Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Citim Postuar mė parė nga Viola.V Lexo Postimin
    Nqs jeton ne Oxford , England do te kishje degjuar nje shprehje qe kane anglezet per zgjimin ne mengjez :

" Early to bed , early to rise , makes a man HEALTHY , WEALTHY and WISE "

This is a science !

It's called :" The Science of Getting Rich "
    Edhe ne shqiperi e kemi nje shprehje per kete gje. Themi: kush zgjohet heret gjen shamine

Te une nuk funksionon fare kjo shprehje hahaah!
    Po te kem per te bere ndonje pune apo per te mesuar, zilja e celularit funksionon shume mire. Me zgjon dhe arrij te ngrihem pa problem brenda 5 minutave.
    Gjithsesi, rralle here zgjohem pas ores 9.30...

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Apeiron
    Anėtarėsuar
    28-12-2009
    Postime
    32
    Pershendetje, teme shume e rendesishme per kohen e sotme pasi menyra e jetes shume ka ndryshuar ne krahasim me te kaluaren psh. tek ne ne Kosove deri para 20 vjet te gjithe jane zgjuar heret ne mengjes nga ora 5 e deri ne ora 7, dhe po te zgjohesh nga ora 8,9 ishte turp sidomos per nje mashkull. Si zakon ishte qe me heret ne shtepi te zgjohej Nusja e shtepise madje edhe para se te lindte dielli (edhe sot ne disa vende te Kosoves ekziston) dhe zakonisht e ndizte zjarrin fshinte oborrin bente gati mengjesin apo caj e kafe e te gatuante e keshtu deri sa te zgjoheshin te gjithe.

Pra me nje fjale ka qene turp qe te flije apo me mire te rrije ne shtrat ku te gjithe ishin zgjuar dhe veq kishte lindur dielli.

Por nje gje duhe ta kuptojme se ne ate kohe nuk ka qene shume zakon qe te rrihe deri vone pa fjetur sikur qe eshte sot sepse nuk kane pasur disa TV apo edhe TV nuk ka pasur programe te vonshme sikur sot qe eshte, jeta nuk ka qene aq shume dinamike sikur sot, nuk kane qene te ngarkuar me informata apo reklama e emisione sikur qe eshte sot pasi ne ate kohe TV nuk ishte edhe aq e rendesishme dhe ishte e cenzuruar (me pak info).
    Keshtu qe kane fjetur qe nga ora 20:00 e mbremjes por jo ta kalojne oren 24 pasi eshte konsideruar shume vone kurse sot eshte teper normale ora 24. madje gjyshim tregon se kur kane jetuar en ate kohe nuk kishin rryme, TV as radio dhe flinin pak pasi te binte terri ne toke dmth dimrin nga ora 19:00 dhe zgjoheshin teper heret para mengjesit zakonisht.

Kurse SOT eshte krejt tjeter gje, njerzit rrine deri vone dhe zgjohen teper vone psh po te ecesh en Prishtine rreth ores 12 e dites do te shohesh shume te ri dhe studenta me sy te anjur qe posa jane zgjuar dhe per Prizren mos te flasim shuimca zgjohen shume vone kjo eshte nje tradite en Prizren sidomos ne kohen e agjerimit ku te gjithe rrine zgjuar dri ne mengjes.

Keshilla ime: PER TU ZGJUAR DUHET!
    1. Te flesh heret asesi mos te kaloje ora 23:00
    2. Mos ben ushtrime fizike pak para gjumit (por minimum 4 ore para gjumit)
    3. Mos pini kafe, Cocacola apo edhe duhan para gjumit minimum 4
    4. Mos punoni deri vone
    5. Mos shikoni lajme ne oret e vona
    6. lexoni para se te flini (novela, libra te ndryshme) etj
    7. Mos rri shume ne internet pas darkes
    8. Puno pune fizike gjate dites apo ushtro fizikisht(kjo pasi trupi juaj e lyp patjeter pushimin dhe ju detyroheni te flini
    9. mos rrini kot (beni diqka punoni) kjo pasi humbet sensi i gjumit, orarit dher endesise se gjumit
    10. fleni rehatshem dhe komod dhe mos harroni te kurdisni ndonje ore te fuqishme por mos e leni afer krevatit (mos larg ne menyre qe te zgjoheni dhe ta fikni)
    11. DHE MOS E HARRONI faktin se gjate gjumit truri juaj punon shume dhe gjate gjithe kohes e bene skanimit e gjithe pjeseve te trupit dhe kontrollin. Paramendo sikur nje avion qe ulet dhe gjate qendrimit ekipet teknike te specializuara e kontrollojne te gjithin qe te gjejne apo rregullojne nodnje defekt.

vazhdon nese keni deshire te degjoni pasi kam lexuar shume per gjumin...

_Karramele_ Maska e LOVELY_ANGEL
    Anėtarėsuar
    09-08-2005
    Vendndodhja
    Between the stars........
    Postime
    256
    Gjyshja ime rafmet paste thoshte " Kush fjeti heret , kush u cu heret , kush u martu heret e kush lindi heret su bo pishman kurre ".
    Mir e ka pas po hajde ta vejm ne praktik kte gje thuaj , ai gjumi ne mengjes eshte mrekulli me vete . Per vete e kam shum problem se sdua te cohem fare kur bjen zilja .
    I may BE a Cruel Heartless bitch BUT im Good at it ...

i/e regjistruar Maska e Apeiron
    Anėtarėsuar
    28-12-2009
    Postime
    32
    Kam degjuar se Skenderbeu dhe Bonaparta kane fjetur vetm nga tre ore gjum (ndoshta ka pasur efekt ne suksesin e tyre, apo ndoshta skan pasur kohe qe te flejn shume prej obligimeve qe kane pasur).
    Po lė gjurmėt e jetės se kam jetuar, pasi do tė jem siē kam qenė dikur asgjė dhe ashtu sikur qielli

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    gjumin e mengjesit e kam tmerr te zgjohem. une edhe koha gjithmon against eachother.
    I LOVE GOD

j&g

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    e pse duhet te zgjohem heret ... ja qe sdua .. me produktive jam naten , seshte e thene te jemi tere njesoj

Citim Postuar mė parė nga Apeiron Lexo Postimin

Keshilla ime: PER TU ZGJUAR DUHET!
    I hedh une poshte keto keshillat
    1. Te flesh heret asesi mos te kaloje ora 23:00
    Edhe pernjehere me pulat te bie ne gjume, prape se prape nuk zgjohem dot heret

2. Mos ben ushtrime fizike pak para gjumit (por minimum 4 ore para gjumit)!
    3. Mos pini kafe, Cocacola apo edhe duhan para gjumit minimum 4
    4. Mos punoni deri vone
    5. Mos shikoni lajme ne oret e vona
    As njeren nga keto nuk i bej!

6. lexoni para se te flini (novela, libra te ndryshme) etj
    7. Mos rri shume ne internet pas darkes
    8. Puno pune fizike gjate dites apo ushtro fizikisht(kjo pasi trupi juaj e lyp patjeter pushimin dhe ju detyroheni te flini
    9. mos rrini kot (beni diqka punoni) kjo pasi humbet sensi i gjumit, orarit dher endesise se gjumit
    10. fleni rehatshem dhe komod dhe mos harroni te kurdisni ndonje ore te fuqishme por mos e leni afer krevatit (mos larg ne menyre qe te zgjoheni dhe ta fikni)
    Pervec faktit qe rri ne internet pas darkes, te tjerat i aplikoj!

Kshuqe, per mua personalisht keto keshilla nuk funksionojne, madje jam e bindur qe s'ka ilac per gjumin e mengjesit

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e slogan
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    I humbur diku!
    Postime
    106
    Mė e mira, te mos u mundohemi shume qe ta organizojme gjumin. Ai eshte spontan
    Po zonjė, jam i dehur, por nė mėngjes do tė jem pėrsėri mirė, ndėrsa ti do tė jesh akoma e shėmtuar

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •