Aktori im me i pelqyer shqiptar?!
I like it![]()
Aktori im me i pelqyer shqiptar?!
I like it![]()
ktu po thot/le origini albanesi de robert de niro censurate dalla rai a sanremo. pra kjo qe thot eshte censuruar nga rai nje lloi racismi megjith at me vie mir qe ai pranon dhe as qe mendohet per ket shum inkurajuse qe edhe te tjeret shqiptar ose nga nje prind shqiptar te pranojn origjinen e vet nuk jemi te veqant nga tjeret jemi te njejt si gjith evropianet e tjer bil vetem me te mir e me te ndershem
Ne shtyp filloi te perfolet deklarata e De Niros gjate Festivalit te San Remos ku ky ishte i ftuar i nderit dhe gjate se ciles aktori i famshem deklaroi vet se ka prejardhje nga Shqiperia!
Nje shkrim ne gazeten Standard ne lidhje me kete:
Robert de Niro deklaron: Jam shqiptare!
Madhesia e germave: Gazeta Standard 20/02/2011 17:55:00
Kemi dėgjuar pėr mjaft personazhe tė famshėm pėr tė cilėt spekulohet se kanė nė venat e tyre gjak shqiptar (si psh., pėr aktoren hollivudiane Sandra Bullock, lajm ende i pakonfirmuar nga ajo vetė), por qė kjo tė ndodhte pėr tė famshmin Robert de Niro, nuk na kishte shkuar mendja. Nė fakt, pikėrisht nė natėn e parafundit tė festivalit tė 61-tė italian tė kėngės, Sanremo, i ftuari special, Robert de Niro, e pohoi me gojėn e tij origjinėn e pėrzier qė ka. Ndėrsa bukuroshja Elisabetta Canalis me zor arrinte t’i pėrkthente pyetjet e moderatorit Gianni Morandi, Niro tha se prejardhja e tij ėshtė nga Siēilia, Italia dhe Shqipėria. Po po, nga Shqipėria! Kaq ka mjaftuar qė nė tė gjitha faqet shqiptare on line dhe sidomos facebook, ky tė ishte lajmi i ditės. Siē u komentua, pėrveē faktit qė Robert de Niro na nderon me kėtė qė sapo ka rrėfyer, intervista qė iu realizua atij nė Itali, si njė nga aktorėt mė tė famshėm tė Hollywood-it, me njė karrierė qė ēdo aktor do ta kishte zili; linte mjaft pėr tė dėshiruar, dhe kjo jo pėr faj tė tij, po pėr cilėsisė sė dobėt tė pyetjeve dhe mandej pėr pėrkthimin akoma mė tė dobėt nga italishtja nė anglisht tė Elisabetta Canalis, e cila jeton nė SHBA. Robert de Niro u paraqit fillimisht nė Sanremo me divėn e kinematografisė italiane, Monica Belluci, e cila si gjithmonė, shkėlqente. Tė dy kanė luajtur sė bashku nė njė film qė do tė shfaqet sė shpejti. Sa i takon origjinės shqiptare tė Robert de Niros, ne do tė pėrpiqemi tė zbulojmė nė vijim diēka mė shumė nga rrėnjėt e tij.
Kurse ne wikipedia qe dy dite eshte ky ndryshim ne biografine e tij:
Robert De Niro was born in New York City, the son of Virginia Admiral, a painter, and Robert De Niro, Sr., an abstract expressionist painter and sculptor.[1] De Niro's father was of Italian-Albanian and Irish descent, and his mother was of English, German, French, and Dutch ancestry.[2][3] His Italian great-grandparents, Giovanni Di Niro (the original surname was Di Niro and not De Niro) and Angelina Gashi, emigrated from Kruje, central Albania.,[4] and his paternal grandmother, Helen O'Reilly, was the granddaughter of Edward O'Reilly, an immigrant from Ireland.[5]
Nuk e di se pse ka pritur kaq gjate ky artist te tregoje ne lidhje me prejardhjen e vet, zakonisht artistet dhe figurat tjera te rendesishme ne SHBA kane deshire te permendin prejardhjet e tyre dhe sa me "ekzotike" te jene ato, aq me mire per karrierien e tyre! Zakonisht kam hasur ne citimet ku ata permendin se kane gjak te popullatave indiane vendase ne SHBA sa per t'u dukur me "interesante"! Tashme qe De Niro eshte person i famshem qe shume vjet, them se kjo te mos kete qene motivi i tij per te zbuluar prejardhjen shqiptare.
Por ne anen tjeter, ishte po ky De Niro qe ishte i ftuar personal ne lozhen familjare te tenistit serb Xhokoviq gjate turneut USA Open 2007. http://www.observer.com/2007/novak-djokovic-celebrity
Ky tenist ka prejardhje nga Zvecani (lokalitet i ngjitur me Mitrovicen) dhe eshte i shquar per pikepamjet anti-shqiptare!!
Pra, De Niro duhet te jete me i kujdesshem ne kete drejtim, nuk kerkojme nga ai qe te jete identifikohet gjithandej si shqiptar, por te pakten mos t'i nderoje aq shume personat qe jane me mish e me shpirt kurnder cdo gje shqiptare!
Huh kur tna dali dhe Obama shqiptar tani ppffff shum pa lidhje .
Se di cfitojne me kto gomarlleqe i her .
I may BE a Cruel Heartless bitch BUT im Good at it ...
ja kur qimja behet tra : D
ore zoteri nuk e them une shikoni mire vodeon te plote dhe pastaj flisni. mos ja mbysni kote se ka nxjere dikush nje video te shkurtuar ku sduket gjithe rrjedha e muhabetit qe ben de niro dhe ne ate pjes qe ne shikojm aty te jep pershtypjen sikur thote jam shqiptar italian. dhe aty ku thote blond sicilian albanian italian po flet qe kulturat po nderthuren ndepermjet emigrimit si ne amerik ashtu dhe ne europ edhe ne itali ku mere shembullin e italias me shqiptaret.
mos te behemi dhe ne si greket aman.
kesaj radhe jo tra qe u be po gjigande fare.
shikoni videon te plote hapni veshet mire kuptoni mire se ca po thote dhe pastaj nxirni perfundime tamam dhe jo koti nga nje cope video e shkurtuar enkas per ta bere te duket sikur thote qe eshte shqiptar.
Krijoni Kontakt