Close
Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 234
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Eshte hera e dyte qe shkruaj.Shpresova te shikoja edhe une dicka me shume se fjale te hedhura e te pritura.Kjo nuk do te thote qe jemi ne Rumani.Perderisa tema eshte Shqiptare ne rumani ,atehere te kete te pakten dicka brendja dhe jo dialoge pa pike kuptimi.Pata durimin dhe kokfortesine te lexoja deri ketu dhe vetem dikush nga lutja e dikujt pershkroi pak jeten ne Rumani por edhe ajo shume ngushte e treguar.
    Une di te them vetem kaq: Kam 10 vjet ketej dhe kam jetuar periudhen me te bukur te jetes.Jeta studentore eshte me e bukura kudo qe t'a jetosh por ketu mundesia per te bere qef eshte me e madhe se ne shqiperi(ose te pakten sesa ne kohen time) Ne rumani kam ardhur te bej mjeksine sepse shkolla rumune mbahet nder me te mirat ne europe,qe ketu edhe ardhja e studenteve nga vende te ndryshmereqi, vendet arabe,Gjermani, Bullgari..etj, por edhe fakti qe eshte me lire sesa ne keto vende po t'a besh shkollen me pagese.
    Nder mjeket me te mire shqiptare jane ata qe kane mbaruar ne rumani
    Pervec kesaj, eshte nje vend shume shume i bukur si natyre.Te ofron nga te gjitha.Eshte shume piktoresk dhe ne peisazhin e mrekullueshem gjen kulturen dhe traditen bashke me mbeturinat shekullore.
    Nerezit jane mikprites dhe te dashur.Ndoshta jo deri ne ate piken e shqiptarituke e kripe e zemer-por shume me te dashur sesa te tjere popuj.
    Jane njerez me kulture qe i kane dhene historise figura te medha ne te gjitha fushat.
    Desha te shtoja edhe faktin qe jemi shume te ngjashem ne shume drejtime, kulture,tradita,temperament, gjuhe.Qe ne kohet e hershme kemi pasur mardhenie shume te ngushta,vetem po te kujtojme qe shume nga figurat e shquara te rilindjes kane bere shkollen ose kane jetuar ne rumani.
    Ne perfundim ,Rumania eshte nje vend i bukur ,me njerez te mire dhe me potencial per te ecur perpara (me te madh se neve),por perseri Shqiperia ,per ne ,mbetet e para.
    Laguna Blu

Ulerime Maska e Jola
    Anėtarėsuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    aty
    Postime
    261
    Shpirta te falenderoj per pergjigjen. Shpresoj se dhe anetaret e tjere ta kene idene se cfare doje te thuaje.
    Duhet te jesh nje vajze fantastike sepse vetem nje e tille mund te shkruaj kaq bukur.
    L'amore e' come la febbre, si guarisce a letto.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Po te pergjigjem me fjalet e tua:
    " ME RUAJ KUR TE ME GJESH,QE TE ME KESH KUR TE ME DUASH"
    Faleminderit
    Laguna Blu

LarG Maska e Flava
    Anėtarėsuar
    22-01-2003
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    547
    Shpirta goxha bukur e kishe pershkruar jeten ktu ne Rumani dhe kshu eshte..Edhe per mua, ka qene, mbase periudha me e bukur e jetes sime (adoleshenca) Jam njohur me njerez te tjere ketu, me bukurite e Rumanise dhe jam kenaqur jashtezakonisht shum ne periudha te ndryshme..Puna eshte se nuk po di ca te tregoj, pervecse te flas ne vija te pergjithshme..Kush eshte ktu e di dhe vete!!.. Ciao ju pershendes te gjithve, pa pa Shpirta!
    Te dua se s'te urrej dot......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Faleminderit
    Une desha vetem de drejtoja pak linjen e muhabetit dhe te thoja dy fjale per kete vend ne te cilin kam kaluar nje pjese te madhe te jetes.10 vjet nuk jane pak.Desha te tregoja dicka ,jo per ata qe jane ne rumani sepse nuk ka kuptim por per dike , i cili kur sheh nje teme te tille, mendon se do gjeje dicka rreth ketij vendi rreth njerezve ,zakoneve dhe traditave.
    Mund te flasim edhe midis nesh per gjera te ndryshme , te shkembejme mendime ,ose t'a ndihmojme njeri-tjetrin sepse jemi larg shtepise dhe cdo bashkatdhetar eshte si nje shok,te pakten une keshtu e konceptoj.
    Ndoshta kam lene pershtypjen e nje shqiptareje te ruaminizuarNuk eshte e vertete! Qe kur kam ardhur ketu e deri me sot mendjen dhe shpirtin i kam ne shqiperi, ne Durres dhe tek deti i cili me mungon shume.Do mbaroj dhe atje do kthehem .Por sa here qe do degjoj te flitet per Rumanine , do e kthej koken dhe do shoh keto 10 vjete jete qe kam kaluar ketu me shume respekt per keta njerez.Nuk diskutohet qe pyll pa derra nuk ka.Edhe ketu aplikohet kjo gje por ne pergjithesi vetem mendime dhe ndjenja te mira.
    Laguna Blu

~*~*~*~ Maska e Goc^e_mir
    Anėtarėsuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    ne hėnė
    Postime
    148
    Me pelqeu postimi jote shpirta kishe bere pershkrim nice.

Hm le ta kuptojne disa se si eshte niveli i Rumanis dhe mos te shtremberojne turinjte kur themi qe jemi me shkolle ne Rumani.Mentaliteti i njerezve ketu dhe shkolla(kjo eshte me e rendesishjma se per kete kemi ardhur te gjithe) jane ne nivele shume te larta ne krahasim me Shqiperine.
    Prandaj ne e kemi bere kete sakrific kemi ikur nga shqiperia qe ne moshen 14 vjecare ne moshen me te veshtire,ne moshen kur secili ka nevoje per keshillat dhe perkrahjen e prinderve.
    Un kam 4 vjet ne rumani dhe me thene te drejten kam ndryshuar shume ne keto vite jam bere me e forte jeta me ka treguar supriza te ndryshme me ka bere te shof dhe te vendos per gjithcka vetem.
    Ne Rumani(constanta)ia kam kaluar me verte mire kam pasur te bej me shoqeri dhe me njerez te mire rumun.
    Pervec te tjerave kam pasur fatin te rri ne qytetin me te madh bregdetar te Rumanis ne Konstanca nje qytet me verte fantastik me nje park(mamai)super te madh ne mes te detit dhe liqenit.
    Me pak fjale jeta e nje gjimnazisti ose e nje studenti ne Rumani eshte aq sa e veshrite aq edhe e bukur.
    I uroj te gjitheve suksese ne shkolle dhe kthim sa me te shpejt ne Shqiperi!
    Dream as you'll live forever,live as if you'll die tomorrow!

i/e larguar Maska e [0]ujku_[0]
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    torino itali posht ures
    Postime
    43
    o goc e mire cdo kerkosh aty me lal ske noi vende me te mire ku te shkosh

~*~*~*~ Maska e Goc^e_mir
    Anėtarėsuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    ne hėnė
    Postime
    148
    Hm..skam pse te qahem ketu ku jam nuk eshte vend i keq...
    Dream as you'll live forever,live as if you'll die tomorrow!

Drejteza Paralele Maska e Io_e_Te
    Anėtarėsuar
    24-02-2003
    Vendndodhja
    Ne Nje Glob Prej Balte
    Postime
    499
    po mir mo, ju qe jeni neper shtete te tjera, cbeni me teper se ne?
    jam shum kurioze!kush do ma beje kete nder te ma shuaje kuriozitetin???

faleminderit!
    Nu stiam ca floarea amara a singuratatii are, daca o atingi pe obraz, sunetul unor pasi care pleaca.

Drejteza Paralele Maska e Io_e_Te
    Anėtarėsuar
    24-02-2003
    Vendndodhja
    Ne Nje Glob Prej Balte
    Postime
    499
    Ah!
    qyteti im eshte si YLL! sthone kot "afer detit afer mbretit"!
    e di kur e kam dashur me teper se kurre?
    pardje ne oren 5 te mengjesit tek prisnim te gjithe lindjen e diellit...si mund te flitet per nje peisazh me fjale???sa te varfera jane fjalet!!!ato spermbajne ndjenje...natyra po!!!
    vetem ta shikoje...ato dallget aq te qeta, ai diell i kuq flake tek na jepte mirmengjesin e nje dite te re neve zogjve te nates dhe une si mendje ndritur...kam heq sandalet(te shkretat te vena vetem 1 her plot rere dhe qull) edhe vrapoja neper uje!!!sngopesha duke e ndjere eren e detit ne trup!
    eh Constanca! ta mbani mire mot!

do me mungoje
    Nu stiam ca floarea amara a singuratatii are, daca o atingi pe obraz, sunetul unor pasi care pleaca.

Faqja 6 prej 24 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mashtrime me zgjedhjet ne Rumani dhe Bullgari
    Nga DYDRINAS nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 06:12
  2. Dy studentė shqiptarė horror nė Rumani!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 06-12-2007, 09:29
  3. Shqiptarėt nė Rumani, njė histori e lashtė
    Nga ILovePejaa nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-09-2007, 05:13
  4. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-10-2004, 18:24
  5. Komuniteti Shqiptar nė Rumani
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-06-2004, 03:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •