Close
Faqja 22 prej 32 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 312
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    E dita.

Pra sipas teje une mund te serboortodoksizohem dhe ne saje te serboortodoksizimit te mar persiper fene dhe cdo gje qe nderlidhet me fene serbe, por nese ruaj gjuhen shqipe, perkatesine kombetare dhe te pamurit, mund te them se jam shqiptar i mirefillte.

A ka nevoje te flasim me gjat per temen Islami dhe asimilimi? Sipas meje jo.
    Po pra mund te ortodoksizohesh. Ne te njejten menyr je romano-katolicizu.

Islami nuk esht i turqve e as i arabve por i gjith botes , njesoj sikur ortodoksia nuk esht vetem e serbve.

Ortodoksizohu dhe thuaju serbve: bjezi tamo , mi hocemo nasu drzavu.

E shef edhe gjuhen ua kam marr , gjithcka qe mendoj se esht e mir ua marr , pjesen tjeter ua qes ftyres.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    chino,shka i ke punt mer?Aman veq serb mos u be se ske shka lyp en'Gjakove!
    A skeni ju naj manastir aty afer a?

Shif shif sa po perputhet ngjarja , nje kallugjer i manastirit te Gjakoves dogji veten sepse sduronte perhapjen e Islamit. (rast i njejt si ne gjermani , eh cfar fati, i thojsha).

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Po pra mund te ortodoksizohesh.
    Te presim edhe mendimin e Nuh Musa.

Deri atehere po te pergjigjem ty. Ne kete mynre:

Po nese sipas teje serboortodoksizimi dhe marja e te gjitha vlerave te fese serbe per siper nuk qenka asimilim, cfare te bejme me shqiptaret qe nuk mendojne si ti? Per shembull une jam i tille. Sipas meje nese serboortodoksizohesh, je asimilu.

Ashtu si qe je asimilu kur je islamizu.
    Argumentet i thashe me lart. Argument qenesor pra eshte ky:
    Nese e definon asimilimin ne ate menyre qe duhet te humbasesh edhe gjuhen, edhe pamjen e jashtme (fizionomine) edhe perkatesine kombetare, atehere asimilimi nuk ekzistuaka fare. Sepse keto te trija nuk mund t'i cbesh edhe po deshte. Si pasoje asimilimi deshton. Si pasoje asimilimi nuk ekzistuaka fare.

Ortodoksizohu dhe thuaju serbve: bjezi tamo , mi hocemo nasu drzavu.
    Sikur te serboortodoksizohesha, nuk do kisha arsye t'ju them kete qe thua. Sepse vec do isha pjese e serboortodoksise, pjese e kanunit te vlerave serbe, pjese e kauzes serbe. Nepermjet te fese.

Sikur te ishim serboortodoksizuar ne shqiptaret, me mundesi shume te madhe nuk do kishim pasur as edhe konflikt me serbet. Sikur maqedonet qe nuk kane, sikur greket qe nuk kane.

E shef edhe gjuhen ua kam marr , gjithcka qe mendoj se esht e mir ua marr , pjesen tjeter ua qes ftyres.
    Ua hedh sot fytyres, por sot nuk je pjese e serboortodoksise. Sikur te ishe bere pjese e saj, sikur te ishe edukuar si femij ne vlerat e kesaj feje dhe kesaj shoqerie, ti nuk do shihje gje te keqe ne vlerat e fese dhe shoqerise serbe. Dhe si pasoje nuk do e kuptoje kur duhet t'ju thuash stop. Sepse keshtu do te te mesonte kleri serb, interpretimet serbe te "fjales se Zotit". Si i serboortodoksizuar do kishe frike nga "Zoti" i serboortodoksise. Njejte sic ke sot frike nga Allahu. Keshtu qe e vetmja menyre per te pare te keqen ne to, do ishte te behesh nje jobesimtar, nje kaurr. Pra kjo qe jam une sot pasi qe e kam pare te keqen ne fene islame.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Ja psh hackeret tan na sjellin nje bisede mes dy vllezerve orthodokse (kuptohet pasi kan thyer pasvordat me goxha vrull)

Emri:  fagot.JPG

Shikime: 200

Madhėsia:  37.7 KB

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Dhe kemi si kundėrshembull Hashim Thaēin lėkurė-kaftė, qė i qun turqit vėllezėr.

Nė kėtė rast Serbizmi = Islamizmi

Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar mė parė nga andirago Lexo Postimin
    Dhe kemi si kundėrshembull Hashim Thaēin lėkurė-kaftė, qė i qun turqit vėllezėr.

Nė kėtė rast Serbizmi = Islamizmi
    Mos u ban bukshkeles, qato shqiptar musliman ngriten armet kunder bashkbesimtarve te tu.

Lexo pak histori si u pranua krishterimi dhe si islami. Nese priton me lexu me gjer e gjat , trego un ta imtesoj , ti sjelli ne forum. Vec a je i gatshem te mesosh dicka te re, ate qe e ke leshu ne shkoll kur ke ik prej orve ose ndoshta edhe ti e ke mesu historin qe e servon vatikani.
    Merr lexo prej burimeve te ndryshme, se gjithcka qe flutron nuk hahet.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    E dita.

Pra sipas teje une mund te serboortodoksizohem dhe ne saje te serboortodoksizimit te mar persiper fene dhe cdo gje qe nderlidhet me fene serbe, por nese ruaj gjuhen shqipe, perkatesine kombetare dhe te pamurit, mund te them se jam shqiptar i mirefillte.

A ka nevoje te flasim me gjat per temen Islami dhe asimilimi? Sipas meje jo.
    ääääääääääää???, cka po fol o jahu, a je me dy kembet mbi toke ???

Pse e nderlidh pergjigjen me "serboortodoksine", mos valle behet me "noten" emocionale "serbi" ajo hamendja me e "prekshme" ???, ofrom ketu pergjigje te KAPSHME e jo pergjigje PREKESE....per emocione e kam nuhicen une....

Jugosllavet MUSLIMAN jan sot PA IDENTITET KOMBETARE (serbi orthodoks nuk i don, kroati katolik nuk i don, sllavomaqedoni orthodoks nuk i don), kurse "shtet islam" nuk ka......kjo te deshmon QARTE, PA KEQKUPTIME dhe BINDSHEM se islami NUK ASSIMILON....natyrisht se "tjeterson", sepse perndryshe ata te mjeret sllav musliman sot da quanin vetveten ndryshe, dhe nuk do tju mohoheshi identiteti kombetare....edhe DY VELLEZER per bindje perzonale te natyrave te ndryshme mund te "tjetersohen"....por aman atyre nuk u nderohet gjaku dhe gjuha.....sllavet musliman jane shembulli tipik qe deshmon mu fete tjera, qe kan zhduk llojllojshmerite e njerezve, duke i sterilizuar shoqerite....perkundrazi, islami meson, se njerezit per ate arsye jane te ndare ne gruppe, qe te NJIJEN ndermjet veti....perparesia e islamit eshte mu tek aftesia e tij te doremiret me "gruppe" te ndryshme dhe ti harmonizoj ata........edhe ne diskutimin tjeter mbi "ministrin gjerman" je tan kohen duke me fole mu per kete dukuri, e cila te con DREJT ASSIMILIMIT......por si zakonisht, pershkak te shume drunjve nuk e sheh edhe kesaj rradhe malin....

tungi

PS: chino, sa per tu ortodoksizu......ti e ke ngran djali....nuk ke shanc, se e para gje qe do te bejn, do te thuan qe ti ti rrezosh pantollonat, e kur do ta shohin bibilushin pa kapuce, do ta fusin i shkelm bythve e do te thuan "nazad, siptarsko djubre"....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 11-03-2011 mė 06:49
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    .

Ashtu si qe je asimilu kur je islamizu.
    Argumentet i thashe me lart. Argument qenesor pra eshte ky:
    Nese e definon asimilimin ne ate menyre qe duhet te humbasesh edhe gjuhen, edhe pamjen e jashtme (fizionomine) edhe perkatesine kombetare, atehere asimilimi nuk ekzistuaka fare. Sepse keto te trija nuk mund t'i cbesh edhe po deshte. Si pasoje asimilimi deshton. Si pasoje asimilimi nuk ekzistuaka fare.

.
    ...assimilimi i ka disa sfera....ne perqendrohemi ketu rreth temes, se ISLAMI ka ndikuar, qe populli shqiptare, mos ASSIMILOHET ne aspekte "shoqerore" me popujt tjere te rajonit, si psh. mos "mundet" nga ai serbosslav, kur dihet shume mire se kisha serbe kish depertuar thelle ne shoqerine shqiptare, ku kreu feudal per arsye "fuqie" ish shkerdhier lart e poshte me kreun sllav, dhe dita dites po "harmonizoheshin" punet, keshtuqe nuk ka dyshim, se kisha serbe si "fuqi" unike dhe e "pashoqe" do te kish tjetersuar popullin shqiptare....ketu ju kujtoj Faik Konicen.....te kujtoj shtetin aktual serb, me "pluralizmin" fetare qe ka.....sa ORTHODOKS serb ka ne serbie ???, dhe cila fee tjeter "njihet" si fee e serbeve (sandzaklijt, cka jane, serbe a boshnjak ???).........a ekzistojn serb "musliman", serb "katolik", oficial ne shtetin serb ??? , shih, tek shqiptaret pluralizmi fetare eshte ekzistent, a nuk eshte kjo deshmija me e madhe per drejtesine absolute te islamit ne kete pike ???, ty dhe kompania jeni ata, qe me cdo kusht mundoheni te mohoni trashigimine islame......bukshkeles te klases pare jeni......dhe kete e beni thjesht nga MOSDIJA....pra, si perfunim edhe njehere per ta kujtuar, islami eshte fe e dijetareve....

Pra, deshmite jane sjelle, dhe ty nuk ke thene gje tjeter, vetemse me i mbeshtet hamendjet me shembuj qe nuk perputhen me temen, por qe i nxjer nga ky kontekst e hudh ne kontekstin tjeter....

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Mos u ban bukshkeles, qato shqiptar musliman ngriten armet kunder bashkbesimtarve te tu.
    Ore debill islamik, shqiptarė muslimanė nuk ka, ka shqiptarė qė janė shqiptarė dhe muslimanė qė janė muslimanė.
    Ku i gjete pastaj kėta "bashkėbesimtarė" kur nuk i pėrkas ndoj feje, o zotėri debill, unė jam kundėr feve serbo-arabe qė i servoni ju pseudo-shqiptaret, qe keni shku per leshi e keni kirze identiteti.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Renea @

Ēfarė mund tė themi pėr ēiftin tėnd idiot, kur flet pėr mbrojtje tė shqiptarėve nga asimilimi, ndėrsa e thua haptas se edhe gjuhėn ua ke marrė serbėve, madje se gjuha e tyre qenka e mirė.

Citim Postuar mė parė nga Renea muslimanoviq

Faqja 22 prej 32 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •