Close
Faqja 70 prej 124 FillimFillim ... 2060686970717280120 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 691 deri 700 prej 1235

Tema: Kriza greke

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Pėr t'i plotėsuar edhe mė tej ato qė tha Dariusi, dua tė them se skandali mė i madh ėshtė se puna e shqiptarėve nė kėto 20 vjet nuk njihet nga shteti grek, nuk ua quan kėto vite pune dhe nuk pėrfitojnė pension. Ėshtė njėsoj sikur puna e tyrė tė ishte e zezė.

Nė ēastin qė njė shtet evropian i legalizon emigrantėt e paligjshėm, dhe kėta emigrantė paguajnė tė gjitha taksat, atėherė shteti ėshtė i detyruar t'u njohė vitet e punės dhe t'u paguajė pension nė pleqėri. Nuk ka asnjė shtet evropian qė ka legalizuar emigrantėt dhe nuk u njeh vitet e punės.

E mendoni ēdo tė thotė qė njė njeri tė punojė 20 vjet me dokumenta tė rregullta nė njė shtet, tė paguajė tė gjitha taksat si shtetasit e atij vendi, dhe kėto njėzet vite punė mos t'i njihen kur tė dalė nė pension?

Kėto poshtėrsi i bėn vetėm Greqia. Ky shtet qė vodhi e rropi Evropėn, qė vodhi e rropi emigrantėt kėto 20 vjet, i meriton kėto. E zuri haka e emigrantėve.

Tani grekėt kanė mbushur rrugėt e Evropės e po kėrkojnė punė si pakistanezėt. Kėtu ku banoj unė ėshtė mbushur me grekė, e ēdo ditė vijnė tė rinj nga Greqia, por nuk marrin dot leje pune, se u kanė vėnė ca kushte qė s'i plotėsojnė dot, e tani rrinė rrugėve si qentė e kėrkojnė punė nė tė zezė.

Kam jetuar dhe punuar vetė nė Greqi dhe e njoh mirė atė shtet. Shtet qė tė rrjep e tė pi gjakun pa pikė mėshire.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Pėr t'i plotėsuar edhe mė tej ato qė tha Dariusi, dua tė them se skandali mė i madh ėshtė se puna e shqiptarėve nė kėto 20 vjet nuk njihet nga shteti grek, nuk ua quan kėto vite pune dhe nuk pėrfitojnė pension. Ėshtė njėsoj sikur puna e tyrė tė ishte e zezė.

Nė ēastin qė njė shtet evropian i legalizon emigrantėt e paligjshėm, dhe kėta emigrantė paguajnė tė gjitha taksat, atėherė shteti ėshtė i detyruar t'u njohė vitet e punės dhe t'u paguajė pension nė pleqėri. Nuk ka asnjė shtet evropian qė ka legalizuar emigrantėt dhe nuk u njeh vitet e punės.

E mendoni ēdo tė thotė qė njė njeri tė punojė 20 vjet me dokumenta tė rregullta nė njė shtet, tė paguajė tė gjitha taksat si shtetasit e atij vendi, dhe kėto njėzet vite punė mos t'i njihen kur tė dalė nė pension?

Kėto poshtėrsi i bėn vetėm Greqia. Ky shtet qė vodhi e rropi Evropėn, qė vodhi e rropi emigrantėt kėto 20 vjet, i meriton kėto. E zuri haka e emigrantėve.

Tani grekėt kanė mbushur rrugėt e Evropės e po kėrkojnė punė si pakistanezėt. Kėtu ku banoj unė ėshtė mbushur me grekė, e ēdo ditė vijnė tė rinj nga Greqia, por nuk marrin dot leje pune, se u kanė vėnė ca kushte qė s'i plotėsojnė dot, e tani rrinė rrugėve si qentė e kėrkojnė punė nė tė zezė.

Kam jetuar dhe punuar vetė nė Greqi dhe e njoh mirė atė shtet. Shtet qė tė rrjep e tė pi gjakun pa pikė mėshire.

O Bato trimi kush ti thote keto budalleqe ty qe nuk njifen vitet e punes ?Nqs je i paligjshem nuk ke asnje te drejte .Nqs je i ligjshem ke te njejtat te drejta me greket .
    Sa mllef qe keni mor aman sa te bardhen e beni te zeze .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Sa kam qenė unė atje, nuk njiheshin. Mbase ka ndryshuar ligji tani, po nuk e besoj.

Minoritarėve ose atyre qė marrin shtetėsi greke, e di qė u njihen, por qė njė shqiptar qė ka punuar nė Greqi, tė kthehet nė vendin e tij e tė marrė pension nga Greqia pėr vitet e punės qė ka punuar atje, kėtė nuk e besoj. Le tė na i thotė ndonjėri qė e di mirė kėtė gjė.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Une nuk dua te keqen e askerkujt, shtet apo njeri i veēante qofte. Kesaj i qendroj edhe gjendjes aktuale ne Greqi..., aq me teper qe kjo ndikon ne familjet e qindra shqiptareve...
    por "me fjalen "solidarizim"nuk mund te jem ne nje mendje...., sepse kjo do te thote "solidarizim" edhe me ata qe e sollen kete gjendje, kryesisht qeveritaret, qe e ēuan borxhin publik deri ne 180% te PBB-se..edhe me vete BE, qe na "u zgjua" papritur dhe "konstatoi" se Greqia na paska hyre shume thelle ne borxh...kur dihet kufiri i 60 %.

Nuk i di mire cilat jane masat shtrenguese te imponuara nga BE. Kam degjuar p.sh. se administrates nuk do t`ģ jepet me rroga e 13 dhe e 14,!!!!!!!!!!!!!!!!, nes ka te tjera qe mete vertete t`ģ qajme hallin..

po ja te bdashur....nese do te na kishin lejuar ne shqiptareve kete borxh (madje jo 180 por qofte edhe 100%% te PBB-se), se paku mund te kishim zhdukur mjerimin e familjeve shqiptare dhe nje pakesim te varferise...por kete BE-ja dhe FM nuk na e lejoi, dhe na tha 60%-ose....
    kesaj i thone,..i varferi te solidarizohet me te pasurin, pse i moren qenin e shtepise (konen e kam llafin)..
    une nuk e di se sa greke do tye bien ne "varferi"" te vertete qe te jene ne kufi te mbijeteses, ne kete rast do te solidarizohesha me ta....

po!...solidarizohem me ata njerez qe banojne ne Afrike, Azi, apo dikund tjeter,..solidarizohem me te afermit e atyre 7 milion banoreve te tokes qe vdesin ēdo vit nga uria (theksoj vetem nga uria jo nga semundjet). ... kush mban pergjegjesi per keto viktima...., vetem 10 % defiēit grek te ulej, do te mjaftonin se paku per te eliminuar vdekjet nga uria ne bote..

gjithcka po ndodh eshte thjesht nje "bufonate", tallje me viktimat e pafajshme te botes se sotme, tallje nga FMN, BE, ose Greqia vete, etj. vende te pasura, tallje kur qindra miliarde euro qe shkojne per mbajtjen e ushtrive, kur vetem 1 % e tyre do te zhdukte te pakten vdekjet nga uria,...etj..

pra, pergjigja ime per temen eshte JO! nuk ka solidarizim me te keqen..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 23-02-2012 mė 08:26
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Une nuk dua te keqen e askerkujt, shtet apo njeri i veēante qofte. Kesaj i qendroj edhe gjendjes aktuale ne Greqi..., aq me teper qe kjo ndikon ne familjet e qindra shqiptareve...
    por "me fjalen "solidarizim"nuk mund te jem ne nje mendje...., sepse kjo do te thote "solidarizim" edhe me ata qe e sollen kete gjendje, kryesisht qeveritaret, qe e ēuan borxhin publik deri ne 180% te PBB-se..edhe me vete BE, qe na "u zgjua" papritur dhe "konstatoi" se Greqia na paska hyre shume thelle ne borxh...kur dihet kufiri i 60 %.

Nuk i di mire cilat jane masat shtrenguese te imponuara nga BE. Kam degjuar p.sh. se administrates nuk do t`ģ jepet me rroga e 13 dhe e 14,!!!!!!!!!!!!!!!!, nes ka te tjera qe mete vertete t`ģ qajme hallin..

po ja te bdashur....nese do te na kishin lejuar ne shqiptareve kete borxh (madje jo 180 por qofte edhe 100%% te PBB-se), se paku mund te kishim zhdukur mjerimin e familjeve shqiptare dhe nje pakesim te varferise...por kete BE-ja dhe FM nuk na e lejoi, dhe na tha 60%-ose....
    kesaj i thone,..i varferi te solidarizohet me te pasurin, pse i moren qenin e shtepise (konen e kam llafin)..
    une nuk e di se sa greke do tye bien ne "varferi"" te vertete qe te jene ne kufi te mbijeteses, ne kete rast do te solidarizohesha me ta....

po!...solidarizohem me ata njerez qe banojne ne Afrike, Azi, apo dikund tjeter,..solidarizohem me te afermit e atyre 7 milion banoreve te tokes qe vdesin ēdo vit nga uria (theksoj vetem nga uria jo nga semundjet). ... kush mban pergjegjesi per keto viktima...., vetem 10 % defiēit grek te ulej, do te mjaftonin se paku per te eliminuar vdekjet nga uria ne bote..

gjithcka po ndodh eshte thjesht nje "bufonate", tallje me viktimat e pafajshme te botes se sotme, tallje nga FMN, BE, ose Greqia vete, etj. vende te pasura, tallje kur qindra miliarde euro qe shkojne per mbajtjen e ushtrive, kur vetem 1 % e tyre do te zhdukte te pakten vdekjet nga uria,...etj..

pra, pergjigja ime per temen eshte JO! nuk ka solidarizim me te keqen..
    ketu nuk behet fjale per globalizem e bla bla bla.....lloqe Kavaje e pune Skraparlliu.
    Greku dhe disa te tjere duam apo zduam jane kojshite tane dhe si te tille duhet ta pranojme dhe te gjejme sa me shum pika te perbashketa (qe per mendimin tim me qytetarin Grek i kemi ne nje perqindje shum te madhe). Nuk po bejme analize te gjendjes globale se ky rast (ai i Greqise) eshte shum i vecante ....KA MBI 30 VJET QE KLASA POLITIKE GREKE GENJEN POPULLIN E SAJ DHE PARTNERET NE EU PER INTERESAT E SAJ TE NGUSHTA (ketu duhet te gjejme edhe ne pika reference per klasen tone politike qe sa shum i ngjan asj te Greqise) PRA KEMI NJE SHTET QE PASI APIKOI NJE POLITIKE NDARESE MBI POPULLATEN E SAJ DHE NJE POLITIKE EKONOMIKE MYSHTERILLEKU KU SA HERE FITONTE NJE PARTI ADMINISTRATA SHTETERORE DHE TE GJITHA ORGANIZATAT LOKALE NDRYSHONIN ME NJEREZ TE ASAJ PERKATESIE POLITIKE NE FUQI......ketu te mos harrojme edhe politiken e EU e cila per interesat e disa shteteve me te fuqishme, arriti qe nepermjet kushteve denigruese te ulte prodhimin e brendshem te Greqise me kuota qesharake te prodhimit bujqesor, blegtoral dhe industrial. I shtojme edhe kulturen e rehatise dhe te mirqenies pa u djersitur shume qe ishte mbjellur tek popullata dhe si finalizim keto 10-15 vitet e fundit U CFAQ MARRJA ME CREDI E TE MIRAVE MATERIALE DUKE FUTUR ME MILIONA NE NJE QORRSOKAK ME NJE FUND TEATRAL QE PO LUHET MU PERPARA HUNDES SONE.

Ne duhet te ndihmojme njerezit e thjeshte qe disave po ti germosh DNA mund te dalim farefis, njerezit me te cilet ndajme kete cep te tokes dhe oksigjenit......dhe do te vazhdojme keshtu edhe per shum, ndaj si nje njeri qe kam ngrene buken "horiatiki psomi" nuk e peshty packa se ishte e lyer me gjak, por ju keshilloj te gjith juve vellejzer e motra te trgojme me te miren e me te njerezishmen c'ka Shqyptari ka trashigue NJERZILLEKUN DHE MIKPRITJEN.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Smile

Venizelos: Pa programin e ri dhe PSI, Greqia bėhet si Shqipėria

ATHINE - Gjatė fjalės sė tij nė Parlament, nė debatin mbi projekt-ligjin e kėmbimit tė bonove, ministri i Financave Evangelos Venizelos deklaroi se Greqia ka nevojė pėr programin e ri qė tė mos bėhet si Shqipėria dhe Moldavia.

Ministri shpjegoi se programi i ri dhe PSI, do tė ēojnė vendin nė njė situatė tė qėndrueshme fiskale dhe do tė lehtėsojnė borxhin grek me 110 miliardė euro.

Ndėrkaq me herėt nė njė intervistė pėr televizionin Mega, Venizelos tha se "Nuk ekziston rreziku i falimentimit, as i rrėnimit tė ekonomisė", dhe nėnvizoi se "disa po e braktisin pėrfundimisht mendimin se zgjidhja pėr Greqinė ėshtė falimentimi dhe dalja nga euro". Greqia lidhet nė mėnyrė tė pazgjidhshme me euron, theksoi Venizelos.

«Ka njė pėrgjigje pėr spekulatorėt, pėr tė gjithė ata qė investojnė shumė shpresa pėr pėrfitime tė konsiderueshme nė rėnien e ekonomisė greke dhe daljen nga euro» tha ai.

Venizelos sqaroi se me kredinė e re do tė forcohet likuiditeti nė ekonomi, qoftė nėpėrmjet shlyerjes sė detyrimeve tė shtetit ndaj bizneseve, qoftė pėrmes bankave nė tė cilat, pas rikapitalizimit, shteti do tė ketė shumicėn e aksioneve.

Sipas ministrit, dalja nga recesioni i viteve tė fundit do tė vijė me pėrshpejtimin e ndryshimeve strukturore, por edhe me uljen e ēmimeve, sidomos ato tė konsumit tė gjerė.

Referuar burokracisė dhe mentaliteteve qė duhet tė ndryshojnė, ministri i financave vuri nė dukje se mjaft investime tė rėndėsishme vonohen pikėrisht pėr shkak tė mėnyrės sė funksionimit tė shtetit.

Ministri i Financave ndėr tė tjera tha se pėr tė zbatuar programin e ri kėrkohet "punė, punė, punė," dhe foli pėr nevojėn e njė "fushate kombėtare" pėr ta kthyer vendin nė njė mjedis pozitiv pėr investime, sepse vetėm kėshtu sic tha, do tė ndihmojmė tė papunėt, zhvillimin dhe tė ardhurat e ulėta. Venizelos mė parė kishte bėrė apel pėr rikthimin nė Greqi tė depozitave tė transferuara jashtė vendit.

Masat qė do tė nevojiten pėr vitet 2013 dhe 2014 do tė diskutohen nė muajin qershor, bėri tė ditur ministri i shtetit dhe zėdhėnės i qeverisė, Kandelis Kapsis, duke folur nė kanalin televiziv NET.

Kapsis theksoi se qė tė japė rezultate marrėveshja qė u arrit tė martėn nė takimin e eurogrupit pėr reduktimin e borxhit grek, "duhet tė bėjmė ndryshime kolosale".

"Ajo qė kėrkohet nga qeveritė e ardhshme ėshtė se ēfarė ndryshimesh do tė realizohen, me qėllim qė tė bėhet produktive ekonomia", nėnvizoi zėdhėnėsi i qeverisė.

I pyetur lidhur me kohėn e mbajtjes sė zgjedhjeve tė parakohshme, Kapsis pėrsėriti se zgjedhjet do tė zhvillohen sapo tė pėrfundojė kontrata pėr kredinė.

Balkanweb
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Duhet te solidarizohemi me ta dhe tu japim mbeshtetjen tone te plote, qe mos arrijne deri te ajo pike sa te behen si ne.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin

ATHINE - Gjatė fjalės sė tij nė Parlament, nė debatin mbi projekt-ligjin e kėmbimit tė bonove, ministri i Financave Evangelos Venizelos deklaroi se Greqia ka nevojė pėr programin e ri qė tė mos bėhet si Shqipėria dhe Moldavia.

Balkanweb
    Γιατί οι γείτονές μας έζησαν ολοκληρωτικό καθεστώς, πέρασαν και περνάνε φτώχεια, έχασαν αποταμιεύσεις με το σκάνδαλο των πυραμίδων, όμως ΔΝΤ δεν κάλεσαν στη χώρα τους για να τους σώσει.

Ούτε ο πρόεδρός τους έκατσε προσοχή όπως καθόταν κλαρίνο μπροστά στη Μέρκελ ο δικός σας πρόεδρος, ή όπως κάθεστε εσείς σούζα στον κύριο Σόιμπλε.

Αιδώς Αργείοι, ώστε να μην μας ανεβαίνει μετά το αίμα στο κεφάλι όταν ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας δηλώνει πως περιμένει πως και πως τους Έλληνες μετανάστες να δουλέψουν στη χώρα του.

Besoj se pergjigje me te mire se sa vete nje grek nuk do te gjeje(Per perkthim ske nevoje besoj)

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Une jam per solidarizim me greket edhe do te thoja le te tubojme leke, qe ta hapim nje bordel te maaaaaadh e le te punojne si geys.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Ne fakt nuk i mbajti Greqia po i mbajti puna e tyre si argate e skllever, pune e nen paguar e ne kushte kafsherore. Ne te kunderten ishte kjo Shqiperi qe me te vertete e mbajti me buke Greqine ne 43-ish. Ajo po ishte mbajtje me buke dhe pa kaluar disa jave, andartet e megaloidese ngriten koken e filluan te pretendonin toka e te permendnin Vorio Epir. Nuk eshte njerezore te gezohesh me fatkeqesine e tjetrit dhe personalisht nuk bej tifozllik por mbeshtetje morale as qe me shkon nder mend ti jap nje kombi separatist e rracist qe vetem te zeza na ka sjelle. Kam qene disa here si turist ne Greqi dhe me ato qe kam pare e kam degjuar si dhe provuar ne kufij, i kam qare hallin te gjithe atyre shqiptareve qe fati i zi i detyroi te emigronin ne ate vend. Mbase ajo fjala jone popullore: Vonon por nuk harron, ka dicka te vertete. Greku duhet te laje gjynahet ndaj Shqiperise e popullit tone se ka 150 vjet qe na tjeterson e na pi gjakun ne te gjitha format. Gezohem per kete qe po i ndodh? Jo. Me vjen keq? Aspak !!!
    Po ē'fare the o Darius..., un ty ste mora vesh..., nje here po, nje here jo, hajde pash Zotin, ti nuk gezohesh, nuk te vjen keq, nuk do tja dish, nuk e nuk e nuk, por une prap ste kuptoj.
    Nuk eshte e gjithe Greqia si thua ti.
    Une pash qe po gezonin me lart ( ne fillim te temes ) e mu duk pakez e ekzagjeruar..., pasi te gezohesh ne te tilla situata, eshte tradite jo shqiptare.
    Sa kane vuajtur shqiptaret gjith'andej nga kane vajtur..., eshte fati i ēdo mergimtari..., por nese grekerit ishin burra te keqinj, shqiptaret nuk ishin te gjithe te mire! Kam degjuar per bemat dhe sa e sa gjera qe nuk elenkohen dot ketu.
    Po ne Itali, sa kane vuajtur shqiptaret...?! Kurre nuk do te gezohesha per ndonje fatkeqesi ne kurriz te italianeve! Pasi u jam (gjithsesi ) mirenjohes! Mirenjohja nuk konsiston ne asistencjalizem parazitar, tipike e shqiptarit modern, por ne mundesine e nje jetese sigurisht me te mire se ne vendlindje, kjo ishte edhe fjala "mirenjohje" qe shqiptaret duhet te kene ndaj Greqise.
    Keshtu duhet te jemi te tere ( flas per mergimtaret ose emigrantet ), mirenjohja eshte njera nga cilesite me te larta njerezore. Nuk perbejne Greqine 100 o 1000 hund derra grek, pasi nuk ka pyll pa derra o njerez.
    Eshte thjesht skandaloze te kendojme sikur magjyperit, kur rane dy kullat ne Nju Jork..., pasi qe do stononim kryekeput me Ballkanin e Evropen, me vallen makaber qe na shtyjne disa "armiq te betuar" te paqes...
    Ti ke patur fatin te shikosh Greqine, evropianet e quajne me te drejte "kulla e kultures dhe mendimit perendimor"..., pra nuk e perfaqesojne disa kokrra te kalbura tere plantacjonin, ky eshte mendim i imi.
    Eshte ndoshta populli qe me shume na ngjan o i ngjajme, mvaret nga pikepamja.
    Dikush shtron temen; Solidarizim me Greqine..., e ē'do te thote? Asgje! Thjesht mos ferkoni barkun o shqiptar, pasi Greqia s'ka nevoje per neve, por te tregojme veten qe ne raste te veshtira, jemi prane qoft edhe ne menyre simbolike, si ja do fqinjesia e mire..., nga te tilla reagime, fillojne edhe miqesite midis popujsh.
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •