Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 12 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Besoj se nje eshte nje nga temat me sinjifikative.Pervesc problematikes qe ke permendur me lart, une mendoj se duhanpirsit jane dhe njerzit me nje edukim minimal qytetar.Si eshte e mundur qe keto duahan pires te ndesin cigaren ne nje ambjen ku ka dhe njerez qe nuk pijne duhan?Si eshte e mundur qe ulet ne tryeze me shokun e tij dhe nuk i merr leje per te ndeze cigaren?Por ne jeten ne komunitet privohesh nga deshirat vetjake.Eshte e vertete qe nje pjese e duhanpirseve nuk po ndezin cigare ne shtepi, por nga ana tjeter rritja e cmimit i ka bere ato te konsumojne duhan te dredhur si dikur kur ishin pyllar.
    Pse bo si konpetent kot se mor vesh. Nga i nxorre kto konkluzione qe duhan pirsit qekan njerez me edukimin me minimal qytetar? Ti mund te thuash nje pjese e tyre ,jam dakort? Por kur thua gjithe me hap barkun. Pirja duhanit eshte e demshme por nqf se do kishim nje shtet qe ligjin e 2007 ku ndalon pirjen e duhanit ne kafe , bar , e restorante ,do ta zbatonte perpikmerisht atehere gjithe do dilnim ta pinim jashte pa demtuar askend qe nuk e pin duhanin ,gjithashtu nqf se ky ligj do zbatohej sic duhej shume nga ne do e kishin lene duhanin deri tani. Por nqf se une shkoj ne bar dhe vjen kamarieri me sjell tavllen para ,nuk kam arsyje pse te dal jashte ta pi meqense mund te kete njerez brenda qe nuk e pijne. Eshte shteti ai qe duhet t'ja imponoje me sanksione gjobash bizneseve qe duhani nuk lejohet ne ambjente te mbyllura dhe me ket rast i vjen ne ndihme dhe asaj pakice qe nuk e pijne duhanin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endri_ : 27-02-2011 më 12:12

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Do harxohen 1.4 bln për shëndetin. Prit prit se 20 vjet kanë kaluar qysh kur shthurrja pa plan filloi. Si kokrra fiku do bien të gjithë nga kanceret e ndryshme. Me ne si popull do ndodhi një fenomen që nuk ka ndodhur kurrë ndonjëherë, që jetgjatsia do bie me kalimin e kohës, ndërkohë që kudo rritet.
    une e di qe ka kohe qe shkurt-jetesia atje eshte ne rritje ne krahasim me boten, qe yhy, shume kohe me pare. Mosha qe fillojne e bien si kokrra fiku sidomos per meshkujt eshte 65-70 vjec. E kjo vjen si rezultat i shume faktoreve, e cigarja eshte nje nga ato gjithashtu. Skane edukaten me minimale te shendetit, por dhe nuk eshte komplet faji i tyre. Pjeserisht, sepse eshte sistemi, shteti i tille.

say no to smoking people. sa te dobet qe jeni, nuk jeni ne gjendje te lini nje bad habit, si cigarja. yt, . lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •