAN nuk eshte shqiptare dhe eshte minoritet Turki-Bimbashi i rritur ne kosove mos na ofendo o minoritet se bolle ta kemi mundesuar Mamushen te kesh gjuhet tende
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Kjo eshte e verteta historike me te cilen duhet te rritet cdo zemer shqiptari.
    Turqit nuk kerkuan kurre falje per genocidet e vazhdueshme 500-vjecare ndaj races sone te bardhe. ne frontin anti islam ne shqiptaret ishim me kristianet sepse te tille ishim dhe po ribehemi, ndaj mesoni vogelusha historine tone te dini cilet jane armiqte e vertete shekullor dhe pse duhet te behemi pjese e Perendimit kristian ne sigurimin e ekzistences sone ne te ardhmen.
    Larg sterniperit e jenicereve nga trojet tona!
    Paqe!

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •