a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
ç'do të thotë kjo Kosovo i Metohija për ne që se kuptojmë????..... Trajkoviq tha "Kosovo i Metohija" më shokoi.....
Gjithmonë jap atë që më japin të tjerët
Me sa di une Metohija kishte kuptimin toke e kishes, prone e kishes. Dugagjini ka token me te plleshme dhe relievin me te mire dhe aty jane dy nga objektet me te medha fetare ne Kosove. Kur erdhen sllavet i zaptuan keto objekte. Sot ato njihen si Manastiri i Decanit dhe Patrikana e Pejes. Qe te dyjat jane te shtrira ne nje pozite te mrekullueshme gjeografike do te thoja vendet me te bukura ne Kosove. Manastirin e Decanit e kam pare vetem nga larg.
Prej ketu ata e perdorin Kosove e Metohi gjithmone duke pase qellim te tregohet se meqe kishat jane "te tyret " edhe toka ku ato ndodhet eshte e tyrja. Keshtu e kishin ata zaptonin gjithcka ishte e bukur ngrinin ose tjetersonin nje tempull dhe ja ky eshte djepi.
Mund te jem gabim bile nuk e di as ne e kam mesuar nga prinderit apo lexuar diku ama gjithmone e kam kuptuar keshtu.![]()
Mu spo mduket asgje e cuditshme shkine hesapi. I ka provoku e kta e kane injoru. Sa mire qe kane mujte mu permbajte pa e sha. Po shihet haptas qe edhe Albinin e ka provoku se e din ajo qe ka plot qe manej thone "a e pate Albini foli me shkinen". Bile edhe reagimi i kameramanit mu ne qate forme po mduket se sa iu drejtu ajo Albinit, ky foli hala pa e pa reagimin e Albinit.
Eeee po te mbrapshte jane keta................. Ky komb ka ardhe ne bote si denim per kumedite cfare faji qe ka ba njerzimi.
O kerkush ska deshiru qe dikush ti versulej shkines me grushta ,fyrje si bejen shqyptaret ne mes veti tregohen trima, e para 1 shkine i palojen veshet si lepuj.
Ate cfare presin shqyptaret nga qeveria,deputet tashe edhe albini pjese e tyne, se paku ti pergjigjeshin ne menyre te kulturume, ngadale e bute aqe sa ua lejon ligji. Tane e dim se cfare jan shkinat e shkiet, por shqyptaret nuk duhet ta mbyllin gojen kur duhet te folin, e kur nuk duhet gje se len pa ia thene e pa shpif njeni tjeterit, edhe pluma ia fusin per interesa tyne. Tane u paluan si nuse para 1 shkine te pist!
Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri
Krijoni Kontakt