Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 35 prej 35
    Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Une e kam lexuar para tre vjetesh dhe librin e kam ketu, vec jo ne shqip (sikurse e kam shkruar me lart qe kam sjelle dhe fragment te perkthyer nga gjermanishtja).

Mua pikerisht ajo zhveshja e karaktereve dhe sjellja e te vertetes me ka lene me shume mbrese. Ndoshta vetem ne nje forme te tille eshte bere e mundur zbulimi i plote i nje karakteri kompleks si Tomas....qe te shtin deri dhe frike kur e sheh nga pozita e femres.... njekohesisht me te zbulon dhe karakterin e femres (e vetmja ne fakt kam pershtypjen) qe do te ish e afte ta perballonte gjithe jeten nje te tille (e te mos e braktiste me gjithe tradhetite pa fund). Dhe njerez te tille nga te dyja gjinite (ndoshta jo deri ne keto ekstreme) ka dhe ne jete reale.

Eshte mesim i vyer edhe pa pasur nevoje te biesh vete ne nje "tmerr" te tille.

Dhe e gjitha ne nje kontekst politik, filozofik, zbulim i kohes dhe mendjes se nje intelektuali brenda tmerrit komunist (antikombetar).......(nese e perkthej nga gjermanishtja) e kane quajtur roman eseistik per teresine e ideve qe sjell te shperndara ne fragmente te ndryshme te romanit.

Mesa di une, kete e mbajne edhe si romanin me te arrire te tij.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    nuk e di nese i takon fushes se filozofise, por une do t'ju sugjeroja "Qielli s'ka preferenca" nga Erich Maria Remarque. Mua me eshte dukur me i mire se shume libra tjera filozofike nga filozofe te njohur boteror.

Kompleksiteti i jetes, dyshimi ne veten, pasionet dhe veset, vuajtja, koha dhe vdekja jane disa nga temat qe ky liber i trajton me nje gjuhe shume te bukur, dhe melankolike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-08-2002
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    68
    Hi miq te dashur ,si jeni e si po ja kaloni .

Nje verejtje dua tju bej :
    ''Kur sugjeroni nje liber shkruani ju lutem dhe nje permbledhje te vogel , dhe sigurisht ca liber eshte d.m.th letraroartistik, filozofik, psikologjik.......
    Gjithashtu do doja te me thonit ne eshte liber shkencor apo e nje niveli me te thjesht , dhe te fundit qe dua te me thoni eshte per shkrimtarin , ne eshte evropian apo amerikan .
    Kjo e fundit mund tju duket e cudithshme por per mua letersia evropiane ndryshon shume nga ajo amerikane ..Amerikaet jane si ne te gjitha drejtimet e jetes me praktike . Shume here librat amerikane jane si nje tule lfetesh ne receta mjeku , ose me udhezime si te gatuash nje embelsire ,'' si mund te behesh i lumtur , si mund te behesh i pasur si mund te besh seks ...dhe keto mud te besh nese do ndjekesh nje fare ''kurre'' ndersa librat evropiane jane me artistike '' qe te marresh ''thelbin'' e tyre duhet te zhytesh thelle dhe ta perpunosh me mendjen tende ,por njekohesisht duan dhe me teper kohe dhe aftesi mendore .Gjithkush mund te lexoje ato dhe me menyren qe i pelqejne
    Sote shenova disa libra shenim prej jush e nga e hena do kerkoje , nese mund ti gje ketu ne greqi.
    Ah dhe do doja tju pyesja te gjitheve ne vecanti:
    VERTETE PSE LEXONI ? CA ESHTE AJO QE JU SHTYNE ,KUR DINI QE SA ME TEPER DO LEXONI AQ ME TE PADITUR DO NDIHENI , DHE AQ ME TEPER DO KUPTONI QE DIJA SKA FUND !
    Nje filozof (qe une sja mbaj mend emrin ) thote :
    Thjesh marja e njohurrive nuk te ben , njeri me te mire dhe as me te lumtur ,por eshte menyra se si i perdor keto njohuri , celsi i portes qe kerkon te hapesh ''

Soory grupi se mbase s'duhet te shkruaja kaq shume ketu ,por ..... hera e dyte eshte qe shkruaj ketu ( megjthesi asnjeri perj jush nuk ma vari fare )mbase me falet
    Ok ,po je le per momentin ,duke ju premtuar qe heres tjeter do shkruaj me pak ,dhe nuk do ju mare per shume kohe large librave ,qe me sa kuptoje kaq shume i doni . By oll
    :T

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-08-2002
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    68
    Ej ku jeni pra , mos u trembet nga une ?
    Cudi kjo ose shkruaj jashzakonisht bukur ose jashtzakonisht keq , se eshte hera e 5-te qe pasi shkruaj une nuk shkruan me as njeri Kjo gje eshte si shprehja qe thone 'Pas meje , vetem haos ka ''
    Nejse ca te them , pres tju lexoj sa me shpejte !
    Ju pershendes m respekt
    :T

nga dyqonet e reja
    Anėtarėsuar
    04-04-2003
    Postime
    327
    njerezit lexojne per arsye nga me ndryshmet, dhe jam me se i sigurte se secili prej nesh mund te rendise shume prej tyre.
    ka libra qe jane te shkruajtur bukur e ku gjuha te ben per vete...
    ka libra qe te vene ne mendime...
    gjithashtu ka edhe libra qe te hapin syte...
    i tille eshte; RULE BY SECRECY, nga JIM MARRS.
    duke perifrazuar komentet per kete botim do thuhej; ...disturbing, provocative, and utterly compelling, RULE BY SECRECY offers a singular worldview that may explain who we are, where we came from, and where we are going.
    libri nuk eshte as filozofik, e as artistik...
    informacioni qe ne faqet e para te trondit!

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. E.Ēabej: Ilirishtja dhe Shqipja
    Nga BARAT nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 19:00
  2. Tradita ilire tek shqiptarėt e Maqedonisė
    Nga alibaba nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT..Per ata qe kane durim!
    Nga Miremengjes nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-12-2006, 03:56
  4. Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-07-2006, 00:50
  5. Disa shkrime rreth budizmit
    Nga drini_nė_TR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 12:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •