Close
Faqja 33 prej 43 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 429
    Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anëtarësuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    hahahaha.
    amerika nuk ka interes ne nderhyrjen ne irak??? barcoleta e vitit esht kjo apo cfare???

amerika nuk leviz as gishtin e kembes po te mos kishte interes.
    ke raste sa te duash.

gjenocidi ne ruanda. u vrane 1.000.000 vete per vetem 3 muaj.
    amerika dhe askush nuk nderhyri.
    pse? sepse nuk kishin interes.

robert mugabe dhe ca diktatore te tjere afrikane ka vite qe po masakrojne popujt e tyre 100 here me keq se gheddafi.
    krimet e luftes qe kane bere jane te njohura dhe ata qendrojne ne pushtet pa problem.
    amerika dhe askush nuk nderhyn.
    pse? sepse nuk kane interes.
    ah po. mugabes i kane ndaluar hyrjen ne territore usa

Kujton ti se nderhyrjet per te hedhur posht diktatoret dhe per te ber luften jan falas dhe 0 shpenzimi?

Sigurisht qe cdo vend do nderhyj vetem kur ka interes, sepse cdo nderhyrje ka efekt per zgjedhjet lokale dhe politiken lokale te atij vendi.

Pse nuk i qaeni Kines, meqe e doni shume dhe meqe po rritet si ekonomi, qe te bej nderhyrje?

Me Ameriken, ne shekullin e kalum te gjith qaeshin pse nderhynte Amerike shume here, ne ket shekull do qaen pse Amerika nuk do nderhyj ne cdo vend.
    Kina eshte nje nga arsyet e pergjigjes. Pa Ameriken dhe lidershipin Amerikane, bota behet nje vend me kaotik.
    Mos kujto se keto vende qe po rritet ekonomikisht (Kina, India, Brazili, Afrika e Jugut etj...) te bejn ndonje nderhyrje kunder masakrave apo diktatorve.
    Il Club Più Titolato Al Mondo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nderhyrja ne Libi ka qene e pabazuar dhe e pajustifikuar ne asnje lloj menyre.
    Te pakten te mundoheshin te genjenin me lezet por as kete nuk e bene.
    Nuk kam patur ndonjehere simpati per Geddafin por nuk kam se si te jem pro hipokrizise se perendimit ne lidhje me kete ceshtje.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Nuk kam patur ndonjehere simpati per Geddafin por nuk kam se si te jem pro hipokrizise se perendimit ne lidhje me kete ceshtje.
    Xfiles si mund te behesh kaq i padrejte. Si nuk qenka justifikim bombardimi e vrasja e civileve nga mercenaret e Gadafit. A e din qe ne Libi kane shkuar mercenare 1500 serbe bile nje % e madhe e tyre kane qene ne Kosove dhe kane kryer masakra ndaj popullates civile. Populli ne Libi nuk kishte fuqi qe ta hiqte Gadafin nga pushteti, Gadafit i duheshin pak muaj qe ta rifuste nen kontroll krejt territorin dhe pastaj do te vriste mijera njerez tjere. Gadafi eshte aq i krisur saqe mund te vrase gjysmen e popullit te vet vetem per te qene ne pushtet. Jeni bere si majtistet Evropiane, qe vetem per te dale kunder Amerikes e perkrahnin edhe Milloshevicin sepse ai po luftonte kunder 'hegjemonise Amerikane'. Obama nuk e ka pas njet me nderhy pasi demokratet nuk nguten dhe nuk nderhyjne shpesh jashte vendit, por duke pare shkeljen e e madhe te te drejtave te njeriut kane nderhyre. Po te nderhyje krejt fajesojne Ameriken, po te mos nderhyje krejt fajesojne Ameriken per mosnderhyrje. Gjithsesi fajtor duhet te mbetet Amerika. Jo vetem ne kete konflikt, por nga kendveshtrimi im ne cdo konflikt te botes Amerika eshte e justifikuar te nderhyje dhe jo vetem justifikuar, por edhe e detyruar qe te mbroje njerezit.

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494

Xfiles, e ke gabim. Gadafin nuk e do populli i tij dhe ai u hapi lufte - lufte ndaj civileve te pa-armatosur ne pjesen me te mire. Nese populli/votuesi nuk te don, a nuk duhet te largohesh? A nuk duhet te mos i vrasesh? Kam pershtypjen se kjo ideja e nderhyrjes "per interes" se Amerikes gjithkund eshte e pabaze ne kete rast.

Ki parasysh, kur Serbia vendosi te shfaroste popullin e Kosoves perfundimisht, ju drejtua vendeve te tjera duke u thene te mos nderhynin ne punet e saj te brendshme! Keto lloj regjimesh shtypese nuk duhen mbeshtetur me kesi justifikimesh te tipit 'nuk duhet nderhyre" ne punet e brendshme. Me vjen keq nese vertet je i/e bindur ne kete qe thua, por ndoshta do te ndryshoje mendje nese do te informoheshe per regjimin e Gadafit.

Rusia gjithashtu ka pas perdorur te njejtin justifikim sa here i ka interesuar te shtype/shfarose popujt brenda saj, dmth mos nderhyni ne punet e mia se jane te brendshme.

tung

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Lufta Serbi-Kosove nuk ishte lufte civile, ishte pushtim dhe genocid,
    kjo tjetra eshte lufte civile.
    Mos beni krahasime qe nuk kane vend.
    Une jam pro amerikan por nuk jam aq naiv sa te besoj se ata nderhyne sepse u erdhi keq per popullin libian.
    Perralla.

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Lufta Serbi-Kosove nuk ishte lufte civile, ishte pushtim dhe genocid,.
    Se cfare ishte ne e dime, Xfiles, porse nuk u paraqit ashtu sic ishte nga ana e Serbise dhe aleateve te vet - u paraqit si problem i brendshem shkaktuar nga "terroristet".

Nejse, s'eshte e thene te mendojm njesoj. tung

ps: sa per te sqaruar, nuk po them problemi ne Kosove ishte njesoj si ai i tanishmi ne Libi, por perdorimi i arsyes se 'mos-nderhyrjes ne punet e brendshme' eshte i njejte ne karakter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sofi _ : 11-04-2011 më 20:19

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Lufta Serbi-Kosove nuk ishte lufte civile, ishte pushtim dhe genocid,
    kjo tjetra eshte lufte civile.
    Mos beni krahasime qe nuk kane vend.
    Une jam pro amerikan por nuk jam aq naiv sa te besoj se ata nderhyne sepse u erdhi keq per popullin libian.
    Perralla.
    Ti mendon se ketu eshte fjala vetem per Libine. Ti sikur nuk e din qe lufta sjell miliona emigrante qe ne kete rast do te iknin ne Evrope. Shtetet perendimore edhe tani jane te sterngarkuara me emigrante. Perkrahja me e madhe qe i shkonte per Gadafin nga Italia ishte se ky i kishte premtuar se do te ripranonte emigrantet e deportuar. Shtetet kur marrin vendime i shikojne te gjitha e jo 'ta marrim naften' dhe ta rrezojme Gadafin dhe fundi i stories.

Mire ështe puna mire Maska e PLAKU
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    2,443
    NATO vret djalin e Moamar Gadafit
    Bota Sot

NATO-ja thotë se kishte ndërmarrë dje goditje ajrore mbi Tripoli, por nuk mund të konfirmonte njoftimet se një nga goditjet kishte lënë të vrarë djalin e udhëheqësit libian Moamar Gadafi dhe tre nipave të tij.
    Lejtnant Gjenerali i NATO-s, Çarls Bushard tha se forcat aleate kishin goditur një ndërtesë që përdorej për komandimin e operacioneve në Tripoli, por shtoi se trupat e tij nuk kanë në shenjestër individë. Ai tha se NATO-ja shpreh keqardhje për humbje jetësh, sidomos të civilëve.
    Ndërkaq, Bengazi, qendra e kryengritjes libiane ushtonte mbrëmë nga të shtënat në ajër dhe boritë e makinave, ndërkohë që banorët dhe kryengritësit festonin lajmin e zëdhënësit të qeverisë se një goditje e NATO-s kishte vrarë një nga djemtë e Moamar Gadafit.
    Zëdhënësi Musa Ibrahim tha se tre nga nipat e Gadafit ishin vrarë gjithashtu gjatë sulmit të djeshëm në shtëpinë e të birit në Tripoli. Po sipas zëdhënësit, Moamar Gadafi dhe e shoqja ishin në atë shtëpi në momentin e sulmit, por nuk ishin dëmtuar.
    Musa tha se goditja la të vrarë 29-vjeçarin Saif Al-Arab Gadafi, dhe shkaktoi plagosjen e disa personave të tjerë që ishin në atë ndërtesë. Zëdhënësi i qeverisë e cilësoi incidentin një përpjekje të drejtpërdrejtë për të vrarë Gadafin. Megjithatë, nuk ka pasur reagime nga NATO lidhur me këtë sulm.

http://www.botasot.info/reklama/gadafi-15.jpg

Gazetarët u lejuan t’i afrohen shtëpisë që u sulmua dhe ata raportuan se kishin parë dëme të përgjithshme.
    Dje, NATO hodhi poshtë një ofertë nga Moamar Gadafi për negociata në mënyrë që të ndalet konflikti në vend. NATO-ja thotë se kërkon vepra dhe jo fjalë nga udhëheqësi libian.

http://www.botasot.info/mesme/2Libyan-Government-.jpg

http://www.botasot.info/reklama/gadafi-14.jpg

http://www.botasot.info/reklama/gadafi-11.jpg

http://www.botasot.info/reklama/gadafi-12.jpg

http://www.botasot.info/reklama/gadafi-13.jpg

http://www.botasot.info/reklama/gadafi-16.jpg

Zëdhënësi Musa Ibrahim tha se tre nga nipat e Gadafit ishin vrarë gjithashtu gjatë sulmit të djeshëm në shtëpinë e të birit në Tripoli. Po sipas zëdhënësit, Moamar Gadafi dhe e shoqja ishin në atë shtëpi në momentin e sulmit, por nuk ishin dëmtuar
    Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Libia vetem nje hero ka pasur "Antony Queen" .Ky gadafi me duket shume kastravec si tip.Po e merr ne qafe popullin e shkrete.

Shiko si i ka thene fashistit Talion Omer Mohtar

1 bie, mijera ngrihen

Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 05-05-2011 më 09:20
    "Shoku Mjekesise"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444
    Te gjithe diskutuesit mbi kete teme dhe mbi tema te ngjashme ku flitet mbi lufterat e sotme,kuptohet qe jane produkt i shkollave te shekullit te XX-te,pasi pothuajse te gjithe i shohin lufterat si pasoje shkaqesh maxhore,ekonomike dhe politike,dhe nuk mendojne si te vjeterit te cilet e dinin qe lufta shperrthen edhe per shkaqe te tjera private te cilat mbase nuk i shkojne nder ment as pjesemarresve ne to,dhe as komentatoreve.

Faqja 33 prej 43 FillimFillim ... 233132333435 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •