Close
Faqja 19 prej 32 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 312
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    ahahah

Vertet asgje sje duke ber , te kishe ber dicka , do ta kishe shpetu murgun, po duket se ske punu mjaftushem. Chino ka me cof besom , asgje tjeter sben , ja ndaq lidhim kaull, se ti ke me cof por Islami ska me u ndal.
    Trimat se bejn luften prej mbrapa kompjuterin por vijn nKosov drejtperdrejt kyqen , dalin ne publik , ja psh. Ilir Deda.
    Nga tradhtari me i madh i vatikanit me 6 milion shok.
    Cofe a jo, une ketu jam. Mblidhni mendt.

Per kete te kuqen kam nje oferte: Ty ta rrofte Vatikani me gjithe fetaret e tij. Ndersa kaurreve te forumit ja rrofte Allahu. Zgjedhje e drejte.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Eshte shume normale qe ne shtetet nacionale siq jane shtetet e e zhvilluara perendimore vendasi te kete perparesi,njejte ndodh gjithkund,ti p.sh do ia japesh rastin ose punen femijes tend apo femiut te huaj??
    Per ate njerezit e menqur kane zhvilluar vendet e tyre ,ndersa ata me vonshmit vetem ankohen per fatin e keq.
    Pashko Vasa nuk ka qen as musliman, as turk....por ne shtetin osman u be guvernator i libanit.....ASPAK nuk eshte e "drejte", qe pozitat e punes te ndahet sipas nacionalitetit.....ai i prapambeturi shtet osman na deshmon me rastin e njerit nga gjaku jone se ka punuar drejt, kurse ju jeni te mendimit, se edhe ne boten e civilizuar duhet te veprohet ashtu sic e ceka une se NUK DUHET TE VEPROHET ???...paradoksi eshte kjo, nese synojm nje bote te civilizuar, ku drejtesia duhet te sundoje, atehere jemi te detyruar dhe obliguar, natyrisht nese deshirojm mireqenje ne shoqeri, te ndajme hesapet sipas aftesive, e jo sipas gjakut apo fese !!!

Bota perendimore eshte e bazuar mbi vlera etike dhe morale, edhe pse fene e krishtere e ka anashkaluar ne procesin shoqerore dhe e ke degraduar vetem si "stoli", si "mode" te nje shoqerie........ajo e ka verejt qe me kohe "mjetin" kyc per sukses, e ai eshte DREJTESIA ABSOLUTE, pa dallim race, feje apo te mete trupore !!!

Natyrisht se edhe bota perendimore aty ketu ka akoma pika per te kritikuar (si psh. te drejtat e grave nuk jane gjetiu te njejta, dhe nuk jane gjetiu te barabarta me ata te burrave), dhe se ajo i mer seriozisht keta dhe i permireson.

Une mendoj se nga dukuria rreth arid ukes gjermania do te mesoj, dhe do te adaptoj mjete perkatese per te shmangur ne te ardhmen probleme te atij lloji....ketu qendron pra aftesia e e botes perendimore....fleksibiliteti i saj ne zgjidhjen e problemeve.....nje proverb gjerman thot, problemi i shtyre nuk eshte i zgjidhur.....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Pajtohem plotėsisht me temėn.

Gjatė 500 viteve sundim musliman, kėtu erdhėn shumė magjupė, turq e arabė, dhe e vetmja gjė qė i ka mbrojtur nga asimilimi ka qenė islamizmi. Pėrndryshe do tė ishin bėrė shqiptarė po tė mos ishte islamizmi.

...mendon se do te ishin bere si ty, as peshk as mish, a ???

tungi
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj gramatikisht kete shprehje. Cfare kerkon te bej si detyre shtepie?.

...a ka andej ka shqiperia apo kosova (pasiqe tash jeni shtete te plota me funksionie te shteteve sovrane), statistika zyrtare mbi emrat me te perdorur ne shoqeri....

Dhe une te luta, qe te hulumtosh keto statistika, dhe te na sjellish ketu emrat me te perdorur ( te themi Top 10 Emrat)....nga ajo liste do te largosh emrat qe identifikohen si emra MUSLIMAN, e te na mbeten emrat JOMUSLIMAN.....dhe do te shohem, se SA EMRA PREJ TYRE JANE SHQIP, dhe SA EMRA JANE JOSHQIPTARE por edhe JOMUSLIMAN.....qe te mund te kemi baza objektive per te vazhduar muhabetin....

oki doki ???

Per cdo fe mund te thuash kete gje. Edhe per Budizmin, edhe per Grekoortodoksine, Serboortodoksine, per cdo fe.

Dhe si pasoje mund te serboortodoksizohesh dhe te thuash: Nuk kam nderruar identitetin fizik, por "vec" ate shpirteror.

Pra mund te zbatosh te gjitha ato kerkesa e tradita serboortodokse dhe te thuash pastaj "nuk jam asimiluar". ?.
    ....ma jok bre.....se e ke gabim trashanik te deshmojn kojshite qe i kemi ne veri...

Slavet e jugut me fe orthodokse, quhen SERB
    Ata me fe katolike quhen KROAT
    Kurse ata me fe islame "i quajn" boshnjak, kurse nese e kerkon momenti, serb te islamizuar, apo kroat te islamizuar....sipas gustos perzonale te muhabetxhinjve....

Cka jane "slavet e jugut" me FEE islame ???...boshnjak, torbesh, goran ????...cfare NACIONALITETI kan ???, NUK KAN NACIONALITET, e din pse ???, sepse ISLAMI si FE; nuk va ka percaktuar nacionalitetin, kurse ajo orthodokse e katolike i ka ndare shume qarte hesapet.....sa KATOLIK SERB I KE ???, sa ORTHODOKS KROAT I KE ???

Alpa, mendo, e pastaj fol....

Ja ne cfare mbeturinash na con Allahu gjegjesisht besimtari i tij.
    A shkohet ne mbeturina per Allahun?
    A bohet njeriu shka per hater te Allahut? Per te deklaruar fene e tij si nje gje te mire per kombin shqiptar? Si nje gje qe shpetoi shqiptaret nga asimilimi? Sigurisht se nuk shkon. Per shkak se e di Allahu kete gje, urdheron dhune e budallesi. Vec si budalle ose si i nenshtruar e pranon kete gje. Kjo s'eshte ofendim, por ashtu sic e shoh une kete gje.
    ....ti nuk sheh as nje milimetere pertej hundes tende, vallahi bilahi tallahi....slavet e jugut, me FEE islame, te deshmojn, se sot kan mbetur PA IDENTITET KOMBETARE....po ti kish assimiluar islami, ata do ta njihnin identitetin e tyre.......TORBESHET e maqedonise thuan se jane "turq", kurse femijet e tyre i cojn ne shkolla shqipe....prandaj, teza, se islami i ka mbrojt shqiptaret nga assimilimi ne SLLAV, eshte ABSOLUTIKISHT E VERTETE, me deshmi empirike, qe i ke rreth e perqark hundes tende, por qorri nuk mund ta pershkruaj bukurine e trandafilit....natyrisht se ka te drejte ta "provoj".....pse jo....ja edhe teje ta japim ate te drejte....

Ashtu si Allahu qe pellet se jobesimtaret jane budallenje, ashtu e them une te njejten per besimtarin e tij dhe per Allahun vete. Me argumentet qe i shtjellova.
    ...argumente hamami ke shtjelluar.....hamendjet e tua perzonale nuk jane argumente........mund te imponosh hoxhen e katundit atje ne kosove jo cket babushin ketu dhe shqiptaret tjere me njohuri tematike.....

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Pashko Vasa nuk ka qen as musliman, as turk....por ne shtetin osman u be guvernator i libanit.....ASPAK nuk eshte e "drejte", qe pozitat e punes te ndahet sipas nacionalitetit.....ai i prapambeturi shtet osman na deshmon me rastin e njerit nga gjaku jone se ka punuar drejt, kurse ju jeni te mendimit, se edhe ne boten e civilizuar duhet te veprohet ashtu sic e ceka une se NUK DUHET TE VEPROHET ???...paradoksi eshte kjo, nese synojm nje bote te civilizuar, ku drejtesia duhet te sundoje, atehere jemi te detyruar dhe obliguar, natyrisht nese deshirojm mireqenje ne shoqeri, te ndajme hesapet sipas aftesive, e jo sipas gjakut apo fese !!!

Bota perendimore eshte e bazuar mbi vlera etike dhe morale, edhe pse fene e krishtere e ka anashkaluar ne procesin shoqerore dhe e ke degraduar vetem si "stoli", si "mode" te nje shoqerie........ajo e ka verejt qe me kohe "mjetin" kyc per sukses, e ai eshte DREJTESIA ABSOLUTE, pa dallim race, feje apo te mete trupore !!!

Natyrisht se edhe bota perendimore aty ketu ka akoma pika per te kritikuar (si psh. te drejtat e grave nuk jane gjetiu te njejta, dhe nuk jane gjetiu te barabarta me ata te burrave), dhe se ajo i mer seriozisht keta dhe i permireson.

Une mendoj se nga dukuria rreth arid ukes gjermania do te mesoj, dhe do te adaptoj mjete perkatese per te shmangur ne te ardhmen probleme te atij lloji....ketu qendron pra aftesia e e botes perendimore....fleksibiliteti i saj ne zgjidhjen e problemeve.....nje proverb gjerman thot, problemi i shtyre nuk eshte i zgjidhur.....

tung
    Drejtesi apsolute nuk ka!!
    Por nese dikun ekziston drejtesia atehere ate fare lehte mund ta gjesh ne shtetet perendimore,emigranteve keto shtete ju kane krijuar mundesi strehimi,pune,e shkollimi,por nese ata emigrantet nuk preferojne ose nuk duan te marrin me te miren e mundshme per fatin e tyre ketu faji nuk eshte i shteteve mikepritese. Tani gjermanet p.sh nuk mund te ia "instalojne" qipin e tyre turqve ,arabeve e shqiptareve.Mua me vjen per te qeshur kur keta emigrantet perqeshin jeten e vendasve,kesi gjera kam degjuar shume edhe nga shqiptaret qe jetojne ne Zvicer apo Gjermani,te perqesh sherbetori zoterine se kisha ndegju askun,por nuk thone kot ,sa rron njeriu meson!
    Une besoj qe Zoti i don njerezit njesoj (sepse do ishte absurde te jete e kunderta),por eshte ne duar te njerezve cfare zgjedhje bejne ne jete.Ka faj gjermani pse nje shqiptar kosove ndegjon gojehapur imagjinatat e Sh.Krasniqit??!!!,dhe aq me keq edhe i merr per te verteta!

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    ...mendon se do te ishin bere si ty, as peshk as mish, a ???

tungi
    O turk, ajo perandoria jote muslimane ka pre e ka gri shqiptarė.

Ėshtė e vėrtetė unė nuk jam as peshk as mish, po jam shqiptar, jo sikur ti copė mishi bile i kalbėt.

Ik nė Turqi, turk bythėpėrpjetė

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...a ka andej ka shqiperia apo kosova (pasiqe tash jeni shtete te plota me funksionie te shteteve sovrane), statistika zyrtare mbi emrat me te perdorur ne shoqeri....

Dhe une te luta, qe te hulumtosh keto statistika, dhe te na sjellish ketu emrat me te perdorur ( te themi Top 10 Emrat)....nga ajo liste do te largosh emrat qe identifikohen si emra MUSLIMAN, e te na mbeten emrat JOMUSLIMAN.....dhe do te shohem, se SA EMRA PREJ TYRE JANE SHQIP, dhe SA EMRA JANE JOSHQIPTARE por edhe JOMUSLIMAN.....qe te mund te kemi baza objektive per te vazhduar muhabetin....

oki doki ???
    Aha, kete paske kerkuar. Pse te sjell une keto statistika e jo ti? Mos u referova ne to qe te kem nevoje t'i ofroj tani si mbeshtetje te mendimit tim?

....ma jok bre.....
    O po po, ngordhte Allahu nese jam gabim. Lexo me poshte.

se e ke gabim trashanik te deshmojn kojshite qe i kemi ne veri...
    Ne cilin vend e paskam gabim?

Slavet e jugut me fe orthodokse, quhen SERB
    Ata me fe katolike quhen KROAT
    Kurse ata me fe islame "i quajn" boshnjak, kurse nese e kerkon momenti, serb te islamizuar, apo kroat te islamizuar....sipas gustos perzonale te muhabetxhinjve....
    Cfare tregon kjo?
    Pse e thua ne kete bisede? S'ka lidhje me biseden sipas meje. Sqarohu, nese po.

Cka jane "slavet e jugut" me FEE islame ???...boshnjak, torbesh, goran ????...cfare NACIONALITETI kan ???, NUK KAN NACIONALITET, e din pse ???, sepse ISLAMI si FE; nuk va ka percaktuar nacionalitetin, kurse ajo orthodokse e katolike i ka ndare shume qarte hesapet.....sa KATOLIK SERB I KE ???, sa ORTHODOKS KROAT I KE ???
    Ketu te jap te drejte. Boshnjaket sipas meje jane serb te islamizuar. Edhe ne lidhje me kroatet dhe tjerat qe i ke thene te jap te drejte.

Por cfare na meson kjo se?

A nuk na meson se nepermjet te Islamit krijohet nje tjetersim? Tjetersim si sinonim per asimilim, keshtu e perdor une kete term. Kjo pra tregon se Islami tjeterson cdo gje qe mund te tjetersohet dhe le pa tjetersuar vec ato gjera qe as qe mund te tjetersohen, pra gjuhen, te pamurit, perkatesine kombetare. E nese per tjetersim (asimilim) u nevojitka edhe humbja e gjuhes dhe te te pamurit, edhe e perkatesise kombetare, atehere tjetersimi nuk ndodhka fare. Sepse gjuha, perkatesia kombetare, te pamurit edhe po deshi te t'i nderroje dikush, nuk mundet te t'i nderroje. Dhe edhe po deshe ti vete, nuk mundesh.

Ja edhe nje sqarim tjeter. Nese mendon se gjuha, perkatesia kombetare, te pamurit qenkan elemente te pashmangshme per tjetersim (asimilim), qenka e mundur te serboortodoksizohem une, t'i mer persiper te gjitha vlerat e shoqerise dhe fese serbe dhe prape se prape ngelkam shqiptar i mirefillte, pra i pa asimiluar. Mendon keshtu?

Alpa, mendo, e pastaj fol....
    Vec me dy qeliza te trurit mendoj sa 10 Allaha bashke.

....ti nuk sheh as nje milimetere pertej hundes tende, vallahi bilahi tallahi....slavet e jugut, me FEE islame, te deshmojn, se sot kan mbetur PA IDENTITET KOMBETARE....po ti kish assimiluar islami, ata do ta njihnin identitetin e tyre.......TORBESHET e maqedonise thuan se jane "turq", kurse femijet e tyre i cojn ne shkolla shqipe....prandaj, teza, se islami i ka mbrojt shqiptaret nga assimilimi ne SLLAV, eshte ABSOLUTIKISHT E VERTETE, me deshmi empirike, qe i ke rreth e perqark hundes tende, por qorri nuk mund ta pershkruaj bukurine e trandafilit....natyrisht se ka te drejte ta "provoj".....pse jo....ja edhe teje ta japim ate te drejte....
    Ketu tregon se vertet mendon ate qe thashe, pra vertet mendon se per asimilim nevojitet edhe nderrimi i perkatesise kombetare. Kjo nuk eshte keshtu. Lexo argumentet me lart. Po deshe tjere, vec lajmerohu. Dy dite biseda me mua dhe te largohet berllogu islam nga koka.

...argumente hamami ke shtjelluar.....hamendjet e tua perzonale nuk jane argumente........mund te imponosh hoxhen e katundit atje ne kosove jo cket babushin ketu dhe shqiptaret tjere me njohuri tematike.....

tungi
    Trego konkret ku isha gabim, ku munguan argumentet. Se keshtu me vleresime te zbrazeta nuk diskutohet. Jo qe me ben keq mua, por ia jep te drejten femijeve tu neser te te thone "Allahu eshte lope" pa permendur asnje argument. Sepse edhe ti "diskuton" keshtu. Thua nuk ke argumente, flet per hamendje, pa ofruar deshmi se flas vertet me hamendje.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Shqiptart kur u beren musliman, i zgjerun kufijt , 3 lufta i kem fitu duke qen te ktill , ngordht edukuesi dhe edukuesja e chinos nese sesht e vertet.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Shqiptart kur u beren musliman, i zgjerun kufijt , 3 lufta i kem fitu duke qen te ktill , ngordht edukuesi dhe edukuesja e chinos nese sesht e vertet.
    Po more qysh jo zgjeruan kufijtė e Perandorisė Muslimane, po jo tė vetėt. Shkuan Nishi e Toplica mu atėherė.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga andirago Lexo Postimin
    Po more qysh jo zgjeruan kufijtė e Perandorisė Muslimane, po jo tė vetėt. Shkuan Nishi e Toplica mu atėherė.
    Si i morrem qashtu shkun, por ne fund dolem ne pozitiv. Gjat kohes para pranimit te Islamit, nga njera an serbet kishin depertu thell ne trojet shqiptare dhe nga ana tjeter Bizanti luftonte me Vatikanin per pjeset tjera.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Faqja 19 prej 32 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •