Postuar më parë nga
master2006
Si? 5 here e ke lexuar Kuranin dhe nuk e ke pa se leshimi i gasit e prish avdesin?
Nga perkthimi i Sherif Ahmetit:
4:43. O ju që besuat, mos iu afroni namazit duke qenë të dehur, derisa të dini se ç‟flitni, e as duke qenë xhuhubë (të papastër) derisa të laheni, përpos kur jeni udhëtarë. Nëse jeni të sëmurë, jeni në ndonjë udhëtim, ose ndonjeri prej jush vjen nga ultësira (nevojtorja), ose keni takuar gratë, e nuk gjeni ujë, atëherë mësyjeni dheun dhe fërkoni me të fytyrat dhe duart (tejemmum). All-llahu shlyen e falë mëkatet.
Pra, nevoja e madhe (sic i themi ne), nevoja e vogel, gasi, cdo qitje nga mbrapa perben jashteqitje.
Une e kam para vetes perkthimin tjeter te Kuranit, dhe nuk me eshte dashur 5 here ta lexoj qe ta kuptoj:
[4:43] O ju që besoni, të mos i zbatoni Lutjet e Kontaktit (Salat) duke qenë të dehur, që ta dini çka jeni duke thënë. As pas orgazmës seksuale pa u larë, pos nëse jeni në rrugëtim; nëse jeni të sëmurë ose duke udhëtuar, ose patët jashtëqitje urinore apo fekale (p.sh. gaz), ose patët kontakt (seksual)
me gratë, dhe nuk mund të gjeni ujë, të zbatoni Tejemum (avdes të thatë) duke prekur dhe të pastër të thatë, dhe duke fshirë fytyrat dhe duart me të. Perëndia është Shlyes Mëkatesh, Falës.
Te kam thene or Xim, mos u bazo ne vetem nje perkthim te Kuranit, ngase mund te kete leshime (te paqellimta) ne perkthim.
Krijoni Kontakt