http://www.youtube.com/watch?v=aSdou...layer_embedded
Thaçi uron qytetarët për festën e pavarësisë
Kryeministri në dorëheqje, Hashim Thaçi, uroi gjithë qytetarët e Kosovës më rastin e trevjetorit të pavarësisë. Ai tha se
pavarësia është meritë e gjithë popullit të Kosovës
Prishtinë, 16 shkurt 2011 – Kryeministri në dorëheqje, Hashim Thaçi, uroi gjithë qytetarët e Kosovës më rastin e trevjetorit të pavarësisë. Pasi tha se
pavarësia është meritë e gjithë popullit të Kosovës, kryeministri Thaçi kujtoi
gjithë ata që flijuan jetën për të realizuar idealin e shtetit të Kosovës, ndërkaq
falënderoi edhe të gjitha shtetet që ndihmuan krijimin e shtetit të Kosovës.
Thaçi: Emri i Adem Jasharit ka bashkuar shqiptarët kudo që janë
Kryeministri në largim i Kosovës Hashim Thaçi ka bërë homazh pranë varrit të komandantit legjendar të UÇK-së Adem Jashari në Prekaz, me rastin e shënimit të trevjetorit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës. Ai me këtë rast ka thënë se qytetarët e Kosovës duhet të ndihen mirë për të arriturat në vend.
"Sot jemi këtu në Prekaz për të bërë nderimin shtetëror për komandantin legjendar Adem Jashari dhe gjithë familjen Jashari. Gjithë luftëtarët e UÇK-së, gjithë luftëtarët e lirisë që kanë bërë shumë për lirinë e Kosovës, emri, jeta, vepra e komandantit legjendar Adem Jashari na lidh drejtpërdrejt me udhëheqjen e tij në luftën për liri dhe çlirimin e vendit. Emri i tij ka bashkuar shqiptarët kudo që janë. Të gjithë qytetarët e Kosovës janë çlirimtarë, çdo qytetar i Kosovës duhet të ndihet mirë për të arriturat që kemi bërë për këto 12 vjetët e fundit në fitimin e lirisë, me shpalljen e Kosovës shtet të pavarur dhe sovran me njohje që kanë ndodhur, me zhvillimin ekonomik që po ndodh, gjithashtu edhe me rritjen sociale", ka thënë Thaçi.
Ai ka bërë të ditur se së shpejti pritet konstituimi i institucioneve të reja të dala nga zgjedhjet e 12 dhjetorit, të cilat i pret një punë e madhe në rrugën e integrimeve evropiane.
"Natyrisht që kemi bërë shumë, na mbetet për të bërë edhe më tepër, tash kur institucionet e reja pritet dhe do të bëjnë edhe më tepër në kuadër të agjendës Kosova evropiane. Sot jemi këtu për të nderuar të kaluarën, por jemi edhe për të marrë energji për të ardhmen", është shprehur Thaçi.
Kreu i Qeverisë në largim ka vizituar edhe familjen Jashari.
Krijoni Kontakt