Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    Nuk ma mer mendja qe "vellezerit" tane turq te kene bere nje barbari te tille.ata fene e kane sjelle me ane te kultures dijes dhe miresise qe kane bere tek ne.asnje nuk eshte kthyer me dhune se islami e thote vete qe nuk duhet te perdoren as forca as presioni apo ku di une se sa metoda mund te egzistojene se eshte haram dhe gjynah i madh.keshtu qe ky autori mos ja fusi kot se islami ka ardhur me lule vetem se Gjergj Kastriotit nuk i pelqenin ato lloj lulesh dhe ja u tregoi vendin per aq kohe sa jetoi.
    Une do te deshiroja qe te ishte si po thoni ju, por chka meu thane atyre shkrimeve te kuranit, sikure i citojne disa ketu ne forum, qe thrrasin ne vrasje e gjymtime te jobesimterve, do te thot te krishterve, edhe nga ngjarjet qe po ndodhin koheve te fundit. Sa per se nuk jane kethye asnje me dhune ne islam, ata nuk qendron, se vet e di prej te parve mi qe ka pase dhune e ryshfete, por ne ketu nuk do te duhej ti perserisim, po ti harrojme e te jetojme si vdhazen qe jemi

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk ma mer mendja qe "vellezerit" tane turq te kene bere nje barbari te tille.ata fene e kane sjelle me ane te kultures dijes dhe miresise qe kane bere tek ne.asnje nuk eshte kthyer me dhune se islami e thote vete qe nuk duhet te perdoren as forca as presioni apo ku di une se sa metoda mund te egzistojene se eshte haram dhe gjynah i madh.keshtu qe ky autori mos ja fusi kot se islami ka ardhur me lule vetem se Gjergj Kastriotit nuk i pelqenin ato lloj lulesh dhe ja u tregoi vendin per aq kohe sa jetoi.
    Po po po s'ka fjale.
    Deshmi per kete e kemi edhe rrethimin e Vjenes.
    U mblodhen krejt gremlinat e Allahut per te shkuar ne Vjene per te mbjellur lule.

*** IRONI ***

Kjo eshte ajo qe them, kur flas per rrotullimin e vlerave qe ta ben feja islame. Te meson te kurverosh ne familje, por te thuash "feja islame eshte e moralshme". Cfare morali mund te kesh, kur shk*rdhen kusheriren tende? Te meson t'i keputesh doren hajnit, por te thuash "feja islame eshte mike e dinjitetit, urtesise e butesise". Cfare dinjiteti pranon ti, kur ia keput nje hajni doren? Ku eshte dallimi ne mes te njerezve qe mesojne prerjen e dores se hajnit dhe ushtareve te Milloshevicit qe vrasin femije? Te meson te sulmosh tere boten, per ta islamizuar ate, por te thuash "feja islame eshte fe paqesore". Si mund te jesh paqesor, kur sulmon njerezit ne shtepine e tyre, per shembull ne Shqiperi, ne Vjene, ne Andaluzi?

Keshtu Allahu vazhdon te pervertoje boten, te rrotulloje vlerat, te ndote njerezimin, te beje kopilin te quaj veten i moralshem, te bej kurvarin familjar ta quaj veten te paster e te moralshem, te bej gabelin Zot.

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anëtarësuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027
    O chino kot sa humbet kohen me keta ... Une nje gje kam konstatuar , qe keta jan aq ta fanatizuar edhe aq te prapambetur intelektualisht , sa qe arsyetimi edhe logjika nuk ben pune me keta .

Dmthne dialogu me keta nuk eshte zgjthje .

Ne nje kohe afatmesme , keta lloj personash do vet izolohen aq shume nga shoqeria shqiptare , sa edhe mund te marrin statusin e minoritetit p.sh Turk . Si rrjedhoje duhet t ju adresohemi si te tille .

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    yllbardhpo ballabani çfare gjaku ka derdhur turk apo shqiptar?
    I nderuari skampin, me sa duket ti nuk paske kuptuar ironin time në postin tim #35 drejtuar jarigasit. Përndryshe faleminderit për citimin e nënshkrimit tim se ndoshta dikuj i bije në sy ajo thënja ime se gjaku i shqiptarit nuk ka të paguar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 10-04-2011 më 11:25
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    I nderuari skampin, me sa duket ti nuk paske kuptuar ironin time në postin tim #35 drejtuar jarigasit. Përndryshe faleminderit për citimin e nënshkrimit tim se ndoshta dikuj i bije në sy ajo thënja ime se gjaku i shqiptarit nuk ka të paguar.
    sikur ty edhe mua spo ma kuptojne ironine ne postim.
    Shqip paster dhe bukur duhet thene qe islami ka ardhur ne njemije e nje menyra te zeza ne Shqiperi dhe fale tije e kemi kete perçarje sot ne mes njeri tjetrit.
    Shume mbetje te turqve sot po mundohen qe te zhvleresojne vepren e Gjergj Kastriot Skenderbeut vetem se gjithe jeten luftoi per lirine e kombit te vet kunder hordhive islame qe vinin nga Azia te cilat keta sot i quajne BABALLARE DHE VELLEZER.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    O chino kot sa humbet kohen me keta ... Une nje gje kam konstatuar , qe keta jan aq ta fanatizuar edhe aq te prapambetur intelektualisht , sa qe arsyetimi edhe logjika nuk ben pune me keta .

Dmthne dialogu me keta nuk eshte zgjthje .

Ne nje kohe afatmesme , keta lloj personash do vet izolohen aq shume nga shoqeria shqiptare , sa edhe mund te marrin statusin e minoritetit p.sh Turk . Si rrjedhoje duhet t ju adresohemi si te tille .
    Deri diku ke te drejte. Edhe vete jam tejet i deshpruar me paisjen intelektuale te besimtareve te Allahut. Eshte e barabarte me zero. Por prape se prape ka disa signale qe tregojne se se bisedat tona ju lene gjurme. Edhe pse nuk e shfaqin, nuk e pranojne kete gje.

Cfare mendoj, ta sqaroj me nje shembull:

1. Po e zeme, ti thua: "Ftoi eshte pema me e shendetshme ne bote."
    2. Une te kundervihem: "Jo, ftoi nuk eshte i tille, por eshte mango." Dhe te citoj nje artikull shkencor, ku thuhet se ne pemen mango jane gjetur sasia me e madhe e vitaminave, mineraleve me te rendesishme per funksionet e trupit te njeriut.
    3. Pas kundervenies time ti hesht.

Ne kete rast heshtja jote tregon se nuk njeh me argumente per te mbajtur mendimin tend (nr. 1). E njejta gje vlen, nese ti me replikon me argumente me vlere te kufizuar, pra nuk hesht, por replikon per shembull duke thene "Sipas mendimit tim, ftoi eshte pema me e shendetshme, ti mendo si te duash". Edhe ne kete rast ti ke "kapituluar" ndaj mendimit tim.

Pra dy raste qe tregojne se biseda ime me ty ka pasur frut, edhe pse ky frut nuk shihet (sepse ti ose hesht ose kundershton ne forme alibike).

Vej re kete gje ne biseda me koketulat e Allahut ne forum.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Cfare derdellit ti mer jahu!!!
    Pyetjet beji rreth Muhamedit dhe se perse iu tek Allahut tek e kur qe t'i frynte ne veshin e djathte.....sa per Gjergjin, lerjua shqiptareve dhe evropianeve te krenohen me heronjte e tyre!!!
    Ti krenohu me al-Walidin dhe Ballabanin po deshe........une krenohem me Gjergj Gjon Kastriotin!!!
    .....cilet europjan krenohen me SKENDER-beun ???

Akoma nuk e ke kuptuar rollin e tij ???....SKENDER beun e kan gjalleruar dhe rritur RILINDASIT...........kurse pjesa dermuese e tyre kane qene MUSLIMAN.....tregom cili "jahu" e njeh nje cfare GJERGJ KASTRIOTI ???......dhe tregom sa e njohin njecfare SKENDER BEGI.....

Nje....nese ka te drejte dikush ta mbroj skenderbeun, ate te drejte ekskluzive pik se pari e ka dibra e madhe dhe e vogel, pra UNE, pasiqe ka qen princ i tokave tona.

Dy....nese shqiptaret duhet ta mbrojn skenderbeun, atehere kunder shtremberimeve te kundershtareve te shqiptareve, qe po mos te kish qen shume absurde moti koh do ta kishin bere serbe apo grek.

Tre....nese dikush duhet te krenohet me skenderbeun, atehere vetem rilindasit, qe e kan shpetuar popullin tone nga ngrindja mes veti duke e shtyre skenderbeun ne mes.....

...a je ka kupton turqisht ty a jo ???..........derivatet si puna jote, qe nuk e dijn se pari a jan mish a jan peshk, bile kisha than se edhe shqiptare nuk mendoj se e ndin vetveten (sepse ka shum "harapa" ne mesin e shqiptareve), pasiqe shkakton ketu huti mes shqiptareve, nuk mund as prapanicen e vete ta mbrojn, e ku me interessat e popullit....

ne kesish rraste thot turku........... SUS LLAN!!!

hajt tungi...
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Vej re kete gje ne biseda me koketulat e Allahut ne forum.

.......mendja e insanit, si allati i molla hasanit...........

Kur njeriu dashurohet ne "mendjen" e vet, nuk i ka punet shume mire.....vallahi jo....

Heshtja interpretohet sipas cfaredo norme njerezore si "vertetim".....nese dikush hesht, ai te perkrah....o bishe inteligjence.....

Perndryshe, a e ke kuptuar se cfare do te thote "assimilim" ???.....si thua, i nderuari Molla Hasan ???

....cka nuk mban kjo toke bre.....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .....cilet europjan krenohen me SKENDER-beun ???
    Pallati në Romë, ku ai banuar gjatë viteve 1465-6 Skënderbeu ende mban emrin e tij, edhe pse për fat të keq ajo nuk ofron dëshmi të veprave të tij, por sot eshte "Museo Paste Alimentari ". Në qytet është edhe një statujë të përkushtuar të tij, e vendosur në Piazza Albania.
    Atij i eshte kushtuar sheshin kryesor të Tiranës.
    Një monument [4] Skënderbeut u përurua në vitin 1968 nga emigrantët shqiptarë në Bruksel për të festuar përvjetorin e 500 të vdekjes së tij.
    Në Fermo në 2005 për të festuar 600 vjet e lindjes se tij dhe u inaugurua një shesh me emrin Giorgio Castriota Skenderbeu hero shqiptar dhe u përurua busti i heroit.
    Në Umbria, në Kalanë e Castelleone, një kala e vjetër me origjinë mesjetare pranë Deruta (Perugia), është një statujë në madhësi natyrore e Giorgio Castriota Scanderbeg.
    Skulptura e madhe është e pozicionuar në majë të kullës se ashtuquajtur KUlla e Lombardeve, që daton nga shekulli i dymbëdhjetë. Sipas hulumtimeve të kohëve të fundit kryer në Arkivat e Vatikanit dhe te Bibliotekes Archiginnasio te Bolonjës, Kastrioti, pikerisht nga maja e kësaj kullë te lashtë, kanë nxiti Peruginet në kryqëzatë kundër turqve, në te cilen ishte dërguar nga Papa Pio II Piccolomini, i cili e bëri atë, rreth vitit 1465-1466, që të ngjise nga Romë luginën e Tiberit(Tevere) per në Peruxhen e Vjetër.
    Pallati Castriota ose Palazzo del Tufo, i vendosur në Napoli, është një nga pallatet kryesore të qytetit. Ai është e vendosur në anë të Santa Maria e Konstandinopojës dhe është një shembull i mirë i Rilindjes dhe arkitekturës baroke. Ndërtesa, që i përkiste Skenderbeut (Castriota de), ka një fasadë e dekoruar me një parametër të thjeshtë me një bazë të tullave të lartë në të cilën hapet portal prej blloqesh e mermeri.
    Në Rochester Hills , Michigan, Qarku shqiptar Shën Pali ka ngritur monumentin e parë kushtuar atij në Shtetet e Bashkuara.
    Shtatore te Gjergj Kastriotit gjenden gjithashtu ne qytetet e Shkupit dhe Debarit, Maqedoni; Prishtine, ne Kosove; Gjeneve, Switzerland; Brussels, Belgjike!
    Voltaire fillon kapitullin e tij "Duka i Konstandinopojës", me frazen mbreselenese: Sikur Perandoret greke te kishin vepruar si Skenderbeu, Perandoria e Lindjes ende mund të ishte ruajtur.
    Kompozitori i madh italian Vivaldi, shkruajti nje opera me titullin "Scanderbeg"!! Te njejten gje beri kompozitori francez François Francœur!!
    Me 1855, Camille Paganel shkruajti Histoire de Scanderbeg!!
    Ne Kunsthistorisches Museum, Viene, ruhet "Helmet of Scanderbeg"!
    Bajroni ne Child Harold levdon bijte e Skendebeut!!
    Benjamin Disraeli ka shkruar 'The Rise of Iskander'!
    Thomas Whincop (1747), ka shkruar "Scanderbeg: or, love and liberty"....etj,etj....

More vesh ti fara e Ballban PAshe tradhetarit??!!
    Akoma nuk e ke kuptuar rollin e tij ???....SKENDER beun e kan gjalleruar dhe rritur RILINDASIT...........kurse pjesa dermuese e tyre kane qene MUSLIMAN.....tregom cili "jahu" e njeh nje cfare GJERGJ KASTRIOTI ???......dhe tregom sa e njohin njecfare SKENDER BEGI.....
    Ti hajvani me kulture "gjermane" jeton ne Viene, apo jo??!! Shko ndonjehere ne museumin ku jane armet e Skendebeut e kujtohu se je shqiptar , perpara se turku te te bente musliman si Ballabani!!!
    Nje....nese ka te drejte dikush ta mbroj skenderbeun, ate te drejte ekskluzive pik se pari e ka dibra e madhe dhe e vogel, pra UNE, pasiqe ka qen princ i tokave tona
    Gomarlleqe qe mund te dalin vetem nga goja e nje hajvani qe ka kulture "gjermene"!!! Une jam me origjine dibran e çfare pastaj??!! Gjergj Kastrioti nuk ka nevoje qe ta mbroje njeri ne bote , or i katranosur....nuk ka nevoje dielli qe ti frysh, ai shndrit vetiu!!!
    Shko ere falu ne xhamine e BAllaban pashes ti , atij qe peshtyu mbi çdo gje shqiptare!!!Ptu...
    Dy....nese shqiptaret duhet ta mbrojn skenderbeun, atehere kunder shtremberimeve te kundershtareve te shqiptareve, qe po mos te kish qen shume absurde moti koh do ta kishin bere serbe apo grek.
    Akoma leh ti mor, hafije e Ballabnit??!! Gjergj Kastrioti eshte hero evropian e s'ka nevoje qe ta mbroje kerkush, aq me pak ata qe i thurin lavde armiqve te tij!!!
    Tre....nese dikush duhet te krenohet me skenderbeun, atehere vetem rilindasit, qe e kan shpetuar popullin tone nga ngrindja mes veti duke e shtyre skenderbeun ne mes.....
    Grindja mes veti per arsye te muslimaneve qe donin Baba Dovletin!! Shko ere hap ndonje liber historie se je bere per ibret!! Te rruat kultura "gjermene" qe paske!!!
    ...a je ka kupton turqisht ty a jo ???
    Une peshtyj mbi turqishten dhe ata qe e levdojne, si puna jote!!!Ptu....
    Une jam shqiptar dhe krenohem me Heroin Evropian Gjergj KAstrioti Skenderbeun!!
    ..........derivatet si puna jote, qe nuk e dijn se pari a jan mish a jan peshk, bile kisha than se edhe shqiptare nuk mendoj se e ndin vetveten (sepse ka shum "harapa" ne mesin e shqiptareve), pasiqe shkakton ketu huti mes shqiptareve, nuk mund as prapanicen e vete ta mbrojn, e ku me interessat e popullit....
    Po deshmon per te saten here qe jo vetem je hù per nga kultura e pergjithshme, por qe s'ka as piken e turpit te derdellisesh akoma ne emer te shqiptareve!!
    Shko ere meso arabishten edhe pak me mire e kerko nenshtetesine saudite e mos fol me per figurat e kombit Shqiptar!!!
    ne kesish rraste thot turku........... SUS LLAN!!!
    Kurse ne shqiptaret themi "ia rraste turku atyre qe e kruajne me Gjergj Kastriotin, po ashtu si Gjergji ua rrasi turqve"!!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Pallati në Romë, ku ai banuar gjatë viteve 1465-6 Skënderbeu ende mban emrin e tij, edhe pse për fat të keq ajo nuk ofron dëshmi të veprave të tij, por sot eshte "Museo Paste Alimentari ". Në qytet është edhe një statujë të përkushtuar të tij, e vendosur në Piazza Albania.
    Atij i eshte kushtuar sheshin kryesor të Tiranës.
    Një monument [4] Skënderbeut u përurua në vitin 1968 nga emigrantët shqiptarë në Bruksel për të festuar përvjetorin e 500 të vdekjes së tij.
    Në Fermo në 2005 për të festuar 600 vjet e lindjes se tij dhe u inaugurua një shesh me emrin Giorgio Castriota Skenderbeu hero shqiptar dhe u përurua busti i heroit.
    Në Umbria, në Kalanë e Castelleone, një kala e vjetër me origjinë mesjetare pranë Deruta (Perugia), është një statujë në madhësi natyrore e Giorgio Castriota Scanderbeg.
    Skulptura e madhe është e pozicionuar në majë të kullës se ashtuquajtur KUlla e Lombardeve, që daton nga shekulli i dymbëdhjetë. Sipas hulumtimeve të kohëve të fundit kryer në Arkivat e Vatikanit dhe te Bibliotekes Archiginnasio te Bolonjës, Kastrioti, pikerisht nga maja e kësaj kullë te lashtë, kanë nxiti Peruginet në kryqëzatë kundër turqve, në te cilen ishte dërguar nga Papa Pio II Piccolomini, i cili e bëri atë, rreth vitit 1465-1466, që të ngjise nga Romë luginën e Tiberit(Tevere) per në Peruxhen e Vjetër.
    Pallati Castriota ose Palazzo del Tufo, i vendosur në Napoli, është një nga pallatet kryesore të qytetit. Ai është e vendosur në anë të Santa Maria e Konstandinopojës dhe është një shembull i mirë i Rilindjes dhe arkitekturës baroke. Ndërtesa, që i përkiste Skenderbeut (Castriota de), ka një fasadë e dekoruar me një parametër të thjeshtë me një bazë të tullave të lartë në të cilën hapet portal prej blloqesh e mermeri.
    Në Rochester Hills , Michigan, Qarku shqiptar Shën Pali ka ngritur monumentin e parë kushtuar atij në Shtetet e Bashkuara.
    Shtatore te Gjergj Kastriotit gjenden gjithashtu ne qytetet e Shkupit dhe Debarit, Maqedoni; Prishtine, ne Kosove; Gjeneve, Switzerland; Brussels, Belgjike!
    Voltaire fillon kapitullin e tij "Duka i Konstandinopojës", me frazen mbreselenese: Sikur Perandoret greke te kishin vepruar si Skenderbeu, Perandoria e Lindjes ende mund të ishte ruajtur.
    Kompozitori i madh italian Vivaldi, shkruajti nje opera me titullin "Scanderbeg"!! Te njejten gje beri kompozitori francez François Francœur!!
    Me 1855, Camille Paganel shkruajti Histoire de Scanderbeg!!
    Ne Kunsthistorisches Museum, Viene, ruhet "Helmet of Scanderbeg"!
    Bajroni ne Child Harold levdon bijte e Skendebeut!!
    Benjamin Disraeli ka shkruar 'The Rise of Iskander'!
    Thomas Whincop (1747), ka shkruar "Scanderbeg: or, love and liberty"....etj,etj....
    ...mire de, tamam, por ty me shkrimet le te nenkuptojm se europa i eshte FALEMNDERUES skenderbeut ne te njejten shkalle sic jemi ne shqiptaret......une ne kulturen gjermane nuk kam hasur ne asnje pike njecfare lidhshmerie mes kultures, trashigimise, perdithsmerise apo ndonje aspekti tjeter jete me skenderbeun shqiptare....10 statue diku ne sheshe te botes, e dy a tre permendje ne libra historik nuk e levderojn te ndjerin skender ne ate shkalle qe e imagjinon.....sidoqoft, per shqiptaret nuk diskutohet kontributi i figures se tij, por nuk ka nevoje derivate si puna jote pershkak te krizes perzonale qe kan me identitetin te na llamatin ketu tan diten e te na shurdhojn......mua me eshte e qarte se skenderi te qendron si "zevendes" per krizen identitore qe ke, por nuk eshte problem i imi, une te them, the qafen ne punen tende, mos na hyn neve tjereve me problemet e tua ne nerva....

Se fundit here shpaten dhe helmeten e skenderit i kam pare ne biblioteken nacionale ne te ashtuquajturin "hofburg" (para 15 viteve), ku eshte edhe zyra e presidentit austriak...mund te ket leviz ne muzeun qe e permende....por sidoqoft, nje here ne jave me bjer puna te kaloj afer, nese deshiron, i coj selame sa here qe te kaloj aty....

More vesh ti fara e Ballban PAshe tradhetarit??!!
    Ti hajvani me kulture "gjermane" jeton ne Viene, apo jo??!! Shko ndonjehere ne museumin ku jane armet e Skendebeut e kujtohu se je shqiptar , perpara se turku te te bente musliman si Ballabani!!!....
    ...une te tregova, tetovarin nuk mund ne asnje pikepamje ta "ofendosh" ne lidhje me skenderbeun.....une jam drejtperdrejt fare e skenderit.....dhe musliman.....si shum shoke te skenderit, qe bashkarisht me ate braktisen ushtrine osmane dhe u kthyen ne vendlindjen e tyre.....por rrjedhojat historike e deshen ndryshe....

TRADHETARET jane diku ne europen perendimore, ne amerike e afrike, por edhe ne turqi e afrike......une neser, diten e ejnte, inshallah udhetoj per ne tetoven time te dashur.....

Gomarlleqe qe mund te dalin vetem nga goja e nje hajvani qe ka kulture "gjermene"!!! Une jam me origjine dibran e çfare pastaj??!! Gjergj Kastrioti nuk ka nevoje qe ta mbroje njeri ne bote , or i katranosur....nuk ka nevoje dielli qe ti frysh, ai shndrit vetiu!!!
    Shko ere falu ne xhamine e BAllaban pashes ti , atij qe peshtyu mbi çdo gje shqiptare!!!Ptu...
    ....oooo, shih njehere, pse kaq i revoltuar ???, ty po te ishe me origjine dibrane, do te kishe edhe sjellje dibrane.....ty je nje derivat i enverit, dhe nje njeri ne hulumtim te identitetit vet.....ty ke probleme, o shoki jariguz.... kurse une jam mjeku yt....dhe mundohem te te ndihmoj....

Akoma leh ti mor, hafije e Ballabnit??!! Gjergj Kastrioti eshte hero evropian e s'ka nevoje qe ta mbroje kerkush, aq me pak ata qe i thurin lavde armiqve te tij!!!
    Grindja mes veti per arsye te muslimaneve qe donin Baba Dovletin!! Shko ere hap ndonje liber historie se je bere per ibret!! Te rruat kultura "gjermene" qe paske!!!
    Une peshtyj mbi turqishten dhe ata qe e levdojne, si puna jote!!!Ptu....
    Une jam shqiptar dhe krenohem me Heroin Evropian Gjergj KAstrioti Skenderbeun!!...
    ...mire de, e di qe je shqiptare, por i ke humb vetite shqiptare....i ke dallashit punet pershkak te krizes se identitetit qe ke....nuk ka nevoje te potencosh shqiptarllekun qe ke, nuk ta prek kush, por se ty e ke "mizen nen kapuce", mos u nderse ndaj tjereve, se tjeret nuk kan problemet e tua.....Skenderin nuk ka nevoje ta mbroj kush, thash edhe une, e nese shfaqet nevoja, atehere, ty dhe derivate tjera si puna jote, jane TE FUNDIT, qe kane te drejte te mbrojn ate, apo te krenohen per cfaredo vyrtyte, qe goja nenkuptojn mbrojtjen e tij......perfundimisht, figuren e skenderbeut e kane gjalleruar rilindasit, kurse per joshqiptaret nuk ka qen as me shume, e as me pak, se sa qe akoma edhe ne ditet e sodit eshte....nje princ shqiptare, qe ka luftuar kunder osmanlijve....

Nese behem tash shqiptare arrogant, apo joshqiptare objektiv, duhet te them PA SUKSES.....pasiqe ndaj forces ushtarake me e vlefshme eshte ajo DIPLOMATIKE....shqiperia perfundimisht u pushtua, dhe se PUNA e skenderit nuk pati frute....keshtu pra qendojn punet ne boten reale, kurse ne ate te kesulkuqes duken ndryshe....sidoqoft, ishin rilindasit ata, qe potencuan punen e skenderbeut ne aspektin diplomatik, dhe arriten sukses maramendes.....

Po deshmon per te saten here qe jo vetem je hù per nga kultura e pergjithshme, por qe s'ka as piken e turpit te derdellisesh akoma ne emer te shqiptareve!!
    Shko ere meso arabishten edhe pak me mire e kerko nenshtetesine saudite e mos fol me per figurat e kombit Shqiptar!!!
    ...o ti i "humbur", une jam pjelle e te ashtuquajtures MTV Generation, une nje kohe e dija edhe numrin e kepuceve qe mbante Tom Cruise.....kur kam shetit rrugeve te vjenes me walkman ne vesh, ti ke ngran pluhurin e enverit....mos me trego kulture mua ketu....shihet kultura jote, i nxjer problemet shtepiake ne publik....sa kontriboj une ketu per shqiptarhanen, ti as qe je ne gjendje ta imagjinosh.....nuk ke verjt, te krishteret me tradite familjare ne kete mes jane te kulturuar, ju mark muharemi na shurdhoni veshet nat e dit.....se u kan faj shqiptaret tjere, se vet nuk e dini se ku e keni vendin....

Kurse ne shqiptaret themi "ia rraste turku atyre qe e kruajne me Gjergj Kastriotin, po ashtu si Gjergji ua rrasi turqve"!!
    ....mos e perly Skenderin me kulturene e enverit.....hajt locka jem.....mos u mundo me shminkat majmunin, nuk behet me i bukur.....

tungi
    albanish by nature

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •