Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Ramazan mos ndrro tani teme, shume ajete i solle te cilat thone qe ta duam, ta respektojme dhe te mos mohojme Profetin, por une sa e sa here te kam sjellur ajete te cilat ne menyre direkte urdherojne te mos merret per baze asgje tjeter perpos Kuranit, bile ne menyre strikte permendet Hadithi, por prap ti heziton t'i besosh.

Une me larte te citova dhe nuk me ktheve pergjigje.

Ne pyetjen: Me çfarë burimesh qeverisin muslimanët?

ti je pergjigjur se nga Kurani dhe Hadithi, dhe si reference ke sjellur nje ajet i cili thote te gjykohet nga KURANI (nuk permend Hadith), ketu eshte problemi.

Te pershendes.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    a lejohet alkoli ne fene myslimane? me ka bere pershtypje njeher qe nje grua shqiptare refuzoj embelsiren ne restaurant sepse kishte rum.
    I LOVE GOD

j&g

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Ramazan mos ndrro tani teme, shume ajete i solle te cilat thone qe ta duam, ta respektojme dhe te mos mohojme Profetin, por une sa e sa here te kam sjellur ajete te cilat ne menyre direkte urdherojne te mos merret per baze asgje tjeter perpos Kuranit, bile ne menyre strikte permendet Hadithi, por prap ti heziton t'i besosh.

Une me larte te citova dhe nuk me ktheve pergjigje.

Ne pyetjen: Me çfarë burimesh qeverisin muslimanët?

ti je pergjigjur se nga Kurani dhe Hadithi, dhe si reference ke sjellur nje ajet i cili thote te gjykohet nga KURANI (nuk permend Hadith), ketu eshte problemi.

Te pershendes.
    Ai që ndron temën je ti master2006, sepse nuk je në gjendje të përgjigjesh dhe ajde tash të kapërcej andej - këndej. Kjo ndoshta se ty të kanë turbulluar ata pyetjet që të janë dërguar dhe argumentet e faktet që janë bindëse për atë që ka mend.

Ti master2006, mbasi nuk je në gjendje të përgjigjesh atyre pyetjeve më sipër ( si çdo herë ), atëherë të mjaftonte ajeti i funit që ta solla në postimin e funit ku All-llahu s.v.t. thotë:

" S'ka dyshim se ata që nuk besojnë All-llahun dhe të dërguarin e Tij, dëshirojnë të bëjnë dallim mes All-llahut dhe të dërguarve të Tij e thonë: "Ne i besojmë disa e nuk i besojmë disa të tjerë" e mes këtij duam të marrin një rrugë. " Nisa: 150

Dhe me keqardhje po të them se mendoj që ju bini në këtë ajet.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    a lejohet alkoli ne fene myslimane? me ka bere pershtypje njeher qe nje grua shqiptare refuzoj embelsiren ne restaurant sepse kishte rum.
    Po ndalohet alkooli në Fenë Islame.

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin

" S'ka dyshim se ata që nuk besojnë All-llahun dhe të dërguarin e Tij, dëshirojnë të bëjnë dallim mes All-llahut dhe të dërguarve të Tij e thonë: "Ne i besojmë disa e nuk i besojmë disa të tjerë" e mes këtij duam të marrin një rrugë. " Nisa: 150

Dhe me keqardhje po të them se mendoj që ju bini në këtë ajet.
    Ramazan, tani vertete nuk te kuptoj...

1. Kurre nuk kam thene se mohoj Allahun apo te derguarin e tij,
    2. Dallimet ne mes te derguarve te Allahut i beni ju, bile kete e thoni haptas, vazhdimisht ne shkrimet e mia kam thene qe nuk duhet bere dallim ne mes te derguarve,per dallim nga ti (kete mund ta vertetosh ne shkrimet e mia),

Te lutem ma shpjego si mendon ti se "Ne" biem ne kete ajet?

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Ramazan, tani vertete nuk te kuptoj...

1. Kurre nuk kam thene se mohoj Allahun apo te derguarin e tij,
    2. Dallimet ne mes te derguarve te Allahut i beni ju, bile kete e thoni haptas, vazhdimisht ne shkrimet e mia kam thene qe nuk duhet bere dallim ne mes te derguarve,per dallim nga ti (kete mund ta vertetosh ne shkrimet e mia),

Te lutem ma shpjego si mendon ti se "Ne" biem ne kete ajet?
    Me të vërtetë qënke prej atyre që nuk kupton, ose me thanë s't[ pëlqen të kuptosh, sepse ajeti është shumë i qartë për ata që duan me kuptu!

Do të mundohem me tu përgjigjë na ato dy pikat e tua:

1. Tregomë se kur të kam thënë se ke mohuar All-llahun? Asnjëherë! Por ti mohon Pejgamberin dhe për këtë kam fakte, podeshe ti sjell!

Në ajetin e mësipërm ku tash ta kam bërë me ngjyrën e zezë, ati bjer ti master2006, dhe don të thotë se ti e pranon Kur'anin, por e refuzon ose nuk e pranon Sunnetin. Dhe për këtë kam menduar se ndoshta ti bjer në këtë ajet.

Ti master2006, më duket se nuk e ke kuptuar akoma fjalën Sunnet çka dmth, se po ta kishe kuptuar do të ishte krejt e qartë.

2. Sa për atë që ke thënë se ne bëjmë dallime, e ke shumë gabim dhe nukl na takon ne ajo fjalë, për këtë që e them e kam dëshmitar All-llahun s.v.t., se ne nuk e kemi thënë asgjë më tepër se nag ajo që na është transmetuar nga All-llahu dhe i Dërguari i Tij. Por problem keni ju që e mohoni Sunnetin, dhe ky mohim ju shtyje në vështirësi që t'ju përgjigjeni pyetjeve të bëra! Pse nuk keni përgjigje, apo janë aq të vështira për ju që nuk keni kurajë me u përgjigjë?

Po këtë e dimë shumë mirë ne, se sikurse edhe radhëve tjera ju largoheni nga kuptimet e sakta dhe kapërceni i jepni kahje tjetër temës.

Në ke frikë[ All-llahun ashtu siç mendon se ti je në të drejtë, atëherë ajde jep përgjigjet dhe ta dish se nuk kam për me tu përgjigjur përderisa ti nuk ju përgjigjesh pyetjeve që të janë bërë!

Esselamun alejkum.

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Me të vërtetë qënke prej atyre që nuk kupton, ose me thanë s't[ pëlqen të kuptosh, sepse ajeti është shumë i qartë për ata që duan me kuptu!

Ore ramazan, po ku kam thene se njerin e besoj e tjetrin nuk e besoj? Une i besoj te gjithe te derguarit, dhe i trajtoj te gjithe njesoj ashtu sic i permend edhe Allahu ne Kuran.

1. Tregomë se kur të kam thënë se ke mohuar All-llahun? Asnjëherë! Por ti mohon Pejgamberin dhe për këtë kam fakte, podeshe ti sjell!
    Sjelli faktet te lutem, jam shum kurioz te shoh se ku paskam mohuar Pejgamberin.
    Në ajetin e mësipërm ku tash ta kam bërë me ngjyrën e zezë, ati bjer ti master2006, dhe don të thotë se ti e pranon Kur'anin, por e refuzon ose nuk e pranon Sunnetin. Dhe për këtë kam menduar se ndoshta ti bjer në këtë ajet.
    Une nuk kam refuzuar sunnetin, sepse sunneti eshte vete Kurani, kam thene se nuk ka nevoj per dicka tjeter perpos Kuranit, ngase te gjitha i kemi aty. Kam thene te mos marrim per baze asgje tjeter. Kur them te marrim per baze vetem Kuranin, ateher nenkuptoj se me Kuran i perfshijme te gjitha.

2. Sa për atë që ke thënë se ne bëjmë dallime, e ke shumë gabim dhe nukl na takon ne ajo fjalë, për këtë që e them e kam dëshmitar All-llahun s.v.t., se ne nuk e kemi thënë asgjë më tepër se nag ajo që na është transmetuar nga All-llahu dhe i Dërguari i Tij. Por problem keni ju që e mohoni Sunnetin, dhe ky mohim ju shtyje në vështirësi që t'ju përgjigjeni pyetjeve të bëra! Pse nuk keni përgjigje, apo janë aq të vështira për ju që nuk keni kurajë me u përgjigjë?
    Ndoshta ti personalisht nuk e ke thene, por thujse te gjithe Muslimanet sot thone se Muhamedi a.s. eshte Pejgamberi me i dashtun per Zotin, a mendon edhe ti keshtu?

Në ke frikë[ All-llahun ashtu siç mendon se ti je në të drejtë, atëherë ajde jep përgjigjet dhe ta dish se nuk kam për me tu përgjigjur përderisa ti nuk ju përgjigjesh pyetjeve që të janë bërë!
    Nuk kam frike as nga pyetjes e as nga pergjigjet. Nese mendon per pyetjen se si bej une namaz, jam pergjigjur edhe me heret ne tema tjera. Une e bej namazin ashtu sic e bejne te gjithe, por me disa ndryshime (mund te hapim teme tjeter dhe te flasim rreth kesaj).

te pershendes.

i/e regjistruar Maska e Octopus
    Anëtarësuar
    09-05-2008
    Postime
    124

Une nuk kam refuzuar sunnetin, sepse sunneti eshte vete Kurani, kam thene se nuk ka nevoj per dicka tjeter perpos Kuranit, ngase te gjitha i kemi aty. Kam thene te mos marrim per baze asgje tjeter. Kur them te marrim per baze vetem Kuranin, ateher nenkuptoj se me Kuran i perfshijme te gjitha.
    master2006,
    a është e lejuar të pjerdhësh gjatë namazit?
    Nëse jo, pse jo, sepse në Kur'an nuk shkruan që nuk duhet
    Sometimes I just feel like, quittin I still might. Why do I put up this fight, why do I still write.

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Octopus Lexo Postimin
    master2006,
    a është e lejuar të pjerdhësh gjatë namazit?
    Nëse jo, pse jo, sepse në Kur'an nuk shkruan që nuk duhet

he cfare mendon ti, a e lejon Kurani?

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    he cfare mendon ti, a e lejon Kurani?
    edhe une jam te prit pergjigjen tende a lejohet apo jo nese po pse dhe nese jo pse ku eshte i shkruar ky ajet

dhe sipas teje kjo gje a e prish abdesin apo ndoshta se prish
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •