Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e ardita04
    Anëtarësuar
    01-12-2008
    Postime
    146

Nis “lufta e ftohtë” në qeveri, 3 ministrat që kërkojnë t’i zënë vendin Berishës

Nis “lufta e ftohtë” në qeveri, 3 ministrat që kërkojnë t’i zënë vendin Berishës
    Shkruar nga AMA-News Flash, Speciale Shk 18, 2011

Nis “lufta” e ftohtë brenda Partisë Demokratike, garë ministrash për t’i zënë vendin kreut të mazhorancës dhe kryeministrit Sali Berisha. Klima e pa favorshme politike në vend, kritikat e ndërkombëtarëve, duket se po e çojnë qeverinë “Berisha” drejt fndit të parakohshëm të mandatit.

Informacionet e fundit që vijnë flasin për kulisa mes ministrave për të gjetur hapësira me qëllim uljen në poltronin e kryeministrit në çdo lloj formule të pranuar. Kërkesa e opozitës bërë qartë ndërkombëtarëve është zgjedhje lokale pa kryeministër Sali Berishën. Por kjo kërkesë ka lindur nevojën për një emër të ri. Një nga më të favorshmit është ministri i Brendshëm Lulzim Basha, krahu i djathtë i kryeministrit, por duket se opozita nuk e pëlqen pasi e cilëson shkaktar për 4 vrasjen e protestuesve. Basha ka nisur lëvizjet e nëndheshme për të bindur faktorët se është më i përshtatshmi për të pasuar Berishën.

Por nga ana tjetër ka një grup që pretendon se mund të pasojë kreun e mazhorancës, si klani me mbështetjen e Sokol Olldashit, Jozefina Topallit dhe Ridvan Bodes, Genc Rulit, Arben Imamit apo Fatmir Mediut. Mes këtyre tre emrave, Olldashi, aktualisht ministër i Transporteve dhe Punëve Publike, shihet si rivali i drejtpërdrejtë i Bashës, që nga ana tjetër ka mbështetjen e Majlinda Bregut dhe disa ministrave të tjerë të kabinetit, qoftë dhe ata të LSI-së, por që mbeten në minorancë. Një tjetër emër që mund të pasojë Berishën në rast të pranimit të formulave të rikompozimit të qeverisë, është ish-zëvendëskryeministri Genc Pollo, një nga ish-njerëzit më të afërt të Berishës. Por Pollo ka vetëm mbështetje të faktorit ndërkombëtar dhe jo atë të brendshëm në Partinë Demokratike.

Nga informacionet e pa konfirmuara që vijnë, mësohet se këto klane kanë nisur t’i prishin punë njëra-tjetrës me imazhin e pas ngjarjeve të para, gjatë dhe pas 21 janarit. Ministri Basha njihet si krahu i moderuar i PD-së, karshi atij të ministrit Olldashi, që është shfaqur tepër i ashpër pas demonstratës. Gjithsesi këto mbeten informacione të rezervuara dhe për më tepër jo zyrtare, që pritet të verifikohen në ditët e
    ardhshme.

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Po Arben Imami s'paska qef keshtu?

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga ardita04 Lexo Postimin

Nis “lufta” e ftohtë brenda Partisë Demokratike, garë ministrash për t’i zënë vendin kreut të mazhorancës dhe kryeministrit Sali Berisha. Klima e pa favorshme politike në vend, kritikat e ndërkombëtarëve, duket se po e çojnë qeverinë “Berisha” drejt fndit të parakohshëm të mandatit.

Informacionet e fundit që vijnë flasin për kulisa mes ministrave për të gjetur hapësira me qëllim uljen në poltronin e kryeministrit në çdo lloj formule të pranuar. Kërkesa e opozitës bërë qartë ndërkombëtarëve është zgjedhje lokale pa kryeministër Sali Berishën. Por kjo kërkesë ka lindur nevojën për një emër të ri. Një nga më të favorshmit është ministri i Brendshëm Lulzim Basha, krahu i djathtë i kryeministrit, por duket se opozita nuk e pëlqen pasi e cilëson shkaktar për 4 vrasjen e protestuesve. Basha ka nisur lëvizjet e nëndheshme për të bindur faktorët se është më i përshtatshmi për të pasuar Berishën.

Por nga ana tjetër ka një grup që pretendon se mund të pasojë kreun e mazhorancës, si klani me mbështetjen e Sokol Olldashit, Jozefina Topallit dhe Ridvan Bodes, Genc Rulit, Arben Imamit apo Fatmir Mediut. Mes këtyre tre emrave, Olldashi, aktualisht ministër i Transporteve dhe Punëve Publike, shihet si rivali i drejtpërdrejtë i Bashës, që nga ana tjetër ka mbështetjen e Majlinda Bregut dhe disa ministrave të tjerë të kabinetit, qoftë dhe ata të LSI-së, por që mbeten në minorancë. Një tjetër emër që mund të pasojë Berishën në rast të pranimit të formulave të rikompozimit të qeverisë, është ish-zëvendëskryeministri Genc Pollo, një nga ish-njerëzit më të afërt të Berishës. Por Pollo ka vetëm mbështetje të faktorit ndërkombëtar dhe jo atë të brendshëm në Partinë Demokratike.

Nga informacionet e pa konfirmuara që vijnë, mësohet se këto klane kanë nisur t’i prishin punë njëra-tjetrës me imazhin e pas ngjarjeve të para, gjatë dhe pas 21 janarit. Ministri Basha njihet si krahu i moderuar i PD-së, karshi atij të ministrit Olldashi, që është shfaqur tepër i ashpër pas demonstratës. Gjithsesi këto mbeten informacione të rezervuara dhe për më tepër jo zyrtare, që pritet të verifikohen në ditët e
    ardhshme.
    ondrat e vroms ka shkru ky. zgjohu me ter men zgjohu prej ondrash se ia ke fut m'ysypet
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga ardita04 Lexo Postimin

ardhshme.

Hahahaha, sa kom qesh ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Ska ndonje gje te keqe, ne politike kto gjera ndodhin ,se edhe Sala nje dite do iki,prandaj nuk cuditem nese ndodh lufte politike brenda PD,do cuditesha po te mos ndodhte.
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-02-2011
    Vendndodhja
    Antarkdite
    Postime
    626
    Sala eshte e vertete se nje dite do te iki, po vetem me VOTE te lire!
    moj Evrope moj k*rve qemotit, ndave tokat e Shqipnise me ushqye kelyshet e Rusise

Lulzim Basha do ishe me ideali.
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga {A_N_G_E_L_69} Lexo Postimin
    Lulzim Basha do ishe me ideali.
    Une mendoj qe ideali do ishte Thimi,njeri i mire, familje me tradita patriotike,demokrat ne shpirt dhe njeri i gjindshem ,ta zgjidh hallin menjehere.
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

Do rrenohet kalaja nga brenda Do plasi sherri mes demokrateve vete e do i iki truri Sales po te zevendesohet nga nje "krah i djathte" i tij!!

La vita non si spiega, si VIVE!

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Personalisht me shume e preferoj Lulzim Bashen si pasues te Sali Berishes.
    Kam degjuar se ka qene nder studentet me te dalluar ne Holland, duket i afte dhe ka paraqitje te mire...

....por problemi eshte se i duhet te pres edhe nje 10-15 vite. lol

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •