Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 54 prej 54
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...mire de, tamam, por ty me shkrimet le te nenkuptojm se europa i eshte FALEMNDERUES skenderbeut ne te njejten shkalle sic jemi ne shqiptaret......
    Ne cilen pike te shkrimeve te mija lashe te nenkuptoj kete gje une, Tunxh??!!
    une ne kulturen gjermane nuk kam hasur ne asnje pike njecfare lidhshmerie mes kultures, trashigimise, perdithsmerise apo ndonje aspekti tjeter jete me skenderbeun shqiptare....
    ...ahahahah...ti qenke vertet per hoxhe mor i mjere!! C'fare je duke llomotitur mer hajvan me kulture "gjermane", çfare duhet te hasesh ne kulturen e austriakeve qe te te kujtoje Gjergj Kastriotin??!! A duhet te flasin shqip apo t ebejne lufte me palle kunder turko-islamikeve??! Gjergj KAstrioti ishte evropian dhe si i tille çdo aspekt i kultures evropiane flet patjeter edhe per trashegimine e atij qe luftoi per ruajtjen e asaj kulture!!!
    Se fundit here shpaten dhe helmeten e skenderit i kam pare ne biblioteken nacionale ne te ashtuquajturin "hofburg" (para 15 viteve), ku eshte edhe zyra e presidentit austriak...mund te ket leviz ne muzeun qe e permende....por sidoqoft, nje here ne jave me bjer puna te kaloj afer, nese deshiron, i coj selame sa here qe te kaloj aty....
    Bre, bre....po ti sikur the se nuk e çmojne sa duhet, ndersa tani thua se armet e tij ruhen afer zyres se presidentit!!!! Epo butak me te peshtire nder shqiptare nuk pata pare !!!!
    10 statue diku ne sheshe te botes, e dy a tre permendje ne libra historik nuk e levderojn te ndjerin skender ne ate shkalle qe e imagjinon....
    Ne shkallen qe imagjinoj une apo ne ate qe ke frike ti, nip i Ballabanit??!!! Or derri i derrit, lexoji mire ato referencat qe kam sjelle!!!
    Nuk flitet per permendje, por per vepra bere enkas per figuren dhe bemat e tij!! Sidoqofte, shembujt e shtatoreve te tija anembane Evropes flasin per permasat e tija evropiane, ky ishte thelbi, qe ti dykapakeshi ne krize identiteti, e ke tmerr, i zhytur siç je ne batakun e plogeshtise shpirterore!!
    Ne cilin cep te universit ke pare ti ndonje person qe te tmerrohet nga madheshtia e heroit te tij kombetar??!!Kjo ve ne dyshim qenjen tende shqiptar!!!!
    .sidoqoft, per shqiptaret nuk diskutohet kontributi i figures se tij, por nuk ka nevoje derivate si puna jote pershkak te krizes perzonale qe kan me identitetin te na llamatin ketu tan diten e te na shurdhojn......mua me eshte e qarte se skenderi te qendron si "zevendes" per krizen identitore qe ke, por nuk eshte problem i imi, une te them, the qafen ne punen tende, mos na hyn neve tjereve me problemet e tua ne nerva....
    ....ahahahahah...qenkam une ai me krize "identitore" a??!!!
    Ti ngele duke pertypur emrin e heroit shqiptar te rangut evropian, lutesh me nje gjuhe qe flitet mijera kilometra large vendlindjes sende, e per me teper gjuhe qe te ka sjelle pushtuesi, falesh ne faltore qe mbajne emrat e gjakesoreve te shqipetareve, levdon bukurine e gjuhes se huaj perkunder tendes, je lindur ne Evrope dhe krenohesh me bolet harape, e pastaj ke pafytyresine te me thuash se jam une ai qe po jeton ne nje krize identiteti!!
    Ja se ç'te ben Islami......!
    ...une te tregova, tetovarin nuk mund ne asnje pikepamje ta "ofendosh" ne lidhje me skenderbeun.....une jam drejtperdrejt fare e skenderit.....dhe musliman.....si shum shoke te skenderit, qe bashkarisht me ate braktisen ushtrine osmane dhe u kthyen ne vendlindjen e tyre.....por rrjedhojat historike e deshen ndryshe....
    Ketu eshte ndryshimi ndaj nesh!!! Ti je fara e Skenderit ndersa una jam fara e Gjergjit!!! Shume shoke te Gjergjit(emrin Skender ia vuri sulltani per nder te nje iliri, Aleksandrit te Maqedonise), braktisen ushtrine e sulltanit mysliman dhe kjo duhet te te beje te mendosh pakez me shume!!!
    TRADHETARET jane diku ne europen perendimore, ne amerike e afrike, por edhe ne turqi e afrike......une neser, diten e ejnte, inshallah udhetoj per ne tetoven time te dashur.....
    Tradhetaret i kemi ne mesin tone....ata qe jane jashte, quhen armiq!! Ndonjehere edhe nga verberia vepron si tradhetar!!!
    ....oooo, shih njehere, pse kaq i revoltuar ???, ty po te ishe me origjine dibrane, do te kishe edhe sjellje dibrane.....ty je nje derivat i enverit, dhe nje njeri ne hulumtim te identitetit vet.....ty ke probleme, o shoki jariguz.... kurse une jam mjeku yt....dhe mundohem te te ndihmoj....
    Or hajvan me zile!! Ti don te thuash se myslimanet shqiptare qe sillen si harape, jane me origjine nga Arabia a??!!....ahahhahh...po ç'lidhje ka origjina me sjelljen dhe per me shume, ku e ke pare ti ndryshimin ne sjelljen time me dibranet e sotem??!!.........ti je tamam si ai detektivi i Shutter Island......ahahahahhaahah....lum si ti Tunxh qe nuk e sheh veten!!!
    ......perfundimisht, figuren e skenderbeut e kane gjalleruar rilindasit, kurse per joshqiptaret nuk ka qen as me shume, e as me pak, se sa qe akoma edhe ne ditet e sodit eshte....nje princ shqiptare, qe ka luftuar kunder osmanlijve....
    ...qe i beri zap osmanllinjte myslimane per 25 vite rresht, qe nuk humbi asnje beteje me ta, mposhti ushtrine me te fuqishme qe ka luftuar ndonjehere ne emer te Allahut!! Sa per ate qe mendojne injorantet, s'me hyn ne pune....ti mund edhe ta krahasosh me Adem Jasharin....puna jote!!!
    Nese behem tash shqiptare arrogant, apo joshqiptare objektiv, duhet te them PA SUKSES.....pasiqe ndaj forces ushtarake me e vlefshme eshte ajo DIPLOMATIKE....shqiperia perfundimisht u pushtua, dhe se PUNA e skenderit nuk pati frute....keshtu pra qendojn punet ne boten reale, kurse ne ate te kesulkuqes duken ndryshe....sidoqoft, ishin rilindasit ata, qe potencuan punen e skenderbeut ne aspektin diplomatik, dhe arriten sukses maramendes.....
    Shpjegoje pakez kete suksesin "marramendes" ti Tunxh!!!! A je i sigurt se e ke idene se per çfare po flet e per çfare po debaton??!!
    ...o ti i "humbur", une jam pjelle e te ashtuquajtures MTV Generation, une nje kohe e dija edhe numrin e kepuceve qe mbante Tom Cruise.....kur kam shetit rrugeve te vjenes me walkman ne vesh, ti ke ngran pluhurin e enverit....mos me trego kulture mua ketu...
    ....ahahahahah...ti je mysliman pjelle e MTV Generation......ahahhahahh....jo,jo...s'ke krize identiteti.....ti s'ke fare identitet!!
    .shihet kultura jote, i nxjer problemet shtepiake ne publik....sa kontriboj une ketu per shqiptarhanen, ti as qe je ne gjendje ta imagjinosh
    ..eh, turk o turk....duket te kishe thene "arnaut'hanen".....
    ....mos e perly Skenderin me kulturene e enverit.....hajt locka jem.....mos u mundo me shminkat majmunin, nuk behet me i bukur.....
    E shoh qe qenka e kote....sado qe te perpiqem ti po majmun turqeli ngelesh......
    Jarigas

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    .......mendja e insanit, si allati i molla hasanit...........

Kur njeriu dashurohet ne "mendjen" e vet, nuk i ka punet shume mire.....vallahi jo....

Heshtja interpretohet sipas cfaredo norme njerezore si "vertetim".
    ....nese dikush hesht, ai te perkrah....o bishe inteligjence.....
    Jo. Jo sipas cdo norme njerezore. Ne jurisprudence interpretohet si refuzim. Nese te pyes "o viktime e Kuranit, a don ta shes nje liber per 50 €?" e ti nuk pergjegjesh (hesht), nuk eshte krijuar kontrakta ne mes nesh. Kjo tregon se heshtja normalisht eshte refuzim.

Ndersa ne debat eshte ose miratim ose rezignim (kapitulim).
    Lexo shembullin sqarues me lart.

Perndryshe, a e ke kuptuar se cfare do te thote "assimilim" ???.....si thua, i nderuari Molla Hasan ???

....cka nuk mban kjo toke bre.....

tungi
    E kam hapur temen enkas per kete pyetje.
    Mendimi im si cdo here: Kur shqiptaret u islamizuan, u asimiluan.
    Lexo shembujt sqarues ne temen "bisede rreth termit asimilim".

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    ...mire de, tamam, por ty me shkrimet le te nenkuptojm se europa i eshte FALEMNDERUES skenderbeut ne te njejten shkalle sic jemi ne shqiptaret......une ne kulturen gjermane nuk kam hasur ne asnje pike njecfare lidhshmerie mes kultures, trashigimise, perdithsmerise apo ndonje aspekti tjeter jete me skenderbeun shqiptare....10 statue diku ne sheshe te botes, e dy a tre permendje ne libra historik nuk e levderojn te ndjerin skender ne ate shkalle qe e imagjinon.....sidoqoft, per shqiptaret nuk diskutohet kontributi i figures se tij, por nuk ka nevoje derivate si puna jote pershkak te krizes perzonale qe kan me identitetin te na llamatin ketu tan diten e te na shurdhojn......mua me eshte e qarte se skenderi te qendron si "zevendes" per krizen identitore qe ke, por nuk eshte problem i imi, une te them, the qafen ne punen tende, mos na hyn neve tjereve me problemet e tua ne nerva....
    Vetëm në shekujt XVI dhe XVII, libri i Barletit përkthehet në shumë gjuhë evropiane si në gjuhën: gjermane nga Johann Pincianus (1533), italiane nga Pietro Rocca (1554, 1560), portugueze nga Francisco D'Andrade (1567), polake nga Ciprian Bazylik (1569), franceze nga Jaques De Lavardin ( Histoire de Georges Castriot Surnomé Scanderbeg, Roy d'Albanie, 1576), dhe në gjuhën spanjolle nga Juan Ochoa de la Salde (1582). Verzioni në gjuhën angleze nga Zachary Jones Gentleman është përkthim i verzionit të de Lavardin dhe u publikua me titullin Historie of George Castriot, surnamed Scanderbeg, King of Albinie; containing his Famous Actes, his Noble Deedes of Armes and Memorable Victories against the Turkes for the Faith of Christ.
    Skanderbeg është protagonisti i tri tragjedive angleze të shek.XVII: William Havard Scanderbeg, A Tragedy (1733), George Lillo The Christian Hero (1735), dhe Thomas Whincop Scanderbeg, Or, Love and Liberty (1747). Poeti francezë Ronsard shkruajti një poemë në shek. XVI, të cilën poashtu edhe në shek. XIX bëri poeti amerikan , Henry Wadsworth Longfellow. Gibboni, historian i shek.XVII, ka mendim lavdërues për Skenderbeun.
    Më 1855, Camille Paganel shkruajti Histoire de Scanderbeg, pastaj kemi poemën famoze të Childe Harold's Pilgrimage (1812–1819), Byroni shkruajti me admirim për Skanderbeun dhe popullin e tij heroik. Ludvig Holberg, shkrimtarë dhe filozofë danez, e quan Skanderbeun si gjenerali më famozë në histori. Sir William Temple konsideronte Skanderbeun si njërin nga shtatë udhëheqësin e pakurorëzuar më të mëdhenjë duke e renditur até së bashku me Belisarius, Flavius Aetius, John Hunyadi, Gonzalo Fernández de Córdoba, Alexander Farnese, dhe William the Silent.
    Kompositori italian Antonio Vivaldi komponon operën e quajtur Scanderbeg poashtu edhe kompozitori francez i shek.XVIII François Francœur komponon operën me po të njëjtin titull Scanderbeg.
    Këta janë vetëm disa nga europianët që kan gjetur frymzim në jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit dhe ti t'më thuash se vetëm është përmendur në dy tri libra historik më duket shumë absurde. Ti ose donë të argumentoshë në këtë mënyrë për shkakë të mospajtimit me argumentuesit e tjerë këtu ose ti me të vërtet nuk gjen asnjë vlerë te jeta dhe veprat e Skenderbeut dhe ke si heronjë kundërshtarët e tijë. Nëse është kjo e dyta, atëherë vallë halli për ty nëse në po të njëjtin rast e konsideron veten si shqiptarë, pasardhës të Skenderbeut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 13-04-2011 më 15:41
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Nuh musa keshtu si ti jane shume andej nga Maqedonia prandaj e kane te lehte sllavet te tallen dhe tju marin per hunde.mjere kombi shqiptar se sa injorance ka brenda.
    Kur Gjergj Kastrioti nuk paska qene askushi pse shume fqinje tane duan ta pervetesojne (nder ta bejne pjese dhe sllavet e Maqedonise)?
    Po te ishim ne Shqiptaret si ty historia jone do te fillonte me pushtimin e Ballkanit nga turqit osmane dhe kjo do ti jepte te drejte 100% fqinjeve ne politikat per spastrimin e hapesires shqiptare nga populli Shqiptar.Keshtu pra llogjika e thjeshte te çon se ti dhe te gjithe ata qe mendojne si ty nuk jane Shqiptare por turq serb apo mongol te ardhur.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •