Close
Faqja 2 prej 43 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 429
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Paralelizmi mes Gadafit dhe metodave të ndjekura nga ai nuk ka të bëjë me besimin e tij personal se sa me mënyrën që e karakterizon në thelb. Ndryshe do përbënte ndryshim thelbësor regjimi i tij nga ai i Iranit ku në të vërtetë kanë shumë të përbashkëta. Është evidente që vendet arabe adaptuan modelin sovjetik si sistem politik pas dekolonizimit dhe e kanë tepër të vështirë të integrohen në një demokraci të mirëfilltë. Gadafi gëzon pushtetin në saj të rrethanave që krijoi Lufta e Ftohtë dhe përkrahja e atëhershme sovjetike - pjesë e influencës ku nuk bënin përjashtim as pellgu arab në tërësi me në krye Egjiptin. Ndaj kurseni teoritë konspirative me CIA-n në sfond dhe "kontributin" për ngritjen e Gadaf dhe në vend të tyre diskutoni rreth fenomenit destabilizues infektiv që po përhapet në tërë pellgun arab dhe që po lëkund nga themelet pjesën dërrmuese të tiranive që sundojnë prej dekadash. Çështja shtrohet në aspekt gjeopolitik në kuadër rajonal dhe qëndron shumë herë më e ndërlikuar se një ideologji që përbën një fe të caktuar. Periudha e vetme kur gjeopolitika sundohej nga anarkia e ideologjisë ishte gjatë Luftës së Ftohtë - sot në shek XXI përbën një disiplinë shkencore të mirëfilltë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 20-02-2011 më 20:31
    relata refero

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    .....Nuk dihet se kush do te vije pas ketyre diktatoreve dhe satrapeve arab qe jane ne rrexim e siper nga pushteti.dhe si do te afektoje jeten dhe ekonomine nderkombtare,neve ne nivel kombetar dhe individual,per popullin atje sigurisht qe jam i lumtur te gezojne lirine , cdo qenje njerezore e meriton lirine....e di qe mezi pres ta shoh Gadafin poshte, shume gjate e kam pritur per kete te ndodhi- Gadafi proserb dhe antishqiptar i deklaruar, po si do ishte ndryshe ai qe eshte kunder kombit te vet!?
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 20-02-2011 më 20:32
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ky eshte lideri i Libise, nje diktator i tipit islamik.
    sa gje qesharake. normalisht qe vetem TI mund te shkruaje nje gje te tille...
    per cfaredo te tentosh te diskutosh, nuk arrine te dalesh nga ajo mjegulla e islamofobise qe nuk te lejon te shohesh qarte...

po mbasogo i guinese ekuatoriale, mugabe i zimbabves qe jane shume me te poshter dhe gjakatar se gheddafi dhe cilesohen si 2 nder diktatoret me te tmerrshem te botes aktuale? fusim ketu edhe ate qe cilesohet si diktatori i fundit i europes, lukashenko. a jane keto diktatore tipik te krishtere???
    Vasudhaiva Kutumbakam

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    gheddafi duket se eshte arratisur jashte vendit... thone se ka shkuar ne venezuele.

ky ka qene shume me i poshter se homologet e tij ne tunizi dhe egjypt.
    po e tregon edhe tani duke vrare qindra protestues.
    rreth 300 ka shkuar numri i te vdekurve.
    50 vetem dje pasdite ne bengasi sipas nje mjeku lokal.
    Vasudhaiva Kutumbakam

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    I njohur për veshjet e tij të çuditshme, plot shkëlqim dhe truprojat femra, udhëheqësi më i vjetër në botën arabe dhe në Afrikë, Muamar Gedafi u konsiderua një politikan i zoti, i cili u përpoq ta nxirrte vendin nga izolimi diplomatik.

Ishte në vitin 2003, pas më shumë se dy dekadash të statusit pariah, që Tripoli mori përgjegjësi për bombardimin e avionit Pan Am, mbi qytetin skozes Lokërbi, duke i hapur kësisoj rrugë heqjes së sanksioneve. Por, ajo që e afroi më shumë me Perëndimin, ishte kur Libia hoqi dorë nga çdo përpjekje për të prodhuar armë të shkatërrimit në masë.

Megjithëse i etiketuar si i paparashikuar, Gedafi nisi të pranohej si udhëheqës në arenën ndërkombëtare. Analisti libian, Saad Djebar, e cilëson të veçantë, si nga sjellja apo strategjia.

“Por është një politikan mendjemprehtë”,- shpjegon ai- “është një i mbijetuar politik i Urdhrit të Parë”.

Gedafi lindi në shkretëtirë, në afërsi të Sirtës në vitin 1942. Në rini ishte një admirues i udhëheqësit egjiptian dhe nacionalistit arab, Gamal Abdel Naser, duke marrë pjesë në protestat anti-izraelite gjatë krizës së Suezit në vitin 1956.

Planet për të rrëzuar monarkinë që mbreteronte në Libi, lindën qëkur ishte në kolegjin ushtarak. Më pas, u trajnua në Britani përpara se të kthehej në Bengazi dhe të përpilonte me detaje grushtin e shtetit të 1 shtatorit të vitit 1969.

Ai shpalosi filozofinë politike në vitet 1970 në “Librin e Gjelbër”, një përzierje e socializmit, kapitalizmit . Më 1977 ai shpiku sistemin e ashtuquajtur “Xhamahirija” (Jamahiriya), apo “Shteti i Masave”, përmes të cilit pushteti mbahej nga mijëra komitete të popullit. Influenca e këtij udhëheqësi është ndjerë përtej kufijve të vendit të tij.

Ish-presidenti i ndjerë amerikan, Ronald Regan, e ka quajtur “një qen të çmendur”. Shtetet e Bashkuara iu kundërpërgjigjën sulmeve të Libisë në Europë, me bombardime në Tripoli dhe Bengazi në 1986. Gedafi u shokua prej tyre, por më e rënde për të ishte humbja e vajzës së adoptuar nga këto sulme.

Ai, shpesh e ka përcaktuar veten si një udhëheqës shpirtëror me ide të qarta për demokracinë, por për ekspertët ai nuk është veçse një udhëheqës autoritar. Kjo duket në kontrollin ndaj mediave, ndalimin e grupeve politike kundërshtare, burgosjen e njerëzve, madje edhe dënimin me vdekje të disave.

E duke mos bërë dallim nga udhëheqësit autoritarë, mbështetet tek djemtë e tij.

Por, në Libinë e pasur me naftë populli ishte ai që vuante pasojat, por në të njëjtën kohë e ndjen se diçka duhet bërë, por ritmet janë shumë të ngadalta.

http://www.top-channel.tv/artikull.p...4421&ref=kerko
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anëtarësuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ky eshte lideri i Libise, nje diktator i tipit islamik. Ky i pat shpalle xhihad Zvicrres para do kohe se kjo e fundit i pat ndalu ndertimin e minareve. Ky me heret ishte i perfshire ne akte terroriste islamike. Kryetari mbret i Libise Muhamer Ghadafi nuk iu pat frikesu as Amerikes, deri sa kjo e fundit ja pat ngrehe pak veshet. Ta shohim cfare do te ndodhe tani.

Tani ne Libi ka trazira qe nja 6 dite, ushtria dhe besniket e Muhamer Ghadafit kane shtire me arme te renda ne protestues, perfshire ketu edhe ata qe shkonin per t'i varrosur te afermit e tyre te vrare po nga Gadafi. Libia eshte me territor me i madh se Egjipti, por me i vogel se Algjeria. Dhashte Zoti qe keta popuj te lirohen nga terrorizmi fetar dhe nga diktatoret qe i kane zgjedhur here vet, e shpesh here iu jane imponuar.

http://www.msnbc.msn.com/id/41689225...ideastn_africa
    Gadafi eshte diktator i llojit me te keq i njejt me stalinin ,titon,enverin,kastron etj,ky vret opozitaret islamik e ju e quani diktator islamik,regjimit te Gadafit po i vije fundi,sot demostruesit kan cliru qytetin e dyte per nga madhesia Bengazin,edhe ne Tripoli demostruesit kan marre ndertesa qeveritare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    Supozohet se ka ikur Gaddafi?
    Protestat kundër qeverisë në Libi, të cilat po shtohen, janë përhapur për herë të parë në qendër të kryeqytetit Tripoli.

E hëne 21 Shkurt 2011 15:47

Ditën e djelë për disa orë, rrugët u mbushën me turma njerëzish që hidhin parrulla për rrëzimin e qeverisë së kolonelit Gaddafi.

Gjatë protestës janë dëgjuar vazhdimisht të shtëna me armë, ndërsa në mbarë qytetin kanë lëvizur shtëllungat e gazit lotsjellës.

Disa ndërtesave u vu zjarri, përfshirë edhe rajone të policisë.

Në agim, qendra e qytetit u duk e qetë, megjithëse janë dëgjuar vazhdimisht të shtëna sporadike me armë.

Ende nuk ka informacione lidhur me vendndodhjen e Kolonelit Gaddafi, i cili nuk është parë në publik që prej ditës së premte.

Një prej djemve të udhëheqësit libian, Saif al-Islam al-Gaddafi, e ka pranuar gjatë një fjalimi në televizion se qytetet lindore, Benghazi dhe Bayda janë marrë në kontroll nga opozita.

Ai e pranoi se policia dhe ushtria kishin bërë disa gabime në mënyrën se si ishin sjellë me turmat e zemëruara.

Megjithatë ai këmbënguli se numri i të vrarëve ishte më i vogël, sesa raportohej.

Saif Gaddafi tha se ushtria libiane, nën komandën e babait të tij, ishte ende e fortë dhe mijëra mbështetës besnikë të tij po i drejtoheshin kryeqytetit për ta mbrojtur Kolonelin Gaddafi.

Ai premtoi se do të kishte reforma të shpejta ekonomike dhe se parlamenti libian ishte thirrur për të hartuar ligje më liberale.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Po keta Robetallahut kur Gadafi e vizitoj Italin i thuren lavdate deri ne piadestalin ma te larte po tash nuk po ju duket me sepse rrjeti i Islamizimite dhe Vehabizmi jane duke i shtrire rrenjet ne ter shtetet arabe dhe si mbase gjitha gjasave dote kthejne ne MESJET
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Po keta Robetallahut kur Gadafi e vizitoj Italin i thuren lavdate deri ne piadestalin ma te larte po tash nuk po ju duket me sepse rrjeti i Islamizimite dhe Vehabizmi jane duke i shtrire rrenjet ne ter shtetet arabe dhe si mbase gjitha gjasave dote kthejne ne MESJET
    Edhe une po mendoj ashtu, une nuk po mundem me e marr me mend mundin qe e marrin disa, se nese dikush e quan veten Islamik te mundohesh ta mbrosh me cdo kusht, sepse jo te gjithe te tillet jane te mire apo e kunderta. Nese ky thoshte se do e perhapi Islamin neper europe verejsha nje lloj entuzasimi te antaret, edhe ketu jo te gjitha ata qe thojne do e perhapin Islamin jane te gjithe te sinqert apo edhe nese jane te sinqert mund te ken nej medalje tjeter e cila ja ben te pavlefshme kete nanen tjeter.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    El-Kardavi: Gadafit i erdhi fundi
    El-Kardavi ftoi libiasit që të vazhdojnë revolucionin e tyre kundër Gadafi

E hëne 21 Shkurt 2011 17:29

Kryetari i Unionit Botëror të dijetarëve muslimanë Hoxha Jusuf El-Kardavi tha: "Vërtetë diktatori Mu’amer El-Gadafi ka kapitulluar dhe ska më qendrushmëri për te".

Në një prononcim për El-Xheziiren përmes linjës telefonike nga Kairo ai u shpreh: "Gadafi po kapitullon e gjithë kjo si rezultat i gjakut të derdhur, gjak ky i pastër i bijve të popullit libias, populli e ka thënë fjalën e tij, për tiranët e tillë ska më vend”.

Gjithashtu tha”Ajo çka e ka goditur Bin Aliun dhe Mubarakun do ta godët edhe Gadafin, i thëmë atij largohu ashtu siç është laguar Mubaraku, jo vetëm kaq por duhet që populli libias ta gjykoi atë në mënyrë që të dalin në shesh skandalët e tij.

Poashtu u shpreh: ”El-Gadafi e konsideronte vetën libias që realisht nuk ishte i atillë, e konsoderonte vetën gjithçka e popullin libias asgjë. Mu për këtë njerzit e pane të nevojshme që të ngritën kundër tij. Kur një gjë e tillë ndodhi ai nuk gjeti libias që t’i përdor për ta shfarosur popullin por përdori njerëz mercenarë afrikanë që ta vrasin dhe shtypin popullin e tij ku brenda disa ditësh pamë sa njerëzit u vranë.

Apel dhe lutje

El-Kardavi i bëri thirrje bijvë të Umer El-Muhtarit dhe fisëve të Libisë , komandantëve te Libisë që t’iu bashkangjitën revolucionarëve ashtu siç vepruan dy ushtritë tuniziane dhe egjiptiane e gjithë ju që ta riktheni Libinë në petkun e saj real arabo-islam.

Dhe shtoi: i porosisë bijët e popullit libias që të jenë të durushëm dhe të rezistojnë ashtu siç i kam porositur bijët e Egjiptit, dhe u bëj thirrje dijetarëve, gjykatësve, profesorëve universitarë dhe gjitha grupëve që të dalin kundër Gadafit dhe ta refuzojnë atë si prijës të Libisë. U thëmë vëllezërve të libisë qendroni në pozicionët tuaj dhe vazhdoni në marshin tuaj, Allahu do të iu ndihmojë sepse Ai i Lartëmadhëruari e ndihmon të vertëtën dhe e shfaros të kotën. Vërtetë martirët tuaj- me ndihmën e Allahut-do jenë në Firdevsin e Lartë tek Allahu “.

Populli libiasë është bashkuar dhe bër si nje shkemb duke kuptuar rrugën e tij dhe s’ka mundësi askush që ta ndal.

Ka ardhur koha që Libia të ndryshoj dhe që të futët në botën bashkëkohore me të gjithë përbërësit e saja”.

El-Kardavi është lutur për vëllezërit e tij në Libi që Allahu t’i begatoi me fitore, ”fitoria është afër -me ndihmën e Allahut të Lartësuar, do iu vije fundi diktatorëv (tiranëve) dhe do të ngadhnjëje e vërteta”.
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 2 prej 43 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •