Postuar mė parė nga
ilia spiro
Une nuk dua te keqen e askerkujt, shtet apo njeri i veēante qofte. Kesaj i qendroj edhe gjendjes aktuale ne Greqi..., aq me teper qe kjo ndikon ne familjet e qindra shqiptareve...
por "me fjalen "solidarizim"nuk mund te jem ne nje mendje...., sepse kjo do te thote "solidarizim" edhe me ata qe e sollen kete gjendje, kryesisht qeveritaret, qe e ēuan borxhin publik deri ne 180% te PBB-se..edhe me vete BE, qe na "u zgjua" papritur dhe "konstatoi" se Greqia na paska hyre shume thelle ne borxh...kur dihet kufiri i 60 %.
Nuk i di mire cilat jane masat shtrenguese te imponuara nga BE. Kam degjuar p.sh. se administrates nuk do t`ģ jepet me rroga e 13 dhe e 14,!!!!!!!!!!!!!!!!, nes ka te tjera qe mete vertete t`ģ qajme hallin..
po ja te bdashur....nese do te na kishin lejuar ne shqiptareve kete borxh (madje jo 180 por qofte edhe 100%% te PBB-se), se paku mund te kishim zhdukur mjerimin e familjeve shqiptare dhe nje pakesim te varferise...por kete BE-ja dhe FM nuk na e lejoi, dhe na tha 60%-ose....
kesaj i thone,..i varferi te solidarizohet me te pasurin, pse i moren qenin e shtepise (konen e kam llafin)..
une nuk e di se sa greke do tye bien ne "varferi"" te vertete qe te jene ne kufi te mbijeteses, ne kete rast do te solidarizohesha me ta....
po!...solidarizohem me ata njerez qe banojne ne Afrike, Azi, apo dikund tjeter,..solidarizohem me te afermit e atyre 7 milion banoreve te tokes qe vdesin ēdo vit nga uria (theksoj vetem nga uria jo nga semundjet). ... kush mban pergjegjesi per keto viktima...., vetem 10 % defiēit grek te ulej, do te mjaftonin se paku per te eliminuar vdekjet nga uria ne bote..
gjithcka po ndodh eshte thjesht nje "bufonate", tallje me viktimat e pafajshme te botes se sotme, tallje nga FMN, BE, ose Greqia vete, etj. vende te pasura, tallje kur qindra miliarde euro qe shkojne per mbajtjen e ushtrive, kur vetem 1 % e tyre do te zhdukte te pakten vdekjet nga uria,...etj..
pra, pergjigja ime per temen eshte JO! nuk ka solidarizim me te keqen..
Krijoni Kontakt