Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688

“Jafa” keksi serb me materie kancerogjene

Lubjanë, 23 shkurt – Në Slloveni është tërhequr nga shitja “Jafa keks”, i cili prodhohet nga “Crvenka” e Gornji Milanovacit në Serbi, sepse është konstatuar se ambalazhi me të cilin është i mbështjellë ai përmban materie të rrezikshme për shëndetin e njeriut.

Vendimin e ka marrë Instituti për siguri të shëndetit i Sllovenisë, pasi ka konstatuar se ambalazhi i tij përmban vlera të larta të fotoiniciatorit benzofenon dhe atij 4-metilbenzofenon, të cilët nëpërmjet folies plastike lehtë kalojnë në keks.

Lidhja e konsumatorëve të Sllovenisë ka këshilluar blerësit që të mos konsumojnë keksa “Crvenka” nëse tashmë i kanë blerë, njoftoi portali i gazetës lubjanase “Dnevnik”.

burimi/koha.net

Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Tek ne kudo gjendet ky lloj keksi ,dhe e konsumojne shume.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Nete Lexo Postimin
    Tek ne kudo gjendet ky lloj keksi ,dhe e konsumojne shume.
    edhe une e konsumoj shume kete keks cilesia i mposht gati gjithe jafat e tjere, por me duket se deklarata eshte fallso ashtu qe u dha nje lajm per lengjet bravo.
    po tashi edhe telefoni mobile mund te shkaktoje kancerin

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Kush ke qyky kanceri se nuk po e njof,mos po don edhe ky me u perzi ne zgjedhjen e presednikut te kosoves

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Kush ke qyky kanceri se nuk po e njof,mos po don edhe ky me u perzi ne zgjedhjen e presednikut te kosoves
    ske dit as cka ke shkru? krejtsisht jasht (....0....-&)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 24-02-2011 më 15:24

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-05-2005
    Postime
    288
    Kanceri o drenicak osht bash si ti qishtu sdin ku hyn as qe ja prish nervat dikuj veq ku te qellon gjuhet

Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Mos e merrni me shaka o njerez,i kame konsumuar edhe vet ,por me larg tyre edhe nese nuk eshte e vertet.

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Nete Lexo Postimin
    Mos e merrni me shaka o njerez,i kame konsumuar edhe vet ,por me larg tyre edhe nese nuk eshte e vertet.
    e sheh? poenta eshte diku tjeter

Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    e sheh? poenta eshte diku tjeter
    ku ashte psh?

Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Ndalohet shamponi kancerogjen “Kosil”

NdodheniIndeksonline / Lajme
    18:57 / E martë, 18 Dhjetor 20123 Komente
    Ndalohet shamponi kancerogjen “Kosil”

Të gjitha produktet e firmës “Kosil”, të cilat prodhohen në Serbi janë ndalur të shiten në Kosovë, pasi autoritetet e Maqedonisë e kanë njoftuar Inspektoratin Sanitar të Kosovës se ky produkt përmban materie të rrezikshme kancerogjene.
    Ndërsa, Inspektorati Sanitar i Kosovës ka filluar edhe më bërjen e analizave rreth këtyre dyshimeve.
    Zëdhënësi i Agjencisë së Veterinës dhe Ushqimit të Kosovës, Lumir Thaçi ka thënë se është urdhëruar ndalimi i shitjes këtij produkti nga të gjithë importuesit.
    “Është marrë masa për ndalim të qarkullimit në treg, janë kontaktuar të gjithë importuesit e këtyre produkteve që ta tërheqin nga tregu. Besoj se ky produkt do të largohet nga tregu, deri në afatin kohor të marrjes së analizave, do të shikohet çfarë do të bëhet, se ky produkti a do të asgjësohet dhe a do të ndalohet import i tij”, ka thënë Thaçi për TV 21.
    Inspektorati Sanitar i Maqedonisë e ka njoftuar atë të Kosovë rreth dyshimeve se ky produkt është i dëmshëm.
    Ndërsa gjatë ditës së djeshme autoritet e Kosovës kanë ndalur edhe importin miellit nga Serbia për shkak të dyshimeve të ngjashme./Indeksonline/

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •