Po si ore po hesht, Barack Hussein Obama presidenti me origjine Islame Amerikan sapo foli sot shumë ashpër, nuk ka ngelur diplomat në Europë pa u shprehur gjithashtu dhe në OKB. Kur futet Amerika pse futet, kur nuk futet pse nuk futet. Zgjidhni dreqin e mori një linjë logjike se lat nam lat. Populli Libian vetë e vuri manjakun në krye, dhe ndoshta kështu janë mësuar këta me këtë ideologji që kanë. Un nuk njof shtet Musliman demokrat, përvec Turqisë ku perëndimi ka investuar goxha dhe ka qënë në kontakt me Perëndimin gjatë 500 vitesh të perandorisë Otomane.
Un ja u kam përmendur para disa kohësh rrolin e Bushit në botë, sot po shikohen frytet e para të heqjes se diktatorit më të poshtër në Lindje të Mesme, Saddam Hussein. Hypja e Obamës në krye, sakrificat e jashtzakonshme monetare të taksapaguesve Amerikan që po shkojnë tashmë me dekada për mirëqënien e Lindjes së Mesme duket se po korrin rezultat, por frika ime është që ky revolucion do përfundoj me një thik pas shpine për demokracinë, kur të përfundoj njësoj si revolucioni Iranian, pra me hypjen e radikalëve në krye. Potenciali i lëvizjes është që mund te eci nga të dya kahet, dhe Amerika nuk ka më lekë ti mbaj në këmbë këto shtete nëse nuk punojnë vetë, sic janë mësuar qyl deri tani.
Krijoni Kontakt