Close
Faqja 15 prej 43 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 429
    Evakuohet nga Libia për në Turqi studenti shqiptar shkodran

Studenti shkodran që ndiqte shkollën në Libi është evakuar nga ky vend për në Turqi dhe pritet kthimi i tij në atdhe. Këtë e konfirmojnë të afërm të tij, që shprehen se ndonëse nuk kanë komunikuar me të, lajmin e kanë mësuar nga përfaqësuesi i Kosovës në vendin tonë, Gani Veseli.

Mësohet se Durim Kasemi, nga fshati Kuç i Shkodrës, së bashku me disa studentë nga Kosova, janë larguar nga Libia drejt Turqisë me avion dhe më pas do kalojnë në vendet e tyre. Familjarët e Durim Kasemit presin ardhjen e tij pranë familjes, pasi prej disa ditësh kishin humbur çdo kontakt me të. Durim Kasemi 23 vjeç, që nga viti i kaluar kishte nisur studimet në Libi.
    "I bëjmë apel shtetit shqiptar që të kujdeset për djalin tonë student në Libi pasi prej katër ditësh janë humbur gjithë kontaktet me të". Familjarë e të afërm të Durim Kasemit, 23 vjeç nga fshati Kuç i komunës Guri i Zi në Shkodër, kërkojnë ndihmën e shtetit shqiptar permes ambasadës sonë në Libi, për të mësuar për fatin e njeriut të tyre.

Taip Kasemi. xhaxhai i studentit nga Shkodra, Durim Kasemi, tregon se prej katër ditësh kanë humbur kontaktet me të si permes internetit ashtu dhe në telefon.

"Ai ka marrë vazhdimisht në telefon por prej katër ditësh telefoni i tij del i fikur dhe me internet nuk komunikohet. Jemi të shqetësuar mjaft pasi nuk dimë asgjë për fatin e tij, ndërsa dëgjojmë se atje ka mjaft viktima nga trazirat që po ndodhin. Durimi ka një vit që studion në Libi për literaturë islamike"

Xhaxhai I tij, u shprehet se "kërkojmë nga shteti që përmes institucioneve të tij të marrë në mbrojtje shtetasit e vet atje.Ne nuk dimë ku ta kërkojmë pasi nuk njohim ndonjë shqiptar tjetër që studion me Durimin në Libi"- shprehet Taip Kasemi.

``SHEKULLI``
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

Citim Postuar më parë nga {A_N_G_E_L_69} Lexo Postimin
    Evakuohet nga Libia për në Turqi studenti shqiptar shkodran

Studenti shkodran që ndiqte shkollën në Libi është evakuar nga ky vend për në Turqi dhe pritet kthimi i tij në atdhe. Këtë e konfirmojnë të afërm të tij, që shprehen se ndonëse nuk kanë komunikuar me të, lajmin e kanë mësuar nga përfaqësuesi i Kosovës në vendin tonë, Gani Veseli.

Mësohet se Durim Kasemi, nga fshati Kuç i Shkodrës, së bashku me disa studentë nga Kosova, janë larguar nga Libia drejt Turqisë me avion dhe më pas do kalojnë në vendet e tyre. Familjarët e Durim Kasemit presin ardhjen e tij pranë familjes, pasi prej disa ditësh kishin humbur çdo kontakt me të. Durim Kasemi 23 vjeç, që nga viti i kaluar kishte nisur studimet në Libi.
    "I bëjmë apel shtetit shqiptar që të kujdeset për djalin tonë student në Libi pasi prej katër ditësh janë humbur gjithë kontaktet me të". Familjarë e të afërm të Durim Kasemit, 23 vjeç nga fshati Kuç i komunës Guri i Zi në Shkodër, kërkojnë ndihmën e shtetit shqiptar permes ambasadës sonë në Libi, për të mësuar për fatin e njeriut të tyre.

Taip Kasemi. xhaxhai i studentit nga Shkodra, Durim Kasemi, tregon se prej katër ditësh kanë humbur kontaktet me të si permes internetit ashtu dhe në telefon.

"Ai ka marrë vazhdimisht në telefon por prej katër ditësh telefoni i tij del i fikur dhe me internet nuk komunikohet. Jemi të shqetësuar mjaft pasi nuk dimë asgjë për fatin e tij, ndërsa dëgjojmë se atje ka mjaft viktima nga trazirat që po ndodhin. Durimi ka një vit që studion në Libi për literaturë islamike"

Xhaxhai I tij, u shprehet se "kërkojmë nga shteti që përmes institucioneve të tij të marrë në mbrojtje shtetasit e vet atje.Ne nuk dimë ku ta kërkojmë pasi nuk njohim ndonjë shqiptar tjetër që studion me Durimin në Libi"- shprehet Taip Kasemi.

``SHEKULLI``
    Uau ................................ student ne Libi?!
    Paqe!

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    sa degjova ky gadafi gruan e kishte shqiptare nga tetova ishin njoftuar ne beograd kur gadafi kishte qen stundent kurse ajo fat zeza kish pas punuar ne nje menz studentesh paera mendo gruan shqiptare dhe kurr nje fjal te mir per shqiptar qfar dhendrri i poshter

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Uau ................................ student ne Libi?!
    Edhe ç'ka ???
    Nuk duhet te ndihmohet vetem pse studion fene Islame ?!

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Edhe ç'ka ???
    Student në Libi?!

"Ai qenka arab, terrorist, fundamentalist, vehabi, e çka jo tjetër?!"
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    Turqia demonstron operacione të suksesshme evakuimi në Libi
    The Times shkruan se Turqia bëri nismën më mahnitëse të evakuimit të qytetarëve të saj, por edhe të të gjithë atyre që kërkuan ndihmën e tyre. Raporti kritikoi qeverinë britanike për mosangazhimin e duhur dhe paaftësinë për të arritur atë që Turqia shumë mirë po e bën.

E diel 27 Shkurt 2011 21:26

Në foton sipër, të bërë nga agjencia e lajmeve Xinhua nga Kina, paraqitet një qytetar që mban një armë automatike përpara një tanku në qytetin El-Bejda lindje të Libisë

Një rol të rëndësishëm në evakuimin e të huajve nga Libia e kishte padyshim edhe Turqia, që edhe kësaj radhe dëshmoi aftësinë për të demonstruar ndikimin e saj në rajon. Më shumë se 20 vende të botës kanë kërkuar ndihmë nga Ankaraja për evakuimin e qytetarëve të tyre. Gjermania, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Italia, Suedia, Mbretëria e Bashkuar, Franca, Australia, Bosnje dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Kina, Irani, Siria, Serbia, Ukraina, Kazakistani, Kosova, Rumania dhe Jordani janë në mesin e këtyre vendeve. Kjo pa dyshim ka tërhequr edhe vëmendjen e tërë botës, gazetat britanike në titujt kryesor kishin vënë në pah aftësinë dhe gatishmërinë e Turqisë për ta bërë një gjë të tillë, por edhe kishin kritikuar qeverinë britanike për paaftësinë për të evakuuar qytetarët e tyre. The Times shkruan se Turqia bëri nismën më mahnitëse të evakuimit të qytetarëve të saj, por edhe të të gjithë atyre që kërkuan ndihmën e tyre. Raporti kritikoi qeverinë britanike për mosangazhimin e duhur dhe paaftësinë për të arritur atë që Turqia shumë mirë po e bën.

Demonstratat publike në të gjithë Lindjen e Mesme gjatë javëve të fundit kanë pasur implikime për Turqi pasi që dhjetëra mijëra turq jetojnë në këto vende. Dhuna dhe jostabiliteti, posaçërisht në Libi - e vunë Turqinë në gatishmëri të plotë.

Pas disa takimeve radhazi, zyrtarët turq kanë vendosur për evakuimin e mbi 25.000 qytetarëve turq nga Libia. Qeveria turke filloi operacionin më të madh të evakuimit të bërë ndonjëherë. Mbi 7.000 qytetarë janë evakuuar nga Libia në vijë ajrore, detare dhe tokësore. Shumë vende që kanë probleme komunikimi me administratën e Libisë dhe mungesë të mjeteve logjistike kanë kërkuar nga Ankaraja mbështetje për të evakuuar qytetarëve të tyre nga Libia derisa të kalojë kriza. Turqia deri më tani besohet të jetë vendi më i suksesshëm në evakuimin e njerëzve nga Libia.

Çfarë e bën të suksesshëm Ankaranë në evakuim?

Si është në gjendje të evakuojnë mijëra njerëz në mënyrë të organizuar dhe të qëndrueshme?

Para së gjithash, është me rëndësi të theksohet se Turqia ka fituar përvojë të vlefshme në menaxhimin e krizave gjatë viteve të fundit. Por faktori kryesor, përveç eksperiencës së shkëlqyer që kanë është edhe aftësia Ankarasë për të komunikuar në mënyrë efektive me shumë vende në rajon. Evakuimi konsiderohet i domosdoshëm zakonisht kur autoriteti politik dhe rendi publik në vendin përkatës është ndërprerë. Në kushte të tilla, nuk është me rëndësi se sa përkrahje logjistike ke - nuk mund të arrihet evakuimi i suksesshëm nëse nuk bashkëpunon me autoritetet lokale. Libia ishte një shembull i qartë i kësaj. Kryeministri Rexhep Tajip Erdogan personalisht i telefonoi udhëheqësit libian Muamar Gadafi dy herë.

Pse e ndjente nevojën për të thirrur për herë të dytë?

Kur herën e parë i telefonoi Gadafit, Erdogani kërkoi që të lejohen aeroplanët turq për të fluturuar në Libi të evakuojnë qytetarët turq. Udhëheqësi libian iu përgjigj kësaj thirrje pozitivisht. Por për shkak të mungesës së rendit publik, zyrtarët turq nuk mund të gjenin kontakt stabil e serioz në Libi për të rregulluar fluturimet. Erdogani telefonoi Gadafin për herë të dytë për ta lajmëruar atë se nuk ishin në gjendje të gjejnë kontakt. Ky është një shembull i gjallë se sa e rëndësishme është aftësia për të komunikuar me vendet e rajonit dhe të krijojë dialog.

Një shembull tjetër i rëndësishëm është ndihma e Egjiptit.

Aeroporti i vetëm që është në shërbim në Libi është aeroporti në kryeqytet, Tripoli. Gjatë takimit të menaxhimit të krizës, zyrtarët shqyrtuan mundësinë e transferimit të qytetarëve turq në afërsi të kufirit egjiptian në Egjipt duke përdorur transportin tokës dhe pastaj me aeroplanë nga Egjipti për në Turqi. Një javë më parë gjatë protestave në Egjipt, Ankaraja kishte kërkuar nga ish-presidenti egjiptian Hosni Mubarak për të përmbushur kërkesat legjitime të popullit dhe kishte komunikuar haptazi mesazhin se ai duhej të japë dorëheqjen. Pavarësisht nga tensioni midis dy vendeve, administrata egjiptiane menjëherë iu përgjigj kërkesës së Turqisë dhe mirëpriti qindra qytetarë turq nga Libia për të hyrë në Egjipt. Kjo është një nga arsyet kryesore pse 21 vende, duke përfshirë edhe disa vende evropiane me logjistikë ndoshta më të avancuar se Turqia, kanë kërkuar ndihmë nga Turqia për të evakuuar qytetarët e tyre.

Ndonëse asnjë prej krizave të mëhershme nuk ishin aq gjithëpërfshirëse sa operacionet e evakuimit në Libi, Turqia ka fituar përvojë të vlefshme në evakuimin e qytetarëve gjatë viteve të fundit. Kur Izraeli bombardoi Libanin dy vjet më parë, mbi 1.200 shtetas turq janë evakuuar nga vendi. Më herët kur në Kirgistan ndodhën trazira dhe dhjetëra njerëz u vranë. Ankaraja menjëherë dërgoi aeroplanë për evakuimin e qindra të turqve në vend. Kthimi i qytetarëve të cilët ishin burgosur nga Izraeli pas sulmit mbi MAVI Marmara, që rezultoi në vrasjen e nëntë turqve, ishte operacioni më i vështirë i së kaluarës së afërt. Pavarësisht nga kriza politike me Izraelin, Ankaraja arriti që menjëherë të evakuojë çdo të burgosur nga Izraeli.

Mijëra të evakuuar

Para pak javëve ndodhën trazirat në Lindjen e Mesme. Turqia ka evakuuar qindra qytetarë nga Tunizia dhe pastaj nga Egjipti. Kjo është realizuar relativisht lehtë ngase rendi publik ende ruhej në ato vende dhe aeroportet ishin ende në shërbim. Problemet më të mëdha kanë ndodhur në Libi. Para së gjithash, numri i qytetarëve turq dhe të tjerë në vend ishte shumë i lartë. Dhe së dyti aty ishte Gadafi. Ndarja e popullit dhe fillimi i një lufte civile me dëme të konsiderueshme edhe në aeroporte e kishin keqësuar shumë gjendjen. Megjithatë Turqia ka përdorur çdo mundësi dhe sipas Ministrit të Punëve të Jashtme të Turqisë, Ahmet Davutogllu, Turqia është angazhuar në operacionin e evakuimit më të madh në historinë e Turqisë. Duke parë seriozitetin e situatës, Ankaraja menjëherë ka ngritur një Qendër për Administrimin e Krizës, me koordinim të plotë ndërmjet të gjitha institucioneve përkatëse. Ministria e Punëve të Jashtme ka angazhuar 120 të diplomatëve nga 400 së ka, në këtë Qendër krize. Për shkak të numrit të kufizuar të diplomatëve në Libi, Turqia menjëherë dërgoi personel shtesë në Libi.

Në një konferencë për shtyp të mbajtur gjatë kësaj jave, Davutogllu tregoi mbi një hartë se si qytetarët turq janë shpërndarë nëpër qytete të ndryshme në Libi. Transportimi i sigurt i një grupi të madh të njerëzve, jetët e të cilëve ishin në rrezik nga përleshjet e ashpra me ndihmën e një numri të kufizuar të personelit është një arritje e madhe.

(Marmaris Today’s Zaman)

Të gjithë shqiptarët që ende gjenden në Libi dhe që duan të largohen nga vendi mund të kontaktojnë në Tripoli me ambasadën e Republikës së Turqisë atje, në numrat e telefonit Tel. 00 218 21 340 11 40; Tel. 00 218 21 340 11 43; Tel. 00 218 21 340 11 44. Po ashtu, për ata që janë në Bengazi mund të kontaktojnë me konsullatën e përgjithshme të Turqisë atje Tel. 00 218 91 356 46 19; Tel. 00 218 61 223 00 03; si dhe në Qendrën e Administrimit të Krizës në Ankara Tel. 0090 312 292 2600; Tel. 0090 312 292 2601; Tel. 0090 312 292 2602.

Citim Postuar më parë nga PrisHtiNa-Lee Lexo Postimin
    Edhe ç'ka ???
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Student në Libi?!

"Ai qenka arab, terrorist, fundamentalist, vehabi, e çka jo tjetër?!"

Ne fakt, kjo hyn tek cudite e memse . Gjithmone ju shkon mendja tek e keqja juve. Student shqiptar ne Afrike eshte anektode po ta degjosh ndaj dhe me beri pershtypje. pastaj shume prej islamikeve me master e doktoratura te dyshimta(kur kemi parasysh kuptimet e fjaleve master apo doktorature pasi kane te bejne me shkence) i jane drejtuar Lindjes se Afert, se Meme dhe se Larget per trejnim teorik sic duhet thene realisht nje person i cili meson te behet hoxhe. Ne meson te sjelle pozitivet e islamit ne atdhe hallall i qofte nese meson si te hidhet ne ere ne emer te allah-ekberacionizmit atehere mund te thoshim se eshte arab e jo shqiptar.

Larg nga keto tani. Djaloshi shqiptar duhet ndihmuar dhe duhet te falenderojme misionin turk te evakuimit te qytetareve jolibiane, per ndihmen jo vetem te shqiptareve. Libia eshte ne prag te nje gjakderdhjeje e cila ka filluar dhe qe frika eshte se do te marre permasa me tragjike nese USA nuk e shtyp ate krimb terrorist islamik, diktator, c'njerezor.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kryqi i Paqes : 28-02-2011 më 08:50
    Paqe!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin

shihni erionet e edvinet.. qe pretendojne se ata jan e reja dhe progresi kurse saliun e quajn e vjetra dhe prapambetja..
    mirpo nuk eshte ashtu..

e reja e mira e njerzorja jan tek saliu..
    shtazeria hipokrizija maskaralliku jan tek erion edvini..

na hape barkun duke share edi ramen dhe duke lavderuar salen tek PROBLEMET NDERKOMBETARE!!!
    nuk eshte hera e pare qe e ben... sa qesharake...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    shkurt..
    libiani.. i zakonshem..pra poplli ra nga sheu ne m.ut

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Mos shaj Gadaf i pat kerku njiheresh Bushi Gadafi nuk esht dhender i shqiptarve e as gruan se ka shqiptare ,se po te ishte shqiptare e gjak shqiptari sdo e mirte ate mafesgji te magjupavt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 28-02-2011 më 16:57

Faqja 15 prej 43 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •