I nderuar Gogi,Kerkoi falje ne nderyrje,por mendimi im thote se
kete njeri nuk duhet ta quaj Rugova,
Ashtu e ka mbiemrin!
pasi qe ky njeri ka qen qdohere kundraj te vertetit Dr.Rugoves..dhe sia vlen as te barte kete mbiemer,(pavaresisht a rrjedh nga viset e rugoves)arsyea se qdonjeri duhet ti bart gabimet dhe pasojat e veta,pavaresisht kush eshte dhe qfare Emri ka?aspak nuk vjen ne ndikim tek njerzit qe duan realitetin.
dhe mu per kesi njerez aspak s'do me vie keq.
Prandaj,ju kisha lutur qe mos ta citoni Rugova,sepse,asgje nuk ka t'bej me Rugoven ky njeri,dhe qdo njeri si ky,(le t'kaperthuret ne lak te vet) perkundrazi Ai duhet marr denim,e jo Studentat,qe po ua han shpirtin ne gjitha aspekte...dhe le t'shperblehet nga populli Ai vet,madje dhe nga drejtesia..Se jemi lodhur nga njerez te (skrubullt),qofte dhe baba jem.
Vertet jam shum emocionume, duke i par shum padrejtesi ne gjitha mjediset e qytetarit qka jeta e rrethon,e keto krejt po vijn nga njerez tan, gjaja intelektual me poste mbi poste, sipas qefeve te tyre,dhe anasjelltas intereseve kolektive,partiake,e shum gjerave tjera..duke shkel lirin e te drejten e popullit,E NE VEQANTI GJAKUN E DESHMORVE dhe mundin e te shumtve,qe as qe duan ti pranoin si te tille,gjithe ata qe kan bere ne te miren e Kosoves...
Dhe normal qe do ti mbart dhe ka per ti mbartur ,jo vetem ky por qdo ai/o qe po luan me fatin e njerzve dhe aqe me shum te Kosoves,E ne emer te gjithe atyre qe ndjehen shqiptar te vertet,dhe ne emer te gjitha atyre qe kan bere diqe te arritur sa do te vogel a te madhe per vendin dhe popullin e Kosoves. E ne veqanti per nje LIRI per te cilen sakrifikum e dham qka eshte dashur te ipet,kuptohet per nje te ardhme me te mire dhe me te qet..E jo si kjo qe po ndodhe e perditshme,nga vet ata qe po e udheheqin Shtetin.
Aspak ne te miren e saj e as te popullit ne pergjithesi...vertet jemi lodhur nga njerez te (skrubullt) intelektual, qe sdin apo s'duan te ndertoin vendin si dhe te zhvilloin nje Ekonomi per te cilen ka nevoi populli...E ne veqanti rinia e cila eshte lodhur rrugve,eshte lodhur nga rritje e qmimeve,ne qdo drejtim..s'kan buk me ngop barkun,e me qka duhet te shkollohen te shkretit,me qka duhet t'ecin drejt te ardhmes se tyre?????
Dhe une si nje femer e moshuar,dhe pakurrfar interesi flas,ate qka e ndjej ne shpirt,dhe per ate qka me dhem zemra..pra zemra po me dhem per vendin per Kosoven dhe popullin atje,se ne qfare mjerimeve po jetoin,(ne perjashtim te atyre qe po pasurohen me hajni)pse a me krah po mi fitojn'a,te paktit jen ata qe fitoin me djersen e vet,nje pasuri me me shum se qfitohet ne jeten normale,ajo mund dhe te perzihet me interesa matrealisht,madje dhe moralisht,sipas gojdhenave te perditshme e lajmeve ne TV e flas,por me siguri nuk mund te jen te shpifura,e kush valle duhet ti shefe keto gjera? e kur valle duhet te ju vie fundi ketyre njerzve qe nuk shofin pertej hunde!
Dhe durimi s'njefe prova dikur,sikur dhe kjo e ketyre studentave te Mujes,(pa i shtuar Rugova) dhe s'me intreson ciles parti ishin,me intereson vetem padrejtesia e tepruar ne ne perditshmerin jetsore te njerzve atje,dhe mu per kte arsye,ju them ju lumt dora,dhe pak ka qen ajo me te kuqe por eshte dashur me te zez atij dhe shum te tjerve si AI.
Sepse nuk jemi ne shekullin e 15-dhjet.por 20,21..Ps,dhe per mos t'ngelur me kaq,S'po shifni qfare te keqe jen duke i sjellur Shtetit keto istuticionet tona qeveritare,me qfare njeriu duan te vejn ne krye te Postit si Kryetar Shteti...Njeriun,me,me te korruptuarin,
,
Antikriminel edhe na duhen....
shqiptaro rus.serbo.sllav.Bexhet Pacollin.loool.!!!
A pin uj kjo? Jo nuk pin, dhe me milarda here te thuani,kot thuhet kot deshmohet,dhe vetem qka po e shkatrroni vendin,per ni njeri qe nuk ia vlen as me u marr me te,e jo per ta ven ne krye te postit,a per si i ka do miliona,po ai me pas kjen njeri dhe shqiptar i vertet s'kishte kerkua post e as ni qeverisje,por vet ishe deklarua si njeri humanitar per ti ardhur ne ndihem popullit madje dhe vendit.
Por jo se i duhet (vegel) ARMIKUT!
ku deri dje beri gerdin ne popull te pambrojtur,ne popull kerkim lirie dhe drejten e vet e asgje me shum.E ky fare tipi,kerkon POSTIN per Kryetar Shteti,madje Demokratik dhe Sovran..
Ps,keshtu e komenton Thaqi,qe me mija here e perserit,e ndryshe vepron,ndryshe punon,ndryshe,kremton,ndryshe manipolon,etj etj...
Prandaj,
"Ju lumt atyre qe shofin anen e drejt,e nuk shofin vetem interesin..dhe keshtu i duhen djemt vendit se perndryshe jemi duke u bere gazi i botes...Njerzit ne pushtet si punen e "Mujit" duhet dhe me ngjyr te zez dhe pak eshte, dhe gjithe te tjere shtetash qe po e ēoin vendin kah humnera.Kosova nuk ka vend per ata njerez qe shofin vetem para hunde,(interesin)dhe anasjelltas nje qeveri qe ben pazarlleqe
me njerez te antikurruptum,me njerez antikriminela,antitrafikime,
Edhe kta ,,anti''na kerkojm!
e madje,madje drogirasha, mafioza,e kinse me bizismena u dashka te ngrisim autoritetin e Kombit Shqiptar sipas tyre, me pas dhe ti bejm "Kryetar Shteti"si punen e Pacollit pro sllav!
Kjo gje parashefe rrezik te madh sipas mendimit tim, per vendin e Kosoves si dhe mbar popullin e saj....Sepse njejt sikur ta bejm dhe ni shka te dyt (serbosllav) Kryetar Shteti si B.Pacollin!.
Qe me vite eshte (vegel) e serbis/rusis..kete dhe bota e din shum mire..Prandaj perse ky popull heshte? perse valle,duhet ti mbyllim syt dhe veshet para fakteve!!!
Ku jen gjithe ata burra shtetash intelektual qe kan re ne gjum, qfare dreqin ben qe 11 vite pas lufte,se nuk jen ne gjendje te marrin siper ni mandat per ti then veti ja ku jam per t'ēuar vendin drejt Integrimit Evropian...Dhe qdo intelektual qe ndjen veten shqiptar,duhet marr guximin,per tu paraqitur para mediave,dhe ēdo oponioni per ta ngritur zanin per nje te ardhme me te mire dhe me korrekte...dhe une mendoi se Kosova ka njerez te tille intelektual dhe te Zot...per t'marr hapin e te duhures,ja sot ja kurr!!!
Ps,mcs e zgjata pak,(kerkoi falje nese dikujt i duket qesharake qfare them) megjithate,thjeshte ishte opion i imi,sa per t'shtuar dhe diqka me pak nga tjeret antar/e...vetem duhet t'them se krejt qfare ndjeje po e shpreh mendimin...dhe mendoi se kjo nuk don urrejtje,apo ndoni akuz ndaj ketij mendimi qe shtrova ketu para lexusit/es...pa prekur askend.
madje kjo nuk do thote qe jam fare politikane,e as intelektuale,krejt thjeshte jam amvise dhe asgje me shum.
Vetem dua t'them se gjate gjithe jetes time,e kam dashur VENDLINDJEN me tere qenien e shpirtit tim qe ne femiri...dhe aqe me shumm LIRIN per te cilen kemi dhen shum qe te gjithe....Pavaresisht kush me pak, e kush me shum,une gjithemon e kam pare me ni sy ate qe e ka ndjer ne shpirt,dhe ate qe nuk lakmua ne pasuri, qofte dhe per te vetmen kafshat goje...por gjithemon ka dashur ti qendroi besnik "Atdhedashuris" dhe mbar Kombit te vet Shqiptar...dhe sikur TE KISHTE REZISTUAR NE ANEN POZITIVE tash e 11 vite..Me thote mendja se Kosova do ishte shummm me perpara se ku eshte SOT. dhe s'do Koment!
Jufalemnderit ne mirekuptim
respekt per te gjithe...Hajla!
....edhe se pas nje kohe relativisht te gjate,qe nuk kam shkrua mu ne kete mes antaresh....arsyen (mbaj per vete).
Njiherit kerkoi falje nese ju kam bezdisur me citimin, nen temen e juaj?
dhe,sidoqe te jete,pershendetje...FLM
Krijoni Kontakt