Postuar më parë nga
ardita04
Nis “lufta e ftohtë” në qeveri, 3 ministrat që kërkojnë t’i zënë vendin Berishës
Shkruar nga AMA-News Flash, Speciale Shk 18, 2011
Nis “lufta” e ftohtë brenda Partisë Demokratike, garë ministrash për t’i zënë vendin kreut të mazhorancës dhe kryeministrit Sali Berisha. Klima e pa favorshme politike në vend, kritikat e ndërkombëtarëve, duket se po e çojnë qeverinë “Berisha” drejt fndit të parakohshëm të mandatit.
Informacionet e fundit që vijnë flasin për kulisa mes ministrave për të gjetur hapësira me qëllim uljen në poltronin e kryeministrit në çdo lloj formule të pranuar. Kërkesa e opozitës bërë qartë ndërkombëtarëve është zgjedhje lokale pa kryeministër Sali Berishën. Por kjo kërkesë ka lindur nevojën për një emër të ri. Një nga më të favorshmit është ministri i Brendshëm Lulzim Basha, krahu i djathtë i kryeministrit, por duket se opozita nuk e pëlqen pasi e cilëson shkaktar për 4 vrasjen e protestuesve. Basha ka nisur lëvizjet e nëndheshme për të bindur faktorët se është më i përshtatshmi për të pasuar Berishën.
Por nga ana tjetër ka një grup që pretendon se mund të pasojë kreun e mazhorancës, si klani me mbështetjen e Sokol Olldashit, Jozefina Topallit dhe Ridvan Bodes, Genc Rulit, Arben Imamit apo Fatmir Mediut. Mes këtyre tre emrave, Olldashi, aktualisht ministër i Transporteve dhe Punëve Publike, shihet si rivali i drejtpërdrejtë i Bashës, që nga ana tjetër ka mbështetjen e Majlinda Bregut dhe disa ministrave të tjerë të kabinetit, qoftë dhe ata të LSI-së, por që mbeten në minorancë. Një tjetër emër që mund të pasojë Berishën në rast të pranimit të formulave të rikompozimit të qeverisë, është ish-zëvendëskryeministri Genc Pollo, një nga ish-njerëzit më të afërt të Berishës. Por Pollo ka vetëm mbështetje të faktorit ndërkombëtar dhe jo atë të brendshëm në Partinë Demokratike.
Nga informacionet e pa konfirmuara që vijnë, mësohet se këto klane kanë nisur t’i prishin punë njëra-tjetrës me imazhin e pas ngjarjeve të para, gjatë dhe pas 21 janarit. Ministri Basha njihet si krahu i moderuar i PD-së, karshi atij të ministrit Olldashi, që është shfaqur tepër i ashpër pas demonstratës. Gjithsesi këto mbeten informacione të rezervuara dhe për më tepër jo zyrtare, që pritet të verifikohen në ditët e
ardhshme.
Krijoni Kontakt